Σελίδες

14 Ιουν 2011

Η αυριανή απεργία αφετηρία για την απόκρουση της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.


Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ.



Ο λαός μπορεί να αποκρούσει την καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Η αυριανή απεργία, με την πανεργατική - παλλαϊκή συμμετοχή, πρέπει να γίνει αφετηρία μιας νέας αγωνιστικής πολιτικής αφύπνισης και ταξικής οργάνωσης.

Το ΚΚΕ δεν θα πάρει μέρος σε καμιά διαδικασία της βουλής που αφορά το «μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα».


Ανακοίνωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για το μεσοπρόθεσμο.


Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταδικάζει και καταψηφίζει το αντιλαϊκό έκτρωμα, το «Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα» που φέρνει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στη βουλή, γιατί αυτό υπηρετεί τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας και ισοπεδώνει τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα.

Ενα τραγούδι αφιερωμένο στο κίνημα της άμεσης(αστικής)δικτατορίας


Ο φασισμός δεν έρχεται από το μέλλον
καινούριο τάχα κάτι να μας φέρει.
Τι κρύβει μέσ' στα δόντια του το ξέρω,
καθώς μου δίνει γελαστός το χέρι.

Έκκληση για εθνική ομοψυχία, όλοι οι έλληνες μαζί μπορούμε!



Στις δύσκολες εποχές που ζούμε δεν μας παίρνει να είμαστε διασπασμένοι, οι έλληνες σε ολόκληρη την ιστορία μας έχουμε δείξει ότι στις δύσκολες στιγμές αντιδρούμε όλοι μαζί ενωμένοι για να υπερασπίσουμε τα συμφέροντα της χώρας.
Ας πιαστούμε χέρι χέρι όλοι και ας ξεχάσουμε τα παλιά μας μίση, οι άνεργοι, οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, οι δημόσιοι υπάλληλοι(αν έχει μείνει κανένας), οι βιομήχανοι, η πολιτική ηγεσία όλων των κομμάτων, γιατί αυτό που μετράει πάνω από όλα είναι να σώσουμε την πατρίδα.

Λαϊκή Εξουσία explained ...



Αναδημοσίευση απο : γλόμπινγκ
Το ξύλο βγήκε απ' τον παράδεισο. 
Οι κουκουέδες μιλάν ξύλινα – λένε – κι ο κομμουνισμός, η αταξική κοινωνία είναι κάτι σαν επίγειος παράδεισος, οπότε αποδεικνύεται του λόγου το αληθές: 
ο ξύλινος λόγος βγήκε απ' τον επίγειο παράδεισο που αργεί ακόμα να'ρθει, πρέπει να περάσει πρώτα από την δευτέρα παρουσία του σοσιαλισμού. 
Κι επειδή πολλά κατηγορήθηκαν οι κομμουνισταί ότι, αυτά που προτείνουν ανάγονται στη δευτέρα παρουσία του σοσιαλισμού, τίποτα δεν προτείνουν για το τώρα, ας δούμε το concept της λαϊκής εξουσίας με άλλη ματιά.

Έρπων φασισμός στην πλατεία!



Είναι από τα πράγματα που συνταράσσουν!


Χθες η Λαϊκή Συνέλευση της «αμεσοδημοκρατίας» της πλατείας Συντάγματος πήρε τη μεγαλύτερη και πλέον αντιδραστική κατηφόρα της. Αποφάσισε: «ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ»!!! 


Το γράφουν χωρίς ντροπή και στο ψήφισμα της πλατείας, 13/6 

(ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ Λ.Σ. 13/6) - άρθρο 9,
http://real-democracy.gr/votes/2011-06-14-ψηφισματα-λσ-136!

15 ΙΟΥΝΗ- ΗΜΕΡΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ



Εργαζόμενες –Εργαζόμενοι,
Νέοι –Νέες

ΟΛΟΙ στον αγώνα. Όλοι στη μάχη για να μην περάσουν τα νέα βάρβαρα μέτρα.
Στις 15 ΙΟΥΝΗ κανείς στη δουλειά. 
Νεκρώνουμε τα εργοστάσια, τα γραφεία, τα λιμάνια, τα γιαπιά.. Μηχανή να μην δουλέψει. Προπέλα να μην γυρίσει. Σε κάθε χώρο δουλειάς με μαζικές διαδικασίες, με γενικές συνελεύσεις παίρνουμε αποφάσεις καταδίκης των μέτρων, συμμετοχής στην απεργία και κλιμάκωσης του αγώνα με νέα πανελλαδική πανεργατική απεργία την πρώτη ημέρα συζήτησης στη βουλή του αντεργατικού αντιλαϊκού τερατουργήματος.

