Σελίδες

19 Σεπ 2011

Αποφασιστική απάντηση στη φοροεπέλαση .



Η νέα φοροεπέλαση που βρίσκεται σε εξέλιξη καθαιμάσσει συνολικά το εργατικό και λαϊκό εισόδημα. 
Τα φορομπηχτικά μέτρα δεν αφήνουν κανέναν στο απυρόβλητο. 
Για εκατοντάδες χιλιάδες εργατικές λαϊκές οικογένειες, τα πρόσθετα φορολογικά βάρη δίνουν τη χαριστική βολή στο ήδη καταβαραθρωμένο βιοτικό τους επίπεδο. 
Η όξυνση των προβλημάτων με αιχμή τη φοροεπιδρομή μπορεί να αποτελέσει τη θρυαλλίδα εξελίξεων, που μπορούν υπό προϋποθέσεις να συμβάλουν στην ανασυγκρότηση του εργατικού και λαϊκού κινήματος.
Με βάση τα παραπάνω, απαιτείται να παρέμβουμε με αποφασιστικότητα, με σύνθημα ένα οργανωμένο, λαϊκό «όχι στα χαράτσια», «όχι άλλες θυσίες για την κερδοφορία των μεγαλοεπιχειρηματιών, για την ΕΕ και την Ευρωζώνη». Κατά συνέπεια, επιβάλλεται να υπάρξει απάντηση:
  • Στην ιδεολογικοπολιτική επίθεση που δέχεται το οργανωμένο εργατικό - λαϊκό κίνημα με αφορμή τη νέα φοροεπιδρομή.
  • Στα διλήμματα τα οποία προκύπτουν από το φόβο απέναντι στην ποικιλόμορφη κρατική καταστολή.

Κάλεσμα προς τους φίλους και τα μέλη της ΠΑΣΠ και της ΔΑΠ


Συνάδελφε, συναδέλφισσα,
Όλοι εμείς, μέλη λαϊκών οικογενειών δεν έχουμε καμία δουλειά με τις κυβερνητικές παρατάξεις, δεν έχουμε καμία δουλειά με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ
Η ηγεσία της ΠΑΣΠ προσπαθεί με αφορμή το νέο νόμο-πλαίσιο να παρουσιαστεί ως «ανεξάρτητη» από το ΠΑΣΟΚ ακριβώς γιατί όλοι έχουμε πείρα από την πολιτική του ΠΑΣΟΚ τόσο όσο ήταν κυβέρνηση όσο και από την περίοδο της «αντιπολίτευσης»-συμπολίτευσης.  Να κρύψει ότι το ΠΑΣΟΚ ως κόμμα και με τις συνδικαλιστικές ηγεσίες που ελέγχει επιλέχτηκε από την πλουτοκρατία για να φέρει σε πέρας την πιο βάρβαρη επίθεση των τελευταίων χρόνων. Το ίδιο το ΠΑΣΟΚ θεωρεί την ΠΑΣΠ ως «την παράταξή του από την οποία περιμένει πολλά» όπως ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει δηλώσει επανειλημμένως
Η ηγεσία της ΔΑΠ θέλει να αθωώσει τα πεπραγμένα της ΝΔ, να την εμφανίσει ως εναλλακτική πρόταση στην ίδια βαρβαρότητα. Περίτρανη απόδειξη είναι πως ενώ συμφωνεί με το νόμο-πλαίσιο, προσπαθεί να χειραγωγήσει και να «χειριστεί» τη δυσαρέσκεια των φοιτητών και να την οδηγήσει στην επιλογή μιας νέας κυβέρνησης της ΝΔ ή συγκυβέρνησης που θα συνεχίσει την αντιλαϊκή πολιτική
Σκέψου! Αν η ηγεσία της ΠΑΣΠ είναι «ανεξάρτητη»:
          γιατί τόσο καιρό σου λέει ψέματα για την κρίση και τις αιτίες της;
          γιατί κρύβει τις αιτίες και τους υπεύθυνους για τα μέτρα που σφαγιάζουν εμάς και τις οικογένειες μας;

Συγκέντρωση στο Σύνταγμα 21 Σεπτέμβρη 7μ.μ.





