Σελίδες

15 Αυγ 2011

Εθνικά νομίσματα - Ευρώ σημειώσατε 1 ...



Αναδημοσίευση απο: Radio Collectiva


Μένουν 15 ημέρες μέχρι τον Σωτήριο μήνα Σεπτέμβρη όπου στις 21 λήγει και ημερολογιακά το καλοκαίρι, ωστόσο σε αυτό το χρονικό διάστημα πολλά θα δουν τα μάτια μας και πολλά θα προστεθούν στα ήδη υπόλοιπα των οφειλών μας.
Χτες ο μεγαλοχρηματιστής Γεώργιος Σόρος, απείλησε ανοικτά την ΕΕ, ότι αν δεν αποτινάξει από το Ευρώ την Ελλάδα και την Πορτογαλία θα επεκταθεί η κρίση σε ανεγξέλεκτο βαθμό και θα αδυνατεί να βρει λύσεις.
Για μας γνωστά θα πείτε, ναι όντως και ήμασταν οι μόνοι που τόσα χρόνια προειδοποιούσαμε, οι ευθύνες αλλού όχι σε εμάς, ωστόσο καλό είναι να το θυμίζουμε για ορισμένους αφελείς - οπορτουνιστές όπως οι Συνασπισμένοι, οι Συριζάοι και οι Ανταρσύο - ΝΑΡαίοι, που οι μεν υμνούν την καλή ΕΕ που μπορεί να γίνει καλύτερη και οι δε αναπτύσσουν αντιμαρξιστικές θεωρίες περί "υπέρ - ιμπεριαλισμού", όπου θα παραμείνει στο τέλος ένα μονοπώλιο και ένας μονοπωλιακός οργανισμός, τέτοιου είδους αντιεπιστημονικές αθλιότητες υπερασπίζεται και η Χρυσή Αυγή αλλά με άλλη ορολογία και κάτω από άλλη βάση,


«ΟΙ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΙ»...

Αναδημοσίευση απο: Aristera sti Mitilini
Όταν πρωτοδημιουργήθηκε η Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου (ΝΕΛ), εμφανίστηκε σαν «Εταιρεία Λαϊκής Βάσης». Όλοι ήθελαν κι όλοι «έπρεπε» να έχουν μερικές μετοχές για να στηρίξουν την «εθελοντική» προσπάθεια «για το καλό του νησιού». Όλοι τη στήριξαν γιατί ... «είναι δικιά μας». Μετά πέρασε ο καιρός κι η ΝΕΛ είναι πια μια εταιρεία που καμμιά σχέση δεν έχει με το «τοπικό στοιχείο». Αγοράζεται και πουλιέται μεταξύ των μεγάλων καπιταλιστικών εφοπλιστικών ομίλων. 
Οι τιμές της κι οι υπηρεσίες της διώχνουν τον τουρισμό απ΄ τη Λέσβο. Τα καράβια της αφήνουν το νησί για να πάνε σε πιο κερδοφόρες περιοχές. Σήμερα «φοράει» Κυπριακή σημαία για να μην πληρώνει φόρους στο Ελληνικό κράτος. 

ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ.



Νέα αφαίμαξη για τα λαϊκά στρώματα...
Σαν να μην έφτανε η λαίλαπα της γενικότερης αντιλαϊκής πολιτικής που συναποφάσισε με την τρόικα και εφαρμόζει η κυβέρνηση, με τις περικοπές μισθών, συντάξεων και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, αύξησης της φορολογίας και ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων, έρχεται τώρα και η ρύθμιση για την «τακτοποίηση» των αυθαιρέτων. 
Πρόκειται για ένα ακόμη φοροεισπρακτικό μέτρο, καθώς οι ιδιοκτήτες των αυθαιρέτων θα κληθούν να πληρώσουν πανάκριβα πρόστιμα, ακόμη και πρόσθετες εισφορές σε γη και χρήμα, για να σώσουν για 20 έως 40 χρόνια το σπίτι τους από την κατεδάφιση. 
Πρόκειται για ένα μέτρο που δεν πρόκειται βέβαια να λύσει το πρόβλημα της αυθαίρετης δόμησης, ένα πρόβλημα που επί δεκαετίες συντηρούσε το δικομματικό σύστημα για να καταστήσει τους ιδιοκτήτες τους εύκολη λεία και ομήρους της πολιτικής του.

H Koκκινιά απαιτείτε και σήμερα να πρωτοστατήσει.


