Σελίδες

29 Σεπ 2011

Η Κυβέρνηση των πράσινων βατράχων...



Κυβέρνηση αχρήστων, ανίκανων πολιτικών, ξεδιάντροπων προσώπων, αδίστακτων, που δεν διστάζουν να «βάλουν χέρι», στις συντάξεις, στους ανέργους,  στους χαμηλόμισθους.

Κυβέρνηση μειοδοσίας και υποτέλειας. 

Κυβέρνηση ξεφτιλισμένων, τιποτένιων επιδιώξεων, ξεπουλήματος ιδεών και αξιών.  
Κυβέρνηση, δοσίλογων,  αχρείων τύπων, δούλων της τρόικας και της εκάστοτε Μέρκελ.

Κυβέρνηση απαξιωμένων συνταγών, απαξιωμένων πρακτικών απαξιωμένων μελών. 

Κυβέρνηση βδέλλα, που ρουφάει το αίμα του λαού, καταστροφική για κάθε τι δημιουργικό, υπήρξε στον τόπο. 

ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ: «Αν είχαν τσίπα θα είχαν εξαφανιστεί από προσώπου γης»


ΑΚΟΥΣΤΕ:
 «…αντίθετα εμφανίζονται από πάνω και ως Σωτήρες…» δήλωσε στο «Marconi Radio 96,1 F.M.» του Βόλου και στην εκπομπή «Συμβαίνει Τώρα» του Αντώνη Κουμιώτη, 
ο δημοσιογράφος Νίκος Μπογιόπουλος.
Ακούστε τις σχετικές δηλώσεις:





e-Volos.gr: Δηλώσεις δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου στο "Marconi Radio 96,1 F.M." by user896062

Νέος κουρνιαχτός με τις βουλευτικές αποζημιώσεις...



Με επιστολή τους στον πρόεδρο της Βουλής οι τέσσερις βουλευτές της «Δημοκρατικής Αριστεράς» 
(Φ. Κουβέλης, Α. Λεβέντης, Ν. Τσούκαλης και Γ. Ψαριανός) δηλώνουν ότι παραιτούνται από την αποζημίωσή τους για τη συμμετοχή τους στις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές.
Η κίνησή τους εντάσσεται στο γενικότερο κλίμα που έχει δημιουργηθεί με τις αποδοχές των βουλευτών και τις άλλες παροχές, σε μια προσπάθεια να εμφανιστεί ότι αυτά ευθύνονται για την κρίση και όχι οι παροχές προς το κεφάλαιο και πως όλοι πληρώνουν για την κρίση, άρα ο λαός δεν πρέπει να αντιδρά για τα χαράτσια και τα μέτρα. 

Ενα είναι το πραγματικό δίλημμα.



Με λεκτικούς ακροβατισμούς ο Γ. Τόλιος του ΣΥΝ προσπαθεί από τη χτεσινή «Αυγή» να δώσει τα έξι πραγματικά διλήμματα που - σύμφωνα με τον τίτλο του άρθρου του - αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία. 
Το πρώτο δίλημμα που διαπιστώνει, είναι «δραστική περικοπή μισθών - συντάξεων ή δραστική περικοπή τοκοχρεολυσίων;». 
Ο ΣΥΝ σκόπιμα κάνει λόγο για «περικοπή» και όχι «διαγραφή» τοκοχρεολυσίων. Αρα, παραδέχεται ότι ένα μέρος του χρέους πρέπει οπωσδήποτε να πληρωθεί από το λαό. Λίγο παρακάτω μάλιστα, το προσδιορίζει στο 20%, λέγοντας ότι το 80% είναι «επαχθές». 
Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι ένα αστικό κράτος μπορεί να επιλέξει την περικοπή τοκοχρεολυσίων έναντι της περικοπής σε μισθούς και συντάξεις. 
Κρύβει ότι το «κούρεμα» που σήμερα μεθοδεύεται στο ελληνικό χρέος, με παζάρια ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους εταίρους της στην ΕΕ, ισοδυναμεί με αναδιάρθρωση του χρέους, άρα και «περικοπή τοκοχρεολυσίων». 

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ!



Χιλιάδες πλημμύρισαν και χτες το Σύνταγμα, για δεύτερη φορά μέσα σε μια εβδομάδα, διατρανώνοντας: 
«Δεν έχουμε, δεν μπορούμε, δεν πληρώνουμε. Μπορούμε να τους σταματήσουμε!». Και έκαναν πράξη την οργανωμένη λαϊκή άρνηση πληρωμής των χαρατσιών της κυβέρνησης. Αψήφησαν την τρομοκρατία που καλλιεργεί το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης - τρόικας - πλουτοκρατίας και των αστικών μέσων ενημέρωσης. Εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, φοιτητές, συνταξιούχοι, νέα ζευγάρια ανταποκρίθηκαν μαζικά, δυναμικά και μαχητικά στο κάλεσμα των ταξικών συνδικάτων και των μαζικών φορέων των γειτονιών και των αυτοαπασχολούμενων.

Μαντεμουαζέλ ντου γιου λαικ ντι γκρίς;



Έγραφα εχθές σχολιάζοντας το άρθρο της Elva “…good luck then, ότι σε λίγο καιρό η Ελλάδα θα αποτελεί προφορική αφήγηση. Πιθανόν βέβαια να συνεχίσει να υπάρχει στα χαρτιά σαν χώρα, έτσι για να ταΐζονται με συνθήματα και σημαίες τα φασιστοειδή και οι κατά φαντασία πατριώτες, αλλά η διείσδυση (και χωρίς βαζελίνη) του διεθνούς κεφαλαίου θα είναι τόσο εκτεταμένη που καλά θα κάνουμε να γραπώσουμε μια φούχτα ελληνικό χώμα και μισό μπουκάλι θαλασσινό νερό, και να το κρύψουμε κάπου για ενθύμιο του ενδόξου και παραδόξου παρελθόντος (μόνο κρύψτε τα καλά μην σας τα φορολογήσουν και αυτά για τεκμήριο).

Χρεοκοπούν το λαό με φορολογικό αμόκ.



Για το αντιλαϊκό φορολογικό αμόκ της κυβέρνησης, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ με ανακοίνωσή του, με τίτλο «Η ανεξέλεγκτη χρεοκοπία της λαϊκής οικογένειας είναι πια πραγματικότητα!», τονίζει:
«Το κυβερνητικό φορολογικό αμόκ αποτελεί μια ακόμα απόδειξη ότι η αντιλαϊκή επίθεση δεν είναι προσωρινή και θα κλιμακώνεται χωρίς ημερομηνία λήξης. Η πρωτοφανής δραστική μείωση του αφορολόγητου οδηγεί σε πρόσθετη φορολογική επιβάρυνση, που φθάνει και μπορεί να ξεπεράσει τα 1.500 ευρώ για μια τετραμελή οικογένεια. Η κατάργηση των φοροαπαλλαγών οδηγεί σε ακόμα μεγαλύτερα χαράτσια για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, που καλούνται να φορολογηθούν ακόμα και για πάγια έξοδά τους, όπως το νοίκι που πληρώνουν.

«ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΗΛΙΘΙΕ»



Μετά απο προτροπή αναγνωστών αναδημοσιεύουμε σχόλιο της αναγνώστριας του blog 
katia anastasiou :
«ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΗΛΙΘΙΕ» του Νίκου Μπογιόπουλου

Ένα βιβλίο εξαιρετικά επίκαιρο και ταυτόχρονα διαχρονικό, που αποτελεί πολύτιμο «εργαλείο» ώστε να κατανοήσουμε όσα συμβαίνουν στον κόσμο και στην Ελλάδα, αλλά και γιατί συμβαίνουν. Πρόκειται για μελέτη με σπάνια πολιτική τεκμηρίωση, όπου μέσα από αδιάσειστα στοιχεία κατεδαφίζονται ένας προς ένας οι μύθοι των «πραιτωριανών» των Μνημονίων.

Το βιβλίο του Μπογιόπουλου σέβεται τον αναγνώστη. Είναι γραμμένο από μια πένα «δροσερή» που δεν επιδιώκει να εντυπωσιάσει, αλλά να ενημερώσει, να εξηγήσει, να αποδείξει και να προτείνει λύση. Γιατί - όπως υποστηρίζει ο συγγραφέας - «λύση υπάρχει».

«Διασώστε τον φορολογούμενο Πάγκαλο»!



Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Πάγκαλος δήλωσε χτες στο MEGA ότι είναι σε πολύ δυσχερή θέση διότι λόγω της κληρονομιάς που έχει σε ακίνητα, ο φόρος που θα του έρθει μέσω της ΔΕΗ είναι πολύ υψηλός και δεν έχει να τον πληρώσει...
Γι' αυτό, όπως εξομολογήθηκε, ή θα πουλήσει κάποιο ακίνητο για να τον πληρώσει ή αν δεν καταφέρει να πουλήσει, τότε θα περιμένει τον Βενιζέλο να τον κλείσει μέσα...
***
Και τώρα η εξομολόγηση της στήλης:
Μόλις ακούσαμε τον αντιπρόεδρο και - κυρίως - μόλις ανατρέξαμε στο πόθεν έσχες του όπου καταγράφεται ότι ο κ. Πάγκαλος διαθέτει περί τα 38 ακίνητα (ξέχωρα από τα καμιά 15αριά της συζύγου του), η στήλη... λύγισε.

