Σελίδες

15 Ιουν 2011

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ. ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 15 ΙΟΥΝΗ 2011





ΑΠΟ : REDFLY PLANET

Μου άρεσε ιδιαιτέρως η περιγραφή της σημερινής πορείας στην Αθήνα, απο τον Άθλιο του Granma(σχόλιο 104), και για αυτό την παραθέτω ολόκληρη.

Απεργία, αλητεία και πολιτικές εξελίξεις.



Η απεργία η σημερινή είχε κάτι διαφορετικό: το νιώθεις στην ατμόσφαιρα, το οσμίζεσαι, διαφορετικά από άλλη φορά. Στη Σαλονίκη η συγκέντρωση είχε πάνω κάτω 10.000 κόσμο,σχεδόν στα επίπεδα της πρωτομαγιάς. Η πορεία συνεκτική και με ένα χαρακτηριστικό καινούριο που το βρήκα πολύ ενδιαφέρον από αγωνιστικής απόψεως: στον κύριο όγκο της δεν υπήρχε ντουντούκα με συνθήματα, ωστόσο το ρόλο του “συνθηματολόγου” παίζαν διάφοροι συναγωνιστές και πολύς κόσμος επαναλάμβανε ορμώμενος μόνο από την προσωπική του οργή (κι εγώ μέσα σ' αυτούς). 

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε για τα έκτροπα στις σημερινές απεργιακές συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια.



Για μια ακόμα φορά επιστρατεύτηκε η προβοκατόρικη δράση των κουκουλοφόρων και των ΜΑΤ, για να ασκηθεί τρομοκρατία κατά του λαού, για να καλυφθεί η επιτυχία της πανεργατικής απεργίας, οι μεγαλειώδεις διαδηλώσεις του ΠΑΜΕ και οι μαζικές λαϊκές κινητοποιήσεις.

Ετσι θα γίνει όταν...

Από τη μια μεριά έχουμε:
*
Τον ελληνικό λαό να αποδεκατίζεται από την πολιτική των μνημονίων.
Τον βρετανικό λαό να βιώνει τη μεγαλύτερη μεταπολεμική αφαίμαξη.
Τον ιρλανδικό λαό να καλείται να θυσιαστεί υποβαλλόμενος σε επαναλαμβανόμενα προγράμματα λιτότητας, με το τελευταίο, το μνημόνιο που συνέταξε η δική του πλουτοκρατία.
Τον πορτογαλικό λαό να επωμίζεται το δικό του σταυρό του μαρτυρίου.
Ολους τους λαούς των κρατών - μελών της ΕΕ να υφίστανται μια άνευ προηγουμένου πολιτική οικονομικού «γύψου» με εξάρθρωση των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων, «πάγωμα» μισθών, κατάλυση κάθε έννοιας ασφάλειας στις εργασιακές σχέσεις, απολύσεις και κάθε λογής κεφαλαιοκρατικό βανδαλισμό.

Τώρα!



Η λέξη συμφορά είναι μικρή για να περιγράψει τι θα υποστεί ο ελληνικός λαός αν υποκύψει στο «πολεμικό τελεσίγραφο» των «σωτήρων» του.
*
Είναι τέτοιο το πισωγύρισμα που ετοιμάζουν που δεν υπάρχουν μνήμες να το περιγράψουν. Μόνο μέσα από τα βιβλία μπορεί να ψηλαφίσει κάποιος το ζόφο που έρχεται. Το ζόφο των αρχών του 20ού αιώνα. Γυρίζουν την Ελλάδα εκατό χρόνια πίσω!
*
Το σχέδιό τους εξελίσσεται με τη χειρουργική ακρίβεια των «Μένγκελε» της εκμετάλλευσης και της ταξικής απανθρωπιάς:
Μετατροπή της οικονομικής κρίσης του καπιταλισμού σε διαρκή κρίση πανικού για το λαό, ώστε να μην μπορεί να αντιδράσει καθώς τον οδηγούν στο Μεσαίωνα.

Ο λαός να σφραγίσει τις εξελίξεις που προμηνύονται ραγδαίες.



Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συναντιέται τώρα ο Γ. Παπανδρέου, 
στο φόντο αναταράξεων στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα.

Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να περάσει διά πυρός και σιδήρου τα νέα βάρβαρα μέτρα του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και για λογαριασμό της πλουτοκρατίας να συγκρουστεί με οποιονδήποτε σταθεί εμπόδιο στα αντιδραστικά της σχέδια, προτάσσει ο Γ. Παπανδρέου, στο φόντο των αναταράξεων που συντελούνται στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. 
Αναταράξεις που έρχονται σαν αποτέλεσμα της πίεσης που ασκεί η λαϊκή δυσαρέσκεια για την κυρίαρχη πολιτική και της προσπάθειας που καταβάλλουν στρατευμένοι με την κυρίαρχη πολιτική βουλευτές να ελιχθούν.
Μπροστά στις εξελίξεις που αναμένονται ραγδαίες, ο λαός καλείται να βάλει τη δική του σφραγίδα, με ένταση της πάλης, ισχυροποίηση του οργανωμένου ταξικού κινήματος και δυνατό ΚΚΕ.

«Αγανακτεί» και το απολειφάδι της μοναρχίας... .




Τη συμπαράστασή του στους αυτοαποκαλούμενους «αγανακτισμένους» δηλώνει με τη σειρά του και ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος.
Σε δήλωση που διένειμε το γραφείο του, σημειώνεται μεταξύ άλλων: «Εχω παλαιότερα υποστηρίξει την ανάγκη να εκφράζει η "σιωπηρή πλειοψηφία" του λαού τη θέση της στα πολύ σημαντικά γεγονότα, στις μεγάλες, δύσκολες στιγμές της χώρας. Να δίνει το δικό της στίγμα στην πολιτική ηγεσία, η οποία θα πρέπει έγκαιρα να αφουγκράζεται και να ανταποκρίνεται προτού φτάσει ο λαός στην αγανάκτηση (...) Οι ειρηνικές συγκεντρώσεις που γίνονται σήμερα σε πολλά σημεία της χώρας είναι, δίχως αμφισβήτηση, δείγμα καθαρής Δημοκρατίας, δείγμα ευθύνης, πολιτισμού και συμμετοχής στα κοινά (...). Η ευχή που θα ήθελα να μεταφέρω είναι να παραμείνει η συλλογική αυτή έκφραση αγανάκτησης αγνή, όπως ξεκίνησε. 

Όλοι στην ΑΠΕΡΓΙΑ, ΟΛΟΙ στη μάχη για τη συθέμελη ανατροπή αυτής της πολιτικής!



Ο λαός μπορεί να αποκρούσει την καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Η σημερινή απεργία, με την πανεργατική - παλλαϊκή συμμετοχή, 
πρέπει να γίνει αφετηρία μιας νέας αγωνιστικής πολιτικής αφύπνισης και ταξικής οργάνωσης.
 Όλοι στην απεργία και στους δρόμους με το ΠΑΜΕ
για να ακουστεί δυνατά: Να σωθεί ο λαός, όχι ο καπιταλισμός, 
όπως προσπαθούν τα κόμματα του συστήματος και της ΕΕ. 
Καμία θυσία για την κρίση, το χρέος, την κερδοφορία της πλουτοκρατίας.

Περί προπηλακισμών και άλλων δαιμονίων...



Αναδημοσιεύω μία ενδιαφέρουσα και επίκαιρη ανάρτηση απο το ιστολόγιο : 
"ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΜΑΣ"
Περί προπηλακισμών και άλλων δαιμονίων...


Πράξεις χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα; Ναι.

Ενδείξεις πολιτικής ανωριμότητας; Σίγουρα.

Υποκινούμενες ή/και προβοκατόρικες ενέργειες; Πιθανό.

ΠΑΜΕ, νέα συλλαλητήρια, το Σάββατο 18 Ιούνη σε όλες τις πόλεις της χώρας.





Το ΠΑΜΕ καλεί σε κλιμάκωση του αγώνα και της σύγκρουσης με το κεφάλαιο και τα μονοπώλια. 
Η Εκτελεστική Γραμματεία αποφάσισε νέα συλλαλητήρια, το Σάββατο 18 Ιούνη 
σε όλες τις πόλεις της χώρας.