Σελίδες

4 Ιουλ 2011

Για όσους ονειρεύονται μια νέα ΕΔΑ, τους ενημέρωνουμε πως αυτή μας τελείωσε το 1967.



ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ  : γλόμπινγκ
Τις τελευταίες μέρες διαβάζουμε διάφορα σενάρια στις αστικές εφημερίδες περι συνεργασιών στον χώρο της Αριστεράς, για συζητήσεις και συννενοήσεις προς μια ευρύτερη αριστερή συμμαχία, για πρωτοβουλίες αντιμνημονιακών μετωπικών σχημάτων και άλλα τέτοια κουραφέξαλα. 
Άρθρο μάλιστα της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας στις 3/7/2011 , αναφέρει πως"βρίσκονται σε εξέλιξη έντονες διεργασίες στον χώρο της Αριστεράς - πλήν του ΚΚΕ - οι οποίες αναμένεται να επιταχυνθούν μετά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου". Μέλη της εν λόγω μελλοντικής (υπο διεργασιών) συμμαχίας σύμφωνα με το άρθρο της Ελευθεροτυπίας ... αποτελούν οι Ν. Κοτζιάς ( πρωην, σύμβουλος των Γιώργου και πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ), μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ (που παρουσιάζονται με νέα εύηχα ονόματα όπως Αριστερή Πρωτοβουλία, Νέοι Σοσιαλιστές), συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ όπως ο Σπ. Παπασπύρου, η Σπίθα του Θεοδωράκη, ο Συνασπισμός και οι Αγανακτισμένοι στις πλατείες (??? ποιός τους εκπροσωπεί ?). 

Επιστολή της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα προς τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου.



Κύριε πρωθυπουργέ,
Σας είναι γνωστές οι πάγιες θέσεις αλληλεγγύης που εκφράζει το ΚΚΕ προς τον Παλαιστινιακό λαό, όπως κι η αντίθεσή μας με την ισραηλινή κατοχή και την ανάπτυξη της στρατιωτικής συνεργασίας του Ισραήλ με τη χώρα μας, που κατά την εκτίμησή μας στρέφεται κατά του Παλαιστινιακού κι άλλων λαών.
Όπως θα γνωρίζετε 110 και πλέον χώρες έχουν ως σήμερα προχωρήσει στην αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης. 
Το ζήτημα αναμένεται να τεθεί και στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ τον προσεχή Σεπτέμβρη.

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΕΝ ΤΡΕΜΕΙ ΤΟ ΑΥΘΟΡΜΗΤΟ, ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΑ ΑΝΩΔΥΝΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ...



Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες απεργούς, τους εργάτες και τις εργάτριες που έδωσαν τη μάχη στις πύλες των εργοστασίων, στους καταπέλτες των πλοίων, στα γραφεία και τις τράπεζες.
Ήταν μια μάχη του ΠΑΜΕ με τον εργοδοτικό μηχανισμό, με τα κόμματα του κεφαλαίου. Μάχη που κερδήθηκε. 

Τα όπλα μας μάραναν!



ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ : Cogito ergo sum
Την θηλειά στο λαιμό μας έχει βάλει η τρόικα, ε; Και η σοσιαληστρική μας κυβέρνηση παίρνει μέτρα για να ορθοποδήσει ο τόπος, ε; 
Κι οι περισπούδαστοι επιβήτορες της δημοσιογραφίας μας κουνάνε το δάχτυλο στη μούρη, απειλώντας μας πως θα καταστραφούμε αν δεν συγκατανεύσουμε στην σωτηρία μας, ε; Αμ, το άλλο, πώς το είπε ο Βενιζέλος, καλέ; Τα μέτρα, λέει, είναι επώδυνα και, ίσως, είναι και κάπου άδικα (αχ, πώς μ' ανακουφίζουν αυτό το "ίσως" κι αυτό το "κάπου"!) αλλά πρέπει να μαζευτούν τα λεφτά που προβλέπονται από το πρόγραμμα εξυγίανσης του τόπου!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Μ.Α.Σ. Για το νέο νόμο-πλαίσιο για τα ΑΕΙ-ΤΕΙ.



Ο νέος Νόμος Πλαίσιο στα ΑΕΙ-TEI είναι κομμάτι της ενιαίας σαρωτικής αντιλαϊκής επίθεσης που κεφάλαιο-ΕΕ-κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ έχουν εξαπολύσει στο έδαφος της κρίσης.
Ήδη τρίβουν τα χέρια τους βιομήχανοι, εφοπλιστές, επιχειρήσεις και λοιπά τρωκτικά που θα κάνουν χρυσές μπίζνες στην Παιδεία και την Ανώτατη Εκπαίδευση.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ για την απαγόρευση του απόπλου προς τη Γάζα


Είναι απαράδεκτη η απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει τον απόπλου των πλοίων που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια με προορισμό τη Γάζα.

Είναι μία ακόμα ενέργεια υποστήριξης και συνεργασίας με την ισραηλινή κυβέρνηση που συνεχίζει και κλιμακώνει την εγκληματική της πολιτική σε βάρος του παλαιστινιακού λαού. 

Αυτή η ιστορία, βρωμάει !


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ : Faros

Αναφέρομαι στις επιθέσεις κατά βουλευτών του ΠΑ”ΣΟ”Κ (κυρίως), που το τελευταίο διάστημα έχει πάρει διαστάσεις … μουντιάλ !!!
Κάποιοι, προφανώς, νομίζουν ότι έτσι εξαντλούν το … επαναστατικό τους καθήκον.
Όμως, είναι έτσι και για όλους ;
Οφείλω να πάρω, για το θέμα, θέση:
Δεν νομίζω !
Αυτή η ιστορία, μάλλον, … βρωμοκοπάει !
Το ότι είναι στημένη και από πριν … ξεπουλημένη (που λέει και το γνωστό άσμα) είναι προδήλως φανερό – και κάτι παραπάνω !

ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ - ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.



Ξεχαρβάλωμα των σπουδών και ιδιωτικοοικονομική λειτουργία.

Ξεχαρβάλωμα των σπουδών, πτυχία πολλαπλών ταχυτήτων και στο σύνολό τους υποβαθμισμένα σε σχέση με τα σημερινά, εμβάθυνση της επιχειρηματικής λειτουργίας των ιδρυμάτων και αλλαγές σε αντιδραστική κατεύθυνση στη διοίκηση των ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης, φέρνει ο νέος Νόμος - Πλαίσιο. 
Το υπουργείο Παιδείας έδωσε στη δημοσιότητα ένα περιληπτικό σχέδιο του νέου νόμου, την περασμένη Πέμπτη μετά το άτυπο υπουργικό συμβούλιο.