Σελίδες

8 Ιουν 2011

Πουέρτα Δελ Σολ: «Αποχαιρετισμός στα όπλα» .



Έφυγε όπως ήρθε η λεγόμενη πλατεία «Πουέρτα Δελ Σολ» της Μαδρίτης, αφήνοντας άθικτη τη ταξική και πολιτική εξουσία της Ισπανίας, την πολιτική λιτότητας τύπου ΔΝΤ, τις συνέπειες της κρίσης κυρίως στους νέους και όλα τα κακώς κείμενα της Ισπανίας που έφεραν τον ισπανικό λαό στην απελπισία και στη πλατεία. 
Τα αδιέξοδα της πλατείας φάνηκαν από τη βαθμιαία φυλλορρόηση που στο τέλος θα την οδηγούσε σε πλήρη αφάνεια και απαξίωση. Το είχαμε σημειώσει απο τότε και δεχτήκαμε επίθεση οτι "δεν καταλαβαίνουμε τη νέα πραγματικότητα των λαϊκών διαδηλώσεων"! 

Απεργία στις 15 Ιουνίου: ευκαιρία η αγανάκτιση να γίνει όπλο.


ΑΠΟ :  γλομπινγκ
Οι μεγάλες συγκεντρώσεις των “αγανακτισμένων” την περασμένη Κυριακή έδωσαν έναυσμα για νέες συζητήσεις και προσεγγίσεις. Κορεσμό έχει προκαλέσει η συζήτηση γύρω απ' τους αγανακτισμένους, ίσως περισσότερο απ' ότι η ίδια η διάθεση του κόσμου να κατέβει στους δρόμους. Εμείς σαν γλόμπερς απ' την αρχή ήμασταν επιφυλακτικοί μ' αυτό το γεγονός, παρ' όλ' αυτά κατεβήκαμε οι ίδιοι να δούμε και να κρίνουμε, και κάναμε κριτική.
Ασφαλώς υπάρχουν ακόμα πολλά τρωτά στην υπόθεση, η έντονη και ύποπτη προβολή απ' τα μεγάλα κανάλια (και ιδιαίτερα απ' το Σκάι), τα λόγια συμπάθειας από διάφορους Πρετεντέρηδες, Θεοδωράκηδες, Πεταλωτές, Σαμαράδες, οι διάφορες φασιστικές/

Να γίνει το βήμα μπροστά.



Συσσωρευμένη η οργή του λαού και της νεολαίας, ενθαρρυντική η έκφρασή της στους δρόμους και στις πλατείες της χώρας από ένα τμήμα τους.
Μπορεί να γίνει ελπιδοφόρα, αν μετουσιωθεί σε υλική δύναμη υπέρ των συμφερόντων και αναγκών τους.
Οσοι συμμετέχουν σ' αυτές τις κινητοποιήσεις, οφείλουν σοβαρά να προβληματιστούν και να αναζητήσουν τον «καταλύτη».
Το ΚΚΕ καθαρά τους λέει ότι αυτός είναι η συμμετοχή τους στο οργανωμένο ταξικό κίνημα, ότι η δυναμική της οργής τους θα πολλαπλασιαστεί όταν συναντηθεί με τους στόχους και τον προσανατολισμό του.


Είναι κρίσιμης σημασίας η αγανάκτηση να μην εκτονωθεί ανώδυνα για το σύστημα που φταίει για όσα οι άνθρωποι του μόχθου υποφέρουν.
Να γίνει δύναμη ανατροπής του συθέμελα.

Πρέπει ο λαός να κινηθεί προς τα μπρος, προς ριζική πολιτική αλλαγή.




Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ και στην 
δημοσιογράφο Ελλη Στάη έδωσε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. 
Ακολουθούν αποσπάσματα της συζήτησης.

