Σελίδες

12 Αυγ 2011

Πείνα και προσευχή...



Η είδηση είναι σοκαριστική: Πάνω από 45 εκατ. Αμερικανοί, το 15% στις ΗΠΑ, ζουν χάρη σε κουπόνια που λαμβάνουν από την αγορά τροφίμων. 
Ο αριθμός αυτός ξεπερνάει κάθε προηγούμενο και κάθε φαντασία, ιδιαίτερα αν αναλογιστεί κανείς ότι μιλάμε για την «ισχυρότερη οικονομία του κόσμου». 

Tα παιδιά με το κινητό!

Tα παιδιά με το κινητό τηλέφωνο.
Εχθροί του Ντέιβιντ Κάμερον!


Αναδημοσίευση απο : gekoudi
Ο Κάμερον ηχεί σαν να πηγαίνει σε έναν πλήρη κλιμακωτό πόλεμο με 11χρονα παιδιά. 
Ρωτήστε το στρατό του θα σταθεί σε πλήρη ετοιμότητα δίπλα του; 
Θα τον ακολουθήσει;
Ο ίδιος ζήτησε έκθεση από τους μυστικούς πράκτορές του, για τα παιδιά με το κινητό τηλέφωνο. 
Τι άλλο πρόκειται να ζητήσει! Το Αμερικανικό μη επανδρωμένο αρπακτικό «drones» για την καταπολέμηση των παιδιών; Λέει πως θα κλείσει το Twitter!
.
Η ίδια μέθοδος που χρησιμοποιείται για τον λαό του Καντάφι και τη κυβέρνηση της Συρίας από τους ανθρώπους που ξεσηκώθηκαν εναντίον της κυβέρνησής τους.

Οι έμποροι της Υγείας .




Με τις αυξήσεις - φωτιά έως και 30% στα νοσήλια, η κυβέρνηση φορτώνει ένα ακόμη δυσβάσταχτο βάρος στους εργαζόμενους, στις λαϊκές οικογένειες, τόσο στους ασφαλισμένους όσο και στους ανασφάλιστους.
Η νέα απόφαση της κυβέρνησης αποτελεί έναν ακόμα κρίκο στη μεγάλη αλυσίδα της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών Υγείας.
Η κυβέρνηση οριστικοποιεί την εφαρμογή των «Ομοιογενών Διαγνωστικών Κατηγοριών» (DRGs), που δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένας μηχανισμός κοστολόγησης των ιατρικών πράξεων σύμφωνα με τους επιχειρηματικούς κανόνες.
Στα DRGs κατατάχθηκαν περισσότερες από 700 ιατρικές κατηγορίες που κοστολογήθηκαν από 136 ευρώ (αιμοκάθαρση) και φτάνουν μέχρι και 94.009 ευρώ (εμφύτευση συσκευών κοιλιακής υποβοήθησης).

Αποπαίδι της αστικής πολιτικής ...



«Και σε ευρωπαϊκό και σε εθνικό επίπεδο, ο Συνασπισμός έχει καταθέσει υπεύθυνες προτάσεις, που ΠΑΣΟΚ και ΝΔ λοιδορούσαν, όπως, π.χ., το ευρωομόλογο ή την αλλαγή του ρόλου της ΕΚΤ. 
Η καραμέλα περί μιας Αριστεράς που μιλά διαρκώς για ανεφάρμοστα πράγματα, αποδεικνύεται από την πραγματικότητα ξεπερασμένη. 
Αν είχαν ακολουθηθεί οι προτάσεις του ΚΕΑ και του ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να μην είχαμε κατρακυλήσει τόσο πολύ». 

ΠΑΜΕ: 15 άμεσα μέτρα για την προστασία των ανέργων.



