Σελίδες

17 Σεπ 2011

Να τους χαλάσουμε τα σχέδια.



Αναφερόμενοι στις συνέπειες της κρίσης που πληρώνουν τα λαϊκά νοικοκυριά, συχνά περιοριζόμαστε να υπολογίσουμε πόσο χάσαμε από τους μισθούς μας, πόσο έπεσαν οι συντάξεις, πόσοι είναι οι καινούργιοι φόροι και τα διάφορα «τέλη» και «εισφορές» που επινοούνται οι κυβερνώντες προκειμένου να ρίξουν τα βάρη της κρίσης που προκάλεσε η υπερσυσσώρευση κεφαλαίων στα πλατιά λαϊκά στρώματα. Λογικό. 
Ο καθένας μας βλέπει και μετράει ευκολότερα την άμεση χασούρα, τη φανερή μείωση των εσόδων που έχει ο οικογενειακός προϋπολογισμός. 
Μόνο που οι επιπτώσεις τις οποίες προκαλεί η φιλομονοπωλιακή πολιτική της κυβέρνησης, η πραγματική ζημιά για τους εργαζόμενους και τα νοικοκυριά τους είναι πολύ μεγαλύτερη.

ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΧΡΕΟΣ: Ξεχειλίζει η μπόχα για το «φούσκωμα».



Κουίζ
Ανάμεσα στην πανεπιστημιακό κυρία Γεωργαντά, τέως μέλος της ΕΛΣΤΑΤ, που κατήγγειλε ότι τα στοιχεία για το έλλειμμα του 2009 «μαγειρεύτηκαν» από την ελληνική κυβέρνηση και την ΕΕ ώστε το έλλειμμα να εμφανιστεί μεγαλύτερο και με αυτό τον τρόπο να διευκολυνθεί επικοινωνιακά η επιβολή των βάρβαρων μέτρων,
και στον πρώην υπουργό Οικονομικών, τον Παπακωνσταντίνου, που εξέδωσε ανακοίνωση για να διαψεύσει την κυρία Γεωργαντά,
εσείς ποιον πιστεύετε;...

Καταγγελίες από πρώην μέλος ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ
Δημόσια καταγγελία για μαγειρεμένα στοιχεία, για την εμφάνιση και το φούσκωμα των ελλειμμάτων του κρατικού προϋπολογισμού, σε βάρος τόσο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ όσο και του επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), 

«Μωρίας Εγκώμιον»


Το σχόλιο του ΛΑ.Ο.Σ. αμέσως μετά τη δήλωση Βενιζέλου για το χαράτσι στα ακίνητα ήταν το εξής:
«(το ΠΑΣΟΚ) όσο και να συναναστρέφεται τις νεοφιλελεύθερες απόψεις της τρόικας, παραμένει βαθιά στο DNA του η κομμουνιστική αντίληψη και θεωρία. Είμαστε η μόνη χώρα της Ευρώπης που στην ουσία ακόμη κομμουνιστικοκρατείται μέσω των συντεχνιών. Καιρός να απελευθερώσουμε τη χώρα από τις δουλείες που την έφεραν σε αυτή την κατάσταση»!
*
Δυο μέρες αργότερα, ο Γεώργιος Καρατζαφύρερ, ο και - κατά δήλωσή του - «επόμενος πρωθυπουργός»,
υποσχέθηκε ότι θα ηγηθεί της σταυροφορίας με στόχο την «αποκομμουνιστικοποίηση» της Ελλάδας
(αφού προηγουμένως κατήγγειλε - σε αλλόφρονα κατάσταση - ότι η χώρα «κυβερνάται» υπό... των κομμουνιστών).

