Σελίδες

22 Ιουν 2011

Παγίδα τα περί «δημοκρατίας».









Το αστικό πολιτικό σύστημα κυοφορεί αντιδραστικές αλλαγές στο όνομα της «περισσότερης δημοκρατίας», αίτημα «πολυφορεμένο» τελευταία και «ευκολοχώνευτο» όπως φαίνεται για την άρχουσα τάξη και το πολιτικό της προσωπικό. Στο όνομα αυτής της «δημοκρατίας», η κυβέρνηση εξήγγειλε δημοψήφισμα μέσα στο φθινόπωρο, με αρωγούς άλλα αστικά κόμματα και επιτροπές «προσωπικοτήτων». Από κοντά οι δυνάμεις του οπορτουνιστικού φάσματος «μεγαφωνίζουν» το σύνθημα της «Κάτω Βουλής», της πλατείας, για «περισσότερη», «άμεση» κ.λπ. δημοκρατία, δίνοντας καλή πάσα στο αστικό πολιτικό σύστημα να κομπάζει ότι την εισακούει και να προωθεί απρόσκοπτα τους αντιλαϊκούς του σχεδιασμούς, με ένα δημοψήφισμα - παγίδα, για ενσωμάτωση της λαϊκής δυσαρέσκειας.



Είδες η «Ευρώπη» τους;...



O βρετανικός λαός βιώνει το μαρτύριο της χειρότερης λιτότητας από την εποχή που ο Τσόρτσιλ υποσχόταν στους Βρετανούς «δάκρυα και αίμα».
*
Ο πορτογαλικός λαός στενάζει υπό το βάρος του «δικού του» μνημονίου.
*
Ο ιρλανδικός λαός υφίσταται αλλεπάλληλα τσουνάμι οικονομικής αφαίμαξης.
*
Ο ελληνικός λαός - τα γνωστά...

Ο κόσμος το 'χει τούμπανο...



ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ ήταν ο νέος υπουργός Οικονομίας στη Βουλή να πει πολλές ανακρίβειες. Με κυριότερη αυτήν που λέει ότι η κυβέρνηση μοχθεί για το συμφέρον του ελληνικού λαού...
Ομως, μέσα σε όλα αυτά, ο Ε. Βενιζέλος, είπε και μία - πασιφανή ομολογουμένως - αλήθεια: Οτι «έχουμε συναίνεση και την κρύβουμε», αναφερόμενος ονομαστικά στο ΠΑΣΟΚ, στη ΝΔ και το ΛΑ.Ο.Σ.!
Μόνο που την κρύβουν όπως ακριβώς κρύβεται και ο ...ελέφαντας πίσω από την παπαρούνα. Δηλαδή, «ο κόσμος το 'χει τούμπανο κι αυτοί κρυφό καμάρι».
Οι Ελληνες εργαζόμενοι - παρά τις κοπιώδεις προσπάθειες των ΜΜΕ - δεν είναι πια ...τόσο στραβοί, ούτε τόσο χαζοί. Πώς να κάνουμε.

Επικίνδυνη λογική...



Κάποιοι λένε ότι το πρόβλημα της χώρας είναι το έλλειμμα δημοκρατίας και χρειάζονται αλλαγές στους θεσμούς, τους αστικούς φυσικά, αταξικοί δεν υπάρχουν, που να εμπιστεύεται ο λαός. 
Προτείνουν αλλαγές στο πολιτικό σύστημα για να παρεμβαίνει ο λαός, ώστε να εμποδίζεται η εφαρμογή αντιλαϊκής πολιτικής. 
Προβάλλουν ως θεμελιακό στοιχείο τη λεγόμενη «άμεση δημοκρατία» στις «πλατείες» που κάποιοι αριστερούτσικοι ονομάζουν «κάτω Βουλή». 
Θέλουν ένα πολιτικό σύστημα τάχα ηθικό για τις ανάγκες της κοινωνίας γενικά, όχι του λαού. 
Προτείνουν αλλαγές στη λειτουργία των κομμάτων, της Βουλής, στον έλεγχο των προσώπων που ασκούν εξουσία κ.λπ. 
Τα ίδια λέει και ο πρωθυπουργός. Που θέλει να τα επιβάλει με τη δημοκρατικοφάνεια του δημοψηφίσματος. 

Μάλιστα ! Τα … κατάφεραν !



Το (ξαναπαιγμένο, στημένο) θέατρο τέλειωσε … αισίως !

Πήρε ο Παπανδρέου “ψήφο εμπιστοσύνης” !
155 “αρνάκια”, ψήφισαν για να προχωρήσει ο … “αρχηγός” ακάθεκτος στο μακέλεμα του λαού,
155 “στρατιωτάκια”, δώσαν “λευκή επιταγή” στον … “λογαγό” τους να ξεκινήσει τον βομβαρδισμό του εχθρού – λαού
155 yes men, είπαν … εν χορώ! “Γιώργο … προχώρα, γκρέμισέ τα όλα” !
155 κομπάρσοι, για μια … χούφτα δολλάρια, “έπαιξαν” έναν ακόμα ρόλο για γέλια και για κλάματα …

Αναζητούν νέες οδούς κερδοφορίας...



Oτι δήθεν νοιάζονται για τον ελληνικό λαό παριστάνουν οι εκπρόσωποι της ιμπεριαλιστικής ευρωένωσης, τη στιγμή που ζητούν από την κυβέρνηση να σκάψει ακόμα μεγαλύτερο λάκκο για να θάψει το σύνολο των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων και κατακτήσεων. 
Σε αυτή τη λογική, ο πρόεδρος του Γιούρογκρουπ, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σε συνέντευξή του σε βελγική εφημερίδα, σημειώνει ότι δεν μπορεί να ζητείται από την Ελλάδα να συμβάλει με χρήματα τα οποία δεν έχει στην υλοποίηση έργων που συγχρηματοδοτούνται από την ΕΕ και προτείνει το 100% της χρηματοδότησης να το αναλάβουν εφεξής τα ευρωπαϊκά ταμεία.