Σελίδες

5 Ιουλ 2011

Ο ΓΚΑΙΜΠΕΛΙΣΚΟΣ ΞΑΝΑΧΤΥΠΑ...



«Υπάρχουν προβοκάτορες που δημιουργούν τα επεισόδια; Δύσκολο να το πιστέψουμε ότι αστυνομικοί δέρνουν αστυνομικούς για να δουλέψουν υπερωριακά και πιο σκληρά τα ΜΑΤ. Σίγουρα θα υπάρχουν ανάμεσα στους διαδηλωτές αστυνομικοί με πολιτικά, για να κάνουν συλλήψεις ή ακόμη για να φακελώνουν τους ταραξίες. Κάποιοι πιάστηκαν από την καλά οργανωμένη περιφρούρηση του ΚΚΕ και δημοσιοποιήθηκαν οι ταυτότητές τους. Είναι απίθανο όμως ότι αυτή η τριακονταετής δράση των κουκουλοφόρων να οφείλεται σε μια καλά σχεδιασμένη επιχείρηση της Αστυνομίας για να αποκτήσει κακό όνομα η Αριστερά. Κατ' αρχήν δεν έχουμε τόσο αποτελεσματικές δημόσιες υπηρεσίες που να έχουν αναλάβει ένα έργο από το 1980 και να το συνεχίζουν με επιτυχία μέχρι το 2011.

Η ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ ΚΑΙ Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ, ΕΠΙΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΩΝ...



Το χρονικό διάστημα των δύο προηγούμενων χρόνων με κορύφωση την πρόσφατη 48ωρη απεργία είναι διδακτικό για τους εργαζόμενους, τη νεολαία. Οι αγώνες που αναπτύχθηκαν, 
η αδιάκοπη πάλη σε όλα τα επίπεδα με τον ταξικό αντίπαλο, δυνάμωσαν την αντοχή του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, βοήθησαν στην πρόγνωση της επίθεσης, στην καλύτερη προετοιμασία των δυνάμεών μας.
Η δραστηριότητα για την επιτυχία της απεργίας, οι εκατοντάδες περιοδείες στους τόπους δουλειάς, οι συσκέψεις, οι Γενικές Συνελεύσεις, η πολύμορφη ενημέρωση στις βιομηχανικές ζώνες, στα γιαπιά, στα γραφεία, στις γειτονιές, η σκληρή αναμέτρηση με την εργοδοσία και τα κόμματα της πλουτοκρατίας, με τους κρυφούς και φανερούς μηχανισμούς, πρόσθεσαν νέα πείρα, έβαλαν νέα σύνθετα καθήκοντα για τη συνέχεια.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΤΟ DIA - ΓΙΑΝΝΕΝΑ Σημαντική νίκη απέναντι στην εργοδοσία


Τους καταβλήθηκαν δεδουλευμένα δύο μηνών, μετά από σκληρή ταξική σύγκρουση

Με ψηλά το κεφάλι γυρίζουν στην δουλειά τους οι εργαζόμενες των σούπερ- μάρκετ DIA στα Γιάννενα, αφού με τον ταξικά προσανατολισμένο αγώνα τους, έκαμψαν την εργοδοτική αδιαλλαξία και την ανάγκασαν να πληρώσει τα χρωστούμενα δεδουλευμένα. Η εργοδοσία κατέβαλε ήδη τους μισθούς δυο μηνών (Απρίλη - Μάη) και δεσμεύτηκε να εξοφλήσει μέχρι τις 15 Ιουλίου. Ηταν μια μάχη που δόθηκε σε συνθήκες σκληρής σύγκρουσης με την εργοδοσία, τους κατασταλτικούς μηχανισμούς και την τρομοκρατία, την προσπάθεια ποινικοποίησης του αγώνα.

Αντιδραστικά άλματα στα ΑΕΙ.




