Σελίδες

19 Μαΐ 2011

Ο λαός να δυσκολέψει κι άλλο το αστικό σύστημα

Εργαζόμενοι στα ΕΛΠΕ παρακολουθούν τη χτεσινή ομιλία
της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, κατά την επίσκεψή της στην επιχείρηση


ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αποσπάσματα από τη συζήτηση με τους δημοσιογράφους, στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου.
Το ζήτημα της συναίνεσης ανάμεσα στα αστικά κόμματα, ο ρόλος της ΕΕ, το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών και η προωθούμενη μετάλλαξη του πολιτικού σκηνικού ήταν ανάμεσα στα θέματα που απασχόλησαν τη συζήτηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ με τους δημοσιογράφους, κατά τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου, αποσπάσματα της οποίας ακολουθούν παρακάτω.

Κανένας φοβισμένος, όλοι στην αντεπίθεση



Με έναν καταπληκτικό αυτοματισμό η μία μετά την άλλη οι αστικές εφημερίδες έσπευσαν να επιχειρηματολογήσουν για την ανάγκη συναίνεσης. Ακόμα κι εκεί που για ειδικούς εκλογικούς λόγους εκφράζονται δήθεν διαφωνίες, στο διά ταύτα υπάρχει ήδη συμφωνία για την εφαρμοζόμενη πολιτική. 
Ο ανταγωνισμός αφορά μόνο στο ποιος θα έχει το πάνω χέρι.

Μη στέλνετε τους απεξαρτημένους στην υποτροπή!


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΕΘΕΑ
Ανακοίνωση αλληλεγγύης στον πρώην χρήστη που κρατείται στις φυλακές Γρεβενών
Σήμερα το πρωί εκδικάζεται στο Πενταμελές Εφετείο στη Θεσσαλονίκη η υπόθεση ενός νέου ανθρώπου που πάλεψε με όλη την ψυχή του για να απεξαρτηθεί από τα ναρκωτικά και κρατείται στις φυλακές Γρεβενών με επταετή ποινή φυλάκισης για μικροκλοπές που είχε διαπράξει όταν ήταν χρήστης ναρκωτικών. Ο Μιχάλης Καλογεράς, 26 χρονών, συνελήφθη για ένα ένταλμα από το 2009, σε τυχαίο έλεγχο για εξακρίβωση στοιχείων. Είναι εδώ και τρία χρόνια καθαρός, έχοντας παρακολουθήσει θεραπευτικό πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ στη Θεσσαλονίκη και σύντομα θα ακολουθούσε και η αποφοίτησή του από το πρόγραμμα.

Κορυφώνεται το τουρνουά ποδοσφαίρου


ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Μεγάλη γιορτή ενάντια στα ναρκωτικά, την Κυριακή 22 Μάη, στο γήπεδο Χωράφας
Με μια μεγάλη γιορτή αφιερωμένη στον αγώνα ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, στην οποία θα πρωταγωνιστούν μαθητές, σφυρίζουν τη λήξη του τουρνουά ποδοσφαίρου 5Χ5, την Κυριακή 22 Μάη, οι Οργανώσεις Δυτικού Τομέα Αττικής της ΚΝΕ

Οργίασαν για άλλη μια χρονιά οι μηχανισμοί της νοθείας

Οι συσχετισμοί πρέπει και μπορούν να αλλάξουν.
Χιλιάδες φοιτητές και σπουδαστές επέλεξαν, χτες, στις φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές τα ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής ΚΣ
τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών. 
 Από τις φετινές εκλογές το ξεχωριστό ήταν η συζήτηση που έγινε, όλο το προηγούμενο διάστημα, για την ανάγκη αγωνιστικής ανασυγκρότησης του φοιτητικού και σπουδαστικού κινήματος, με πρωτοβουλία των Επιτροπών Αγώνα που συσπειρώνονται στο Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, σε όλες τις σχολές της χώρας. 

