Σελίδες

7 Σεπ 2011

Περί... διαχειριστικής ανικανότητας.



Σε συνέντευξή του στο «Ζougla web radio» ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης επέκρινε την κυβέρνηση για «εξαιρετική διαχειριστική ανικανότητα». 
Η επιλογή αυτής της «γραμμής» αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση από την ηγεσία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι τυχαία. 
Αποσκοπεί στο να πείσει το λαό ότι δίχως να θιχτεί ούτε μια «τρίχα» από την εξουσία του κεφαλαίου, όλα μπορούν να στρώσουν αν υπάρξει ένας ικανός διαχειριστής. Που κατά τη γνώμη τους είναι οι ίδιοι και οι δυνάμει σύμμαχοί τους από το χώρο του ΠΑΣΟΚ που «γύρω από συγκεκριμένους και εφικτούς στόχους» μπορούν να διεκδικήσουν «έναν ισχυρότερο ρόλο στα πράγματα». 
Ο Δ. Παπαδημούλης αξίωσε μάλιστα «να καταστεί υποχρεωτικός ο δρόμος της συνεργασίας, με δεδομένη την αποτυχία των μονοκομματικών κυβερνήσεων»! 

Για τις κινητοποιήσεις σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ.



Σε ανακοίνωσή της για τις κινητοποιήσεις σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ, απευθυνόμενη σε κάθε φοιτητή και σπουδαστή, η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας τονίζει:
«Σήμερα δεν υπάρχει λαϊκή οικογένεια που να μην έχει έναν άνεργο, απολυμένο, κακοπληρωμένο, δεν υπάρχει λαϊκή οικογένεια που μπορεί εύκολα να τα βγάλει πέρα. 
Αυτά είναι τα αποτελέσματα της αντιλαϊκής πολιτικής κεφαλαίου - ΕΕ - ΠΑΣΟΚ - ΝΔ.
Η σαρωτική επίθεση εντείνεται με τις τελευταίες εξελίξεις στην Παιδεία.
Τα σχολεία αρχίζουν χωρίς βιβλία και καθηγητές, με τους γονείς να βάζουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, με εφαρμογή του νέου σχολείου που θέλουν οι επιχειρήσεις.

Ασχήμιες ...



Γιατί, θα ήταν άσχημο στο συμβούλιο του Πανεπιστημίου του Πειραιά να είναι ένας ...εφοπλιστής;
Το ερώτημα δεν είναι δικό μας. 
Είναι της υπουργού της (σ.σ.: Δημόσιας και Δωρεάν - εδώ γελάνε) Παιδείας, της κυρίας Διαμαντοπούλου.
Διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή (23/8/2011) για το «νόμο - πλαίσιο».
*
Αντιθέτως, δικά μας είναι τα παρακάτω ερωτήματα. 
Τα οποία και θέτουμε στην κρίση σας. 

Ολοι οι φοιτητικοί - σπουδαστικοί σύλλογοι να στηρίξουν το Σύλλογο του ΤΕΙ Λαμίας.



Με παραστάσεις διαμαρτυρίας, πλατιά ενημέρωση των σπουδαστών του ΤΕΙ Λαμίας και του λαού της πόλης απαντά η προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή του Συλλόγου Σπουδαστών του ΤΕΙ Λαμίας, στην απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Λαμίας να απορρίψει την αίτηση ίδρυσης του Συλλόγου γιατί στο καταστατικό του καταγράφεται η εναντίωσή του στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ.
Η προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή του Συλλόγου επισημαίνει ότι η απόφαση του Πρωτοδικείου έχει απόλυτη σχέση με το νέο νόμο - πλαίσιο, την κατάργηση του ασύλου και την αντιδραστική παρέμβαση που επιχειρείται στο φοιτητικό κίνημα:
«Θέλουν συλλόγους που να μην αντιδρούν, που να μην αντιστέκονται, που να είναι μηχανισμοί του κράτους και των επιχειρήσεων.
Τους καταγγέλλουμε και λέμε ξεκάθαρα ότι η απόφασή τους αφορά όλη την τοπική κοινωνία. 

Η κατάργηση του ασύλου σε εφαρμογή: ασφαλίτες στο πανεπιστήμιο Κρήτης ελέγχουν για καταλήψεις.

