Σελίδες

11 Αυγ 2011

Ανάγκη των καιρών ...



Ενα απόγευμα κράτησε η χαρά τους για άνοδο στα χρηματιστήρια. Νέα βουτιά από χτες.
Η καπιταλιστική κρίση είναι μπροστά. Και έξω και εδώ.
***
Παρά τις αυτάρεσκες εκτιμήσεις της κυβέρνησης ότι η πολιτική της περνά χωρίς αντιδράσεις, τα σύννεφα πυκνώνουν: Εφτασαν ήδη τους 1 στους 7, από 1 στους 10 οι απλήρωτοι λογαριασμοί στη ΔΕΗ. Τα νέα παιδιά παρά την εφευρετικότητα της νιότης για το πέρασμα του «καθεμέρα», μετράνε ήδη τις μέρες αντίστροφα, καθώς πλησιάζει ο Σεπτέμβρης του τέλους όποιας ανεμελιάς έχει απομείνει. 
Τότε που οι οικογενειακοί λογαριασμοί θα είναι όλοι απλήρωτοι. 

Αλ. Τσίπρας: "Ασπιρίνη από μόνο του το ευρωομόλογο"...




ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ: Fadomduck2 
Από την "Αυγή"
Συνέντευξη μνημείο του Αλ.Τσίπρα που αποδυκνείει με τον πιο εύγλωττο τρόπο πως το μόρφωμα του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ είναι στην φάση που παίρνει την πιο δεξιά στροφή της ιστορίας του.
τα δικά μου σχόλια, παρένθετα και με κόκκινο
Μελιγγώνης Γιώργος
Ημερομηνία δημοσίευσης: 10/08/2011
“Λύση μπορεί να υπάρξει μόνο μέσα από την παράκαμψη των αγορών (των «αγορών», ποιών «αγορών»; Της λαχαναγοράς, της κρεαταγοράς; Της λαϊκής; -αλλά ξέχασα, η λέξη καπιταλισμός είναι ταμπού στην Κουμουνδούρου)επανέλαβε χθες ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας. Μιλώντας στον ρ/σ Real, ο πρόεδρος του ΣΥΝ εκτίμησε ότι “τα κοινωνικά (όχι ταξικά, τζιζ!!!!!!! Καίει!!!!!!!!!! 1) κινήματα είναι αυτά που θα φέρουν τις αλλαγές στο πολιτικό πλαίσιο” και επανέφερε εκ νέου την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για έναν νέο συνασπισμό εξουσίας με πυρήνα τις δυνάμεις της αριστεράς (ποιές είναι αυτές, και με ποιούς άλλους ακριβώς μαζί, θα πάρουν την εξουσία «συνασπισμένοι»;).

Το Αιγαίο κουρελιάζεται βήμα βήμα...



Οι αποκαλύψεις μέσω του βιβλίου του πρώην Τούρκου διπλωμάτη Ντενίζ Μπολούκμπασι, για το πλαίσιο των διευθετήσεων στο Αιγαίο σε βάρος των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων - ότι, δηλαδή, έχει γίνει αποδεκτή από την ελληνική πλευρά η συρρίκνωση των χωρικών υδάτων και έχουν αναγνωριστεί τα τουρκικά «ζωτικά συμφέροντα» σε όλο το Αιγαίο μέχρι το στενό των Αντικυθήρων - επιβεβαιώνουν τις κατά καιρούς καταγγελίες του ΚΚΕ και τις αποκαλύψεις του «Ρ», για το χαρακτήρα των προωθούμενων διευθετήσεων. 
Στους 52 γύρους «ερευνητικών επαφών» των υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας - Τουρκίας για την υποτιθέμενη οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας, που ξεκίνησαν το 2002 επί κυβέρνησης Κ. Σημίτη, συνέχισε η κυβέρνηση Κ. Καραμανλή και διεξάγει σήμερα η κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου, στην ουσία αυτό που συντελείται είναι ελληνοτουρκική διαπραγμάτευση επί των τουρκικών διεκδικήσεων σε βάρος των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων. 

ΧΟΥΝΤΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ...


Το χουντικό δολοφόνο και βασανιστή Ντερτιλή, ζήτησε να επισκεφτεί στις φυλακές Κορυδαλλού ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος με αίτηση που κατέθεσε στο υπουργείο Δικαιοσύνης.
Στην επιστολή του, τμήμα της οποίας δημοσιοποίησε χτες η εφημερίδα «Καθημερινή», προς το υπουργείο, χαρακτηρίζει το Ντερτιλή «πολιτικό κρατούμενο» και«πρότυπο ζωής»(!) και μάλιστα εκφράζει τη δυσαρέσκειά του που μέχρι σήμερα δεν του έχει δοθεί η άδεια να «επισκεφθεί τον γενναίο Ελληνα αδελφό στο δεσμωτήριό του». 

Ταγμένοι στην εξυπηρέτηση του κεφαλαίου...



ΕΤΣΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ, ΑΡΑΓΕ, να ...ξελασπώσουν από την οργή του κόσμου; Με τον Ε. Βενιζέλο να λέει, π.χ., ότι οι νέες αυξήσεις του ΦΠΑ «δεν είναι δίκαιες, ούτε λογικές, αλλά προσωρινά αναγκαίες»;
Δηλαδή, ζητούν ανοχή στη λήψη μέτρων που οι ίδιοι αποκαλούν άδικα και παράλογα; 
`Η, μήπως, θέλουν να πιστέψουμε ότι είναι «προσωρινά»; Η πολιτική τους είναι σίγουρο πως θα έχει μονιμότητα.
Οποιος και να την εφαρμόσει στο μέλλον, είτε το ΠΑΣΟΚ, είτε η Νέα Δημοκρατία, είτε και οι δύο μαζί, είτε κάποιο άλλο κυβερνητικό σχήμα, αποτελούμενο από τους πάμπολλους πρόθυμους «να σώσουν τη χώρα» που διαθέτει το πολιτικό σκηνικό.

Προετοιμασία και οργάνωση



Στην Ιταλία έχουν προαναγγελθεί καινούρια μέτρα λιτότητας, που, σύμφωνα με τα ειδησεογραφικά πρακτορεία, ίσως ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας για λόγους χειρισμών τα αναγγείλει την ερχόμενη βδομάδα. 
Ολα, επίσης, δείχνουν πως και η Γαλλία, σύμφωνα με τα ίδια πρακτορεία, θα αναγγείλει ανάλογα μέτρα στις 24 Αυγούστου. Συμβαίνει, δηλαδή, και ...εις Παρισίους.