Ομάδες των ΕΑΑΚ και «αντιεξουσιαστές» επιτίθενται στην ΚΝΕ και στο ΜΑΣ, στη γραμμή του... «έξω τα κόμματα από τις σχολές»

Οργανωμένο σχέδιο τραμπουκισμών στην ίδια γραμμή με την κυβέρνηση.
To oργανωμένο σχέδιο τραμπουκισμού και τρομοκρατίας που εκτυλίσσεται τις τελευταίες μέρες σε ΑΕΙ - ΤΕΙ, με μπροστάρηδες δυνάμεις των ΕΑΑΚ που δρουν χέρι-χέρι με τους «αντιεξουσιαστές», σε βάρος των δυνάμεων της ΚΝΕ και του ΜΑΣ στις σχολές της Θεσσαλονίκης, καταγγέλλουν με ανακοινώσεις τους η Οργάνωση ΑΕΙ - ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ και οι Οργανώσεις Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ.
Στο πλαίσιο αυτής της επιχείρησης, χθες Παρασκευή, ομάδα ατόμων εξοπλισμένα με ξύλα, κράνη, λοστούς και άλλα αντικείμενα επιτέθηκαν και κατέστρεψαν υλικό του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών και της ΚΝΕ σε μια σειρά σχολές ενώ στη συνέχεια ανέβηκαν στις μηχανές τους και προχώρησαν σε πογκρόμ στους δρόμους γύρω από το πανεπιστήμιο τραυματίζοντας τρία στελέχη της ΚΝΕ.

Απάντηση στο αμοκ φοροεπιδρομής ΜΕ ΤΑΞΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ.





Κάθε αστική κοινωνία αποτελείται από δύο βασικές τάξεις, την αστική τάξη και την τάξη των εργατών, που αποτελούν τη βάση της διαίρεσης της κοινωνίας σε δύο ανταγωνιστικά μεταξύ τους, που όμως συνυπάρχουν, έθνη. Το έθνος των αστών και το έθνος των προλετάριων.
Η αποκαλούμενη εθνική πολιτική, αυτή που δήθεν εξυπηρετεί εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενους, δεν είναι παρά μια φενάκη που κατασκεύασαν οι απολογητές του καπιταλισμού για να δικαιολογήσουν τη βάρβαρη ταξική πολιτική των κεφαλαιοκρατών, σε βάρος των εργατών και των άλλων εκμεταλλευόμενων από το κεφάλαιο, φτωχών κοινωνικών στρωμάτων.
Είναι ανεδαφικά, καιροσκοπικά και απατηλά τα επιχειρήματα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, ότι εφαρμόζουν μια σκληρή, άδικη, αλλά... αναγκαία πολιτική, για να σώσουν την Ελλάδα... Για να είναι σε θέση να πληρώνουν μισθούς και συντάξεις...

Καλύπτει η κυβέρνηση την απαράδεκτη απόφαση ενάντια στο Σύλλογο του ΤΕΙ Λαμίας .



Oυσιαστική κάλυψη στην αντιδραστική και άκρως επικίνδυνη απόφαση του Πρωτοδικείου Λαμίας να απορρίψει την ίδρυση Συλλόγου Σπουδαστών στο ΤΕΙ Λαμίας με το σκεπτικό ότι οι αντιιμπεριαλιστικοί σκοποί του Συλλόγου αντίκεινται στη νομιμότητα και θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη, έδωσε χτες στη Βουλή ο υφυπουργός Δικαιοσύνης 
Γ. Πεταλωτής.
Με το πρόσχημα ότι ως υφυπουργός Δικαιοσύνης δεν μπορεί να σχολιάσει τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, ο Γ. Πεταλωτής πρόσφερε την απαραίτητη κάλυψη στην αντιδραστική απόφαση, ενώ έφτασε στο σημείο να πει ότι είναι υπερβολικές οι αντιδράσεις σε αυτήν.
Το θέμα έφερε με Επίκαιρη Ερώτηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ 
Θ. Παφίλης, καταγγέλλοντας ότι ο εν λόγω Σύλλογος κρίθηκε παράνομος γιατί αναφέρει ανάμεσα στους σκοπούς του ότι θα δίνει απάντηση στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.