Σελίδες

5 Αυγ 2011

Έξοδος από την ύφεση με αύξηση της ανεργίας !!!



Αναδημοσίευση απο : Cogito ergo sum
Όπως έχουμε πει κατ' επανάληψη σε τούτο το ιστολόγιο, το πρόβλημα του χρέους δεν αποτελεί γνώρισμα μόνο της Ελλάδας. Αφορά το σύνολο του λεγόμενου "αναπτυγμένου κόσμου", ανάμεσά τους δε και τις ισχυρότερες οικονομίες του πλανήτη, εφ' όσον η διόγκωση του χρέους ως αποτέλεσμα της καπιταλιστικής κρίσης δεν θα μπορούσε να παρακάμψει τα πλουσιώτερα κράτη.

Πριν λίγους μήνες, ο πρώτος αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Τζων Λίπσκι δήλωσε ότι εφέτος, για πρώτη φορά από το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, ο μέσος όρος δημόσιου χρέους στον αναπτυγμένο κόσμο θα ξεπεράσει το 100% του ΑΕΠ

Είναι η “λαϊκή εξουσία” σοσιαλισμός;



Αναδημοσίευση απο : γλόμπινγκ
Το βασικότερο σύνθημα του ΚΚΕ τα τελευταία χρόνια είναι η λαϊκή εξουσία – λαϊκή οικονομία. 
Υπήρξε κριτική ενάντια στο ΚΚΕ σχετικά με το αίτημα αυτό, ότι είναι ασαφές, ότι είναι άλλη μια διαχειριστική λύση, ότι σε τελική ανάλυση δεν είναι σοσιαλισμός, που είναι και ο στρατηγικός στόχος του ΚΚΕ όπως έχει διακηρυχτεί στο πρόγραμμά του απ' το 1996 ακόμα.
Το ερώτημα “είναι η λαϊκη εξουσία σοσιαλισμός;”, μοιάζει με ψιλά γράμματα. 
Σου λέει ο άλλος, αυτά είναι ανούσιες λεπτομέρειες, σημασία έχει να ξεσηκωθεί ο κόσμος. Μέγα λάθος. 

Ευάγγελος Βενιζέλος & «Φόρμουλα Proton»...



Αναδημοσίευση απο : καράβι κόκκινο
Οι αστοί πολιτικοί αποδεικνύουν ακόμα μια φορά ότι είναι υπηρέτες του μεγάλου κεφαλαίου.
Το μόνο μέλημά τους  είναι πως θα υπηρετήσουν τα συμφέροντα του διεθνούς και ντόπιου κεφαλαίου, βέβαια για τον λαό υπάρχουν μόνο περικοπές και  δημιουργία εξαθλιωμένου  εργατικού δυναμικού  για περισσότερα κέρδη στο κεφάλαιο.
Γι΄αυτό  πρέπει να βρουν απέναντί τους ισχυρό το λαό με σηκωμένο το μπόι, για τη συνολική ρήξη για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων,

Βαθαίνει η κρίση του καπιταλισμού.



Η κρίση εξαπλώνεται λέει ο Μπαρόζο και ζητά ανασχεδιασμό των μηχανισμών διάσωσης με επιστολή στους ηγέτες της ΕΕ. 
Ο ίδιος εκτιμά ότι οι αναταραχές στις αγορές ευρωπαϊκών ομολόγων αντανακλούν «την χωρίς πειθαρχία επικοινωνιακή διαχείριση, την πολυπλοκότητα και τις ατέλειες του πακέτου της 21ης Ιουλίου» προσθέτοντας ότι «διαχειριζόμαστε μια κρίση που δεν επηρεάζει μόνο την περιφέρεια της ευρωζώνης».


Είναι φανερό πλέον ότι επηρεάζεται και η καρδιά του καπιταλισμού όπως έδειξε και η υπερχρέωση του δημοσίου των ΗΠΑ.

Συγκάλυψη του σκανδάλου των υποβρυχίων...



Στη συγκάλυψη του πολιτικού σκανδάλου, στις αμυντικές προμήθειες, που αφορά στη διάθεση τεράστιων κονδυλίων, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες του ΝΑΤΟ, αλλά και των συμφερόντων των πολυεθνικών, κατέληξε όπως αναμενόταν η Διαρκής Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων που ερεύνησε τις τυχόν ευθύνες των πρώην υπουργών Αμυνας Σπ. ΣπηλιωτόπουλουΓ. Παπαντωνίου και Ε. Μεϊμαράκη,στην περίφημη υπόθεση των υποβρυχίων για την οποία ήδη έχει παραπεμφθεί ο Α. Τσοχατζόπουλος.
Τόσο στο πόρισμα της κυβερνητικής πλειοψηφίας του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ επισημαίνεται ότι δεν προκύπτουν ποινικές ευθύνες ούτε και ανάγκη περαιτέρω έρευνας.
Το Πόρισμα του ΚΚΕ.

Τα όρια του συστήματος της εκμετάλλευσης...



ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μπαρόζο. «Η κρίση», είπε, «ξέφυγε από τα όρια της Ευρωζώνης»! 
Λες και είναι ...γεωγραφικό φαινόμενο ή αποδημητικό ταξιδιάρικο πτηνό.
Από τα όρια του καπιταλισμού όμως δεν ξέφυγε, τουναντίον μέσα σε αυτά κινείται και γιγαντώνεται όσο κι αν προσπαθούν να την τιθασεύσουν σε βάρος φυσικά των λαών και των εργαζομένων.
Κι όσο θα υπάρχουν οι εκμεταλλευτικές σχέσεις, πάντα θα υπάρχουν κρίσεις και διαχειριστές μονοπωλιακών συμφερόντων όπως ο Ζ. Μπαρόζο και οι όμοιοί του.
Εν τω μεταξύ, έχουν αρχίσει και οι εκτιμήσεις διαφόρων διεθνών οίκων και μελετητικών ιδρυμάτων που τώρα μιλάνε για την ... πτώχευση της Ιταλίας!