Στις 7.30 το πρωί της Δευτέρας 5 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το βιβλίο συμβάντων του νυχτοφύλακα, αστυνομικοί της Ασφάλειας του Ρεθύμνου ζήτησαν να μπουν στο Πανεπιστήμιο Κρήτης προκειμένου να ελέγξουν αν γίνονται καταλήψεις από φοιτητές. Ο φύλακας τους ζήτησε να μην το κάνουν και να ενημερώνονται στο εξής από τον ίδιο. Αν και προκλητικοί κατά την εμφάνισή τους στο χώρο του Πανεπιστημίου, οι αστυνομικοί έφυγαν, λέγοντας ότι σκοπός της παρουσίας τους ήταν να ενημερώσουν το υπουργείο τους αν γίνεται κατάληψη.


ΑΠΟ ERODOTOS WEBLOG

Η άτιμη προπαγάνδα του «ΣΚΑΪ»...



Οταν ο τηλεοπτικός σταθμός ιδιοκτησίας του εφοπλιστή Αλαφούζου «ΣΚΑΪ», που βεβαίως προάγει τα συμφέροντα όλων των καπιταλιστών, εμφανίζεται να κάνει «φιλεργατικό» ρεπορτάζ, τότε η εργατική τάξη έχει μια ακόμη απόδειξη πόσο εχθρική ενάντιά της είναι η αστική πολιτική και προπαγάνδα. 
Ετσι χτες στο κεντρικό του δελτίο, πήρε υπό την «προστασία του» τους απολυμένους του «902», προβάλλοντας ρεπορτάζ από τη δήθεν κινητοποίησή του, εκτοξεύοντας ταυτόχρονα λάσπη ενάντια στο ΚΚΕ. 
Πιστός όπως πάντα στο αντικομμουνιστικό του μένος, ο καπιταλιστικός σταθμός, που χύνει τόνους δηλητήριο ενάντια στους ταξικούς αγώνες, όπως με τους ναυτεργάτες,

βιβλία γλόμπινγκ: αξίζει να το διαβάσετε και να το διαδώσετε.


Έχω ένα κόλλημα γενικώς μ' αυτό που λέμε "εκλαΐκευση", δηλαδή να μιλάς και να γράφεις όσο το δυνατόν πιο απλά να σε καταλαβαίνει κι ένα παιδί δυο χρονών. 
Το παρακάτω κείμενο γράφτηκε στις αρχές του αιώνα και μεταφράστηκε στην καθομιλουμένη ελληνική των Ελλήνων μεταναστών της Αμερικής, αλλά μια χαρά διαβάζεται και στο σήμερα.
Τώρα που κατέχουμε την τεχνολογία και την τεχνογνωσία, το γλόμπινγκ, όσο είναι δυνατό, θα προσφέρει βιβλία, μπροσούρες, κείμενα. 
Χρόνο να έχουμε και θα δείτε κι άλλα.

Καθάρματα!



Η Ευρώπη «τους». Η Ευρώπη της Ευρωπαϊκής Ενωσής τους. 
Στην Ευρώπη του ευρώ «τους». 
Της ΟΝΕ τους. Του Μάαστριχτ τους.
Σε αυτή την Ευρώπη των «πολιτισμένων», των Συνόδων Κορυφής, των Βρυξελλών και των πολυεθνικών αποδεικνύεται μέχρι κεραίας αυτό που έλεγε ο Ντοστογιέφσκι:
Ξέρω κάτι «πολιτισμένους» που μπροστά τους οι βάρβαροι δεν πιάνουν χαρτωσιά σε μισανθρωπισμό.
*
Στην Ευρώπη «τους» υπάρχουν - σύμφωνα με τις επίσημες καταγραφές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο - πάνω από 13 εκατομμύρια άνθρωποι που δεν έχουν να αγοράσουν ούτε ένα κομμάτι ψωμί.

Ο λαός να ετοιμάζεται για όλα τα ενδεχόμενα...



