Σελίδες

19 Ιουλ 2011

ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΑ ΦΕΡΕΦΩΝΑ ΣΕ ΤΙΜΗ... ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ...



Προσπαθώ να συγκρατήσω τα νεύρα μου και να μην γράψω τα κοσμητικά επίθετα που μου έρχονται στο μυαλό για τις δύο αυτές «κυρίες», των οποίων η ενοχλητική τσιρίδα τρύπησε τα ευαίσθητα αυτιά μου. (Λέμε τώρα). 
Ας συμπληρώσει ο αναγνώστης τις λέξεις αυτές με την φαντασία του (και να βάλει καλού κακού ένα συντελεστή x10).

Κριτική προσέγγιση στο κείμενο θέσεων του συντονιστικού της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την 1η πανελλαδική συνδιάσκεψη (μέρος 1ο)



Αναδημοσίευση από γλόμπιγκ
Η Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή είναι μια πολιτική συμμαχία κομμάτων και οργανώσεων της λεγόμενης εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς με όχι αμελητέα παρέμβαση στο φοιτητικό και το συνδικαλιστικό κίνημα. 
Οι κυριότερες δυνάμεις που την συναποτελούν είναι το ΝΑΡ (Νέο Αριστερό Ρεύμα), το ΣΕΚ (Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα – Τμήμα της Διεθνούς Σοσιαλιστικής Τάσης), η ΑΡΑΝ (Αριστερή Ανασύνθεση), η ΑΡΑΣ (Αριστερή Αντικαπιταλιστική Συσπείρωση), το ιστορικό ΕΚΚΕ (Επαναστατικό Κομμουνιστικό Κίνημα Ελλάδας), τους Οικολόγους Εναλλακτικούς, την Κομμουνιστική Ανανέωση, την ΟΚΔΕ - Σπάρτακος (Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας – Σπάρτακος), τη νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση [που λογίζεται ως η νεολαία του ΝΑΡ] και την τοπική οργάνωση ΑΚΟΣ (Αυτόνομη Κομμουνιστική Οργάνωση Σερρών).

ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΣΥΡΙΖΑ Επανεκκίνηση σε πορεία διαχείρισης του συστήματος.


Συνένοχους στην εξαπάτηση του λαού ότι ένα άλλο μείγμα διαχείρισης του καπιταλισμού αποτελεί φιλολαϊκή διέξοδο, αναζητά η ηγεσία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, όπως προέκυψε και από τις εργασίες της 4ης πανελλαδικής συνδιάσκεψης του σχήματος, που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο. 
Η επιδιωκόμενη «επανεκκίνηση» του ΣΥΡΙΖΑ έγινε σε χαμηλές «ταχύτητες», μέσα από μια συνδιάσκεψη που ουσιαστικά έθεσε τις δυνάμεις του σχήματος σε ετοιμότητα για το ενδεχόμενο εκλογών. 

Συλλαλητήρια για την Υγεία.


Το μπαράζ των ανατροπών που επιχειρεί, χωρίς σταματημό, η κυβέρνηση στο χώρο της Υγείας και Πρόνοιας δεν είναι μια επιμέρους πρακτική.
Είναι μέρος της ίδιας πολιτικής της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τη μείωση των μισθών, των συντάξεων και όλων των - ήδη πετσοκομμένων και υποβαθμισμένων - κοινωνικών παροχών. Και αποσκοπεί αφενός στην απαλλαγή του κράτους από τις ελάχιστες υποχρεώσεις γι' αυτές τις παροχές και αφετέρου στη διευκόλυνση της επιχειρηματικής δραστηριότητας της Υγείας στους ευαίσθητους τομείς.

«Μαύρο» αντιαπεργιακό μπλόκο...



Κινητοποιήσεις των ναυτεργατών στα λιμάνια; «Πλήγμα στον τουρισμό». Διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας; «Πλήγμα στον τουρισμό». 
Συμβολικές κινήσεις διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ στην Ακρόπολη; «Πλήγμα στον τουρισμό». 
Κινητοποιήσεις των φορτηγών δημόσιας χρήσης; «Πλήγμα στον τουρισμό». Κινητοποιήσεις των ταξιτζήδων; «Πλήγμα στον τουρισμό»... 
Με δύο λόγια, δεν υπάρχει απεργιακή κινητοποίηση και συγκέντρωση τα τελευταία χρόνια που να μην καταδικάζεται από την «ιερά συμμαχία» κυβέρνησης - ΝΔ - επιχειρηματικοί όμιλοι, με πρώτους και καλύτερους τους εφοπλιστές και τους μεγαλοξενοδόχους, στο όνομα της «ζημιάς» που προκαλούν στον τουρισμό και τη «διεθνή εικόνα της χώρας». 

