Σελίδες

2 Ιουν 2011

Οργάνωση της λαϊκής αντίστασης.



Η εύκολη εξήγηση για τις αντιδράσεις που προκάλεσαν στον αστικό πολιτικό κόσμο οι προχτεσινές - βολικές για το σύστημα - διαμαρτυρίες έξω από τη Βουλή, είναι πως η ντυμένη με κοινοβουλευτικό μανδύα δικτατορία των μονοπωλίων είδε απέναντι ένα από τα παράγωγά της και τρόμαξε, δήθεν.
Οι αντιδράσεις στο γιουχάισμα ποικίλλουν: Η Γιαννακά του ΠΑΣΟΚ έσπευσε στο MEGA να εξηγήσει πως ο κόσμος αποδοκιμάζει και το ΚΚΕ. Πριν αναρωτηθούμε γιατί κατέφυγε σε τέτοια αυθαιρεσία, η ίδια δήλωσε πως συμφωνεί με τα διαρθρωτικά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση και βλέπει μόνο «ένα πρόβλημα» στα μέτρα για τους νέους φόρους και τη νέα μείωση μισθών. 

Ούτε «νόμιμα», ούτε «παράνομα» ναρκωτικά.



«Το θέμα για μας δεν είναι σε ποιο σημείο της χώρας θα κάνουν "νόμιμη" ή "παράνομη" χρήση οι νέοι μας, αλλά να μην κάνουν καμία χρήση ναρκωτικών ουσιών».
Αμεση ήταν η αντίδραση της Ενωσης Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Χαϊδαρίου, Συλλόγων Γονέων και μαζικών φορέων στην πρόθεση της κυβέρνησης να λειτουργήσει μονάδα του ΟΚΑΝΑ στο «Αττικό» νοσοκομείο. 
Χτες το πρωί γονείς, κάτοικοι του Χαϊδαρίου και του Περιστερίου, εργαζόμενοι στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής και στο Δρομοκαΐτειο και εκλεγμένοι στην Τοπική Διοίκηση πραγματοποίησαν μαζική συγκέντρωση και πορεία προς το νοσοκομείο, απαιτώντας από τη διοίκηση να μη συναινέσει και να μην υπογράψει στην εγκατάσταση μονάδας του ΟΚΑΝΑ στο χώρο του νοσοκομείου.
Σε συνάντηση που είχαν δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και γονείς με το διοικητή του νοσοκομείου Ηλία Λαμπίρη, εκείνος ισχυρίστηκε ότι δεν έχει ενημερωθεί για το θέμα και σε επικοινωνία που είχε με το υπουργείο Υγείας τον διαβεβαίωσαν ότι δεν έχει παρθεί καμία απόφαση για λειτουργία μονάδας του ΟΚΑΝΑ και «αν χρειαστεί θα καταθέσω τους προβληματισμούς μου»... απάντησε. 

Η παγκόσμια καπιταλιστική κρίση 1929 – 1933.



ΠΩΣ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΟΝ Β’ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ
Η παγκόσμια καπιταλιστική κρίση 1929 – 1933
 
Η παγκόσμια καπιταλιστική κρίση 1929 – 1933 συγκλόνισε συθέμελα ολόκληρο το καπιταλιστικό σύστημα και τίναξε στον αέρα όλες τις θεωρίες περί μόνιμης σταθεροποίησης που είχαν γνωρίσει μεγάλη διάδοση από αστούς και σοσιαλδημοκράτες το προηγούμενο διάστημα. Η κρίση ξεκίνησε από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και εξαπλώθηκε σε ολόκληρο τον καπιταλιστικό κόσμο. 
Η βορειοαμερικανική οικονομία γνώρισε τεράστιες καταστροφές (χρεοκοπία επιχειρήσεων, τραπεζών, τεράστια ανεργία που έπληξε περί τα 17 εκατομμύρια εργαζόμενους, πείνα, εξαθλίωση κ.ο.κ.)1

Θεατρινισμοί για το μακιγιάρισμα του συστήματος...



Δηλώνει έτοιμος να αποσύρει την Κοινοβουλευτική του Ομάδα από τη Βουλή για να εμπεδώσει ο λαός το ψευτοδίλημμα «συναίνεση ή εκλογές».
Πυροτεχνήματα ενταγμένα στη γενικότερη προσπάθεια αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού συστήματος για την ενσωμάτωση και τον αποπροσανατολισμό των λαϊκών αντιδράσεων, εκτόξευσε χτες ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης
Σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, δήλωσε πως σκέφτεται σοβαρά να αποσύρει το κόμμα του από τη Βουλή σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μη επίτευξη συναίνεσης ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ.

Ιδεολογήματα ενσωμάτωσης...



Μιλώντας σε χτεσινή εκδήλωση της Τράπεζας της Ελλάδας, ο Γ. Παπανδρέου είπε μεταξύ άλλων: «Η κλιματική αλλαγή, η ανεργία, η μετανάστευση, η παγκόσμια οικονομική κρίση είναι φαινόμενα που απαιτούν την παγκόσμια συνεργασία (...) Και όσοι διαδηλώνουν, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε τόσες πλατείες ανά τον κόσμο, απευθύνονται σε εθνικά συστήματα Δημοκρατίας, τα οποία σήμερα είναι αδύναμα, πολύ πιο αδύναμα από ό,τι παλαιά (...) αιχμαλωτίζονται από παγκόσμιες εξουσίες και από τις αδυναμίες ενός παγκόσμιου ή περιφερειακού συστήματος (...) 

