Σελίδες

10 Ιουν 2011

Αποπροσανατολιστικά σενάρια...




ΠΑΝΕ ΚΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ
 τα σενάρια για την περίφημη ...«βοήθεια» που θα λάβει η Ελλάδα από την ΕΕ. 
Θα είναι 90 δισ. ευρώ λέει ο ένας, 80 δισ. ο άλλος, 120 δισ. σύμφωνα με κάποια ακόμη σενάρια...
Γενικώς ...πετάνε τα δισ. και ολοένα έρχονται προς τα εδώ, αρκεί οι εργαζόμενοι να δεχθούν ένα ακόμη πακέτο «θυσιών». 
Το ποιο ακριβώς είναι θολό ακόμη, πάντως θα πληρώσουν και μάλιστα ακριβά.
Οσο για το πού θα πάνε τα περίφημα δισεκατομμύρια; 
Ε, εκεί που πήγαν και τα προηγούμενα: Στις τράπεζες, στους βιομήχανους και στους εφοπλιστές - φιλτραρισμένα από τον κρατικό μηχανισμό που δουλεύει για όλους αυτούς.

«... μπορείς χωρίς αφεντικά»






Τα πράγματα είναι σοβαρά για την αστική τάξη. 

Στο στούντιο του «Σκάι» εμφανίστηκαν ταυτόχρονα τόσο ο ίδιος ο διευθυντής της «Καθημερινής» Α. Παπαχελάς, όσο και ο «αγανακτισμένος» με τους εργάτες που δε θέλουν να καταλάβουν το συμφέρον τους, Μπ. Παπαδημητρίου.
Τι ήταν αυτό που προκάλεσε τέτοιο συναγερμό; 
Η κατάθεση στη Βουλή του νέου αντιλαϊκού πακέτου, γνωστού και ως «Μνημόνιο 2».
«Είναι απολύτως λογικό, είναι υποχρεωτικό» δήλωσε με στόμφο ο Παπαδημητρίου και διέταξε Παπανδρέου και Σαμαρά να συμφωνήσουν για το πώς θα εφαρμοστεί το σχέδιο.
Κατανοητή η πρεμούρα τους, ας πάρει τα μέτρα της και η εργατική τάξη για να επιστραφεί ως απαράδεκτος ο λογαριασμός...
Στο σύνολο του αστικού Τύπου κυριάρχησε το ξαναζέσταμα των περί «εθνικού χρέους» επιχειρημάτων. 
Με τα ίδια υλικά που το έχουν κάνει πολλές φορές ως τώρα. 
Ορισμένοι το απογείωσαν λιγάκι. 


«ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ»



Μέτρα - εφιάλτης για ολόκληρη την περίοδο μέχρι το 2015.

έτρα απέναντι στο λαό και για πρόσθετα ποσά ύψους 28,2 δισ. ευρώ κλιμακώνει από φέτος και μέχρι το 2015 το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης - τρόικας - πλουτοκρατίας. 
Στο ποσό αυτό πρέπει να προστεθούν ακόμα και τα 50 δισ. που σχεδιάζεται να εισπράξει η κυβέρνηση από την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, με στόχο την αποπληρωμή μέρους του χρέους και δίνοντας ταυτόχρονα χώρο δράσης στους ιδιωτικούς επιχειρηματικούς ομίλους.
Με το «μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής» έρχονται στην κυριολεξία να σμπαραλιάσουν κάθε πτυχή του ανθρώπινου μόχθου, να επιβάλλουν την καρατόμηση σε μισθούς και συντάξεις, με τη μορφή και των «έκτακτων εισφορών», όπως ονόμασαν τα μόνιμα χαράτσια, να αυξήσουν τους φόρους σε βάρος και της μαζικής λαϊκής κατανάλωσης, να καρατομήσουν μέχρι και τα επιδόματα της ανεργίας, τις συντάξεις του ΟΓΑ, στην κυριολεξία τα πάντα... 

Ο λαός πρωταγωνιστής.



