Σελίδες

11 Μαΐ 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΙΝΑΠ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ



Σήμερα γίναμε μάρτυρες της ατέλειωτης και ασύλληπτης βαρβαρότητας που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση των μνημονίων προκειμένου να καταστείλει κάθε υγιή αντίδραση πολίτη που αντιστέκεται στα σχέδια που απεργάζεται το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο και εφαρμόζουν πιστά οι υπηρέτες τους στη χώρα.

Δεκάδες τραυματισμένοι – χτυπημένοι από τα ΜΑΤ διαδηλωτές διακομίστηκαν με το ΕΚΑΒ ή ήλθαν μόνοι τους στο νοσοκομείο μας. Οι περισσότεροι με θλαστικά τραύματα στο κεφάλι. Ανάμεσά τους 30χρονος διαδηλωτής που διακομίστηκε σε βαριά, προθανάτιο κατάσταση, με ανισοκορία και τεράστιο επισκληρίδιο αιμάτωμα. Αυτήν τη στιγμή χειρουργείται από συναδέλφους μας που αγωνίζονται να σώσουν τη ζωή του.

ΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ...



Ν' αποποιηθούν την ευθύνη για το φρικτό και αργό θάνατο στον οποίο υπέβαλαν 61 μετανάστες αφήνοντάς τους να πεθάνουν από πείνα και δίψα σε ένα πλοιάριο με μηχανική βλάβη που παράδερνε επί 16 ημέρες στη Μεσόγειο πριν ξεβραστεί πάλι στις λιβυκές ακτές από όπου απέπλευσε, προσπάθησαν, χθες, επισταμένα οι εκπρόσωποι του ΝΑΤΟ, διαψεύδοντας τις καταγγελίες των 11 επιζώντων. 
Η απάνθρωπη αυτή πραγματικότητα, που δεν έρχεται σε αντίθεση με την ίδια τη φύση του ΝΑΤΟ, δεν κατέστη δυνατόν, πλέον, να κρατηθεί κρυφή. 

Αντιδραστικό συνονθύλευμα...



Η Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών ή αλλιώς «Σπίθα» του Μ. Θεοδωράκη αποτελεί ένα συνονθύλευμα ετερόκλητων δυνάμεων, με κοινό στόχο τον εγκλωβισμό του λαού σε ανώδυνα για το σύστημα μονοπάτια, που όχι μόνο δεν έρχονται σε σύγκρουση με την αντιλαϊκή πολιτική, αλλά σε πολλές περιπτώσεις κινούνται σε άκρως αντιδραστική κατεύθυνση.
Αυτό επιβεβαιώνεται από πρωτοβουλίες που παίρνουν οι τοπικές «Σπίθες», όπως αυτή του Θριασίου, η οποία καλούσε σε εκδήλωση με ομιλητή τον Κωνσταντίνο Ρωμανό, καθηγητή του πανεπιστημίου Αιγαίου και θέματα - όπως αναφέρεται στο σχετικό κάλεσμα - που αφορούν τα παρακάτω: «Ο Ελληνας πολίτης χάνει το απόρρητο της προσωπικής του ζωής και φακελώνεται

Κλιμάκωση του πολέμου και νέα δάνεια...



Σε προχωρημένο στάδιο οι συνεννοήσεις. 
Στην Αθήνα από σήμερα και τα υψηλόβαθμα στελέχη της τρόικας.
Στην Αθήνα για τις τελικές συνεννοήσεις βρίσκονται από χτες τα υψηλόβαθμα κλιμάκια της τρόικας, προκειμένου να κλειδώσουν τα πρόσθετα αντιλαϊκά μέτρα. 
Η βάρβαρη κλιμάκωση μαζί με το μνημόνιό τους, παίρνει τυπικά διετή παράταση (για την ώρα μέχρι το 2017) ενώ ταυτόχρονα ανεβάζουν κάθετα τους ποσοτικούς στόχους για τα νέα χαράτσια, φέρνοντας για νωρίτερα και το χρονοδιάγραμμα για τις ιδιωτικοποιήσεις μαμούθ, ύψους 50 δισ. ευρώ.

«Ορχήστρα του Φόβου»...



ΔΗΛΑΔΗ, ΠΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ συναίνεση θέλουν και μας έχουν «φάει τα αυτιά» από το πρωί ως το βράδυ; 
Από ραδιόφωνα, εφημερίδες και τηλεοράσεις μέχρι δηλώσεις πολιτικών, «δημοσιολόγων» και «κοινωνικών εταίρων»;
Η Νέα Δημοκρατία έχει ψηφίσει το 80% των νομοσχεδίων της κυβέρνησης και στα υπόλοιπα διαφωνεί στα δευτερεύοντα. Ο ΛΑ.Ο.Σ. με κάθε ευκαιρία δηλώνει πως πρέπει να στηρίξουμε την κυβέρνηση για το καλό της χώρας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί την «εργασιακή ειρήνη» προϋπόθεση ανάπτυξης, η Ντόρα Μπακογιάννη απαιτεί εδώ και τώρα «εθνική συνεννόηση», η ΔΗΜΑΡ έχει εποικοδομητικές προτάσεις και ο Γ. Δημαράς επίσης.

Δολοφονούν παιδιά οι ΝΑΤΟικοί...



Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στη Λιβύη βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ η κτηνωδία ενάντια στο λαό της δεν έχει όρια. Η επέμβαση αυτή, όπως άλλωστε και οι άλλες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, νωρίτερα στην ενιαία Γιουγκοσλαβία εμφανίζονταν από τους μακελάρηδες ως «ανθρωπιστική βοήθεια για να σωθούν οι λαοί από αυταρχικούς ηγέτες». Δύο μόνον ενδεικτικά γεγονότα ρίχνουν με τον πιο παταγώδη τρόπο τη «μάσκα» του δήθεν ανθρωπισμού τους.

Η αστική τάξη είναι ο αντίπαλος...



Δυο φονικά χτες ήρθαν να αναδείξουν τα δυο μέτρα και δυο σταθμά του αστικού Τύπου.
Ενας ναυτεργάτης έγινε κομμάτια πάνω στο κρουαζιερόπλοιο «Ζενίθ». Η είδηση είναι εξαφανισμένη από τα αστικά μέσα ενημέρωσης. Γιατί;
Ενας υπάλληλος σκοτώθηκε στο κέντρο της Αθήνας. Το θέμα προβλήθηκε από τα αστικά μέσα ενημέρωσης.
Η διαφορά βρίσκεται στο γεγονός ότι στην πρώτη περίπτωση ο ένοχος έχει όνομα: Εφοπλιστής. Στη δεύτερη, οι ένοχοι είναι χρήσιμοι για να καλυφθεί το διαρκές έγκλημα της τάξης που καθημερινά σκοτώνει εργάτες.
Η αστική τάξη έχει τα μέσα ενημέρωσης στα χέρια της. Χειραγωγεί συνειδήσεις με τέτοιους απλούς τρόπους. Με το χειρισμό των ειδήσεων. Η δεύτερη είδηση είναι χρήσιμη για να οξύνεται η αντίθεση μεταξύ των θυμάτων του ίδιου ενόχου.

Ρίτσος και η αποδόμησή του στην σχολική λογοτεχνία.



Η  απόπειρα ιδεολογικού «αποχρωματισμού» της ποίησης του Γ. Ρίτσου και η σκόπιμη αλλοίωση της πολιτικής του ταυτότητας και της κομματικής του ένταξης δεν αποτελούν μιαν ειδική ατυχή περίπτωση στην πρόσφατη σχολική βιβλιογραφία, αντίθετα συγκροτούν τυπικό και ουσιαστικό δείγμα της γενικότερης αντιδραστικής στροφής στο περιεχόμενο της εκπαίδευσης μέσα από τα νέα βιβλία και αναλυτικά προγράμματα, στα οποία κατισχύει η ιδεολογική μονομέρεια. Αυτή η μεροληψία δεν εκφράζεται μόνο με την υπερπροβολή των εκπροσώπων του ιδεαλισμού και της κυρίαρχης πολιτικής και την επικράτηση του ανορθολογισμού, αλλά και με την παραχάραξη και κιβδηλοποίηση των εκπροσώπων της μαρξιστικής σκέψης και ιδεολογίας στη λογοτεχνία,

«Ομορφος κόσμος»...



1) Μέσα στο 2009, κατά τη διάρκεια της κρίσης, σύμφωνα με τη λίστα «Fortune 500», οι 500 μεγαλύτεροι μονοπωλιακοί όμιλοι των ΗΠΑ αύξησαν τα κέρδη τους κατά 335%. Οι συγκεκριμένοι όμιλοι είδαν την κερδοφορία τους να εκτινάσσεται στα 391 δισεκατομμύρια δολάρια.
  • Τη χρονιά που αύξησαν τα κέρδη τους κατά 335%, οι ίδιοι όμιλοι προχώρησαν στην απόλυση 821.000 εργαζομένων και ένας στους πέντε Αμερικανούς εργαζόμενους είχε εισοδηματικές απώλειες τουλάχιστον 25%.
*
2) Μέσα στο 2010, σύμφωνα με το περιοδικό «Forbes», ο τζίρος των 2.000 μεγαλύτερων πολυεθνικών ομίλων του πλανήτη ξεπέρασε το ΑΕΠ των ΗΠΑ, της ΕΕ και της Κίνας μαζί.

Σήμερα απεργούμε όλοι με το ΠΑΜΕ!...



Υπόθεση που αφορά την οργάνωση της πάλης για την προστασία της λαϊκής οικογένειας από την εξαθλίωση αποτελεί η σημερινή πανεργατική πανελλαδική απεργία.
Η σημερινή αναμέτρηση που ξεκίνησε από τα χαράματα με τη μάχη της περιφρούρησης στα γιαπιά, στα λιμάνια, στις επιχειρήσεις, στα εργοτάξια, στις τράπεζες, στα ξενοδοχεία κτλ. προϋποθέτει οι εργάτες να επιθεωρήσουν τις δυνάμεις τους, με την ευθύνη και την απαιτητικότητα που γεννούν οι σημερινές συνθήκες. Να δυναμώσει η δράση ώστε να αποκαλυφθούν τα ψευτοδιλήμματα και οι εκβιασμοί που δημιουργεί η πλουτοκρατία για να πείσουν τους εργαζόμενους πως πρέπει να φορτωθούν τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης, πως η κατακρεούργηση των δικαιωμάτων τους επιβάλλεται για «το δικό τους καλό» και όχι επειδή αυτός είναι ο νόμος με τον οποίο υπάρχει και λειτουργεί η καπιταλιστική οικονομία.

ΤΟΝ ΓΥΦΤΟ ΚΙ ΑΝ ΤΟΝ ΠΛΥΝΕΙΣ ( ΔΗΜΑΡΑΣ ) ...ΠΑΣΟΚ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ...



Με το κάλεσμα περί συναίνεσης, για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της χώρας, συντάχθηκε προχτές ο (γύφτος)   Γ. Δημαράς,  βουλευτής του ΠΑΣΟΚ που μετά την εκλογή του ανακάλυψε ότι διαφωνεί με την πολιτική της κυβέρνησης και ο οποίος, αφού τον φούσκωσαν τα πουλημένα αστικά ΜΜΕ σαν «αντιμνημονιακό» δήθεν υποψήφιο στις τοπικές εκλογές, βρέθηκε με δικό του κόμμα. 
Ο Γ. Δημαράς είπε ότι χρειάζεται «πανεθνική εγρήγορση και επιφυλακή για να λυθούν τα μεγάλα μας προβλήματα», τα οποία δεν μπορεί να αντιμετωπίσει ένα μόνο κόμμα, αλλά «χρειάζεται συνεργασία όλων των Ελλήνων, των πολιτικών φορέων και κοινωνικών  



Οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ, το χρέος... και η κοροιδία...



Τo πρόβλημα δεν είναι οι προτάσεις που διατυπώθηκαν για τη διαχείριση του χρέους, των ελλειμμάτων, του καπιταλισμού σε τελευταία ανάλυση. Αυτό το κάνει καθένας υποστηρικτής του καπιταλισμού. 
Το ζήτημα είναι ότι κοροϊδεύουν τους εργαζόμενους όσοι προβάλλουν τέτοιες διαχειριστικές προτάσεις ως φιλολαϊκές. 
Ο λόγος για το τριήμερο Συνέδριο της Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου που έγινε στη Νομική (6-8 Μάη) με τη συμμετοχή Ελλήνων και ξένων οικονομολόγων, πανεπιστημιακών, συνδικαλιστών και την πολιτική στήριξη του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και άλλων του οπορτουνιστικού χώρου. 

Ποτε μαυρα ποτε ασπρα...

Ο Γιαννης Λεμπεσης και η παρεα του. Ευτυχως υπαρχουν αυτοι οι καλητεχνες που αγαπουν και προβαλουν το ρεμπετικο & το Σμηρνεικο. -
 ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΦΙΛΕΣ ΜΟΥ. - 

Οι αστοί τρομάξανε ...

Oi astoi tromaxane Panos Tzavelas

Μπεζεντάκος

Οι αστοί τρομάξανε
Και κάστρα φτιάξανε