Σελίδες

6 Ιουν 2011

Το Αιγαίο πιο σφιχτά στα χέρια του ΝΑΤΟ.



Σε φάση εφαρμογής περνάει το νέο στρατηγικό δόγμα του ΝΑΤΟ, που οριστικοποιήθηκε κατά τη Σύνοδο Κορυφής τον περασμένο Νοέμβρη στη Λισαβόνα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας στο Αιγαίο, τη δομή και τον προσανατολισμό των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και, γενικότερα, την όξυνση της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας. 
Στη Σύνοδο των υπουργών Αμυνας των ΝΑΤΟικών χωρών, που θα γίνει στις Βρυξέλλες τις επόμενες μέρες, αναμένεται να οριστικοποιηθούν πολλές από τις εκκρεμότητες που αφορούν στον ιμπεριαλιστικό καταμερισμό στην περιοχή.

ΛΑ(Γ)ΟΣ αντιλαϊκών σχεδιασμών...



Ανεβάζοντας σε νέα επίπεδα τον πολιτικό τυχοδιωκτισμό, ο ΛΑ.Ο.Σ., διά του προέδρου του
Γ. Καρατζαφέρη, απείλησε την περασμένη βδομάδα να αποσυρθεί απ' τη Βουλή, επισήμως σαν ένδειξη διαμαρτυρίας για το γεγονός ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν τα βρίσκουν, ώστε όλοι μαζί, όσοι δηλαδή ευθύνονται για την πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί σε βάρος του λαού, να ...σώσουν τη χώρα.
Ρίχνοντας ένα θορυβώδες πυροτέχνημα στον αέρα, ο Γ. Καρατζαφέρης επιχείρησε να δώσει ώθηση στη γενικότερη προσπάθεια αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού συστήματος για την ενσωμάτωση και τον αποπροσανατολισμό των λαϊκών αντιδράσεων.

Και τα δάση βορά στο κεφάλαιο!



Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση κερδοφόρα διέξοδος στα συσσωρευμένα κέρδη του κεφαλαίου. Σειρά έχει η δημόσια δασική περιουσία. Αφού για δεκαετίες η παραγωγικότητα και η παραγωγή των δασικών οικοσυστημάτων αφέθηκε στην τύχη της, επειδή οι επιχειρηματικοί όμιλοι αντλούσαν φτηνότερη πρώτη ύλη (βιομηχανικό ξύλο) από τις πρώην σοσιαλιστικές χώρες (Βουλγαρία κλπ.), ήρθε η σειρά των ντόπιων «προθύμων» καπιταλιστών και συνεργαζόμενων ΜΚΟ (WWF). Ετσι η πολιτική έντασης της εμπορευματοποίησης και εξυπηρέτησης της παραπέρα εισόδου του κεφαλαίου στις δημόσιες δασικές εκτάσεις και τα παραγωγικά δάση της χώρας Δάση καλά κρατεί.

Σε αυτήν την κατεύθυνση επιστρατεύονται στο πλάι της κυβέρνησης και της πράσινης καπιταλιστικής οικονομίας.

Οπαδοί της νομιμοποίησης των ναρκωτικών.




Καμία έκπληξη δεν προκάλεσε το πόρισμα της λεγόμενης «Παγκόσμιας Επιτροπής για την πολιτική περί των ναρκωτικών», που συνιστά ευθέως στις κυβερνήσεις να προχωρήσουν στην πλήρη αποποινικοποίηση της χρήσης των ναρκωτικών, στο όνομα τού ότι ο πόλεμος κατά των ναρκωτικών απέτυχε.
Στην έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα αναφέρεται συγκεκριμένα ότι «ο πόλεμος κατά των ναρκωτικών απέτυχε, με δεινές συνέπειες για τους πολίτες και τις κοινωνίες σε όλο τον πλανήτη. 
Οι κυβερνήσεις οφείλουν τώρα να πειραματιστούν με νέα μοντέλα αποποινικοποίησης και ρύθμισης της χρήσης και ιδιαίτερα της κάνναβης». 

Διαφημίζουν το μεγάλο ξεπούλημα...



Λίστα με περίπου 75.000 κρατικά ακίνητα προς «αξιοποίηση» από ιδιώτες έχει καταρτίσει η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου, σύμφωνα με δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας «Wall Street Journal», με χαρακτηριστικό τίτλο: 
«Μήπως θέλετε να αγοράσετε κάποιο ελληνικό νησί;»!
«Τα πρώτα ακίνητα θα πρέπει να παρουσιαστούν στην αγορά στους επόμενους λίγους μήνες, αλλά σίγουρα μέχρι τα τέλη του έτους», αναφέρει στην εφημερίδα 
ο Α. Καρυστινός, γενικός διευθυντής του τμήματος real estate της Εθνικής

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: 20 ΜΗΝΕΣ ΑΓΩΝΑΣ!!!


Πιο φτηνοί εργάτες πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις.



