Σελίδες

7 Ιουλ 2011

ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ Ενα διαρκές σκάνδαλο.


Το καθεστώς της φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας της Εκκλησίας και η μισθοδοσία των ιερέων από το κράτος συζητήθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, στη χτεσινή συνάντηση που είχε ο υπουργός Οικονομικών, με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο.
Στις δηλώσεις που έκανε μετά τη συνάντηση, ο Β. Βενιζέλος υποστήριξε ότι αντάλλαξαν «απόψεις πρακτικές», ενώ έκανε λόγο για κλίμα συναντίληψης και συστράτευσης. 

Το ψέμα έχει «κοντά ποδάρια».


«Οι δήθεν μαχόμενοι συνδικαλιστές έχουν εξελιχθεί σε μεγαλέμπορους φόβου και αναζητούν τα θύματά τους σε ανυποψίαστους συναδέλφους που αγωνιούν και μοχθούν καθημερινά για το μεροκάματο. Με ένα σωρό ψέματα απαξιώνουν το ίδιο το επάγγελμα το οποίο υποτίθεται ότι υπηρετούν και προκαλούν φόβο και αβεβαιότητα. Ντροπή σας!!! Επιτέλους σταματήστε. Καμία απελευθέρωση αδειών δεν υπάρχει...»
Τα παραπάνω σημείωνε η πλειοψηφία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί, που πρόσκειται στη ΝΔ, πριν από δύο μόλις μήνες, όταν οι αγωνιστικές συνδικαλιστικές δυνάμεις του κλάδου των αυτοκινητιστών ενημέρωναν τους συναδέλφους τους για τα κυβερνητικά σχέδια που προέβλεπαν την «απελευθέρωση» του ταξί.
Μάλιστα, οι ίδιοι συνδικαλιστές, σε άλλη ανακοίνωσή τους, την ίδια περίοδο καταφέρονταν εναντίον του επικεφαλής της «Ενωτικής Προοδευτικής Συνεργασίας», λέγοντας: 

Απειλές στο οργανωμένο κίνημα.


Εξόχως βολικά για το αστικό πολιτικό σύστημα αποδεικνύονται τα περιστατικά προπηλακισμού βουλευτών και η αντιπαράθεση που αυτά πυροδότησαν ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ.
 «Πατώντας» σ' αυτά, ο πρωθυπουργός, κατά την ομιλία του χτες στο υπουργικό συμβούλιο, αξίωσε από το λαό και το οργανωμένο εργατικό - λαϊκό κίνημα να βάλουν «την ουρά στα σκέλια», στο όνομα του κινδύνου που διατρέχουν η αστική δημοκρατία και οι «ελευθερίες», τις οποίες αυτή η δημοκρατία έχει ήδη καρατομήσει, κυρίως στους τόπους δουλειάς. 

ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ, Μεγάλη απήχηση της πρωτοβουλίας του ΚΚΕ.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, που βρίσκεται στην Παλαιστίνη στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Κόμματος για την αναγνώριση ανεξάρτητου κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους, έζησε από την πρώτη κιόλας μέρα της επίσκεψης το κλίμα της αστυνομοκρατίας, που κυριαρχεί στο κράτος του Ισραήλ, καθώς και την πολιτική του εξευτελισμού, που βιώνουν καθημερινά χιλιάδες Ισραηλινοί Αραβες και Παλαιστίνιοι, όταν αναγκάζονται να περάσουν από κάποιο από τα 520 και πλέον σημεία ελέγχου του ισραηλινού στρατού.

Ηρθε η ώρα να τους τρομοκρατήσουμε εμείς...


Τη Δευτέρα 27/6 απολύθηκε από τη δουλειά της μία εργαζόμενη φοιτήτρια της Παντείου, η οποία «φύλαγε» τα παιδιά του εφοπλιστή Μ., γόνου γνωστής οικογένειας εφοπλιστών.
Ποιος ήταν ο λόγος; Η συμμετοχή στη 48ωρη απεργία του ΠΑΜΕ στις 28 και 29 Ιούνη.
Στο ίδιο σπίτι εργάζονται άλλοι 50 υπάλληλοι ως οικιακοί βοηθοί!
Πριν από την απόλυση, ο εφοπλιστής έπιασε τη φοιτήτρια για να τη νουθετήσει. Τι της είπε:

ΣΥΝΤΑΓΜΑ Αντικομμουνισμός, διαρροές, προβοκάτσιες...


