Σελίδες

2 Σεπ 2011

Ομολογούν την επέμβαση.



Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στη Λιβύη είναι μέρος του ιμπεριαλιστικού σχεδίου «Μεγάλη Μέση Ανατολή» για δήθεν εκδημοκρατισμό των κρατών της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής. Αποφασίστηκε στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στην Κωνσταντινούπολη το 2004. Εξέγερση, για την οποία έκαναν λόγο αστοί και κάθε είδους οπορτουνιστές, δεν υπήρξε. Ολα οργανώθηκαν από το διεθνή ιμπεριαλισμό. Στόχος, τα πετρέλαια και ο πλούτος γενικά της Λιβύης. Αυτή ήταν η εκτίμησή μας από την έναρξη των γεγονότων και επιβεβαιώνεται από τους αστούς. Το λένε ωμά τώρα που παζαρεύουν για τη μοιρασιά της λείας. Ας το δούμε.
***
«Μέχρι τις 18/3/2011, όταν επέστρεψε στη Λιβύη, ο στρατηγός των αντικαθεστωτικών, Χαλίφα Χάφτερ, ζούσε σ' ένα σπίτι που απείχε μόλις οχτώ χιλιόμετρα από το αρχηγείο της CIA στη Βιρτζίνια. 

«Κομμουνιστική κατοχή»!



Ο ένας (της «Καθημερινής») επαινούσε τις προάλλες την κυβέρνηση διότι με την πολιτική της βάζει τέρμα στη... χαζοχαρούμενη αντίληψη περί «αντίστασης στον καπιταλισμό».
*
Ο άλλος (της ιδίας εφημερίδας) πανηγύριζε εξηγώντας ότι η κυβέρνηση με την πολιτική της και με τη συναίνεση των ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ. και Μπακογιάννη, όπως αυτή εκδηλώθηκε στο νόμο για τα Πανεπιστήμια, προχωρά στην «απελευθέρωση» των ΑΕΙ (άμα τε και της χώρας) «ύστερα από τριάντα χρόνια κομμουνιστικής κατοχής»!
***
Μπροστά στην τέτοια και τόση δεινότητα κοινωνικής, ιστορικής και πολιτικής ανάλυσης, ο μόνος αρμόδιος να εξηγήσει στους αρθρογράφους της «Καθημερινής» τι ακριβώς συμβαίνει στη χώρα, είναι η ίδια ...η «Καθημερινή».
*
Διαβάζουμε, λοιπόν, από την «Καθημερινή» (29/7/2010):

Δεν ήξερε...



Στις 30/8/2011, την Τρίτη που μας πέρασε δηλαδή, ο Γ. Παπανδρέου κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στους λεγόμενους «κοινωνικούς εταίρους», είπε:
«Αυτές οι θυσίες, αυτή η αξιοπιστία και αυτή η προσπάθεια που κάνουμε είναι αυτό που μας έχει επιτρέψει να διαπραγματευτούμε και να έχουμε θετικά αποτελέσματα, ώστε να ελαφρύνεται ο ελληνικός λαός από το βάρος του χρέους».
*
Ακριβώς μια μέρα μετά, στο δελτίο που συνέταξε το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους, καταγράφεται ότι:
«Η σημαντική περαιτέρω αύξηση του χρέους, το υψηλό πρωτογενές έλλειμμα, το οποίο στο επτάμηνο έχει ήδη υπερβεί σημαντικά τον ετήσιο στόχο και η βαθύτερη ύφεση έχουν ενισχύσει στο έπακρο τη δυναμική του χρέους, η οποία πλέον είναι εκτός ελέγχου»!

«Καλοδιαλεγμένοι»!



Σύμφωνα με τα έγγραφα του WikiLeaks υπάρχουν Ελληνες δημοσιογράφοι που τους επαινεί η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα για «την καλοδιαλεγμένη παρουσίαση των θεμελιωδών θέσεων των ΗΠΑ» στις εκπομπές τους!
*
Πέφτουμε από τα ...σύννεφα!