Τα χαράτσια, οι κεφαλικοί φόροι έρχονται το ένα πίσω από το άλλο. Η ζωή της εργατικής οικογένειας γίνεται καθημερινά Γολγοθάς. Τα φορομπηχτικά μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση σε συνεργασία με την τρόικα και τα κόμματα της πλουτοκρατίας Ν.Δ., ΛΑΟΣ, Μπακογιάννη, δεν αφήνουν κανένα στο απυρόβλητο.

Οι εργάτες, οι εργάτριες, οι άνεργοι, αι συνταξιούχοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι φτωχοί αγρότες, η νεολαία ένα δρόμο έχουν. Αυτόν της οργάνωσης παντού και της μαζικής άρνησης και ανυπακοής στα χαράτσια. Ούτε ένα ευρώ στα σεντούκια του κεφαλαίου.

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ – ΔΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑΣ.

Τοποθέτηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα για την επικοινωνία με τον Ευ. Βενιζέλο.


«Εν ολίγοις ο κ. Βενιζέλος μου είπε ότι μπαίνει σε κίνδυνο, όπως λέει ο ίδιος και όπως λέει το ΕΚΟΦΙΝ, να μην υπογραφεί η συμφωνία της 21ης Ιουλίου που έγινε στα πλαίσια της ευρωζώνης, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα θα απολάμβανε ένα μεγάλο πακέτο εθνικής τάχα σωτηρίας. Η κατάσταση σηματοδοτείται ως πολύ άσχημη σε σχέση με την εξέλιξη της κρίσης στην Πορτογαλία, την Ισπανία, την Ιταλία και τη Γαλλία.

Α.ΠΑΠΑΡΗΓΑ: ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ.



ΕΕ - Ευρωζώνη: Το πραγματικό δίλημμα για το λαό.



Οι σκληρές διαπραγματεύσεις στη νέα Σύνοδο του Γιούρογκρουπ μεταξύ των κρατών μελών της Ευρωζώνης με την άμεση συμμετοχή των ΗΠΑ, δεν πρέπει να κρύψουν από τους εργαζόμενους το κύριο: τη στρατηγική συμφωνία στην κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης, με στόχο τη θωράκιση της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλιακών ομίλων. 
Ολα τα συζητούμενα σενάρια για την επόμενη ημέρα στην Ευρωζώνη έχουν σαν σταθερή παράμετρο τη διασφάλιση φθηνότερης εργατικής δύναμης, αύξηση του βαθμού εκμεταλλεύσεων, επιτάχυνση των αναδιαρθρώσεων, των ιδιωτικοποιήσεων, για να διασφαλισθούν νέες διέξοδοι επένδυσης του υπερσυσσωρευμένου κεφαλαίου με ικανοποιητικό ποσοστό κέρδους.
Οποιος έχει την παραμικρή αμφιβολία, δεν έχει παρά να παρακολουθήσει την πολιτική που εφαρμόστηκε και εφαρμόζεται σ' όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ και όχι μόνο στην Ελλάδα, την τελευταία δεκαπενταετία.

Scripta Manent: Κείμενα του Δικτύου Σπάρτακος για το ΑΚΕΛ και τον Δ. Χριστόφια

Ο βρώμικος ρόλος του  Δικτυου Σπαρτακος....




"Φωτό: Εξώφυλλο κυπριακής εφημερίδας "Ένωσις" (με την Ελλάδα, βέβαια). Υπότιτλος: "κι ας γίνει το αίμα μας αυλάκι". Ο Χριστόφιας αναπαρίσταται ως Αγγλόδουλος και Τουρκόδουλος ενώ είναι ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ (σύμφωνα με το Δίκτυο) Ισραηλόδουλος και Αμερικανόδουλος και ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ (σύμφωνα με την κυπριακή φιλελεύθερη πτέρυγα) Σοβιετόδουλος, Κουβανόδουλος, Βενεζουαλόδουλος, Ιρανόδουλος και Συριόδουλος.

Αυτή είναι η πραγματικότητα που βιώνει κανείς σήμερα όταν ζει στην Κύπρο.

Και φυσικά, η κοινή επωδός όλων, απ' την ακροδεξιά του ΕΛΑΜ και του ΕΥΡΩΚΟ στην φιλελεύθερη δεξιά του ΔΗΣΥ και τους κεντροδεξιούς, στην υπέροχη και ανυπέρβλητη ελληνική εξωκοινοβουλευτική αριστερά: "Παραιτήσου!""


