Σελίδες

23 Ιουλ 2011

Οταν χτυπιέται ένας κλάδος, χτυπιέται το σύνολο των εργαζομένων .



Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ μετά τη συνάντησή της με την Ομοσπονδία Ιδιοκτητών ταξί
Συνάντηση με την Ομοσπονδία Ιδιοκτητών ταξί είχε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος, στον Περισσό. 
Μετά τη συνάντηση, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η λεγόμενη απελευθέρωση αγοράς στο χώρο του ταξί στρέφεται καθαρά και κατευθείαν εναντίον της πλειοψηφίας των ιδιοκτητών ταξί και εναντίον των οδηγών που είναι υπάλληλοι, μισθωτοί στο χώρο των ταξί. 
Κερδισμένες απ' αυτή την υπόθεση θα βγουν οι μεγάλες εταιρείες που συν τω χρόνω θα διαμορφωθούν και θα πάρουν την εκμετάλλευση των περιοχών - φιλέτο. 

Το λεγόμενο «νέο Σχέδιο Μάρσαλ».



Η Σύνοδος της ευρωζώνης ανάμεσα στ' άλλα μέτρα στήριξης του κεφαλαίου με αφορμή την απόφαση για τη διαχείριση του κρατικού χρέους της Ελλάδας, αποφάσισε να εφαρμοστεί και ένα νέο «Σχέδιο Μάρσαλ» για την ανάπτυξη. 
Δηλαδή χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, τα διαρθρωτικά ταμεία, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων στους καπιταλιστές, στα μονοπώλια για να κάνουν επενδύσεις και να υπάρξει καπιταλιστική ανάπτυξη. 
Προσφέροντας πάμφθηνη εργατική δύναμη και τεράστιες ιδιωτικοποιήσεις - αποκρατικοποιήσεις στρατηγικών και άλλων τομέων της οικονομίας - λιμάνια, αεροδρόμια, άλλες υποδομές, δημόσια γη, παραλίες κλπ.

Κανένα όφελος για το λαϊκό εισόδημα από την απόφαση της Συνόδου.



Για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ με ανακοίνωσή του υπογραμμίζει:
«Καμιά "ανακούφιση", κανένα όφελος δεν πρόκειται να προκύψει για το εργατικό και λαϊκό εισόδημα από το νέο πρόγραμμα διαχείρισης του δημοσίου χρέους. 
Δεν μπαίνει "πάτος στο βαρέλι", αφού ουσιαστικά πρόκειται για επιμήκυνση, δηλαδή για υποθήκευση του παρόντος και του μέλλοντος των λαϊκών δυνάμεων. Αυτή η εκτίμηση επιβεβαιώνεται από την επιβράβευση των κυβερνητικών αντιλαϊκών μέτρων και κυρίως από τις νέες δεσμεύσεις για νέα κλιμάκωσή τους.

Λαϊκή εξουσία η μοναδική ελπιδοφόρα διέξοδος για το λαό.



Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ήταν η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης στην αίθουσα του ΤΕΕ στη Θεσσαλονίκη, με θέμα«Καπιταλιστική οικονομική κρίση, επιπτώσεις στον κλάδο των κατασκευών και η Πολιτική Πρόταση του ΚΚΕ». Ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, υπεύθυνος του Τμήματος Οικονομίας της ΚΕ. Η συζήτηση και ο προβληματισμός που αναπτύχθηκε συνέβαλαν να φωτιστούν ο χαρακτήρας και οι αιτίες της κρίσης, οι επιπτώσεις στο χώρο των μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων μηχανικών, στο σύνολο των εργαζομένων στον κλάδο των κατασκευών και να αναδειχθεί η αναγκαιότητα κοινής δράσης με τους εργαζόμενους και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα, στη γραμμή ρήξης και ανατροπής της εξουσίας των μονοπωλίων. 

Τι δεν εγγυήθηκαν οι ηγέτες της ΕΕ.



Τι ακριβώς εγγυήθηκαν οι ηγέτες της ΕΕ και κάποιοι χάρηκαν και ανακουφίστηκαν; 
Λύσεις για το κεφάλαιο. 
Μεγαλύτερη αξία έχει ίσως το τι δεν εγγυήθηκαν.
Δεν εγγυήθηκαν τη δυνατότητα μιας εργατικής οικογένειας, που ζει συνολικά με 800 ή 1.000 ευρώ το μήνα, ότι θα μπορέσει να πληρώσει το λογαριασμό της ΔΕΗ. Σε λίγους μήνες το ίδιο θα ισχύσει και για τις οικογένειες με μεγαλύτερο εισόδημα.
Δεν εγγυήθηκαν ότι ο σουβλατζής σε μια γειτονιά της Ελλάδας θα μπορέσει να επιβιώσει από το Σεπτέμβρη, πουλώντας το σουβλάκι του με ΦΠΑ 23%, όταν περισσότερες εργατικές οικογένειες σε αυτή τη γειτονιά θα δυσκολεύονται να πληρώσουν τη ΔΕΗ.

