Σελίδες

15 Ιουλ 2011

Ανεπιθύμητη η υπουργός πολέμου των ιμπεριαλιστών...


Σε ανακοίνωσή της για την επικείμενη επίσκεψη της υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ στην Ελλάδα, η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη σημειώνει:
«Εν μέσω της συνεχιζόμενης εγκληματικής πολεμικής επέμβασης των ΗΠΑ, NATO και EE ενάντια στο λαό της Λιβύης καταφθάνει στη χώρα μας η Χίλαρι Κλίντον μετά από πρόσκληση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, του πανάξιου συνεταίρου των ιμπεριαλιστών στις διαδοχικές επεμβάσεις σε βάρος των λαών των Βαλκανίων και της ευρύτερης Μέσης Ανατολής.
Η επίσκεψη αυτή δεν είναι εθιμοτυπική. 

Η πραγματική διέξοδος...


Η συζήτηση που βρίσκεται σε εξέλιξη στην ΕΕ και παγκόσμια για τη διαχείριση της καπιταλιστικής κρίσης, που στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες συνδυάζεται με το υπέρογκο κρατικό χρέος, επιβεβαιώνει τις προειδοποιήσεις και τις εκτιμήσεις του ΚΚΕ για το χαρακτήρα της κρίσης και της καπιταλιστικής Ευρωένωσης. 
Το ΚΚΕ μίλησε από την πρώτη ώρα για καπιταλιστική κρίση υπερσυσσώρευσης κεφαλαίων και υπερπαραγωγής προϊόντων, το ξεπέρασμα της οποίας απαιτεί απαξίωση μέρους του κεφαλαίου. 

Aνακοίνωση του ΠΓ της KE του ΚΚΕ για την οικονομική καπιταλιστική κρίση και το χρέος.


1. Η πρωτοφανής κλιμάκωση της επίθεσης που δέχεται ο λαός στα δικαιώματα και στο εισόδημα του, δεν οφείλεται στη υπαρκτή διόγκωση του δημόσιου χρέους.
Σ' όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ εφαρμόζεται σήμερα πολιτική «Μνημονίου Διαρκείας» που οδηγεί το λαό σε σχετική και απόλυτη εξαθλίωση και διασφαλίζει φθηνότερη εργατική δύναμη, επιταχύνει τη συγκέντρωση, συγκεντροποίηση του κεφαλαίου.
Ο βαθύτερος στόχος κλιμάκωσης της αντιλαϊκής επίθεσης είναι η θωράκιση της ανταγωνιστικότητας των ευρωπαϊκών μονοπωλιακών ομίλων στη διεθνή καπιταλιστική αγορά, στην οποία φαίνεται ο ενδοιμπεριαλιστικός ανταγωνισμός.

Μόνο στα μπορντέλλα δεν υπάρχουν μονοπώλια...



Αναδημοσίευση απο : Cogito ergo sum
Βέεεεεεβαια! Δίκιο έχουν οι σοσιαλιστάδες που μας κυβερνούν. Αυτά τα "στεγανά" των φορτηγατζήδων, των ταξιτζήδων, των εφημεριδοπωλών και των φαρμακοποιών φταίγανε για όλα. Αυτά είναι που είχαν πηδήξει την οικονομία μας. Αυτά είναι που κρατάγανε κλειστές τις πόρτες στην νέα γενιά και διατηρούσανε την ανεργία σε ύψη δυσθεώρητα. Ε, πώς ρε κύριε; Εγώ από μικρός ονειρευόμουν να γίνω φορτηγατζής κι εσύ επιμένεις να νου στερείς το δικαίωμα στο όνειρο με τα στεγανά σου; Καλά σου ξηγιούνται ο Ρέππας με τον Ραγκούση, ν' αγιάσουν οι μανούλες τους.

ΣΥΝΤΑΓΜΑ: Κατηγορίες για καπελώματα...