-- Πώς τα βλέπετε εσείς όλα αυτά τα οποία συμβαίνουν στο κυβερνών κόμμα, τις αντιδράσεις που υπάρχουν από την πλευρά των βουλευτών για τα οικονομικά μέτρα; Νομίζετε ότι μπορεί να πάμε σε εκλογές ή αν η λύση θα είναι ένα δημοψήφισμα, όπως χτες άφησε να φανεί ότι θα το ήθελε ίσως ο πρωθυπουργός; 

Η "αλλη Γερμανια" ζητα τις πολεμικες αποζημιωσεις! Εμεις;



Χθες διαβαζα οτι μεχρι και...Γερμανοι πολιτες που ειτε ζουν στην Ελλαδα, ειτε ταξίδεψαν από τη χώρα τους για τον σκοπό αυτό, ειχαν συγκεντρωθει στο Κολωνακι, έξω από την πρεσβεία της Γερμανίας και ζητούσαν την καταβολή των γερμανικών αποζημιώσεων στο Ελληνικο κρατος, καλωντας μαλιστα ως μελη της Ομάδας Εργασίας για το Δίστομο, τους Ελληνες «Αγανακτισμένους»  "να σταθούν δίπλα τους και να απαιτήσουν την απόσυρση της γερμανικής προσφυγής στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης κατά της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Ιταλίας, η οποία δικαίωσε τους πολίτες του Διστόμου στο αίτημά τους για αποζημίωση για τη ναζιστική θηριωδία".

Χώροι δουλειάς, εκπαίδευσης, γειτονιές να γίνουν κάστρα ανειρήνευτου αγώνα.


Σε ξεσηκωμό κάλεσαν, χτες, το λαό οι νέοι κομμουνιστές, μέσα και απ' τη μαχητική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε μπροστά απ' το υπουργείο Εργασίας και έστειλε ηχηρό μήνυμα. Συνθήματα όπως «Εργάτη νέε σου κλέβουν τη ζωή, σου κήρυξαν τον πόλεμο, πολέμα τους κι εσύ», 
«Υπάρχει λύση, έχεις επιλογή, με το ΚΚΕ για την ανατροπή», ακούστηκαν δυνατά στο κέντρο της Αθήνας.
Η χτεσινή κινητοποίηση της ΚΝΕ ξεκίνησε απ' την πλατεία Εθνικής Αντίστασης, όπου συγκεντρώθηκαν οι οργανώσεις πανεπιστημίων και ΤΕΙ και την πλατεία Καραϊσκάκη, όπου συγκεντρώθηκαν οι κλαδικές και συνοικιακές οργανώσεις και έκαναν πορεία μέχρι το υπουργείο Εργασίας, το χώρο της συγκέντρωσης όπου μίλησε ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Θοδωρής Χιώνης.

Απαράδεκτη επίθεση.


Στην πλατεία Συντάγματος συγκεντρώθηκαν και χθες οι αυτοαποκαλούμενοι «αγανακτισμένοι» πολίτες για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης. 
Χτες, γύρω στις 8.30 το βράδυ, ομάδα «αγανακτισμένων» προέβη σε μια απαράδεκτη επίθεση σε βάρος μελών του ΚΚΕ(μ-λ) που βρίσκονταν στο χώρο με τραπεζάκι για να μοιράσουν υλικό στον κόσμο. 
Συγκεκριμένα, περίπου 10 άτομα έφτασαν μπροστά στο τραπέζι που έχουν στήσει εδώ και μέρες οι τελευταίοι, τούς επιτέθηκαν, έριξαν τους καφέδες 

ΓΚΑΙΜΠΕΛΣ ΣΕ ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ...