«Λυκόμορφοι φορολόγοι»!


Ληστεία μετά
φόνου φόρου!


«Κύριο καθήκον των κοινοτικών αρχόντων της εποχής, ήταν το "στρώσιμο των τεφτεριών"."Εριχναν τα τεφτέρια", σήμαινε ότι όριζαν το φόρο που έπρεπε να πληρώσει κάθε μέλος της κοινότητας, ανάλογα με την περιουσιακή του κατάσταση (ιδιόκτητο σπίτι, χωράφια κλπ.) και τα εισοδήματά του, με βάση το "κατάστιχο" που συντασσόταν από εκτιμητές κάθε 7 χρόνια.
»Την είσπραξη έκανε ο "γραμματικός" του χωριού ή κάποιος ειδικός φοροεισπράχτορας. Οι φόροι, αυτοί ήταν άσχετοι από άλλα "δοσίματα" για κοινοτικές ανάγκες (δρόμους, γεφύρια, κονάκι του βοεβόδα, πληρωμή ζημιών, αμοιβή κοινοτικών υπαλλήλων, δασκάλων, υδρονόμων, αγροφυλάκων κλπ.). Οι κοινοτικοί άρχοντες εισέπρατταν μισθό και απαλλάσσονταν από φόρους.

5 ΚΑΙ 19 ΟΚΤΩΒΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ


ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

ΤΕΤΑΡΤΗ 5 και 19 ΟΚΤΩΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!


Συνάδελφε δημόσιε υπάλληλε

Τέρμα οι θυσίες για τη σωτηρία της ΕΕ και τα κέρδη των δανειστών. 
Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία. 
Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος. 
Να διαγραφεί όλο!

Δε θα δεχτούμε καμιά εφεδρεία, καμιά απόλυση. 
Οργανωμένη, συλλογική αλληλεγγύη σε κάθε απολυμένο, σε κάθε άνεργο συνάδελφο. 
Όλοι για έναν και ένας για όλους!

Δεν δεχόμαστε καμιά στάση πληρωμών από την εργοδοσία και το κράτος, καμιά περικοπή κοινωνικών δαπανών, καμιά συγχώνευση-κατάργηση, καμιά ιδιωτικοποίηση.

«Καταζητούμενος» ναζί, πράκτορας της Δυτικής Γερμανίας

Η θηριωδία των ναζιστών, όπως στο στρατόπεδο
συγκέντρωσης Μπέργκεν - Μπέλσεν της Γερμανίας.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Η γνωστή πλευρά της αξιοποίησης ναζιστικών στελεχών από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις έρχεται και πάλι στο προσκήνιο με αφορμή τον δολοφόνο Ράουφ
ΒΕΡΟΛΙΝΟ.--
Κάτω από το χαλί έκρυβαν τα μέλη και στελέχη των ναζί οι αρχές της Δυτικής Γερμανίας. Ωστόσο, ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός της πρώην Δυτικής Γερμανίας, επανδρώθηκε με πρώην ναζί.
Μία τέτοια περίπτωση ήταν ο «πατέρας» των κινητών θαλάμων αερίωνΒάλτερ Ράουφ, ο οποίος μετά τον πόλεμο υπηρέτησε στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών BND - «Bundes Nachrichten Dienst». Η «υπόθεση» που ήταν «κοινό μυστικό» επιβεβαιώθηκε με το άνοιγμα του φακέλου του πρώην ναζί εγκληματία.
Φάκελο που αποκάλυψε η εφημερίδα «Bild» και αναφέρει ότι ο Χέρμαν Γιούλιους Βάλτερ Ράουφ, ήταν αξιωματικός του ναυτικού, μέλος του Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος και των SS. Υπηρέτησε στην κεντρική υπηρεσία Ασφαλείας του Ράιχ και συμμετείχε ουσιαστικά στην ανάπτυξη και κατασκευή φορητού θαλάμου αερίων για την εξόντωση των Εβραίων. Οι πρώτες πειραματικές δοκιμές του οποίου έγιναν σε 30 κρατουμένους στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Ζαξενχάουζεν (Νοέμβριος 1941) στα περίχωρα του Βερολίνου. Ενα στρατόπεδο που άνοιξε τις πύλες κατά κύριο λόγο όχι για την εξόντωση των Εβραίων αλλά πρωτίστως των Γερμανών Κομμουνιστών και κατόπιν Κομμουνιστών από πολλές χώρες της Ευρώπης.