Με έναν αξιομνημόνευτο συγχρονισμό,επανέρχεται αυτές τις μέρες η προπαγάνδα ορισμένων των συγκροτημάτων του αστικού Τύπου για «απαξίωση του αστικού πολιτικού συστήματος», υπό το βάρος των λαϊκών αντιδράσεων που οξύνονται στο έδαφος της καπιταλιστικής κρίσης και της βάρβαρης πολιτικής, με την οποία τα κόμματα του κεφαλαίου προσπαθούν να τη διαχειριστούν προς όφελος της πλουτοκρατίας. Επισημαίνουν ότι όταν η πρωτοβουλία περνάει στο πλήθος - έτσι θεωρούν και ονομάζουν εξευτελιστικά το λαό που αγωνίζεται τα δημοσιογραφικά όργανα των αστών - τότε, λένε, υπάρχει κίνδυνος να χάσουν οι αστοί τον έλεγχο, εκτιμώντας ότι αυτό συμβαίνει αφού, τριάντα επτά χρόνια μετά τη δικτατορία, η χώρα βρίσκεται εμπρός στο φάσμα μιας γενικής πολιτικής αποσύνθεσης.

ΑΠΕΡΓΙΑ 15 ΙΟΥΝΗ, Με όλες τις δυνάμεις στη μάχη.



Στη μάχη της απεργίας μπαίνουν καθημερινά και νέες δυνάμεις. 
Τα ταξικά συνδικάτα συνεδριάζουν, οργανώνουν περιοδείες, συσκέψεις, εργατικές συγκεντρώσεις για να μετατραπεί κάθε χώρος δουλειάς σε πυρήνα αντίστασης, σε μετερίζι αγώνα. 
Μπροστά στην κρίσιμη αναμέτρηση στις 15 Ιούνη το επίκεντρο της δράσης είναι το εργοστάσιο, το γιαπί, το μαγαζί, το σχολείο. 
Για να «νεκρώσει» η παραγωγική δραστηριότητα απ' άκρη σ' άκρη της χώρας. 
Για να δοθεί καθαρό το μήνυμα ότι οι εργάτες και οι εργάτριες απορρίπτουν τα μέτρα, δεν υποκύπτουν σε εκβιασμούς και διλήμματα, δε σκύβουν το κεφάλι.
Θέση σε αυτό τον αγώνα, δίπλα στους εργάτες, έχουν οι άνεργοι, οι φτωχοί αυτοαπασχολούμενοι που τους πνίγουν τα μονοπώλια, οι αγρότες που ξεκληρίζονται, όλα τα λαϊκά στρώματα που υποφέρουν από την πολιτική της ΕΕ και του ευρωμονόδρομου.

Ετσι στήνονται οι προβοκάτσιες κατά του ΚΚΕ.



Κατασκευασμένα από προβοκάτορες τα «στοιχεία» για χρηματισμό του ΚΚΕ με πετρέλαιο από το καθεστώς Σαντάμ Χουσεΐν. 
Απόλυτος χρονικός συντονισμός του παραποιητή και των προαγωγών της προβοκάτσιας.

Αποκαλύφθηκε πλήρως η προχτεσινή προβοκάτσια ενάντια στο ΚΚΕ, με δημοσιεύματα σε ιστολόγια, σύμφωνα με τα οποία το Κόμμα ήταν ανάμεσα στους παραλήπτες ιρακινού πετρελαίου από το καθεστώς του Σαντάμ Χουσεΐν, στο πλαίσιο του προγράμματος του ΟΗΕ «Πετρέλαιο για Τρόφιμα», που διακόπηκε το 2003, με την εισβολή και κατάληψη του Ιράκ από τους ιμπεριαλιστές. 

Οι εκπαιδευτικοί να μην παίξουν το ρόλο του συκοφάντη.