Από την πρώτη στιγμή της κρίσης και της λαίλαπας που εξαπέλυσαν κυβέρνηση και τρόικα ενάντια στους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα το ΠΑΜΕ, το ΚΚΕ, σε όλους τους τόνους, με κάθε αφορμή υπογράμμιζαν μια βασική αλήθεια: Τα αντιλαϊκά μέτρα, το μνημόνιο και ό,τι περιέχει, δεν επιβάλλονται για το χρέος, για τα ελλείμματα, πολύ περισσότερο για «τη σωτηρία της χώρας» που πλάσαρε η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της, αλλά για να γίνουν ακόμα πιο φτηνοί οι εργάτες, να πτωχεύσει ο λαός, να σωθεί το κεφάλαιο.
Σήμερα, η αλήθεια αυτή γίνεται αντιληπτή από πολύ - πολύ περισσότερους. 

ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΩΤΑΣ.



Μας κληροδότησε το «εγερτήριο τραγούδι του».
Τριάντα τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και πνευματικού ανθρώπου.
«...Αϊντε, σε καρτεράν, μπάρμπα Βασίλη,
να ξαποστάσεις και να ξεδιψάσεις στην Πηγή των Αθανάτων,
αφήνοντας στον κόσμο το εγερτήριο λαϊκό σου τραγούδι
για τη μεγάλη μάχη της Ειρήνης»
γράφει στο ποίημά του «Ο μπάρμπα Βασίλης ο Αβασίλευτος», ο Γιάννης Ρίτσος, γραμμένο για το θάνατο του Βασίλη Ρώτα (1 Ιουνίου 1977).
Το παιδί απ' το Χιλιομόδι, στη μακριά και πολυτάραχη ζωή του, στάθηκε ένας πλήρης πνευματικός άνθρωπος, καλλιεργώντας όλα τα είδη του λόγου. Ποίηση, διηγηματογραφία, θέατρο, κριτική, δοκίμιο. 

ΦΡΙΝΤΡΙΧ ΕΝΓΚΕΛΣ: Ο Μαρξ και η «Νέα Εφημερίδα του Ρήνου» (1848-1849).



«H εφημερίδα δεν είναι μόνο συλλογικός προπαγανδιστής και συλλογικός διαφωτιστής, μα και συλλογικός οργανωτής» 
(Λένιν τ. 5, σ. 11). 
Με αυτόν τον τρόπο ο Λένιν όρισε την πολύ μεγάλη σημασία της εφημερίδας του κόμματος, στο άρθρο του «Από πού ν' αρχίσουμε», ήδη, από το 1901. 
Η ιδέα, όμως, για την εφημερίδα του κόμματος, το χαρακτήρα και την αποστολή της είναι πολύ πιο παλιά και ανήκει στους Μαρξ - Ενγκλες. Οι ίδιοι, στα 1848, ίδρυσαν στην Κολωνία της Γερμανίας τη «Νέα Εφημερίδα του Ρήνου», δείχνοντας πρακτικά την αξία του επαναστατικού Τύπου και έδωσαν ένα υπόδειγμα για την ανάπτυξή του στο μέλλον.

ΕΥΔΑΠ - ΕΥΑΘ: Παραδίδονται χρυσοφόρες στα ξένα και ντόπια μονοπώλια.



Σε ...χρυσάφι μετατρέπουν το νερό που πίνουμε τόσο η ΕΥΔΑΠ, όσο και η ΕΥΑΘ, οι οποίες σε μια περίοδο βαθιάς οικονομικής κρίσης, με ανακοινώσεις τους, θριαμβολογούν για την τεράστια αύξηση στα ποσοστά κερδών, μετά από φόρους, που αποκόμισαν το πρώτο τρίμηνο του χρόνου, σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2010. Κέρδη, βέβαια, που οφείλονται στο γεγονός ότι η λαϊκή οικογένεια, παρότι δέχεται το μπαράζ των αντεργατικών κυβερνητικών μέτρων, πληρώνει πανάκριβα το νερό και τα τέλη αποχέτευσης, ενώ ταυτόχρονα οι εργαζόμενοι των δύο επιχειρήσεων υποχρεώθηκαν σε δραστική μείωση των αποδοχών τους με όχημα το αντιλαϊκό μνημόνιο. 

Σπιναλόγκα...



«Στις ανατολικές ακτές της Κρήτης, απέναντι από την καταπράσινη κοιλάδα του Μιραμπέλου βρίσκεται ολομόναχο στο πέλαγος, βουλιαγμένο σε νεκρική σιγή, το νησί της Σπιναλόγκας. 700 μέτρα μακριά από τους ανθρώπους και εκατομμύρια μέτρα μακριά από την ανθρωπιά. Με το ενετικό τείχος να το φυλακίζει τριγύρω, γεννιούνται, ζουν και πεθαίνουν οι χανσενικοί της Ελλάδας. Η Αγία Γραφή στην Παλαιά Διαθήκη τους υποχρέωνε να φωνάζουν στους δρόμους ότι είναι λεπροί για να μην τους πλησιάζουν οι άλλοι άνθρωποι. Αργότερα τους φόρεσαν ρούχα με κουδούνια σαν τους αρλεκίνους για να τους ακούνε οι υγιείς και να απομακρύνονται. Σήμερα βρίσκονται απομονωμένοι στο ξερόβραχο αυτό ίνα πληρωθεί το ρηθέν υπό της γραφής ''μόνοι θέλουσι κατοικείν, έξωθεν του στρατοπέδου θέλει εστί η κατοικία αυτών''».
Αυτός είναι ο πρόλογος της ταινίας «Το νησί της σιωπής» που γυρίστηκε το 1956.