Σελίδες

27 Σεπ 2011

Ας τελειώνουν τα παραμύθια...



ΑΠΟ Cogito ergo sum
Ας τελειώνει, επί τέλους, αυτό το παραμύθι με τους κυβερνητικούς βουλευτές που πουλάνε ψευτομαγκιές, πως τάχατες θα καταψηφίσουν τούτο ή εκείνο το νομοσχέδιο επειδή -και καλά- πονάνε τον φουκαρά τον λαό. Βαρέθηκα ν' ακούω τις πομπώδεις κορώνες τους υπέρ των λαϊκών δικαιωμάτων και μετά να τους βλέπω να σκύβουν το κεφάλι μπροστά στην -υποτιθέμενη- εθνική ανάγκη να πάρουμε την επόμενη δόση από την τρόικα.

Ας τελειώνει, επί τέλους, και το σαμαρικής εμπνεύσεως νεοδημοκρατικό παραμύθι περί "άλλου μείγματος πολιτικής". Μας το έχει ξεκαθαρίσει η αξιωματική αντιπολίτευση ότι πορεύεται με "εθνικά κριτήρια" και γι' αυτό ψηφίζει τα περισσότερα νομοσχέδια που φέρνει η κυβέρνηση στην βουλή.

Για τον Αλέξη του 18%,αλλά και για το 18% !



ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ: Black Bedlam
Δεν έχω μέχρι σήμερα αναρτήσει
καμιά συνέντευξη αρχηγού κόμματος.

Σήμερα όμως θα κάνω μια εξέγερση τιμητική. 
Θα ασχοληθώ με την συνέντευξη του Αλέξη!

Άντε βρε καλώς όρισες στο σπιτικό μου.
Και να τι είπε το παλιόπαιδο το ατίθασο.

«θα είναι αντίστοιχου μεγέθους ιστορικό λάθος με το λάθος, τα λάθη που έγιναν μετά το αντάρτικο, μετά τις ένδοξες αυτές μέρες του λαού μας, όπου παραδώσανε τα όπλα και χάσαμε την ευκαιρία να δοθεί μια άλλη προοπτική στη χώρα μας».

 Καταλήγει σε αυτό το συμπέρασμα, ταυτίζοντας την περίοδο του 40-45 με την σημερινή δομική κρίση του καπιταλιστικού συστήματος.

Απαγόρευση με εντολή πρωθυπουργού

Από τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ
Στη χτεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος,Η. Μόσιαλος, αναφορικά με τα γεγονότα που συνέβησαν την Κυριακή το βράδυ στη ΝΕΤ είπε κατά λέξη: «Με εντολή του πρωθυπουργού και δική μου δεν μεταδόθηκε το μήνυμα.Υπήρχε συντονισμός και με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και με τον κ. Παπουτσή. Σε καμία περίπτωση, η κυβέρνηση δε θα επιτρέψει σε συγκεκριμένες ομάδες, είτε κοινωνικές, είτε επαγγελματικές, είτε συντεχνιακές, ή γενικά ομάδες πολιτών, να επιβάλουν τη γνώμη τους, ειδικά στα δημόσια ΜΜΕ»!

Χυδαίος ο ιδεολογικός απόγονος του Μανιαδάκη και των Γκοτζαμάνηδων.



Την αθλιότητα με την εταιρεία «Γερμανός» επαναφέρει το αστικό πολιτικό σύστημα, αξιοποιώντας τη γνωστή σε τέτοιες αποστολές αγέλη του ΛΑ.Ο.Σ.

Τη χυδαία προβοκάτσια με τη «Γερμανός», που κατασκεύασαν από κοινού ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ. σε βάρος του ΚΚΕ πριν από τις εκλογές του 2007, ανασύρει το αστικό πολιτικό σύστημα, με λαγό και πάλι το φιλοχουντικό - φιλοβασιλικό συνονθύλευμα του Καρατζαφέρη. 
Η περίοδος δεν είναι τυχαία. 

Στο φόντο των αδιεξόδων από την αστική διαχείριση της κρίσης και με αιχμή τα αλλεπάλληλα μέτρα και χαράτσια, κλιμακώνονται οι λαϊκές αντιδράσεις στην κυρίαρχη πολιτική και αποκτά δυναμική το κάλεσμα των ταξικών συνδικάτων και του ΚΚΕ για οργανωμένη άρνηση πληρωμής των χαρατσιών και αντεπίθεση στα βάρβαρα μέτρα.

Το... δικαίωμα στην απεργοσπασία.



«Μπαίνουμε σε μια περίοδο όπου θα υπάρξει πληθώρα απεργιών. Υπάρχουν όμως και τα δικαιώματα των υπόλοιπων πολιτών, που δεν πρέπει να αγνοηθούν». 
Η παραπάνω άποψη αναγνώστη βρήκε περίοπτη θέση στην εφημερίδα «Καθημερινή». Η εφημερίδα προέβαλε αυτή την άποψη του αναγνώστη της, δημοσιεύοντας επιστολή του, ότι «αν οι απεργοί με τις ενέργειές τους, καταπατούν τα δικαιώματα όλων των άλλων, θα πρέπει η πολιτεία να επεμβαίνει και να φρενάρει τις απεργιακές κινητοποιήσεις», «να ψηφίσει άμεσα νόμο που θα επιβάλλει αυστηρότατες ποινές (μεγάλα πρόστιμα, φυλακίσεις μη εξαγοράσιμες, απόλυση από την υπηρεσία, άρση της σύνταξης κλπ)».
Είναι μια άποψη που οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι επιδιώκουν να την κάνουν δημοφιλή στα λαϊκά στρώματα, ώστε να μην αναπτύσσεται αλληλεγγύη ανάμεσα στους εργαζόμενους, ανάμεσα στις κοινωνικές ομάδες που πλήττονται από την αντιλαϊκή πολιτική. 