Κατάπτυστες και προκλητικές οι προτάσεις για την αντιμετώπιση της ανεργίας

ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ
Καταθέτει διαπιστευτήρια ικανού διαχειριστή
Σε ημερίδα που συνδιοργάνωσαν στην Αθήνα ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και η ευρωομάδα GUE/NGL, με θέμα «Κρίση - Ανεργία και διάλυση των εργασιακών σχέσεων σε Ελλάδα και ΕΕ», μίλησε χτες ο Αλ. Τσίπρας, από το βήμα της οποίας ανήγαγε ξανά το δημόσιο χρέος και την αντιμετώπισή του σε κυρίαρχο πολιτικό ζήτημα και παρότρυνε την κυβέρνηση να ζητήσει συναίνεση από το λαό «για να εκβιάσει τους πιστωτές και να μετατρέψει την ελληνική κρίση σε ευρωπαϊκή κρίση».

Τι κόμμα είναι ο Ολι Ρεν;

Συναινετικώς
συνεννοημένοι
Συγχύστηκε ο Πρετεντέρης με την «απρέπεια» του Ολι Ρεν. Ακούς εκεί ο επίτροπος να παρεμβαίνει απροσχημάτιστα στα εσωτερικά της χώρας και να απαιτεί «συναίνεση»...
Τόσο πολύ «τρελάθηκε» ο Πρετεντέρης με τον Ευρωπαίο που του μπήκανε ψύλλοι στ' αυτιά: «Μήπως είναι ΚΚΕ;», αναρωτιέται στο χτεσινό του άρθρο στα «Νέα».
Απλό το σκεπτικό του Πρετεντέρη: Αφού ο Ρεν επεμβαίνει έτσι απροκάλυπτα και ζητά τη σύμπραξη του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ, τότε μάλλον είναι «κρυφοκομμουνιστής», αφού με τέτοιες παρεμβάσεις, μόνο το ΚΚΕ τελικά ευνοεί.
***
Πριν καταλήξουμε τι κόμμα είναι ο Ολι Ρεν, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε δύο δημοσιεύματα με την ίδια υπογραφή.

Το ΚΚΕ τους ζορίζει...

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ...
Με τους αξιωματούχους της ΕΕ τα βάζουν οι πένες των αστών, επειδή δήθεν με επιτακτικό τρόπο ζητάνε από τα αστικά κόμματα στην Ελλάδα να συναινέσουν πιο επιθετικά σε βάρος του λαού. Συναίνεση λόγω των μεγάλων δυσκολιών αντιμετώπισης της κρίσης σε όφελος του κεφαλαίου. Την ίδια ώρα καταλαβαίνουν ότι δυσκολεύει η απορρόφηση της λαϊκής δυσαρέσκειας από τα αστικά κόμματα αν συναινέσουν. Επί της ουσίας, λένε ότι η δράση και επιρροή του ΚΚΕ στο λαό είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο μια τόσο εξόφθαλμη ομολογία συναίνεσης ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ δεν είναι ενδεδειγμένη στην περίπτωση της Ελλάδας.

Οι θέσεις της ΚΝΕ για τα ναρκωτικά

"H Οργάνωση μας, η ΚΝΕ, είναι η μοναδική πολιτική νεολαία της Ελλάδας που με σταθερό και αταλάντευτο τρόπο έχει οξυμένο ιδεολογικό-πολιτικό μέτωπο απέναντι σε όλα τα ναρκωτικά.

Σε μια εποχή που η δυσοσμία που αναδύει ο καπιταλισμός είναι αβάσταχτη, τα ναρκωτικά αξιοποιούνται από την αστική τάξη ολόπλευρα για τη χειραγώγηση της νεολαίας. Αποτελούν ένα ισχυρότατο όπλο στα πλαίσια της ιδεολογικής και πολιτικής της κυριαρχίας, προκειμένου να επηρεάζει τη διαμόρφωση των νεανικών συνειδήσεων. Στόχος είναι η διάδοση μέσα στους νέους ενός γενικότερου τρόπου ζωής που αφοπλίζει τα νεανικά όνειρα, αμβλύνει συνειδήσεις, περιθωριοποιεί τμήματα νέων.