«Πακο-ποίηση» των νέων;



Σε μια κρίσιμη εποχή που η νεολαία βιώνει την αβεβαιότητα για το μέλλον της και δέχεται τον αποκλεισμό από την εργασία, την Παιδεία, τον Αθλητισμό, την Υγεία, έρχεται η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης να προσφέρει την εύκολη πρόσβαση των νέων στον κόσμο των ναρκωτικών.
Ιδιαίτερα σήμερα, στο απόγειο της κρίσης και της επίθεσης στα δικαιώματα των νεολαίων και ολόκληρου του λαού, η αποποινικοποίηση της χρήσης ναρκωτικών μάλλον στοχεύει να βοηθήσει την καταστολή με τη ναρκω-καταστολή.
Εξάλλου, η περίπτωση της Αργεντινής με το ναρκωτικό «πάκο» είναι ενδεικτική. 

Επίθεση γκαιμπελικού χαρακτήρα σε βάρος του ΚΚΕ.



Σε μια γκαιμπελικού χαρακτήρα επίθεση εναντίον του ΚΚΕ προχώρησε χτες ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, αναφορικά με την αντίθεση του Κόμματος στη γενίκευση της χορήγησης υποκαταστάτων ναρκωτικών ουσιών από τα νοσοκομεία. Τοποθετούμενος στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου παρείχε ενημέρωση για δημιουργία θεραπευτικών μονάδων στα νοσοκομεία, διαστρέβλωσε τις θέσεις του ΚΚΕ προκειμένου να ισχυριστεί θρασύτατα ότι... αντικειμενικά εξυπηρετούν το οργανωμένο έγκλημα! 
Παράλληλα δήλωσε αποφασισμένος να προωθήσει την πολιτική της χορήγησης υποκαταστάτων. Η προκλητική συμπεριφορά του υπουργού προκάλεσε την αντίδραση του βουλευτή του ΚΚΕ Χαράλαμπου Χαραλάμπους, που έκανε λόγο για σχεδιασμένη επίθεση.

ΟΧΙ σε όλα τα ναρκωτικά και στη νομιμοποίησή τους.




Ανακοίνωση του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ.

Την αποποινικοποίηση της χρήσης ναρκωτικών ουσιών καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Κεντρικό Συμβούλιο της ΚΝΕ. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Το νομοσχέδιο, που προωθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, για την απελευθέρωση και νομιμοποίηση των ναρκωτικών, είναι μια ακόμη ενέργεια αντιδραστική, επικίνδυνη και εχθρική προς τη νεολαία, όπως είναι άλλωστε και ολόκληρη η πολιτική της. 
Επιβεβαιώνει ότι η πολιτική της και το σύστημα, προσπαθούν να σπρώξουν τη νεολαία στην απάθεια, την αδράνεια, την καταστροφή. 
Επιδιώκουν τη γενίκευση της χρήσης των ναρκωτικών ανοίγοντας έτσι την πόρτα στην ελεύθερη διάδοσή τους. 
Οι προτάσεις τους είναι δοκιμασμένες. Αποτελούν κατευθύνσεις της ΕΕ και άλλων διεθνών οργανισμών του κεφαλαίου και εφαρμόστηκαν σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες με τραγικές συνέπειες. 
Αυτές οι σκοταδιστικές πολιτικές αποδεδειγμένα οδηγούν σε αύξηση της χρήσης ναρκωτικών (όπως π.χ. στην Ολλανδία κατά 250%).

Είναι υποκριτικό το ενδιαφέρον τους για τους χρήστες που βρίσκονται στις φυλακές αντί να είναι στα θεραπευτικά προγράμματα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ!!!



Αναδημοσίευση απο : γλόμπινγκ
Τι ακόμα πρέπει να γίνει για να καταλάβουν οι καπιταλισταί/ιμπεριαλισταί ότι το σύστημα τους δεν τραβάει πια, και ότι όσο και αν αυξηθούν τα όρια συνταξιοδότησης θα έπρεπε εδω και χρόνια να το είχαν στειλει στο ΚΑΠΗ; 
Το ερώτημα βέβαια είναι ρητορικό, αφού οι καπιταλισταί/ιμπεριαλισταί, θα παλαίψουν μέχρι τελευταίας ραννίδος του αίματος μας για να το κρατήσουν στην ζωή, νεκροθάφτης του καπιταλισμού μπορεί να είναι ο λαός και μόνο ο λαός.

Απαγόρευση εργασίας στη Γερμανία!!!


«Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια είναι απαραβίαστη. Ο σεβασμός και η προστασία της αποτελούν υποχρέωση κάθε κρατικής εξουσίας». 
Με τι περισσή υποκρισία διατυπώνει το πρώτο άρθρο του γερμανικού Συντάγματος την υποτιθέμενη πεμπτουσία του και με τι ευκολία την τσαλαπατάει, όταν πρόκειται να υπερασπιστεί την κυριαρχία των καπιταλιστών και της τάξης τους. 
Στο συμπέρασμα αυτό φτάνει κανείς αβίαστα διαβάζοντας πριν λίγο καιρό στο επίσημο δελτίο του Δήμου της Δρέσδης την προκήρυξη για την πλήρωση μιας δημόσιας θέσης.