Σελίδες

29 Αυγ 2011

Εφυγε ο «πατριάρχης» του εν ελλάδι «ευρωκομμουνισμού».



ΤΟΥ TRASH
Αναγκαστικά και λόγω επικαιρότητας, αναβάλλεται για λίγο η συνέχεια του θέματος «αριστεροί απολογητές του ιμπεριαλισμού» μια και προέκυψε ο θάνατος του Λ.Κύρκου που το ζήτημα αυτό τον αφορούσε άμεσα, και κατά συνέπεια θα ήταν τουλάχιστον άκομψη η συνέχιση του θέματος, κατά την μέρα του θανάτου του ανθρώπου που θα μπορούσαμε να ονομάσουμε και γκουρού της «κομμουνιστικής(;!)» ανανέωσης στην χώρα μας.

Σε ποιον θα λείψει : 

Και ολίγα περί "ασύλου" .



ΑΠΟ Cogito ergo sum
Εκτός από τους εφοπλιστές, για τους οποίους μιλάγαμε τις προάλλες, η Αννούλα "τακτοποίησε" και το ζήτημα του πανεπιστημιακού ασύλου. 
Εμ, πώς!
Όχι που θα της ξέφευγε η ευκαιρία.
Καλέ, όταν λέμε ότι αυτή η κάργια θα τα ισοπεδώσει όλα, το εννοούμε: ΟΛΑ!
Παρεμπιπτόντως, για το πανεπιστημιακό άσυλο είχαμε μιλήσει ακροθιγώς σε ένα παλιότερο κείμενο, το πέμπτο του αφιερώματος με τον γενικό τίτλο "Πώς φτάσαμε στο 'δυστυχώς επτωχεύσαμεν'", όπου αναφερθήκαμε στα "Σκιαδικά" του 1859. 
Αξίζει τον κόπο να του ρίξουμε άλλη μια ματιά. 
Αλλά, ας επιστρέψουμε στην Αννούλα και τις "επιτυχίες" της.

Η Χειραγώγηση της Κοινωνίας του Θεάματος, ή αυτή που δολοφόνησε τον Ν. Τσαουσέσκου...

Οι σκέψεις του Guy Debord
για την Κοινωνία του Θεάματος, γραμμένο το 1988.
 Δύο δεκαετίες μετά είναι επίκαιρο και διάσημο
το έργο του σχετικά με αυτό το θέμα.


"Αυτό επιτυγχάνεται μέσα από μια ατελείωτη σειρά των σκηνών, που κάνουν το γύρο από τη μια στην άλλη κοινοτοπία, αλλά παρουσιάζονται με τέτοιο πάθος, σαν να ήταν ένα σημαντικό γεγονός."
Θυμηθείτε: Δύο χρόνια, η Ελλάδα είχε ζήσει στο παιχνίδι, που ονομάζεται "υγεία του Ανδρέα ". 

Το ίδιο συμβαίνει και με την αντίληψη του χώρου: Στο θεατρικό έργο ο θεατής "καταναλώνει" στάνταρ το πακέτο του, μένοντας έξω από τον εαυτό του και την πραγματικότητα έξω από την ανθρώπινη επαφή. Το σκηνοθετικό παιχνίδι καθίσταται απόλυτος κυρίαρχος της μνήμης και της συνείδησης του ανθρώπου, καθώς και των φιλοδοξιών και των έργων του.
Μπορούμε να πούμε ότι το παιχνίδι - πάντα είναι μια απάτη, αλλά η εξαπάτηση είναι κάτι ιδιαίτερο σαν είδος, δεν έχει να κρύψει και έχει την γοητεία του θεάτρου. 

Η Λιβύη σε διεθνές ξεπούλημα.



Το ΝΑΤΟ έδωσε νέα ώθηση στην αραβική άνοιξη μας παραπληροφορεί ο κ. Γιώργος Παυλόπουλος για τη νίκη των αντικαθεστωτικών στη Λιβύη σε άρθρο του στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ» 27-28/8/2011! 
Πόσο άνοιξη είναι αυτή που ρίχνει έναν δυνάστη που κρατούσε τον κρατικό πλούτο στην ίδια τη χώρα και τον αντικαθιστά με δυνάστες - ανδρείκελα που την ξεπουλάνε αυτό δεν ενδιαφέρει τον  δημοσιογράφο. 
Αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να μας πει ότι η ελευθερία ήρθε με τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ και ότι το μοντέλο αυτό το δέχονται όλοι χωρίς την παραμικρή αντίρρηση.

Πως νίκησε η «επανάσταση» στη Λιβύη; 
Μας το λέει στα ίσα ο κ. Παυλόπουλος: 
«Πολύ απλά: χωρίς τις 10.000 επιχειρήσεις των βομβαρδιστικών του ΝΑΤΟ, τη βοήθεια των δορυφόρων του, των συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου και των ειδικών δυνάμεων στο έδαφος (τη δράση τους έχει παραδεχθεί ξεκάθαρα η Βρετανία), όχι απλώς δεν θα είχε ανατραπεί ο Καντάφι, 

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε. για τις βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ-ΤΕΙ


Η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής σε ΑΕΙ-ΤΕΙ βάζει το «κερασάκι στην τούρτα» στο ταξικό σχολικό σύστημα και τους μηχανισμούς κατανομής του αυριανού εργατικού δυναμικού.

Η πτώση ή άνοδος των βάσεων δεν αφορά ούτε το κόστος των σπουδών, ούτε τα δικαιώματα στη μόρφωση και στην εργασία των παιδιών της λαϊκής οικογένειας, που σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης χτυπιούνται από την πολιτική της κυβέρνησης.