«Η ιστορία έχει μόνο μία αλήθεια και τη γράφουν οι λαοί». 
Τα λόγια αυτά που αποτυπώνονται στην αφίσα με το σοβιετικό στρατιώτη που υψώνει την κόκκινη σημαία στο Ράιχσταγκ και με την υπογραφή του ΚΚΕ και της ΚΝΕ απαντούν στις προσπάθειες ξαναγραψίματος της ιστορίας υπέρ των εκμεταλλευτών. Η αφίσα τοιχοκολλήθηκε από μέλη της ΚΝΕ έξω από το 72ο Γυμνάσιο στην Κυψέλη, όπου πριν λίγες ημέρες, στις εξετάσεις της Γ' Γυμνασίου, ζητήθηκε από τους μαθητές να απαντήσουν σε θέμα που εξίσωσε ουσιαστικά τον «Σταλινισμό» με το φασισμό. Με αυτή την αφορμή, κλιμάκιο του ΚΚΕ ενημέρωσε τους εκπαιδευτικούς του σχολείου για τη συνολική αντικομουνιστική επίθεση που στόχο δεν έχει μόνο το κόμμα της εργατικής τάξης αλλά και τις συνειδήσεις του λαού.

ΑντιΚΚΕ αισχρότητες από την «Ελευθεροτυπία».



Επιστολή προς τη διευθύντρια της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» απέστειλε προχτές Τετάρτη 8/6 εκ μέρους του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ ο 
Παναγιώτης Μεντρέκας, μέλος της ΚΕ του Κόμματος. 
Αφορμή για την επιστολή, ήταν σχόλιο που δημοσιεύτηκε στην «Ελευθεροτυπία» την ίδια μέρα, με την υπογραφή «Μήτσος Π.».
Αναπαράγοντας αισχρά ψεύδη σε βάρος του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, το σχόλιο ανέφερε: «Βέβαια δεν παρομοιάζεται, το 1973 με το 2011. Απλώς ας θυμηθούμε (σε σχέση με αυτά που λέει η Παπαρήγα και που αναπαράγει ο "Ριζοσπάστης" για τον λαό, τους εργαζομένους και τους χιλιάδες ανέργους και απολυμένους, που συρρέουν δύο εβδομάδες τώρα μπροστά στο Κοινοβούλιο - Κενοβούλιο, όπως και στις πλατείες των περισσότερων πόλεων της Ελλάδας. Ας θυμηθούμε λοιπόν και διότι, ως γνωστόν, scripta manent (τα γραπτά μένουν) τι έγραφε η "Πανσπουδαστική" (η φοιτητική εφημερίδα του ΚΚΕ) για το Πολυτεχνείο: "300 προβοκάτορες κατέλαβαν το Πολυτεχνείο". Οι σκέψεις και τα σχόλια, δικά σας»...

Ανοιχτή επιστολή προς «αγανακτισμένους» !



Αγαπητοί φίλοι,
Τα μάθατε τα … νέα ;
Ενώ εσείς, έχετε πλημμυρίσει τις πλατείες, φωνάζετε «κλέφτες» και μουντζώνετε τη Βουλή, ενώ νομίζετε ότι κάνετε το … καθήκον σας τσουβαλιάζοντας όλους και όλα με το σύνθημα «έξω τα κόμματα και τα συνδικάτα», ε, την ίδια στιγμή, το πολιτικό προσωπικό του καπιταλιστικού συστήματος στη χώρα μας, πήρε τις παρακάτω αποφάσεις: 


- Επιβάλλει άγριο χαράτσι (η έκφραση «έκτακτη εισφορά για 4 χρόνια» είναι εντελώς ψεύτικη, είναι γνωστό ότι αφαιρείται, αφαιρείται για ΠΑΝΤΑ), σε ΟΛΑ τα εισοδήματα που έχουν δηλωθεί από πέρσι και είναι πάνω από 6.000 ευρώ ! 

H “άμεση Δημοκρατία” και το αυγό του φιδιού...



Αναδημοσίευση απο : Fadomduck
Λέτε να αποκτήσει “επιτέλους” η Ελλάδα ένα γνήσιο φασιστικό κίνημα, με λαϊκή βάση, πράγμα που δεν κατάφερε ούτε ο ...Μεταξάς; (http://www.antistasi.info/forum/showthread.php?t=1906)
Εχουμε σημαντικές ενδείξεις πως οδεύουμε προς τα εκεί, ή τουλάχιστον υπάρχει μια οργανωμένη μεθόδευση προς κάτι τέτοιο. 
Αν θα έχει την θλιβερή τύχη των προηγούμενων προσπαθειών, μένει να το δούμε (ή ακόμη σωστότερα, να το αποτρέψουμε) στο άμεσο μέλλον.