Οικοδομική δραστηριότητα και μονοπώλια...



Σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης, που η οικοδομική δραστηριότητα έχει πάθει καθίζηση και χιλιάδες εργαζόμενοι βρίσκονται στην ανεργία, οι βιομηχανίες δομικών υλικών από μήνα σε μήνα αυξάνουν τις τιμές στα προϊόντα τους, καθιστώντας ακόμη πιο ακριβή υπόθεση την απόκτηση στέγης για τη λαϊκή οικογένεια.
Είναι χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή, ο Γενικός Δείκτης Τιμών Κόστους Κατασκευής Νέων Κτιρίων Κατοικιών αυξήθηκε τον Ιούνη κατά 2,5%, σε σχέση με τον Ιούνη του 2010, μήνα κατά τον οποίο είχε καταγραφεί αύξηση 3,4% σε σχέση με τον Ιούνη του 2009!

Το σάπιο πολιτικό σύστημα δε γιατρεύεται, μόνο ανατρέπεται.



Για τα 37 χρόνια από την κατάρρευση της στρατιωτικής δικτατορίας, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ με σχόλιό του τονίζει:
«Η δημοκρατία που εγκαθιδρύθηκε μετά την κατάρρευση της στρατιωτικής δικτατορίας 1967-1974 είναι ταξική και υποκριτική. 
Η καπιταλιστική κρίση το απέδειξε ακόμα περισσότερο. 
Τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα υπάρχουν μόνο σε χαρτιά, ιδιαίτερα στα εργοστάσια και στις επιχειρήσεις, ενώ ο αντικομμουνισμός οξύνεται. 

Κριτική προσέγγιση στο κείμενο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (μέρος 3ο - τελευταίο) .




Αναδημοσίευση απο : γλόμπινγκ

(μέρος 1ο) : ΕΔΩ

(μέρος 2ο) : ΕΔΩ

(ζητάμε συγνώμη για το μακροσκελές τρίτο μέρος, έπρεπε να ενσωματώσουμε και τις προτάσεις του ΝΑΡ για οργανωτικά ζητήματα)

Το τρίτο μέρος του κειμένου έχει τη μορφή σχεδίου προγράμματος. Πρόγραμμα για ένα κόμμα, ή συνασπισμό κομμάτων είναι σε αδρές γραμμές η πολιτική του ταυτότητα, η στρατηγική και η τακτική του. Η ανάγκη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ να καταλήξει σε μια “ενιαία” στρατηγική, όσο μπορεί αυτή να υπάρξει σε πολιτικό μόρφωμα από ετερόκλητες αριστερές ιδεολογικοπολιτικές αντιλήψεις – ερμηνείες του μαρξισμού, είναι κι ο ουσιαστικός λόγος που υπάρχει αυτό το κείμενο, το οποίο θα πρέπει να υποστεί τροποποιήσεις και να ψηφιστεί από κάποιο σώμα.

Ας αναφωνήσουμε όλοι μαζί με μια φωνή :"Ο Αγώνας τώρα δικαιώνεται"



ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΩ ΑΠΟ Black Bedlam  το παρακάτω κείμενο, Αν και δεν συμφωνώ με τον πεσισμισμό και την αναποτελασματικότητα που προτείνει η συντρόφισσα ΒΒ , παρ' όλα αυτά αναρτάω και αποδέχομαι τις απόψεις της.
ΜΕ ΜΙΑ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ ΕΝΣΤΑΣΗ:
 • ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΤΑ ΧΑΣΑΜΕ ΟΛΑ ,
 • ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΠΑΜΕ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΟΧΙ, (αιθεροβάμων)????
 * ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΛΟΓΟ ΕΧΕΙ Ο ΛΑΟΣ (Κ.Κ.Ε.)...

Το 2030 δεν είναι μακρυά και μέχρι τότε, άντε και ζωή σε λόγου μας, εκτός.......................

Πανηγυρίζουμε!

Η αποτυχία με άλλα λόγια...


Βάσει ποιας λογικής κυβέρνηση και τρόικα περίμεναν έναν ολόκληρο χρόνο για να αποκαλύψουν και δημόσια τα διάφορα σενάρια για τη διευθέτηση του κρατικού χρέους της χώρας που ουσιαστικά οδηγούν στην «ελεγχόμενη χρεοκοπία»;
Μία απάντηση θα μπορούσε να είναι ότι αυτό το χρόνο προσπάθησαν να διαχειριστούν - ελέγξουν την κατάσταση με κάποιον διαφορετικό τρόπο, αλλά δεν τους βγήκε.
Μία άλλη θα μπορούσε να υποστηρίξει την άποψη ότι οι ...«ηγέτες» προσπάθησαν όλους αυτούς τους μήνες να μετριάσουν τις επιπτώσεις της κρίσης, αλλά τώρα εξαντλήθηκαν τα μέσα που είχαν στη διάθεσή τους και προχωρούν στο επόμενο σενάριο, αυτό που συζητήθηκε χτες στην έκτακτη Σύνοδο της Ευρωζώνης.