Το ΚΚΕ απευθύνεται στα παιδιά της λαϊκής οικογένειας που κατάφεραν να περάσουν σε ΑΕΙ-ΤΕΙ και σε αυτά που δεν τα κατάφεραν. 

Πεδίο ισχυρών ανταγωνισμών η Νοτιοανατολική Μεσόγειος.



Επικίνδυνα ανεβαίνει το θερμόμετρο της ενδοϊμπεριαλιστικής έντασης στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, με αφορμή την έναρξη των γεωτρήσεων στο θαλάσσιο «οικόπεδο 12» της κυπριακής ΑΟΖ, για την επιβεβαίωση και την εξόρυξη κοιτασμάτων φυσικού αερίου. 
Βάσει του χρονοδιαγράμματος που έχουν ανακοινώσει η κυπριακή κυβέρνηση και η αμερικάνικη εταιρεία «Noble Energy», η οποία, από τον Ιούνη του 2009 κατέχει τα δικαιώματα εκμετάλλευσης του κοιτάσματος, οι γεωτρήσεις θα ξεκινήσουν στις 21 Σεπτέμβρη, ή το αργότερο στις αρχές του Οκτώβρη.
Για το λόγο αυτό, ένα υπερσύγχρονο γεωτρύπανο της εταιρείας εγκαθίσταται ήδη στο «οικόπεδο 12», ενώ ανάλογη προετοιμασία υπάρχει και στα γειτονικά λιμάνια,

ΓΣΕΕ: Αποστολή της, η στήριξη της πολιτικής του κεφαλαίου.



Βασική αποστολή των δυνάμεων του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού είναι η εκτόνωση των αντιδράσεων των εργαζομένων, τις οποίες προκαλούν τα σκληρά αντεργατικά μέτρα. Για να φέρουν σε πέρας το έργο τους, προσπαθούν να στρέψουν την αγανάκτηση και την οργή των εργαζομένων σε «πλασματικούς» στόχους, οι οποίοι δεν απειλούν στην πράξη τις αιτίες που γεννούν τα προβλήματά τους.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα τέτοιων μεθοδεύσεων αποτελεί το κείμενο της συμβιβασμένης συνδικαλιστικής πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, με τις θέσεις που έχει διαμορφώσει και τους στόχους που θέτει, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων με αφορμή τη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης.

Φοβούνται τους αγώνες που στοχεύουν στην ανατροπή.



Ο τρόπος με τον οποίο τα αστικά κόμματα και ο αστικός Τύπος αντιμετώπισαν τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον Επισιτισμό - Τουρισμό επιβεβαίωσε το ρόλο που παίζουν ενάντια στους αγώνες της εργατικής τάξης. Η κυβέρνηση, η ΝΔ, ο ΛΑ.Ο.Σ. η «Δημοκρατική Συμμαχία» της Ντ. Μπακογιάννη κατήγγειλαν τις κινητοποιήσεις, ορισμένοι δε εξ αυτών (ΛΑ.Ο.Σ.) έφτασαν στο σημείο να μιλούν για εθνική καταστροφή και να ζητούν να εκκενωθεί η πλατεία Συντάγματος από τους συγκεντρωμένους απεργούς. Μόνο το ΚΚΕ στήριξε αυτές τις κινητοποιήσεις.
Τα αστικά ΜΜΕ έχυναν χολή, συκοφαντούσαν, χλεύαζαν τις κινητοποιήσεις και τους εργαζόμενους του κλάδου. 
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ έφτασε στο σημείο να γράψει ότι οι συγκεντρωμένοι έξω από τα ξενοδοχεία έπρεπε να συλληφθούν. 
Τα ΝΕΑ σε άρθρο τους έγραψαν ότι στις κινητοποιήσεις συμμετείχαν κάποιες «μειοψηφικές μερίδες» και όχι όλοι οι εργαζόμενοι. Λες και η μειοψηφία δεν πρέπει να παλεύει για να γίνει η άποψή της, η θέση της πλειοψηφική στην κοινωνία... 
Το ΕΘΝΟΣ έκανε λόγο για «ακρότητες του ΠΑΜΕ» και «μπλόκα ντροπής σε ξενοδοχεία». Επιστράτευσαν ακόμα και ψεύδη. 

KΛΙΝΙΚΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ: «Βιομηχανικές» μπίζνες με τζίρο δισ. δολάρια...



Εως τώρα γνωρίζαμε για τα τεράστια, ενίοτε αντικρουόμενα, συμφέροντα γιγαντιαίων φαρμακοβιομηχανιών και βιοτεχνολογικών εταιρειών και το χορό των τρισ. δολαρίων που στήνουν ετησίως στο όνομα της «υγείας» και της ευζωίας μέρους του παγκόσμιου πληθυσμού. Ωστόσο, ανάμεσα στις φαρμακοβιομηχανίες, στους γιατρούς και τους ασθενείς, ανάμεσα στις βιομηχανίες του φαρμάκου και τις δημόσιες και ιδιωτικές εταιρείες ιατροφαρμακευτικής κάλυψης, υπάρχει ένας άλλος βιομηχανοποιημένος τομέας «παροχής υπηρεσιών», που κάνει εξίσου χρυσές μπίζνες στις πλάτες των λαών δεκάδων χωρών του πλανήτη, βγάζοντας αμύθητα ποσά και μένοντας συνήθως στον ίσκιο των δραστηριοτήτων που διαδραματίζονται παγκοσμίως στους τομείς της φαρμακευτικής και της υγείας.