Διχόνοια χαρακτηρίζει πλέον τις μαζώξεις στο Σύνταγμα. 
Σε απολογισμό των ομάδων εργασίας που λειτουργούν εκεί, ειπώθηκε εισηγητικά από την ομάδα «Θεματικής πολιτικής»: «Σχετικά με το χαρακτήρα του κινήματος των πλατειών υπήρξαν δύο τάσεις, η μία ότι είναι αγώνας ενάντια στο μεσοπρόθεσμο και την κυβέρνησηη άλλη ότι το ζητούμενο είναι η αλλαγή του κοινωνικοπολιτικού συστήματος (εγκαθίδρυση άμεσης δημοκρατίας, χωρίς αντιπροσώπους και κόμματα) η οποία μειοψήφησε και αποχώρησε».
Ακολούθησαν απαντήσεις όπως: 

Αγωνιούν για τη σωτηρία του κεφαλαίου...

ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ότι δελτία ειδήσεων, υπουργοί και υφυπουργοί, κάθε λογής οικονομολόγοι ακαδημαϊκής προελεύσεως θέλουν ή να μας τρελάνουν ή να μας εκνευρίσουν.

«Εχουν προβλήματα οι τράπεζες» ακούμε, «θα υπάρξει ή όχι συμμετοχή ομολογιούχων ιδιωτών;» αναρωτιούνται, «δεν υπάρχει χρηματοδότηση των επιχειρήσεων» διαμαρτύρονται, «πόσο βάρος θα σηκώσει η ΕΚΤ» απορούν!
Δηλαδή αν καταλάβαμε καλά αυτοί που ... «έχουν πρόβλημα» με την κρίση είναι οι τραπεζίτες, οι πολυεθνικές, οι διεθνείς χρηματιστηριακές εταιρείες και βέβαια οι Ανώνυμες Εταιρείες.
Ολοι οι άλλοι δεν έχουν να προβληματίζονται για κάτι. 
Απλά πρέπει να περιμένουν τις αποφάσεις των «σοφών» των Διασκέψεων Κορυφής και των Γιούρογκρουπ, για να μάθουν πόσα πρέπει (ακόμη) να πληρώσουν!

Μας... «νοικοκύρεψαν»!


Μπα, πώς κι έτσι; 
Κατά τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, τον Γ. Κουτρουμάνη, διανύουμε «το δυσκολότερο έτος στην ιστορία του ΙΚΑ». 
Δεδομένου, όμως, ότι το ΙΚΑ ιδρύθηκε το 1934, τι να υποθέσουμε; Οτι «κατάφεραν» να το οδηγήσουν σε δρόμους πιο κακοτράχαλους κι από εκείνους των χρόνων της... Κατοχής;

Σκληρή μάχη γύρω από τις πλατείες...("αγανακτησμένων")...



Αναδημοσίευση απο : Αριστερά και πολιτική
Το κλείσιμο του πρώτου κύκλου των διαμαρτυριών στις πλατείες, έδειξε ξεκάθαρα ότι γύρω από αυτές διεξάγεται ένας ανελέητος ιδεολογικός, πολιτικός και ταξικός αγώνας. 
Από τη μια η αστική τάξη επιχειρεί να εγκλωβίσει την αγανάκτηση του λαού σε μια ανώδυνη εκτόνωση συγκεντρώσεων διαρκείας στις πλατείες και να ετοιμάσει τις δικές της αντιδραστικές εφεδρικές λύσεις. 
Από την άλλη η εργατική τάξη και οι συνεπείς συνδικαλιστικοί και πολιτικοί της φορείς, μάχονται για να αποτρέψουν έναν νέο θανάσιμο αστικό-μικροαστικό εναγκαλισμό του λαού από την αστική τάξη και να τον οδηγήσουν σε ριζικές λύσεις ανατροπών και εξόδου από τη κρίση.

«Ούτε για μισθούς, ούτε για συντάξεις», για τους ... δανειστές!


Στην πρόσφατη Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη, σχετικά με την ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης ΛΑΡΚΟ, διεξήχθη στη Βουλή ένας αποκαλυπτικός διάλογος με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Παντελή Οικονόμου.
Το ενδιαφέρον δε βρίσκεται εκεί που το είδαν τα κανάλια ότι δηλαδή ο Οικονόμου αμφισβήτησε τη... «δυνατότητα» της κυβέρνησης να ξεπουλήσει το σύνολο της περιουσίας για την οποία έχει δεσμευτεί.
Το ενδιαφέρον - όπως προκύπτει από τα «Πρακτικά» της συνεδρίασης - βρίσκεται στις ομολογίες του υπουργού, οι οποίες... εκμαιεύτηκαν από την παρέμβαση του κομμουνιστή βουλευτή.