Χαμηλής νοημοσύνης δεν είναι
, ούτε αδαής για τα όσα λέει το ΚΚΕ. Παριστάνει όμως τον ανήξερο, για να συκοφαντήσει το ΚΚΕ. Ο λόγος για τον Μπ. Παπαδημητρίου του «ΣΚΑΪ». 
Στη ραδιοφωνική του εκπομπή εκτίμησε ότι όλα τα κόμματα συναγωνίζονται για το «ποιος θα είναι περισσότερο πλατεία από τον άλλον» και λίγο αργότερα, παρουσίασε ένα ηχητικό απόσπασμα από την ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη συγκέντρωση της Δευτέρας στην πρώην ΠΥΡΚΑΛ, στο οποίο η Αλέκα Παπαρήγα έλεγε: «Επομένως, ο αγώνας δεν μπορεί να μένει στις πλατείες, δεν τις υποτιμούμε τις πλατείες και εμείς κάνουμε κεντρικές κινητοποιήσεις, αλλά για να ριζώσει ο αγώνας και να έχει αποτελέσματα πρέπει να πατήσει σε κάθε τόπο δουλειάς, εκεί που είναι απευθείας ο ταξικός αντίπαλος. 

Η «πλατεία» έχει τη δική της ιστορία και ξέρει ποιοι «είναι ίδιοι»



Το «όλοι ίδιοι είναι», το «όλα τα κόμματα ίδια είναι», το «και οι 300 ίδιοι είναι», το «όλοι οι συνδικαλιστές ίδιοι είναι», το «όλα τα συνδικάτα ίδια είναι» αποτελούν πλευρά του ίδιου νομίσματος που στην άλλη όψη του γράφει με κεφαλαία γράμματα:
«Ολοι μαζί τα φάγαμε»!
*
Το «όλοι ίδιοι είναι», είναι η προέκταση του πολιτικού και ιδεολογικού δηλητηρίου που διατείνεται ότι «όλοι φταίμε».
Αλλά μόνο εκείνοι οι πραγματικά ίδιοι μεταξύ τους, μόνο εκείνοι που - επειδή είναι ίδιοι - υπηρέτησαν τον ίδιο «μονόδρομο», μόνο εκείνοι που ακολούθησαν την ίδια πολιτική και έφεραν το λαό στη σημερινή κατάσταση, έχουν όφελος από το «όλοι ίδιοι είναι».

Αστεία προπαγάνδα...



Ε, ΡΕ ΔΟΥΛΕΜΑ ΠΟΥ ΠΕΦΤΕΙ! Αν πιστέψουμε τα δελτία των 8.30, τότε αυτή η χώρα οφείλει ό,τι έχει και δεν έχει στη λάμψη της διεθνούς προσωπικότητας που λέγεται Γ. Παπανδρέου...
Είχε αντιρρήσεις η Α. Μέρκελ για την εκταμίευση ενός ακόμη δανείου προς την Ελλάδα; 
Σήκωσε ο πρωθυπουργός το τηλέφωνο, πήρε τον φίλο του τον Μπάρακ που τυγχάνει Πρόεδρος των ΗΠΑ και αυτός συνάντησε την Α. Μέρκελ και την έπεισε.
Αν συνεχίσουν αυτού του είδους την ειδησεογραφία, είναι βέβαιο ότι σε λίγο θα μπερδεύουμε τα δελτία με τις σαπουνόπερες και τα χαζο-σίριαλ που προβάλλονται πριν και μετά.
ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ: Εχουν καταλάβει εκεί στο ΠΑΣΟΚ πόσο προκλητικοί είναι όταν συνεδριάζουν τα υπουργικά τους συμβούλια και οι κοινοβουλευτικές τους ομάδες για το ...πώς θα φορολογήσουν ακόμη περισσότερο τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους;

Τσακίστε τα διλήμματα...

«Είμαι έτοιμος για τις μεγάλες αλλαγές που θα προωθήσουμε, να αξιοποιήσουμε ακόμα και το θεσμό του δημοψηφίσματος, για την ευρύτερη δυνατή συναίνεση», είπε προχθές ο πρωθυπουργός στο άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο. 
Μεγάλες αλλαγές είναι τα μέτρα-κόλαση για τους εργαζόμενους, τον λαό, με το λεγόμενο «μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα».