Σελίδες

16 Μαΐ 2011

Το καζάνι βράζει ...



Η έκρυθμη κατάσταση στην Αθήνα από τις επιθέσεις του κρατικού μηχανισμού κατά των λαϊκών διαδηλώσεων και των ακροδεξιών ρατσιστών κατά Ελλήνων και μεταναστών, μετέτρεψε την πόλη σε καζάνι που βράζει. 
Η οικονομική κρίση έχει ήδη μετατραπεί σε κοινωνική και πολιτική.


Η δολοφονικές επιθέσεις της αστυνομίας και των ακροδεξιών κατά απεργών, διαδηλωτών και μεταναστών που εκδηλώθηκαν από τις 11 Μαΐου και μετά, χωρίς να γνωρίζουμε τη συνέχεια, σημειώνουν μια σημαντική στροφή στη μέχρι τώρα κατάσταση της κοινωνίας. 

Η απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Γ'Διεθνούς για τη διάλυσή της.



«Στις 22 του Μάη 1943 η Εκτελεστική Επιτροπή της Κομμουνιστικής Διεθνούς έκανε γνωστή στον κόσμο μια απόφαση με την οποία προτεινόταν: 
"Να διαλυθεί η Κομμουνιστική Διεθνής σαν καθοδηγητικό κέντρο του διεθνούς εργατικού κινήματος και τα τμήματά της ν' απαλλαγούν από τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το καταστατικό της Κομμουνιστικής Διεθνούς και τις αποφάσεις των Συνεδρίων της". Η απόφαση έλεγε: "Το Προεδρείο της Εκτελεστικής Επιτροπής της Κομμουνιστικής Διεθνούς, μη μπορώντας, λόγω των

«Πρέπει να διηγείσαι την αλήθεια».



Ο ΜΙΧΑΗΛ ΡΟΜΜ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΑΛΗΘΙΝΟ ΦΑΣΙΣΜΟ»
Σκέψεις του σπουδαίου σκηνοθέτη και δασκάλου για το ντοκιμαντέρ - «ανατόμο» του φασισμού.
Η προβολή του αριστουργηματικού ντοκιμαντέρ του μεγάλου Σοβιετικού σκηνοθέτη, θεωρητικού και δασκάλου του σινεμά, Μιχαήλ Ρομμ «Ο αληθινός φασισμός» (σ.σ. «Συνηθισμένος φασισμός» ο πρωτότυπος τίτλος), στον κινηματογράφο «Τριανόν» στην Αθήνα (σε διανομή «New Star»), αποτελεί έναν πολύ καλό, αλλά και χρήσιμο τρόπο να τιμήσει ένας σκεπτόμενος άνθρωπος τη Μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης που γιορτάσαμε στις 9 Μάη. 

Εκκωφαντική η ταύτιση ανάμεσα στα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση και στις προτάσεις που κατέθεσε από το Ζάππειο ο Αντ. Σαμαράς.



«Είμαστε υπέρ των επιχειρήσεων»αναφώνησε την Πέμπτη από το Ζάππειο ο Αντ. Σαμαράς, πριν καταθέσει την πρόταση της ΝΔ για «επανεκκίνηση της οικονομίας».
Μια βδομάδα νωρίτερα ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, μιλώντας στη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και προπαγανδίζοντας τους στόχους του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Σταθερότητας, σημείωνε: «Στηρίζουμε με κάθε μέσο την υγιή επιχειρηματικότητα».

Να αδυνατίσει το αστικό σύστημα με το λαό στο δρόμο...



Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, με τη συνδρομή των άλλων αστικών κομμάτων, δυναμώνουν την προπαγάνδα για «συναίνεση» και «εθνική συνεννόηση». 
Δεν είναι η πρώτη φορά. Από την πρώτη ώρα που εκλέχτηκε αυτή η κυβέρνηση, η αστική τάξη προσπάθησε να καταστήσει όλα τα κόμματα, και κατ' επέκταση το λαό, συνένοχους στην αντιλαϊκή πολιτική της. 
Σε ό,τι αφορά τη ΝΔ, το ΛΑ.Ο.Σ. και τις άλλες δυνάμεις που πολιτεύονται συμπληρωματικά στο δικομματισμό, δεν κουράστηκε καθόλου να εξασφαλίσει την επί της ουσίας συναίνεση στον πόλεμο ενάντια στο λαό, που για λογαριασμό της πλουτοκρατίας διευθύνει η κυβέρνηση.
Σήμερα, όμως, κάτω από το βάρος των εξελίξεων, όλα δείχνουν ότι έχει εξαντληθεί η δυναμική της «εποικοδομητικής αντιπολίτευσης» της ΝΔ, ή της θετικής ψήφου που έδωσε ο ΛΑ.Ο.Σ. στο μνημόνιο. 

Πιο κοντά στη διχοτόμηση και στη μοιρασιά του πλούτου...



ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ
Σε ένα μπαράζ επαφών, προκειμένου να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση, αλλά και αναγνώριση έχουν επιδοθεί οι αντικαθεστωτικοί του Εθνικού Συμβουλίου, πιέζοντας με όλους τους δυνατούς τρόπους για την όσο πιο τάχιστη εφαρμογή των αποφάσεων που έλαβε, την περασμένη βδομάδα στη Ρώμη, η «Ομάδα Επαφής» και προβλέπουν σύσταση ενός «ταμείου οικονομικής στήριξής» τους. 

Πίσω από τη βιτρίνα του γερμανικού «θαύματος».



Την ώρα που η Ελλάδα, η Ιρλανδία, η Πορτογαλία απειλούνται με χρεοκοπία και χώρες όπως η Ισπανία και η Ιταλία ασφυκτιούν εξαιτίας των ελλειμμάτων και του χρέους, στη Γερμανία συντελείται ένα «θαύμα». Μια πλευρά αυτού του «θαύματος» αφορά στην εντυπωσιακή αύξηση των εξαγωγών, οι οποίες εκτοξεύθηκαν το Μάρτη 7,4% υψηλότερα σε σχέση με το Φλεβάρη, στα 98,3 δισ. ευρώ.
ΕΠΙΠΕΔΟ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ το υψηλότερο από το 1950, όταν ξεκίνησαν να κρατούνται τα σχετικά στοιχεία. 

Η ατυχής Αμερικανίς καμαριέρα, που δεν πρόλαβε να στρωσ΄ καν...



ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ :  Black Bedlam

Στην προηγούμενη ακριβώς ανάρτησή μου έβαζα τίτλο:

"Δεν σας φοβόμαστε, σας βγάζουμε την γλώσσα και κοιτώντας σας, κρατάμε την κοιλιά μας, σκασμένοι από 
 τα γέλια"

Έρχεται λοιπόν σήμερα η είδηση βόμβα:

"Συνελήφθει ο Στρος Καν για  σεξουαλική επίθεση, απόπειρα βιασμού και ομηρία."

Καταγγελία της καμαριέρας του ξενοδοχείου όπου διέμενε, "ο καλός σύμμαχος" της Ελλάδας, σύμφωνα με την διατύπωση του "έγκριτου" δημοσιολόγου Καψή, αλλά και προσωπικού φίλου του δικού μας ΓΑΠ,διατείνεται, ότι την βίασε μέσα στην τουαλέτα της σουίτας  όπου διέμενε ο Στρος Καν.

Αρκετές αλήθειες από το στόμα της Λιάνας Κανέλλη ...

















Αρκετές αλήθειες από το στόμα της Λιάνας Κανέλλη

Απλώνουν αντιμεταναστευτικό «φράκτη» στα σύνορα...


Το εξελισσόμενο ανθρωποκυνηγητό σε βάρος προσφύγων του ιμπεριαλισμού, από τους μηχανισμούς καταστολής της ΕΕ και των κρατών - μελών, εντείνεται το επόμενο διάστημα. Κομισιόν και αρμόδιες εθνικές υπηρεσίες (π.χ. Ελλάδα και Βουλγαρία) μελετούν την κατάσταση ετοιμάζοντας ακόμα αυστηρότερα μέτρα για το άμεσο μέλλον.
Από τις αρχές του χρόνου, καταγράφηκαν κύματα προσφυγιάς από χώρες της Βόρειας Αφρικής, ιδίως τη Λιβύη. 
Η Κομισιόν εκτιμά ότι περισσότερα από 650.000 άτομα εγκατέλειψαν τη χώρα κυρίως προς Τυνησία και Αίγυπτο. Παράλληλα, περισσότεροι από