Σελίδες

19 Αυγ 2011

«KI O ΒΑΡΝΑΛΗΣ ΜΑΣ ΤΟ ΧΕ ΠΕΙ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΗ: ΣΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΤΟ ΑΛΗΣΒΕΡΙΣΙ, ΝΟΜΙΜΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΧΑΣΙΣΙ, ΠΟΤΕ Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΜΗ ΞΥΠΝΗΣΕΙ»







Πριν από λίγο καιρό ο Πρωθυπουργός μας, μαζί με άλλες «διεθνείς προσωπικότητες» του ίδιου φυράματος απ΄ όλο τον κόσμο, ζητούσαν με την υπογραφή τους να αποποινικοποιηθούν όλα τα ναρκωτικά και να νομιμοποιηθεί το χασίσι. 
Και πιο παλιά ο Γιωργάκης είχε προτείνει ... «μια γλάστρα κάνναβης σε κάθε μπαλκόνι». 
Τώρα λοιπόν μας το φέρνει σε νομοσχέδιο. 
Και δεν είναι ο μόνος που αντιγράφει στην Ελλάδα ότι του λένε εκεί στα ιμπεριαλιστικά «ξένα». 
Δυστυχώς τον αντιγράφουν και όλοι οι άλλοι παπαγάλοι του καπιταλισμού, αλλά και μερικοί «αριστερούληδες». 
Ειδικά δε αυτά τα ... «μηρυκαστικά» τολμούν να ειρωνευτούν τη θέση του ΚΚΕ. Ας δούμε όμως την αλήθεια και τα παραμύθια για το θέμα: 

«Της κοινωνίας η διαφορά» ...



«Μη γίνεις ρουφιάνος» ήταν μια απ' τις ωραιότερες προσταγές - ευχές των γονιών στα παιδιά τους. Στους σκοτεινούς καιρούς που ζούμε, μέσα από τον αστικό Τύπο, η ρουφιανιά προβάλλεται ως αρετή.
Πρόσχημα ένας «αγαθός σκοπός»: Να πιαστούν αυτοί που φοροδιαφεύγουν. Υποκρισία. Η φοροαποφυγή είναι επίσημη κρατική πολιτική. Και μια από τις μόνιμες κυρίαρχες αξιώσεις της αστικής τάξης. 
Το αστικό κράτος δεν ενδιαφέρεται γενικά για το μάζεμα φόρων. 
Για να μπορεί να φοροαπαλλάσσει τους καπιταλιστές καθαγιάζει κάθε πρόσθετο φόρο στα λαϊκά στρώματα.
Το ρουφιανιλίκι έχει για την αστική τάξη μια αξία αυτή καθαυτή. Είναι μέρος του διαίρει και βασίλευε. Με μια έννοια είναι και επόμενο βήμα.

Ανυπέρβλητοι οι νόμοι της κρίσης και της ανισόμετρης ανάπτυξης .



Οι ασίγαστες αντιθέσεις μεταξύ των καπιταλιστικών κρατών και των διαφόρων μερίδων της πλουτοκρατίας εντείνονται. Στο φόντο των προτάσεων Μέρκελ - Σαρκοζί για την ενίσχυση της «οικονομικής διακυβέρνησης» στην Ευρωζώνη, η μία μετά την άλλη, οι κυβερνήσεις κρατών - μελών της ΕΕ εγείρουν ενστάσεις, αντιρρήσεις για πλευρές των προτάσεων των ηγετών Γαλλίας και Γερμανίας. 
Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν την ανισομετρία στην καπιταλιστική ανάπτυξη και ταυτόχρονα το συγκυριακό και πρόσκαιρο χαρακτήρα των συμβιβασμών στο εσωτερικό της Ευρωένωσης, καθώς μερίδες της αστικής τάξης και καπιταλιστικές κυβερνήσεις συγκρούονται ανελέητα όσο βαθαίνει η κρίση, για να διασφαλίσουν τα ιδιαίτερα συμφέροντά τους.
Μέσα σ' αυτό το πλαίσιο, η κυβέρνηση της Τσεχίας τάσσεται κατά της εναρμόνισης της φορολογίας ανάμεσα στα κράτη της ΕΕ, επισημαίνοντας ότι πρέπει να αποτελεί εθνική και όχι ευρωπαϊκή πολιτική. 