Διαρροή κόσμου, κλίμα προβοκάτσιας και αντικομμουνισμός χαρακτηρίζουν τις τελευταίες συνελεύσεις «αγανακτισμένων» στο Σύνταγμα. 
Χαρακτηριστικό ότι καταψηφίστηκε πρόταση «να καταδικάσει η λαϊκή συνέλευση την ατομική στοχοποίηση και τους προπηλακισμούς κατά βουλευτών». 
Υπερψηφίζονται προτάσεις όπως να πάνε με ντουντούκα στο σπίτι του Παπουτσή, εκφράζονται άλλες όπως «Να πάμε έξω από τα σπίτια των βουλευτών, να τους κάνουμε να φοβούνται».
Ταυτόχρονα στις συνελεύσεις προβληματίζονται γιατί η συμμετοχή του κόσμου φθίνει. 

Ολομέτωπη επίθεση στο οργανωμένο λαϊκό κίνημα.



Ζητήματα «προστασίας της ευνομίας» και περιορισμού των λαϊκών κινητοποιήσεων έβαλε, χτες, στο υπουργικό συμβούλιο ο Γ. Παπανδρέου.

Μ' ένα αντιδραστικό κήρυγμα περί βίας και με απειλές ενάντια σε όποιον οργανωμένα αντιπαλεύει τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης και τη στρατηγική της, ο Γ. Παπανδρέου επιχείρησε χτες να αξιοποιήσει τους προπηλακισμούς ενάντια σε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, για να προαναγγείλει νέα κατασταλτικά και περιοριστικά μέτρα σε βάρος του εργατικού - λαϊκού κινήματος. 


«Εφαρμοστικός»: Ολα στο σφυρί, αλλά με... εχεμύθεια!

Το χειρότερο με την 5η δόση
είναι ότι ακολουθεί η 6η...



Ο «Εφαρμοστικός νόμος» που ψηφίστηκε την περασμένη βδομάδα περιλαμβάνει 49 άρθρα. Στο παρόν κείμενο θα σταθούμε στα έντεκα πρώτα άρθρα, τα οποία αφορούν στην εκποίηση της δημόσιας περιουσίας.
Ηδη από το άρθρο 1 παράγραφος 1 του «Εφαρμοστικού νόμου», καταγράφεται η ίδρυση «Ταμείου» για την... αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου.
Προσέξτε τώρα τι σημαίνει «αξιοποίηση» εις την ΠΑΣΟΚικήν και εις την δικομματικήν (καθότι μαζί τα ψήφισαν αυτά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ) καθώς και εις την ιδιαίτερη διάλεκτο αυτών, την... ξεπουληματικήν:
*
  • Στο άρθρο 1 παράγραφος 2 αναφέρεται: «Το προϊόν αξιοποίησης χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την αποπληρωμή του δημοσίου χρέους της χώρας...».

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ...ΠΑΠΑΤΖΗΔΩΝ...



Πάει πολύ οι «αρχιτέκτονες» της διαρκούς ιδεολογικής τρομοκρατίας και των εκβιαστικών διλημμάτων σε βάρος του λαού να εμφανίζονται ως υπερασπιστές των «δημοκρατικών δικαιωμάτων» και της «ελεύθερης έκφρασης». 
Πάει πολύ αυτοί που βάζουν σταθερά και ολοένα πιο άγρια το πιστόλι στον κρόταφο του λαού, εκβιάζοντάς τον με τη «μη καταβολή της επόμενης δόσης» και τη χρεοκοπία, να εμφανίζονται ως θεματοφύλακες «της ελευθερίας του δημόσιου λόγου και του διαλόγου». 

Το ΠΑΜΕ, το ΚΚΕ, η πλατεία συντάγματος και η σύγκρουση με τους μπάτσους.


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ  : Fadomduck2.
Μια και πολλά έχουν ειπωθεί εδώ και μία εβδομάδα, τόσο διαδυκτιακά όσο και σε πρώτο πρόσωπο, για την στάση του ΠΑΜΕ την περασμένη Τετάρτη, και τα περισσότερα, τελικά καταλήγουν στο ποιά είναι η άποψη και η πράξη του ΚΚΕ σχετικά με την σύγκρουση με τους μπάτσους. Το γεγονός πως η Γ.Γ. του Κ.Κ. έκανε πρόσφατα στην ...βουλή μία ,πρωτόγνωρη για κοινοβουλευτικό κόμμα , δήλωση, η οποία χοντρικά λέει πως «κανένα ζόρι δεν τραβάμε να συγκρουστούμε και με την αστυνομία» συμβάλει στην επικαιρότητα της ανάρτησης.