Ανώτατη Εκπαίδευση από ποιον για ποιον;


Στις σημερινές συνθήκες, οι ανάγκες της καθημερινής ζωής, τόσο στην επαγγελματική όσο και στην οικογενειακή ή προσωπική δραστηριότητα, δεν είναι αυτές που ήταν πριν μερικές δεκαετίες, ή ακόμη και πιο πρόσφατα. 
Οι επιστημονικές και τεχνολογικές εξελίξεις έχουν ενσωματωθεί σε μεγάλο βαθμό σε κάθε δραστηριότητά μας. 
Το απαιτούμενο μορφωτικό επίπεδο του σύγχρονου ανθρώπου πρέπει να είναι και πιο υψηλό και πιο ολοκληρωμένο.
Η απάντηση στις διευρυμένες σύγχρονες ανάγκες, αλλά και στην κατάσταση που διαμορφώνεται στην Ανώτατη Εκπαίδευση δεν είναι ένα εκπαιδευτικό σύστημα που να υπηρετεί την οικονομία της αγοράς και την κερδοφορία του κεφαλαίου. 

«Δεν υπάρχει καλή και κακή "απελευθέρωση"».


Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την απελευθέρωση του κλάδου των ΤΑΞΙ, υπογραμμίζεται:
«Με την εξόντωση των μικρών ιδιοκτητών ταξί, ο στόχος της κυβέρνησης είναι να βάλει πόδι το μεγάλο κεφάλαιο στο φιλέτο της συγκεκριμένης αγοράς. 
Το αποτέλεσμα θα είναι να μετατραπεί σταδιακά το ταξί σε είδος πολυτελείας για το λαό, ενώ οι μισθωτοί οδηγοί που θα εργάζονται σε αυτές τις συνθήκες θα οδηγηθούν σε καθεστώς γαλέρας. 
Τα επιχειρήματα της κυβέρνησης, ότι θα φτηνύνουν οι υπηρεσίες και ότι θα βρουν δουλειά οι άνεργοι, είναι ψεύτικα και αποπροσανατολιστικά. 
Η μονοπώληση κλάδων της οικονομίας δεν είναι σίγουρο ότι ρίχνει τις τιμές, ενώ η εμπειρία δείχνει ότι χειροτερεύει τους όρους εργασίας και μειώνει τη συνολική απασχόληση.

Μετά το φόβο...


Πανικός στα δελτία: «χτύπημα» ρεκόρ των CDS στη Γαλλία, κρίση ολόκληρης της ΕΕ!
Θλίψη και των αγίων σ' όσους επέμεναν να μιλάνε για το ελληνικό πρόβλημα.
Θέμα χρόνου να αρχίσουν να μιλάνε για γενικευμένη κρίση.
***
Ο Παπανδρέου αποκλείει τις εκλογές «στην παρούσα συγκυρία» που σημαίνει ότι σ' ένα μήνα κάλλιστα μπορεί να επικαλεστεί άλλη συγκυρία για να κάνει εκλογές. Μια επιλογή που όχι μόνο δεν την έχει απορρίψει η αστική τάξη, αντίθετα ένα τμήμα της μάλλον την επιδιώκει καθώς αφού έχουν παρθεί όλα τα μέτρα που έχει αξιώσει, ελπίζει ότι θα έχει και μια αναβαπτισμένη στη λαϊκή εντολή κυβέρνηση που θα εφαρμόσει ανεμπόδιστα τη σημερινή πολιτική.
***
«Τραβήξατε το σωληνάκι του ασθενούς από την εντατική»!

Για τους οπορτουνιστές και... «το κίνημα της κουκούλας».


Οι εκπαιδευτικοί να βγάλουν συμπεράσματα για τη στάση των δυνάμεων του οπορτουνισμού, καλούν οι εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ.
Οπως ακριβώς έκαναν στην ΑΔΕΔΥ, έτσι και στην ΟΛΜΕ και τη ΔΟΕ, οι δυνάμεις του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και Παρεμβάσεων (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΝΑΡ κ.ά.) αρνήθηκαν να ψηφίσουν ψήφισμα του ΠΑΜΕ (που πέρασε τελικά σε ΟΛΜΕ και ΔΟΕ) που αφορούσε την άγρια επίθεση των ΜΑΤ στους διαδηλωτές στο κέντρο της Αθήνας και τον προβοκατόρικο ρόλο των κουκουλοφόρων στο κίνημα.

Βολικές θεωρίες...


«Δεν θα μάθουμε ποτέ αν το μνημόνιο ήταν η σωστή συνταγή για τη σωτηρία της χώρας γιατί ουσιαστικά δεν εφαρμόστηκε», αποφαίνονται στο κύριο άρθρο τα «Νέα του Σαββατοκύριακου», αναπαράγοντας μια βολική για τους κρατούντες θεωρία, με την οποία επιχειρούν αφ' ενός να αθωώσουν την πολιτική του μνημονίου και όσους την στήριξαν και αφ' ετέρου για να αναδείξουν την ανάγκη να εφαρμοστεί απαρέγκλιτα και μέχρι κεραίας το «μεσοπρόθεσμο», δηλαδή το «μνημόνιο διαρκείας». 
Ομως η παραπάνω θεωρία είναι παντελώς σαθρή και πατάει πάνω σε τερατώδη ψέματα, με σημαντικότερο ότι τάχα δεν εφαρμόστηκε το μνημόνιο. Το ακριβώς αντίθετο συνέβη.
***
Το μνημόνιο και εφαρμόστηκε και πέτυχε τους στόχους του.