ΠΑΣΟΚ - ΝΔ έστησαν το δουλεμπόριο... και μαλώνουν για την πατρότητα.



Τα δουλεμπορικά προγράμματα αυτεπιστασίας και «κοινωφελούς εργασίας» στηρίζουν στελέχη από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, δείχνοντας ξανά την ταύτισή τους στις κρίσιμες αντεργατικές επιλογές. 
Οι μόνες διαφορές είναι σε λεπτομέρειες για το πώς θα προωθηθούν, προκειμένου να περάσουν σαν οδοστρωτήρας πάνω από εργασιακά δικαιώματα και Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
Το υπουργείο Εσωτερικών, σε συνεργασία με την ΚΕΔΚΕ, προωθεί πρόγραμμα προσλήψεων ανέργων με μεροκάματο 25 ευρώ. 
Στοχεύει να καλύψει σε βάθος τριετίας περίπου 100.000 θέσεις εργασίας. 

20 χρόνια από την τελευταία πράξη διάλυσης της ΕΣΣΔ.



Στις 19 Αυγούστου του 2011 θα πραγματοποιηθούν στην πόλη Ντονιέτσκ, της Ουκρανίας, εκδηλώσεις με θέμα: «20 χρόνια χωρίς της ΕΣΣΔ», που διοργανώνουν τα κόμματα που συμμετέχουν στην Ενωση Κομμουνιστικών Κομμάτων - ΚΚΣΕ. Στις εκδηλώσεις, που γίνονται την 20ή επέτειο από τα γεγονότα της Μόσχας, που επιτάχυναν τη διάλυση της ΕΣΣΔ, θα πάρουν μέρος ο Γκ. Ζιουγκάνοφ, Πρόεδρος της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ), ο Π. Σιμοσένκο - Α' Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ουκρανίας (ΚΚΟυ), η Τ. Γκόλουμπεβα - Α' Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος της Λευκορωσίας, καθώς και οι εκπρόσωποι των Κομμουνιστικών Κομμάτων των άλλων χωρών, που προήλθαν από τη διάλυση της ΕΣΣΔ.

ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ: Μαζί με τους αστούς για να ανακάμψει το κεφάλαιο.



Οσο η κρίση βαθαίνει, τόσο πιο δύσκολο γίνεται για τις οπορτουνίστικες παραφυάδες των αστικών κομμάτων να εξωραΐσουν τον καπιταλισμό, σε συνθήκες όξυνσης των ταξικών αντιθέσεων και αποκάλυψης των αδιεξόδων του. 
Αυτό συμβαίνει και με τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ολοένα και πιο απροκάλυπτα ταυτίζεται με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ σε προτάσεις για τη διαχείριση της καπιταλιστικής κρίσης σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, συμφωνώντας μαζί τους ότι πρόκειται για «κρίση χρέους» και όχι βέβαια για κρίση υπερσυσσώρευσης και υπερπαραγωγής, η οποία εκκολάφθηκε στο θερμοκήπιο της ανάπτυξης που γνώρισε το κεφάλαιο τα προηγούμενα χρόνια.
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ βλέπει τη διέξοδο από την κρίση στο πέρασμα όσο γίνεται πιο γρήγορα σε μια νέα φάση καπιταλιστικής μεγέθυνσης.

«Παιδεία» παραγγελία από τα μονοπώλια...



ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ, είναι θαυματοποιός! 
Μεταξύ άλλων, μπορεί να ...τετραγωνίσει τον κύκλο, να λύσει το μυστήριο του μηχανισμού των Αντικυθήρων, να μεταφράσει τη γραμμική Β` και να αποδείξει ότι είναι λάθος η θεωρία της σχετικότητας. 
Κι όλα αυτά, χωρίς καν να ιδρώσει.
Οπως καταλαβαίνετε - μετά τα παραπάνω - το να ξεκινήσει τη σχολική χρονιά χωρίς κανένα κενό στα σχολεία, έχοντας, όμως, διώξει καμιά 10αριά χιλιάδες εκπαιδευτικούς δίχως να προσλάβει καινούριους, αποτελεί παιχνιδάκι.
(Ιδίως όταν έχει προηγηθεί ένας ...εκπαιδευτικός «Καλλικράτης», με μόνο γνώμονα το να κοπούν κονδύλια).
Φυσικά, για την Αννα Διαμαντοπούλου μιλάμε, που, όπως δήλωσε, τα πάντα στην Παιδεία είναι «υπό έλεγχο», χαρακτηρίζοντας τον εαυτό της «καλό καπετάνιο» που «φαίνεται στις φουρτούνες».