Περισσότερα εδώ:
http://radicaldesire.blogspot.com/2011/09/scripta-manent.html

Η χρεοκοπία του λαού δεν είναι «σωτηρία της χώρας».



Με άλλοθι την - ακόμα μια φορά - «σωτηρία της Ελλάδας», η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να κλιμακώσει με ακόμα πιο γρήγορους ρυθμούς τον βάρβαρο πόλεμο που έχει κηρύξει ενάντια στους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα της χώρας. Αποδεικνύοντας ότι εκείνο που αποκλειστικά την ενδιαφέρει είναι η εξασφάλιση ακόμα περισσότερων πόρων, για λογαριασμό της εγχώριας και ευρωενωσιακής πλουτοκρατίας, προχώρησε, μέσα στη βδομάδα που μας πέρασε, σε μια πρωτοφανή επίθεση, που θα οδηγήσει σε δεκάδες χιλιάδες απολύσεις από το Δημόσιο και σε αναγκαστική στάση πληρωμών για εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά.
Η συνταγή που ακολουθεί η ντόπια σοσιαλδημοκρατία, για τη «σωτηρία της Ελλάδας», έχοντας βεβαίως τις πλάτες της ΕΕ και τη στήριξη της ΝΔ και κομμάτων όπως του Καρατζαφέρη και της Μπακογιάννη, συντίθεται από μέτρα και ρυθμίσεις που οδηγούν στην οικονομική εξαθλίωση και την απόλυτη φτώχεια εκατομμύρια εργαζόμενους.

Ο λαός ΜΠΟΡΕΙ! Με οργανωμένη ανυπακοή και αντεπίθεση .



ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, στην ΕΕ και παγκόσμια, επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις του ΚΚΕ για το χαρακτήρα, τα αίτια και το βάθος της καπιταλιστικής κρίσης, τις συνέπειες που έχει για το λαό η προσπάθεια των αστών να τη διαχειριστούν προς όφελός τους. 
Επαληθεύεται το ΚΚΕ, που έλεγε ότι ανεξάρτητα από τον τρόπο που θα επιλεγεί, για να προχωρήσει ελεγχόμενα η καταστροφή κεφαλαίου, για τα λαϊκά στρώματα η βίαιη και ανεξέλεγκτη χρεοκοπία είναι δεδομένη, στο πλαίσιο της στρατηγικής που υπηρετούν ενιαία τα μονοπώλια, οι κυβερνήσεις και τα κόμματά τους, πάνω και πέρα από τους μεταξύ τους ανταγωνισμούς.
Αυτή η στρατηγική, στο πλαίσιο των αδιεξόδων που γεννά η κρίση, είναι που επιβάλλει σήμερα το ένα αντιλαϊκό μέτρο μετά το άλλο, μετατρέποντας σε κόλαση τη ζωή της εργατικής λαϊκής οικογένειας. 
Αν ο λαός δεν διαμορφώσει άμεσα τις εξελίξεις, οι καταστάσεις που θα βιώσουμε θα είναι πρωτόγνωρες, σε ό,τι αφορά τους όρους αναπαραγωγής της εργατικής δύναμης, τη μόρφωση των παιδιών της λαϊκής οικογένειας, την υγεία της, ακόμα και την ίδια την επιβίωσή της. 

Αγριο και επαίσχυντο χαράτσι στις οικοδμές...



Σε αναβρασμό βρίσκεται η ελληνική κοινωνία από την προηγούμενη Τετάρτη, όταν η κυβέρνηση δημοσιοποίησε το μέτρο της επιβολής τέλους για κάθε ηλεκτροδοτούμενη κατοικία και εμπορική εκμετάλλευση. 
Η αγανάκτηση είναι διάχυτη σε έναν κόσμο, ο οποίος, τα δύο τελευταία χρόνια, έχει κυριολεκτικά λεηλατηθεί από τα απανωτά μέτρα της περικοπής μισθών και συντάξεων, την άγρια φοροεπιδρομή μέσα από τους έμμεσους και άμεσους φόρους, τη διάλυση του δημόσιου νοσοκομείου και του δημόσιου σχολείου, το τσάκισμα των εργασιακών σχέσεων και την ταχεία ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης. 
Ο κόσμος έχει κυριολεκτικά απαυδήσει, καθώς έχει στεγνώσει η τσέπη του και αισθάνεται την απειλή της κατάρρευσης κάθε σταθεράς που υπήρχε τις προηγούμενες δεκαετίες. 
Το φάσμα της φτώχειας απλώνει τη σκιά του σε όλη την Ελλάδα.