Αναδημοσίευση απο: Black Bedlam
Τιμή και δόξα 
στους ήρωες του Μπλόκου 
Τιμή και δόξα 
στα παλληκάρια της Κοκκινιάς


Στις 17 Αυγούστου κάθε χρόνο η Κοκκινιά τιμά την μνήμη των παιδιών της, που έδωσαν την ζωή τους για την λευτεριά και την Δημοκρατία. 
Για την απελευθέρωση από τον Φασιστικό ζυγό.
Ατρόμητοι, αποφασισμένοι, με το κεφάλι ψηλά. Δεν χαμήλωσαν το βλέμμα δεν προσκύνησαν, δεν γονάτισαν και πάλεψαν με τίμημα την ίδια τους την ζωή.

Εργάτες αντισταθείτε, δεν έχετε τίποτα να χάσετε πέρα απο τα...μικροτσίπ σας!



Αναδημοσίευση απο:γλόμπινγκ
Έρευνα αγοράς για να προμηθευτεί το καλλίτερο μηχάνημα σε προσιτή τιμή , έχει ξεκινήσει ο Δήμος Τρικκαίων, προκειμένου να ελέγχει με σιγουριά και ασφάλεια το ωράριο των δημοτικών υπαλλήλων.
Αυτό δήλωσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Στουρνάρας, και συνέχισε λέγοντας πως 

Δεν πληρώνουν δεκάρα για κέρδη δισεκατομμυρίων!


Το όργιο της επίσημης φοροδιαφυγής

Δεκάδες δισεκατομμύρια έχει χάσει και χάνει το Δημόσιο, από το τεράστιο πλέγμα των φορολογικών απαλλαγών και ελαφρύνσεων που έχουν προσφέρει προς το μεγάλο κεφάλαιο οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. 
Την ώρα που οι εκπρόσωποι του κεφαλαίου έχουν στήσει τρελό χορό, αφού πληρώνουν όλο και λιγότερους φόρους, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κλιμακώνει τη φορομπηχτική της πολιτική σε βάρος των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, καθιστώντας σε είδος πολυτελείας ακόμα και το ...σουβλάκι.
Οι φορολογικές παροχές που έχουν θεσπιστεί, για να στηριχτεί το μεγάλο κεφάλαιο και οι ξένοι πολυεθνικοί όμιλοι που δεσπόζουν στην αγορά, δεν έχουν προηγούμενο. 

Φιλολαϊκή διέξοδος από την κρίση με ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων.



Σε νέα φάση ισχυρών αναταράξεων πέρασαν τις τελευταίες βδομάδες η ΕΕ και οι ΗΠΑ, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις του ΚΚΕ ότι η κρίση είναι βαθιά και πως η ανάκαμψη θα είναι πρόσκαιρη και αναιμική, προάγγελος μιας επόμενης κρίσης. 
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) προειδοποίησε τη Δευτέρα ότι οι κύριες παγκόσμιες οικονομίες δείχνουν και πάλι σημάδια επιβράδυνσης, ενώ επανέρχονται οι ανησυχίες για μια νέα ύφεση, έπειτα από εκείνη του 2008 - 2009.
Ο ΟΟΣΑ αναφέρει συγκεκριμένα ότι τον Ιούνη, σε σχέση με το Μάη,«έκαναν την εμφάνισή τους στις ΗΠΑ, την Ιαπωνία και τη Ρωσία ισχυρότερα σημάδια αντιστροφής των κύκλων ανάπτυξης». 
Τον ίδιο μήνα, η ζώνη του ευρώ και η Κίνα βρίσκονταν σε φάση«επιβράδυνσης», ενώ οι ΗΠΑ εμφάνιζαν μια «πιθανή κορύφωση» της τάσης αυτής.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στις ΗΠΑ, το έλλειμμα σκαρφάλωσε τον Ιούνη πάνω και από το επίπεδο του 1 τρισ. δολαρίων, σύμφωνα με στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών και αναμένεται να φτάσει στα 1,65 τρισ. δολάρια για το δημοσιονομικό έτος του 2011. 

Απειθαρχία στην ... επιστημονική αγραμματοσύνη!



Η κυβέρνηση θέλει να επιβάλει πτυχία χωρίς ολοκληρωμένο επιστημονικό περιεχόμενο, για τη μεγάλη πλειοψηφία των φοιτητών και των σπουδαστών. Επιδιώκει να μετατρέψει τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ σε μαγαζιά ...κατάρτισης με πτυχία πολλών ταχυτήτων.

Θέλουν το περιεχόμενο και η δομή των σπουδών, σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ, να ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις της «αγοράς» και να «παράγεται» μια μεγάλη μάζα αναλώσιμων, μισοκαταρτισμένων και μισομορφωμένων επιστημόνων, ώστε να χρησιμοποιούνται «ευέλικτα» σε πολλά επαγγέλματα. 
Αυτός είναι ένας απ' τους βασικούς στόχους της κυβέρνησης με το νόμο - πλαίσιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση, τον οποίο προωθεί και έχει σκοπό να ψηφίσει μέχρι τα τέλη Αυγούστου.