Ο πραγματικός αντίπαλος.


Ορισμένοι επιμένουν να προσεγγίζουν την οικονομική κρίση και το σκηνικό που διαμορφώνεται από τις φιλομονοπωλιακές παρεμβάσεις της κυβέρνησης, για τη μεταφορά των επιπτώσεών της στα λαϊκά στρώματα, ως «υποθήκευση της χώρας» (αυτό λόγω των «εγγυήσεων» για τα δάνεια), «καθεστώς ομηρίας» και άλλα παρόμοια.
Οταν, όμως, προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν τη σκέψη τους, ξεχνάνε την κρίση και «δείχνουν» τη Γερμανία και την Μέρκελ, άλλες πρωτεύουσες χωρών της ΕΕ, ή την ΕΚΤ και το ΔΝΤ.
Το αποτέλεσμα είναι να προσφέρουν ένα πρώτης τάξεως άλλοθι και σανίδα σωτηρίας στους κυβερνώντες, οι οποίοι ακόμα και όταν δεν το λένε ανοιχτά, συστηματικά υπαινίσσονται ότι άλλοι είναι εκείνοι που φταίνε για τα αντιλαϊκά μέτρα, άλλοι ευθύνονται για την έντασή τους και από αλλού έρχονται οι εντολές για τη συνεχή τους διεύρυνση.

3 ΙΟΥΝΗ - ΜΕΡΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ.



Αύριο το πρωί κάθε χώρος δουλειάς να γίνει χώρος συζήτησης για τη σημασία οργάνωσης και ανάπτυξης της ταξικής πάλης. Αύριο το απόγευμα σε κάθε πόλη της χώρας, στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ, να σημάνει το κάλεσμα για γενικό ξεσηκωμό, για να μην περάσουν τα νέα βάρβαρα μέτρα.
Στην κατεύθυνση αυτή οι ταξικές δυνάμεις δίνουν τη μάχη για την προετοιμασία των παρεμβάσεων της αυριανής μέρας. 
Παράλληλα, καλούν τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα, τους νέους, τους άνεργους, τις γυναίκες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες με την προώθηση του νομοσχεδίου για ψήφισή στη Βουλή, σε πανελλαδική, πανεργατική, γενική απεργία για να εκφραστεί η αντίθεση στα αντιλαϊκά μέτρα. Στην κατεύθυνση αυτή και η αυριανή μέρα μπορεί να αποτελέσει βήμα παρέμβασης για να παρθούν αντίστοιχες αποφάσεις για απεργία.

Οταν οι εχθροί κάνουν τους φίλους...



Το ΚΚΕ λέει ότι ο λαός πρέπει να πάρει την υπόθεση της πάλης για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής στα χέρια του οργανωμένος στο δικό του κίνημα. Ενα τέτοιο κίνημα, με λαϊκή πρωτοβουλία, αυτενέργεια, θα συνδυάζει το συνειδητό με το αυθόρμητο. Αλλά και το αυθόρμητο έχει στοιχεία συνειδητού. Οσοι σήμερα κατεβαίνουν στις πλατείες συνειδητά κατεβαίνουν, συνειδητά θέλουν να αλλάξει η ζωή τους. Ανεξάρτητα αν αυτή η επιλογή τους οδηγεί ή όχι σε λύσεις, που δεν οδηγεί, αυτό δυσκολεύεται να συνειδητοποιήσει η μεγάλη πλειοψηφία τους. Κάποιοι, λοιπόν, που εμφανίζονται ως φίλοι τους να τους προβληματίσουν.

Υποδείξεις για τα όρια των διαδηλώσεων...



Με αφορμή τον προχτεσινό αποκλεισμό της Βουλής, κάνουν κήρυγμα για το απαραβίαστο της αστικής δημοκρατίας
Νέες διαστάσεις παίρνει η προπαγάνδα του αστικού συστήματος γύρω από τη διαμαρτυρία των αυτοπροσδιοριζόμενων ως «αγανακτισμένων» στο Σύνταγμα, μετά την προχτεσινή κίνηση μιας ομάδας διαδηλωτών να αποκλείσουν την είσοδο της Βουλής από την πλευρά της Βασιλίσσης Σοφίας, εμποδίζοντας έτσι για αρκετή ώρα την έξοδο των βουλευτών από το Κοινοβούλιο. Η αποχώρησή τους έγινε αρχικά από την πλευρά του Εθνικού Κήπου και λίγο αργότερα, ύστερα από συνεννοήσεις με τη φρουρά της Βουλής, αποχώρησαν και οι υπόλοιποι από τη Βασιλίσσης Σοφίας, με αστυνομική κάλυψη και εν μέσω αποδοκιμασιών.

Ενα τυπικό παράδειγμα.



Το όνομα της καλής εταιρείας είναι «Praktiker».
Είναι η πολυεθνική που βεβαίως έχει απλώσει τα πλοκάμια και στην Ελλάδα.
Είναι το μονοπώλιο που ήδη έχει προκαλέσει μια εκατόμβη απολυμένων.
Είναι η επιχείρηση που από χτες έχει θέσει σε εφαρμογή τη μείωση μισθών των εναπομεινάντων εργαζομένων κατά 25%.