Υστερα από μήνες κυβερνητικών διαβουλεύσεων, δόθηκε στη δημοσιότητα το σχέδιο του νέου νόμου - πλαισίου για την ανώτατη εκπαίδευση, που κινείται σε ακόμα πιο αντιδραστική κατεύθυνση απ' όσα είχαν αρχικά ανακοινωθεί.
Ιδρύματα και προγράμματα σπουδών πολλαπλών ταχυτήτων και επιπέδων, σπουδές που θα προσομοιάζουν περισσότερο στην κατάρτιση παρά στην ανώτατη εκπαίδευση, συνολική υποβάθμιση με θεσμοθέτηση ως ελάχιστου ορίου σπουδών τα τρία έτη, αλλά και μονοετή, διετή προγράμματα και σχολές κατάρτισης εντός των ΑΕΙ, είναι μερικές από τις ρυθμίσεις του νέου νόμου που οδηγούν στην αποσάθρωση των σπουδών.

Φτιάχνουν επικίνδυνο κλίμα.



«Διαβάζοντας» τα γεγονότα των τελευταίων ημερών από τη σκοπιά των συμφερόντων της πλουτοκρατίας, τα αστικά επιτελεία κραδαίνουν τον κίνδυνο του «χάους» και της «ανομίας», άμεσα συνδεδεμένο με το ενδεχόμενο να κηρύξει η κυβέρνηση στάση πληρωμών.
Η συλλογιστική τους στόχο έχει να μεγαλώσει τους εκβιασμούς στις λαϊκές συνειδήσεις, να ταυτίσει τις εργατικές κινητοποιήσεις με το σκηνικό που στήνουν οι προβοκάτορες και οι δυνάμεις καταστολής σε περιόδους όξυνσης της ταξικής πάλης και να δημιουργήσει αντιδραστικά αντανακλαστικά ενάντια στο οργανωμένο ταξικό κίνημα και την πολιτική πρωτοπορία του, το ΚΚΕ.

Η αγανάκτηση να γίνει συνειδητή πράξη αντεπίθεσης.

ΝΑΡ


Εχουν και η διαστρέβλωση και η παραποίηση των θέσεων του ΚΚΕ τα όριά τους. 
Αλλά, μάλλον, τα αγνοούν όσοι άγονται και φέρονται απ' το «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα»
Το «Πριν» και ο πολιτικός χώρος που εκφράζει δεν παραιτούνται απ' το σκοπό να πλήξουν το ΚΚΕ. 
Ετσι, το περασμένο Σάββατο και με την υπογραφή του στελέχους του ΝΑΡ, Π. Μαυροειδή δημοσιεύτηκε κείμενο με τίτλο: «"Οχι" και στις πλατείες - Ο Περισσός απών από τη μάχη του λαού»! 
Στα ...ενδότερα του κειμένου, ο αρθρογράφος κάνει εξαιρετικά επιλεκτική χρήση φράσεων της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα, σε μια μάταιη προσπάθεια να στοιχειοθετήσει τον τίτλο που επέλεξε. Σκόπιμα ψεύδεται ότι το ΚΚΕ καταγγέλλει τους χιλιάδες που συγκεντρώνονται στο Σύνταγμα, ότι τοποθετείται «υπέρ της αστικής πολιτικής σταθερότητας», ότι φροντίζει «να κατακτά την αποστροφή των εργαζομένων» και άλλες τέτοιες φαιδρότητες.
Το ΚΚΕ δε μασάει τα λόγια του. 

Ο ελέφαντας που δεν κρύβεται


Ο ασφαλίτης Χρ. Γιαννακούλης.

