Σελίδες

18 Αυγ 2011

Η ιμπεριαλιστική Ευρωένωση και το καπιταλιστικό σύστημα δεν εξανθρωπίζονται.




Οι αστικές κυβερνήσεις των κρατών - μελών της ΕΕ κλιμακώνουν την αντιλαϊκή καταιγίδα με νέο κύμα μέτρων σκληρής λιτότητας, ιδιωτικοποιήσεις και τσεκούρωμα των δικαιωμάτων των εργαζομένων στη δουλειά και την Κοινωνική Ασφάλιση.
Η πλουτοκρατία πασχίζει να διαχειριστεί την καπιταλιστική κρίση, που είναι συντονισμένη και βαθαίνει σε όλη την Ευρωζώνη.
Πέρα από τις ασίγαστες αντιθέσεις ανάμεσα στις διάφορες μερίδες της πλουτοκρατίας σε κάθε κράτος και μεταξύ των κρατών - μελών της ιμπεριαλιστικής Ευρωένωσης, ενιαίος στόχος της εξουσίας των μονοπωλίων είναι το τσάκισμα των δικαιωμάτων των εργαζομένων, η μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου.

Μαύρες πλερέζες... και ανησυχία για τη λυκοσυμμαχία.




Μαύρες πλερέζες έβαλε στην κυριολεξία ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ για τις αποφάσεις από τη συνάντηση Μέρκελ - Σαρκοζί.
Το πρώτο που τους ανησυχεί, σύμφωνα με τον Δ. Παπαδημούλη, είναι ο «κραυγαλέα αντιδημοκρατικός» τρόπος με τον οποίο παίρνονται οι αποφάσεις στην καπιταλιστική ΕΕ. 
Εκεί όμως που ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ξεσπάει σε λυγμούς, είναι στο θέμα του ευρωομόλογου, το οποίο, όπως λέει ο Παπαδημούλης, «ενώ κερδίζει έδαφος στους ειδικούς, τους βουλευτές, τους επιχειρηματίες, τους οικονομολόγους (οι Μέρκελ - Σαρκοζί), επιμένουν να το αρνούνται και ως ύστατη υποχώρηση είπαν ότι μπορεί να έρθει στο τέλος. 
Εχουμε δύο ηγέτες οι οποίοι είναι δογματικά νεοφιλελεύθεροι, είναι λιποβαρείς και επιμένουν να αρνούνται όσα επιβάλλουν οι καιροί, με αποτέλεσμα να εκτίθεται σε βαρύτατο κοινωνικό και οικονομικό κίνδυνο η ευρωζώνη». 

Στοχοπροσήλωση...



Η δημοσιογραφία του τρόμου διαπρέπει αυτές τις μέρες. Καθώς πλησιάζουν οι μέρες που οι απλήρωτοι λογαριασμοί πρέπει να πληρωθούν μαζί με τα στάνταρ πρόσθετα έξοδα της περιόδου, διάφοροι μαύροι - όχι μόνο από τον ήλιο των διακοπών τους - αναλυτές προσπαθούν να μαυρίσουν και τα μυαλά των αναγνωστών τους. Γράφουν με τα πιο μελανά χρώματα γι' αυτά που έτσι κι αλλιώς βιώνει ο άνθρωπος. Δεν τους έπιασε ο πόνος. Να τονίσουν θέλουν το μαύρο και το αδιέξοδο. Για να περάσουν ή την υποταγή ευθέως ή τη συναίνεση σ' αυτήν την πολιτική με άλλον αγά.
Ολοι τους διακρίνονται από ένα:
Βλέπουν το καζάνι να βράζει και τον κίνδυνο η εκτόνωση στην πίεση να γίνει με όρους «έξω απ' το σύστημα». Ετσι, περιγράφουν τη μαυρίλα με τρόπο που να περνά σαν αυτονόητο ότι μόνο μια λαϊκή ενότητα για τη σωτηρία του συστήματος μπορεί να φέρει άσπρες μέρες.

Ιδού ο «ήρωας» του Αμβρόσιου.

Μεσημερι της 18ης Νοέμβρη 1973, ο ταγματάρχης Ντερτιλής (με το περίστροφο στο χέρι) βρίσκεται με το υπηρεσιακό τζιπ έξω από την κατεστραμμένη πύλη του Πολυτεχνείου. Απέναντι, Πατησίων και Στουρνάρα, οι αστυφύλακες χτυπούν ένα νεαρό, που προς στιγμήν τους ξεφεύγει, ομως ο Ντερτιλης βγαζει το περιστροφο και πυροβολει!


Αναδημοσίευση απο: γλόμπινγκ
Ήθελα να γράψω λίγο πιο αναλυτικά για τον χαρακτηρισμό του «πολιτικού κρατούμενου» που δίνει στον Ντερτιλή http://mkka.blogspot.com/2011/08/blog-post.html και να του θυμίσω ότι τα ίδια λένε για τον εαυτό τους και οι έγκλειστοι δολοφόνοι της «17 Νοέμβρη». Συμφωνεί μαζί τους άραγε ο κ. Αμβρόσιος;
 Ήθελα να διατυπώσω την απορία μου για τον θαυμασμό που εκφράζει στον ηρωισμό του Ντερτιλή επειδή «αρνείται να προδώσει τις ιδέες» του. Και να θυμίσω στον Μητροπολίτη ότι και ο Κουφοντίνας τα ίδια λέει πάνω κάτω, όπου του δίνεται βήμα να εκφράσει τις απόψεις του. Γιατί δεν πέρασε μια βόλτα από την πτέρυγα που κρατείται για να σφίξει και το δικό του χέρι;

Στις πλάτες του λαού...






ΕΜΕΙΝΕ ΑΝΟΙΧΤΟ το θέμα του ευρωομόλογου, πανηγυρίζουν κυβέρνηση και ΝΔ μετά τις δηλώσεις Σαρκοζί - Μέρκελ. Αυτό είναι το πρόβλημά τους... 

Το ότι εξαγγέλθηκε λιτότητα για τον ...αιώνα τον άπαντα, μειώσεις μισθών, συντάξεων, δημόσιων επενδύσεων (γιατί ...τι άλλο είναι η «ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας) δεν τους απασχολεί ιδιαιτέρως.

Τα έχουν, βλέπετε, ουσιαστικά προαποφασισμένα. Το θέμα που τους καίει είναι το επιτόκιο με το οποίο θα δανείζονται τα συμφέροντα που εξυπηρετούν, αυτά του κεφαλαίου δηλαδή.

Κατά τα άλλα, τα λουκέτα πολλαπλασιάζονται, η ανεργία «πετάει», η αγοραστική δύναμη των μισθών μειώνεται, οι κοινωνικές παροχές περικόπτονται η μια μετά την άλλη.

ΠΑΜΕ - ΜΑΣ Συλλαλητήριο ενάντια στο «Νόμο - Πλαίσιο» στις 24 Αυγούστου





Δυναμικά, άμεσα, αγωνιστικά απαντούν το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών και το ΠΑΜΕ στην απόφαση της κυβέρνησης να φέρει την επόμενη βδομάδα για ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ - ΤΕΙ. Την ερχόμενη Τετάρτη, 24 Αυγούστου, στις 7 το απόγευμα στην Ομόνοια διοργανώνουν από κοινού συγκέντρωση ενάντια στη διάλυση της ανώτατης εκπαίδευσης.

Οπως αναφέρουν σε κοινό δελτίο Τύπου οι Γραμματείες του ΠΑΜΕ και του ΜΑΣ, 

«ο νέος Νόμος Πλαίσιο στα ΑΕΙ-TEI αποτελεί μέρος της πολυμέτωπης αντιλαϊκής επίθεσης που κυβέρνηση και κόμματα της πλουτοκρατίας, εργοδοσία και ΕΕ ξεδιπλώνουν στο έδαφος της κρίσης. 

Τα ΜΜΕ, οι "πανεπιστημιακοί που φοροδιαφεύγουν", και η πραγματικότητα.



Αναδημοσίευση απο:Radical Desire

Όπως αρχικά κυκλοφόρησε, η είδηση έκανε λόγο για φοροδιαφυγή για εισοδήματα ύψους 1.8 εκατομμυρίων ευρώ που αφορούσαν "300 πανεπιστημιακούς " 
του παν/μιου Ιωαννίνων. 
Τα εισοδήματα, αναφέρθηκε που προήλθαν από συμμετοχή σε ερευνητικά και αναπτυξιακά προγράμματα και από πρόσθετες αμοιβές. 
Στη συνέχεια, ο αριθμός αναπροσαρμόστηκε στο λιγότερο εντυπωσιακό "60", ενώ 
οι υπόλοιποι 240 ταυτοποιήθηκαν ως "συνεργάτες" (δηλαδή, λογικά, κυρίως μεταπτυχιακοί φοιτητές). 
Το ύψος της φοροδιαφυγής, δε, αναφέρθηκε πως ανέρχεται στα 500.000 ευρώ.