Αγώνας διαρκής έως την ανατροπή τους.
Διαδηλώνουμε μαζικά με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΠΑΣΥ, την ΟΓΕ και το ΜΑΣ δυναμώνοντας το μήνυμά μας. Τα αντιλαϊκά μέτρα δε θα περάσουν.
Υπάρχει άλλος δρόμος. Υπάρχει φιλολαϊκή λύση. 
Ο δρόμος της σύγκρουσης με τα μονοπώλια και την Ευρωπαϊκή Ένωση για οικονομία και εξουσία που θα υπηρετεί τις ανάγκες του λαού και όχι των μονοπωλιακών ομίλων.

ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ, Η ατμοσφαιρική ρύπανση υποσκάπτει την υγεία του λαού.



Η ατμοσφαιρική ρύπανση την περασμένη βδομάδα στο Λεκανοπέδιο Αττικής ξεπέρασε και πάλι τα ανεκτά για την υγεία του λαού όρια, αποδεικνύοντας ότι η πολιτική των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, παρά τις μεγαλοστομίες τους, αντί να την περιορίσει, τη φουντώνει. 
Η κατάσταση έχει φτάσει πια σε επικίνδυνα επίπεδα, όπως φαίνεται και από τα στοιχεία δύο πιο πρόσφατων ερευνών που παρουσιάζουμε στη συνέχεια.

Το «χάλκινο μετάλλιο», δηλαδή την τρίτη χειρότερη θέση, καταλαμβάνει η Αθήνα από πλευράς ατμοσφαιρικής ρύπανσης σε σύνολο 25 ευρωπαϊκών μεγαλουπόλεων, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του τριετούς διευρωπαϊκού προγράμματος για τις επιπτώσεις στην υγεία των Ευρωπαίων των αιωρούμενων μικροσωματιδίων στην ατμόσφαιρα. 

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ, Αλλο ένα έγκλημα για το καπιταλιστικό κέρδος.



Το «αγρόκτημα βιολογικής καλλιέργειας» κοντά στο βόρειο γερμανικό χωριό Μπινενμπίτελ φέρεται ως η πηγή της διατροφικής επιδημίας με το υπερτοξικό εντεροαιμορραγικό βακτήριο του είδους e.coli που από τις 2 Μάη ως το τέλος της περασμένης βδομάδας είχε προκαλέσει το θάνατο 31 ανθρώπων και σοβαρά προβλήματα υγείας σε πάνω από 3.100 άλλους.
Οι φύτρες φασολιών βιολογικής καλλιέργειας του Γερμανού καπιταλιστή, που βρέθηκαν σε πακεταρισμένη σαλάτα λαχανικών σε κατάστημα του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, ταυτοποιήθηκαν ως ένοχες για την επιδημία που έπληξε κυρίως εκατοντάδες κατοίκους του Αμβούργου και άλλων περιοχών της Γερμανίας αλλά και ξένους ταξιδιώτες που πέρασαν από κείνα τα μέρη. Αυτό τουλάχιστον ανακοίνωσαν προχτές οι εκπρόσωποι του ομοσπονδιακού Ινστιτούτου Εκτίμησης Κινδύνων και το ομοσπονδιακού Γραφείου Προστασίας Καταναλωτή στη Γερμανία.

Αδίστακτα τσιράκια του κεφαλαίου...



Είναι πανθομολογούμενη η ταξική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση Παπανδρέου που εκδηλώνεται και διαπιστώνεται στην πράξη μέσα από τα άκρως επικίνδυνα αντιλαϊκά μέτρα που προωθεί. 
Είναι διαπιστωμένος και ο αμοραλισμός αυτών των αστών πολιτικών, που συγκροτούν την κυβερνηση του ΠΑΣΟΚ που δεν έχουν κανένα δισταγμό να επιβάλουν αντικοινωνικά μέτρα και διατάγματα. 
Είναι γνωστή η έλλειψη στοιχειώδους λαϊκής πατριωτικής ευαισθησίας, αφού είναι όργανα των απαιτήσεων της ντόπιας και ξένης διεθνούς κεφαλαιοκρατίας.