Τα δημοψηφίσματα είναι «στολές παραλλαγής»



Ο υπουργός Δικαιοσύνης χτες, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, επιβεβαίωσε πως δεν τους φτάνει σαν κυβέρνηση η αντιλαϊκή επίθεση που έχουν εξαπολύσει, αλλά, προκειμένου να διασώσουν την εξουσία των μονοπωλίων, θέλουν και το λαό συνένοχο. 
Και γι' αυτό έχουν βάλει μπρος την ιστορία με τα δημοψηφίσματα. 

Διαλύονται οι σπουδές, βαθαίνει η επιχειρηματική λειτουργία.



Οδοστρωτήρας για την ανώτατη εκπαίδευση και κομμάτι της βάρβαρης επίθεσης που έχουν εξαπολύσει κεφάλαιο, ΕΕ, κυβέρνηση σε βάρος δικαιωμάτων και κατακτήσεων, είναι ο νέος νόμος - πλαίσιο που η κυβέρνηση θα φέρει για ψήφιση στη Βουλή την ερχόμενη βδομάδα. 
Με τα πανεπιστήμια και την έρευνα να λειτουργούν αποκλειστικά για την κερδοφορία των μονοπωλίων, τόσο το μορφωτικό δικαίωμα της νεολαίας όσο και το δικαίωμα του λαού συνολικά να απολαμβάνει τα επιτεύγματα της επιστήμης για την καλυτέρευση της ζωής του, δέχονται ισχυρό χτύπημα.
Ειδικότερα με το νόμο - πλαίσιο:
-- Θεσμοθετούνται τρεις κύκλοι σπουδών, πτυχία το λιγότερο τριών χρόνων, μονοετή και διετή προγράμματα απονομής τίτλων σπουδών και διάφορα προγράμματα κατάρτισης - «διά βίου μάθησης» με δίδακτρα

Η «κοινωφελής εργασία»...



Το τελευταίο διάστημα έχει έρθει στην επικαιρότητα το θέμα του προγράμματος της λεγόμενης «κοινωφελούς εργασίας» του υπουργείου Εργασίας. 
Γύρω από αυτό ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αλληλοκαταγγέλλονται με αφορμή τη συμμετοχή σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις στελεχών των δύο κομμάτων. 
Κόντρα, που αποκρύπτει την αντιδραστική ουσία αυτού του προγράμματος, το οποίο έχει σαν στόχο ένα ακόμα καίριο πλήγμα στις εργασιακές σχέσεις.
Ας δούμε μερικές μόνο πλευρές αυτού του προγράμματος που θα αρχίσει να «τρέχει» από το φθινόπωρο:
1. Το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας αφορά την απασχόληση για 5 μήνες το χρόνο συνολικά 55.000 ανέργων, επαγγελματιών που διέκοψαν τη δραστηριότητά τους πριν από δύο χρόνια, ελεύθερων επαγγελματιών και επιστημόνων βάσει εισοδηματικών κριτηρίων.

Ο ΓΚΑΙΜΠΕΛΙΣΚΟΣ του περιοδικού «LIFO».


Ενα σχόλιο - πρόκληση για τους εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους, για το σύνολο των εργαζομένων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, που πληρώνουν ακριβά τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης χωρίς να ευθύνονται γι' αυτήν, φιλοξενείται στην ιστοσελίδα του περιοδικού «LIFO». 
Αφορμή για να εξαγριωθεί ο σχολιογράφος αποτέλεσαν οι 15 προτάσεις του ΠΑΜΕ για την προστασία των ανέργων που δημοσιεύτηκαν στον «Ριζοσπάστη» στις 12 Αυγούστου, τις οποίες ο σχολιογράφος τις χαρακτηρίζει ειρωνικά «ρεαλιστικότατες».
Το κείμενο θα μπορούσε να έχει γράψει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, κάποιο στέλεχος της κυβέρνησης, της τρόικας, της ΝΔ ή του ΛΑ.Ο.Σ.