Ολοι στο Σύνταγμα την Τετάρτη 21 Σεπτέμβρη που συζητιέται η τροπολογία για τα χαράτσια στη Βουλή.



Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία με την οποία νομοθετούν τα αβάσταχτα χαράτσια στα ακίνητα.
Η τροπολογία, για το φόρο στα ακίνητα, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, θα συζητηθεί στη Βουλή την Τετάρτη. Γι' αυτό ταξικά συνδικάτα και σωματεία της Αθήνας διοργανώνουν την Τετάρτη 21 Σεπτέμβρη,στις 7 μ.μ.συγκέντρωση στο υπουργείο Οικονομικών, στο Σύνταγμα.
Τι προβλέπει η τροπολογία
Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να φτάσει μέχρι και στις κατασχέσεις λαϊκών σπιτιών και μικρομάγαζων αν δεν πληρωθεί το χαράτσι.
Τι προβλέπεται στην τροπολογία αν οι μικροϊδιοκτήτες δεν πληρώσουν το λογαριασμό στη ΔΕΗ;
1. Σε πρώτη φάση θα τους κόβουν το ρεύμα μέχρι να πληρωθεί ο λογαριασμός.
2. Αν δεν πληρωθεί ο λογαριασμός, η ΔΕΗ θα παραπέμπει την περίπτωση στο υπουργείο Οικονομικών που θα αναλάβει τη διαδικασία είσπραξης του χαρατσιού, διαδικασία που προβλέπει κατάσχεση του ακινήτου.
Το χαράτσι θα πληρώνουν μέχρι και οι άνεργοι. 

H ματωμένη βδομάδα...


ΑΠΟ Γράνμα
Μόλις άκουσα το Βενιζέλο, που απευθύνθηκε ξεκάθαρα μόνο στους επιχειρηματίες, τους καταθέτες κλπ. και τους ενημέρωσε τι του είπαν οι λομπίστες των τραπεζών στην Πολωνία. 
Οι υπόλοιποι είμαστε απλά ”ευπαθείς κοινωνικές ομάδες” που όταν θα έχουν την ευκαιρία θα μας φροντίσουν.
Απείλησε επίσης όσους αντιτίθενται στα μέτρα και τα χαράτσια ότι θα αντιμετωπιστούν ως εθνικοί προδότες.
Δε ξέρουμε αν στην επόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν συνταρακτικές εξελίξεις όπως το δεύτερο βήμα στην ελεγχόμενη χρεοκοπία  αλλά σε κάθε περίπτωση θα είναι μια βδομάδα που ο λαός θα ματώσει ακόμα παραπάνω…

Η φωνή των εργαζομένων, του λαού, δε θα σιγήσει.



H επίθεση που δέχεται το τελευταίο διάστημα το ΚΚΕ για τις απολύσεις στον «902», αποτελεί μέρος της συνολικής πολιτικής και ιδεολογικής διαπάλης που διεξάγεται στην ταξική κοινωνία που ζούμε. 
Οπως στο ιδεολογικό επίπεδο, ισχύει η αρχή ή με τα μονοπώλια ή με το λαό, έτσι και στον τομέα της ενημέρωσης, υπάρχουν τα μέσα της αστικής και τα μέσα της εργατικής τάξης. 
Η επίθεση αυτή είναι έκφραση της όξυνσης της ταξικής πάλης και της βασικής αντίθεσης που υπάρχει σε ολόκληρη την καπιταλιστική κοινωνία, την αντίθεση κεφαλαίου - εργασίας. Εκφράζεται και με αυτό τον τρόπο η ταξική σύγκρουση σε ιδεολογικό επίπεδο, επιβεβαιώνοντας αυτό που έγραψε ο Λένιν «...το ζήτημα μπαίνει μόνο έτσι: είτε αστική είτε σοσιαλιστική ιδεολογία. Μέσος όρος δεν υπάρχει...» («Απαντα», τόμ. 6, σελ. 39-40).