Το ΚΚΕ παρουσίασε και στη Βουλή μια σειρά στοιχεία που αποδεικνύουν πως όσα συνέβησαν στο κέντρο της Αθήνας στις 28 και 29 Ιούνη ήταν μια οργανωμένη προβοκάτσια με στόχο το λαϊκό κίνημα. Ο ακριβής χαρακτηρισμός, μάλιστα, ήταν ένα «πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο». Οι αποδείξεις για το γεγονός ότι «σε διατεταγμένη υπηρεσία οργανωμένες ομάδες κουκουλοφόρων και τα ΜΑΤ στράφηκαν με αγριότητα και τόνους χημικών κατά της λαϊκής κινητοποίησης» και ότι «η κυβέρνηση εφάρμοσε σχέδιο εξόντωσης του οργανωμένου λαϊκού κινήματος» συνοδεύτηκαν από το κάλεσμα του ΚΚΕ που δηλώνει ότι «η απάντηση στον κλιμακούμενο αυταρχισμό, στην άγρια επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα είναι η λαϊκή οργάνωση και αντεπίθεση για την απόκρουση της αντιλαϊκής πολιτικής, της εξουσίας των μονοπωλίων». Πεντακάθαρες διατυπώσεις που και τον ένοχο ονομάζουν και πώς πρέπει να αντιμετωπιστεί καταδείχνουν.

Γάζα.



Ο αποκλεισμός της Γάζας συνεχίζεται. 
Η γενοκτονία στην Παλαιστίνη συνεχίζεται. 
Το κράτος - τρομοκράτης, το Ισραήλ, συνεχίζει τη θηριωδία. 
Μήνες, χρόνια, δεκαετίες.
Το κράτος - τρομοκράτης, το Ισραήλ, έχει συμμάχους. 
Ενας από τους συμμάχους του είναι η ελληνική κυβέρνηση. 
Η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου. 

Γιούνκερ...



Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο επικεφαλής της Ευρωζώνης, ήταν εξ αυτών που όταν άρχισε η «Οδύσσεια» των μνημονίων, των «μεσοπρόθεσμων» και των «εφαρμοστικών», είχαν ευχηθεί το «καλό κουράγιο» στον ελληνικό λαό.
*
Επιπλέον ο Γιούνκερ, τον Οκτώβριο του 2010, είχε προβεί και σε μια πολύ ενδιαφέρουσα δήλωση:
Το «ελληνικό πρόβλημα», είπε τότε, «ξεκινάει εδώ και τρεις δεκαετίες».




Ποια ανάπτυξη;




Κάποιοι αστοί δημοσιολόγοι και οικονομολόγοι ανακάλυψαν «μειωμένη εθνική κυριαρχία» της Ελλάδας, επειδή ο επικεφαλής του Γιούρογκρουπ, Ζ. Κ. Γιούνγκερ, έκανε ανάλογη δήλωση.
Είναι οι ίδιοι που αποδίδουν την αιτία της κρίσης στο χρέος. 
Θεωρούν τη στρατηγική κεφαλαίου, ΕΕ, αστικών κομμάτων για την αντιμετώπισή του με τα φρικτά αντεργατικά, αντιλαϊκά μέτρα, ως επιβολή της ΕΕ, της Γερμανίας, μιλώντας για υποτέλεια της κυβέρνησης. 

Απρόσμενη εξέλιξη...



Δεν ξέρω αν πρέπει κανείς να παίρνει “τοις μετρητοίς” ορισμένα δημοσιεύματα, αλλά και να τα προσπερνά έτσι, με ας την πούμε αδιαφορία, ούτε αυτό το βρίσκω σωστό !
Ειδικά όταν πρόκειται για μια πραγματική δήλωση – βόμβα 

(αν αποδίδεται σωστά) βουλευτή εν ενεργεία και πρωταγωνιστή των τελευταίων ημερών, ως παρακάτω αναφέρεται.

Διαβάζοντας την (για μένα) εκπληκτική αναφορά σε τοπικό κανάλι της περιοχής που εκλέγεται, του κ. Αθανασιάδη ότι δέχθηκε απειλές από Ελλάδα και εξωτερικό να ψηφίσει “ναι” στο “Μεσοπρόθεσμο” και τον “Εφαρμοστικό” (*), δεν μπορείς παρά να αναρωτηθείς με το κλασσικό:

Συνέντευξη της Αλ. Παπαρήγα στο δελτίο ειδήσεων του Αλτερ.