Ο οπορτουνισμός μέσα στην κρίση (μέρος 2ο) .



ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ : redfly planet
'Αρθρο του αναγνώστη Vidalius
Ο ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Πέραν του 902 ας δούμε λίγα πράματα για τον τρόπο που λειτουργούν τον τελευταίο καιρό οι παραπάνω πολιτικοί χώροι. Στις πολυδιαφημισμένες “αγανακτισμένες” και “απολιτίκ” πλατείες, έγινε μια προσπάθεια, να τις μετατρέψουν σε αντι-κκε φυτώρια. Τα “δημοκρατικότατα” συνθήματα: “χωρίς σημαίες” και “έξω τα κόμματα” έγιναν κυρίαρχα, φυσικά εννοώντας “έξω το ΚΚΕ”. Άλλη μια ευκαιρία να μιλήσουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι και οι παραπάνω “αριστεροί” για τον “διασπαστικό ρόλο του ΠΑΜΕ”. Μόνο που η κομμουνιστική ιδιότητα δεν είναι κάτι που το έχεις στην τσέπη σου και που μπορείς αναπάσα στιγμή να αφήσεις στο κωμοδίνο. Έγινε προσπάθεια να ευνουχιστεί η “πλατεία” από οποιοδήποτε πολιτικό περιεχόμενο μένοντας στο “όλοι ίδιοι είναι”, “οι πολιτικοί...” μουτζώνοντας την βουλή.

Για να σωθούν τα αφεντικά...



Να παλέψει μαζί με το κεφάλαιο
για να σωθεί ο καπιταλισμός, ζήτησε ξανά από το λαό ο πρόεδρος του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΕΤ3. 
Χαρακτηριστική είναι η εξής αποστροφή στο λόγο του: «Εβλεπα προχθές ένα ωραίο σύνθημα που είχε στην πλάτη της η Αλ. Παπαρήγα στη ΔΕΘ. Και έλεγε: "εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά". Πολύ ωραίο και ποιητικό. Ομως σήμερα το πρόβλημα είναι ότι οι εργάτες χάνουν τα αφεντικά τους, γιατί απολύονται»!.. 
Με άλλα λόγια, αυτό που λέει ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, είναι ότι, στο όνομα του να μην απολυθεί, ο εργαζόμενος πρέπει να σκύψει το κεφάλι και να αποδεχτεί το σύνολο των μέτρων που σήμερα τον οδηγούν στη χρεοκοπία. Ακόμα και αυτές τις απολύσεις, τη βίαιη δηλαδή καταστροφή της ζωντανής εργατικής δύναμης, ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ τις αποσυνδέει από την κρίση, η οποία δεν είναι τίποτε άλλο παρά το αποτέλεσμα της υπερσυσσώρευσης κερδών από το κεφάλαιο και όχι «κρίση χρέους», όπως λένε οι οπορτουνιστές.

ΕΑΜ - 70 χρόνια!



«Οταν ο λαός βρίσκεται μπροστά
στον κίνδυνο της τυραννίας διαλέγει
ή τις αλυσίδες ή τα όπλα» - ΕΑΜ.  

Σαν σήμερα, πριν ακριβώς 70 χρόνια, ιδρύεται το Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο (ΕΑΜ).
*
Ψυχή και καρδιά του ΕΑΜ υπήρξε το ΚΚΕ.
*
Ηδη από τις 1 - 3 Ιούλη του 1941, κατά την 6η Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ, προσδιορίστηκε με σαφήνεια ότι το άμεσο επιτακτικό καθήκον για το Κόμμα, το λαό και τις οργανώσεις του ήταν η συγκρότηση ενός μετώπου εθνικής απελευθέρωσης.
«Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ελλάδας - έλεγε η απόφαση της Ολομέλειας - καλεί τον ελληνικό λαό, τα κόμματα και τις οργανώσεις του, σ' ένα εθνικό μέτωπο της απελευθέρωσης:
α) Για το διώξιμο της γερμανοϊταλικής κατοχής από την Ελλάδα.
β) Για την ανατροπή της κυβέρνησης - οργανέτου τους.

«Σοσιαλιστές» και «πατριώτες»...



Γράφει: ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ
Ξανακόβουν τους διπλοκομμένους μισθούς! 
Ξανακόβουν τις τριπλοκομμένες συντάξεις!
Οι άνθρωποι είναι «σοσιαλιστές»!
Απόδειξη: Αν δεν ήταν «σοσιαλιστές», τις συντάξεις και τους μισθούς δε θα τα έκοβαν λίγο - λίγο. 
Αν δεν ήταν «σοσιαλιστές» δε θα έκοβαν τα λαϊκά εισοδήματα από τρίμηνο σε τρίμηνο.
Αν δεν ήταν «σοσιαλιστές» θα τα... καταργούσαν με τη μία! 
Μπαμ και κάτω! Για να τελειώνουμε!
Αλλά είπαμε, είναι «σοσιαλιστές»! Γι' αυτό μας εκτελούν... με δόσεις!
*
Βάζουν το ένα χαράτσι πάνω στο άλλο!
Φορολεηλατούν!
Εφτασαν να φορολογούν το (μεικτό) μηνιάτικο των 350 ευρώ!