Με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ, για τη νέα δραματική αύξηση της ανεργίας, επισημαίνει:
«Τα ίδια τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ αποδεικνύουν ποιος πληρώνει την καπιταλιστική κρίση, την πολιτική της κυβέρνησης. To μεγάλο μακελειό γίνεται ιδιαίτερα στη νεολαία, στις γυναίκες και από την άλλη μεγαλώνουν τα κέρδη των μονοπωλίων.
Οι άνεργοι αυξήθηκαν το Μάη του 2011 σε σχέση με το Μάη του 2010 κατά 220.534 και κατά 36.260 σε σχέση με τον Απρίλη του 2011.
Τα στοιχεία βέβαια αυτά δεν αποτυπώνουν την πραγματικότητα. Κρύβουν σκόπιμα τη μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, τις άθλιες μορφές απασχόλησης κ.λπ.

Ενα σύστημα μάστιγα ...



Η ανεργία δεν είναι μάστιγα. Είναι παράγωγο του καπιταλισμού, αναγκαία για να συμπιέζεται προς τα κάτω η τιμή πώλησης της εργατικής δύναμης.
Ο «κοινωνικός αποκλεισμός» δεν είναι μάστιγα. Είναι αποτέλεσμα ενός συστήματος που μετράει τον άνθρωπο σα μηχανή που παράγει κέρδος και τον πετάει στον Καιάδα όταν δεν μπορεί να εκπληρώσει αυτήν την αποστολή.
Τα ναρκωτικά δεν είναι μάστιγα. Είναι εργαλείο του συστήματος της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, είναι μέσο για τον αφοπλισμό μεγάλου μέρους της κοινωνίας, είναι καταστολή που ενισχύει την κρατική καταστολή.
Ολα αυτά είναι νύχι-κρέας με το καπιταλιστικό σύστημα.

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΣΑΒΟΥΡΑ...



Από το «Big Brother» και τo «Bar», στα ριάλιτι μαγειρικής, ελληνικά και διεθνή. Από τα τηλεπαιχνίδια στις μεσημεριανές κουτσομπολίστικες εκπομπές και από τα «Fame Story» στους χορούς των επωνύμων. 
Από την ενημέρωση, στο κουτσομπολιό. 
Και όπου γίνεται, όπου «χωράνε», τα πλάνα γίνονται αισθησιακά, ακόμα και στα δελτία καιρού, ακόμα και σε θέματα που αφορούν τη φοροδιαφυγή, όπως αυτό που πρόβαλε χτες σε κεντρικό δελτίο το ΑΛΤΕΡ και ήταν «ντυμένο» με καυτά πλάνα από παραλίες...
Την ίδια στιγμή που τα λαϊκά νοικοκυριά δεν ξέρουν αν μπορούν να εξασφαλίσουν ένα πιάτο φαΐ την επομένη, τα αστικά ΜΜΕ δελεάζουν με χρηματικά έπαθλα, με «νύχτες δόξας» σε μία πίστα ή με την ευκαιρία που προσφέρουν σε νέα κορίτσια να «πατήσουν» επί πτωμάτων για μια θέση στην πασαρέλα. 

Η «Αυγή» και οι «καλοί» ιμπεριαλιστές...



Δυο μέρες τώρα, η «Αυγή» πασχίζει από το οπισθοσέλιδό της να πείσει τους αναγνώστες της ότι το ΚΚΕ, ούτε λίγο ούτε πολύ, είναι με το πλευρό του Ασαντ στη Συρία. 
Για να στηρίξει μάλιστα το εφεύρημά της, επικαλείται τα ρεπορτάζ του «Ριζοσπάστη», για τον οποίο ισχυρίζεται ότι κρατάει ουδέτερη στάση, επειδή μεταξύ άλλων καταγγέλλει από τις σελίδες του τις «πιέσεις των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων που δήθεν νοιάζονται για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων». 
Η «Αυγή» ενοχλήθηκε επίσης από το γεγονός ότι ο «Ριζοσπάστης» έγραψε προχτές για τη συνάντηση Ασαντ - Νταβούτογλου πως «ο Σύρος Πρόεδρος αντιστάθηκε στις πιέσεις, διαμηνύοντας ότι η Δαμασκός θα συνεχίσει την καταδίωξη τρομοκρατικών οργανώσεων, σημειώνοντας ότι σε καμιά περίπτωση δεν θα κάμψει τον αγώνα της».