Συνέντευξη στην εφημερίδα «Real News» και στον δημοσιογράφο Β. Σκουρή, έδωσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, την οποία αναδημοσιεύει ο «Ρ».
****
-- Κατά κοινή ομολογία μπαίνουμε στον πιο δύσκολο χειμώνα μετά τον εμφύλιο. Προβλέπετε πολιτικές εξελίξεις, κυρία Παπαρήγα;
-- Η φτώχεια, η ανεργία, η ανασφάλεια που πλήττουν τα εργατικά - λαϊκά στρώματα δεν περιγράφονται ούτε με όρους βαρυχειμωνιάς, ενώ τα ακόμη χειρότερα ακολουθούν. Η καπιταλιστική κρίση της υπερσυσσώρευσης κερδών και στην Ελλάδα και στην Ευρωζώνη βαθαίνει. 
Τα διαχειριστικά εργαλεία που χρησιμοποίησαν στο παρελθόν σήμερα αποδεικνύονται άχρηστα. Οι αντιθέσεις μεταξύ μονοπωλίων και των κυβερνήσεών τους οξύνονται. 
Οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες και άκρως επικίνδυνες, αν δεν παρέμβει αποφασιστικά ο λαός.

Σενάρια ή μύχιες επιδιώξεις;



Ολοένα και περισσότεροι εκπρόσωποι της πλουτοκρατίας στη Γερμανία τροφοδοτούν σενάρια για «δύο ευρώ», για «το τέλος του ευρώ» και άλλα παρόμοια. 
Δεν περνά απαρατήρητο λοιπόν το σενάριο που επεξεργάστηκε ομάδα οικονομολόγων της εφημερίδας «Χάντελσμπλατ», γνωστού οργάνου του γερμανικού χρηματιστικού κεφαλαίου, με τίτλο «Τι θα συνέβαινε αν η Ελλάδα αποχωρούσε από το ευρώ». Σύμφωνα με το, κάθε άλλο παρά αθώο, αυτό σενάριο «το Φλεβάρη 2012 η κρίση χρέους στην Ελλάδα οξύνεται, οι αντοχές και η προθυμία των Ελλήνων για μεταρρυθμίσεις έχουν φθάσει στα όριά τους, η κοινή γνώμη εξεγείρεται και η κυβέρνηση Παπανδρέου πέφτει αφού χάνει την ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή». 

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΩΝ...




«Ανύπαρκτος είναι για τον Γιώργο Παπανδρέου ο κίνδυνος ανατροπής του από ενδοπασοκικές αντιπολιτευτικές δυνάμεις στη φάση αυτή(!). 
Αυτό αποδείχθηκε για μία ακόμη φορά στη συνδιάσκεψη του κυβερνώντος κόμματος». 
Περίλυπος μέχρι θανάτου ο γνωστός Γ. Δελαστίκ, δεν κρύβει την απογοήτευσή του επειδή ...δεν ανατράπηκε ο Γ. Παπανδρέου στη συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ! 

«Αναμορφώτρια»!!!



«Η σχολική χρονιά που έρχεται πρόκειται να είναι η πιο δύσκολη χρονιά μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο...»!
Αυτά λέγονταν ήδη από τις 12 Αυγούστου. 
Και προς Θεού! 
Δεν τα έλεγαν οι κομμουνιστές βουλευτές, εναντίον των οποίων εξεμάνη η κυρία Διαμαντοπούλου όταν οι τελευταίοι τάχθηκαν υπέρ της μη εφαρμογής των νόμων της.

Αντιδραστική - φασιστική- εξέλιξη...




Επικίνδυνες διατάξεις, οι οποίες αν εφαρμοστούν και γενικευτούν θα βάλουν επιπλέον εμπόδια στην προβολή κομμάτων όπως το ΚΚΕ από τα αστικά ΜΜΕ, εισάγει το νομοσχέδιο για τα δημοψηφίσματα που προωθεί η κυβέρνηση. 
Στο προσχέδιο που ενέκρινε, η κυβέρνηση επικαλείται την εμπλοκή στη διενέργεια του δημοψηφίσματος όχι μόνο των κομμάτων «αλλά και ενώσεων προσώπων, επιστημονικών, επαγγελματικών ή συνδικαλιστικών οργανώσεων και κάθε άλλης οργάνωσης της κοινωνίας των πολιτών» και γι' αυτό προτείνει τη συγκρότηση δύο επιτροπών προεκλογικού αγώνα. 
Στη μία θα συνωστίζονται όσοι τοποθετούνται θετικά στο ερώτημα του δημοψηφίσματος και στην άλλη όσοι τοποθετούνται αρνητικά.