Σε αυτά τα πλαίσια, τα τελευταία χρόνια με ιδιαίτερη ένταση, αστοί κονδυλοφόροι και πολιτικοί, νεοφιλελεύθεροι και κεντροαριστεροί, έχουν επιδοθεί σε μια άνευ προηγουμένου εκστρατεία που στοχεύει να δημιουργήσει μαζική κοινωνική ανοχή απέναντι στο φαινόμενο των ναρκωτικών.

Η επίσημη πολιτική της κυβέρνησης και οι οδηγίες της Ε.Ε., αντί να αντιμετωπίζουν το πρόβλημα, κινούνται στην αντίθετη κατεύθυνση.

Έτσι το πρόβλημα της χρήσης ναρκωτικών ολοένα και γνωρίζει μεγαλύτερες διαστάσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι την τελευταία μόνο 5ετία ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΤΗΚΕ η χρήση στις νεαρές ηλικίες.

Προσχήματα για ένταση καταστολής...


«Η εγκληματικότητα στο κέντρο είναι σε ποσοστό 90% οργανωμένο έγκλημα. 
Και η εμπορία ναρκωτικών και η πορνεία του δρόμου, η παράνομη πορνεία, ακόμη και η επαιτεία είναι οργανωμένη σε δίκτυα. 
Τα δίκτυα αυτά πρέπει να εξαρθρωθούν...   
Δεν είμαι πεπεισμένος ότι πρόκειται μόνο για λαθρομετανάστες. 
Πρέπει να είναι και ελληνικά εγκληματικά κυκλώματα ανακατωμένα».
 Αυτά είπε χτες (στο vimafm) ο δήμαρχος Αθηναίων, Γ. Καμίνης, ο οποίος όμως την ίδια στιγμή πλειοδοτεί σε μέτρα καταστολής των μεταναστών και διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας. 

ΤΟ ΚΑΜΙΝΗ... ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ...

«Η εγκληματικότητα στο κέντρο της Αθήνας είναι σε ποσοστό 90% οργανωμένο έγκλημα. 
Και η εμπορία ναρκωτικών και η πορνεία του δρόμου, η παράνομη πορνεία, ακόμη και η επαιτεία είναι οργανωμένη σε δίκτυα. 
Τα δίκτυα αυτά πρέπει να εξαρθρωθούν...Δεν είμαι πεπεισμένος ότι πρόκειται μόνο για λαθρομετανάστες. Πρέπει να είναι και ελληνικά εγκληματικά κυκλώματα ανακατωμένα». 
Αυτά είπε χτες (στο vimafm)  ο αρχιμαφιόζος ΠΑΣΟΚΟΣ δήμαρχος Αθηναίων, 
Γ. Καμίνης, ο οποίος όμως την ίδια στιγμή πλειοδοτεί σε μέτρα καταστολής των μεταναστών και διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας. 

Στη βρώμικη συναίνεσή σας, απαντάμε: ΟΧΙ !!!


Στη βρώμικη συναίνεσή σας, για:
Τη σφαγή μας, στην πολτοποίηση, στην απόλυτη φτωχοποίησή μας.
Απαντάμε: ΟΧΙ, δεν θα πάρουμε !

Στη βρώμικη συναίνεσή σας για:
Την «εξ αποκαλύψεως αλήθεια» εκείνων που ένα χρόνο πριν διαφήμιζαν το μνημόνιο και έταζαν τη «σωτηρία» της Ελλάδας από το χρέος, αλλά μόλις χτες – μετά από αμέτρητες θυσίες και αβάσταχτα μέτρα – ήρθαν διά στόματος Γιούνκερ να δηλώσουν ότι το χρέος «δεν είναι βιώσιμο».
Απαντάμε: ΟΧΙ, δεν θα πάρουμε !