Σελίδες

25 Απρ 2011

Ο χρόνος της αγυρτείας τελείωσε...



1. Μετά το μεγάλο αγώνα που έδωσε για την παραποίηση του πραγματικού, το καθεστώς στρέφει τώρα τους δημοσιογράφους κατά της αλήθειας. Καθ' ολοκληρίαν ψεύτης, ο πρωθυπουργός μάς αντιμετωπίζει σαν μια μωρόπιστη μάζα, που το μόνο που της αξίζει είναι να ζει και να πεθαίνει μέσα στο ψέμα.
2. Η ανεπάρκειά του θα έφερνε τον πρωθυπουργό αργά ή γρήγορα αντιμέτωπο με την αλήθεια. Μονίμως εγκατεστημένος στο μικρόκοσμο της τρόικας, μέτριος και ως εκ τούτου ολέθριος για την πατρίδα, αηδιάζει και αγανακτεί με τους φαντασιόπληκτους Ελληνες, που εξακολουθούν να του φέρνουν εμπόδια.
3. Ποιος το περίμενε να μαθαίνουμε τι ακριβώς θα μας βρει από τρεις εμετικές μύγες του ΔΝΤ σε συνέντευξη Τύπου: η απρέπεια, η άγνοια και το θράσος τους ανάγκασαν όσους ψήφισαν υπέρ του Μνημονίου να κλαίνε με κροκοδείλια δάκρυα. Παρεξηγημένες ψυχές...

Η αναδιάρθρωση του χρέους και οι εργαζόμενοι...



Μαζί με την αποκορύφωση του δράματος του θεανθρώπου τη Μεγάλη Εβδομάδα, όπως θέλει η χριστιανική παράδοση, κορυφώνεται και το «δράμα» της αναδιάρθρωσης του ελληνικού κρατικού χρέους. 
Αυτό που παρακολουθούμε τις τελευταίες βδομάδες είναι, τις καπιταλιστικές αγορές να προεξοφλούν και να θεωρούν δεδομένη την αναδιάρθρωση και την ελληνική κυβέρνηση, συνεπικουρούμενη από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ, να διαψεύδει μετά βδελυγμίας τα σενάρια αυτά...

Διακήρυξη για την αντεπανάσταση στην ΕΣΣΔ.



Η απόφαση του 18ου Συνεδρίου του ΚΚΕ για το Σοσιαλισμό είχε ιδιαίτερη απήχηση στο διεθνές κομμουνιστικό κίνημα και για την αναζωογόνηση της πάλης της εργατικής τάξης στην κατεύθυνση σύνδεσής της με στόχο το σοσιαλισμό - κομμουνισμό, για την αναζωογόνηση της επαναστατικής στρατηγικής σε διεθνές επίπεδο. Το κείμενο της Απόφασης προκάλεσε το ενδιαφέρον πολλών Κομμουνιστικών Κομμάτων σε μια σειρά από χώρες. Είναι ενδεικτικό ότι η Απόφαση του 18ου Συνεδρίου έχει μεταφραστεί με την ευθύνη Κομμουνιστικών Κομμάτων σε πολλές γλώσσες και έχει αποτελέσει βάση για συζήτηση ανάμεσα στους κομμουνιστές σε πολλές χώρες από όλο τον κόσμο. Εχει δημοσιευτεί - ακόμα και σε συνέχειες - στα θεωρητικά και πολιτικά όργανα αρκετών ΚΚ. Αρκετά ΚΚ δρομολογούν τη συζήτηση για τα συμπεράσματα από τη σοσιαλιστική οικοδόμηση και τις νομοτέλειές της. Η γόνιμη συζήτηση που έχει ανοίξει στα ΚΚ αποτελεί σημαντική «σπορά», για να βγουν συμπεράσματα από τη σοσιαλιστική οικοδόμηση.

"Το μέλλον του κόσμου είναι η λαϊκή εξουσία, ο σοσιαλισμός"


Υποχρεωμένη να υπερασπιστεί τη διαιώνιση του καπιταλισμού, η αστική οικονομική σκέψη, απορρίπτει τους βασικούς νόμους του ίδιου του καπιταλιστικού συστήματος. Επόμενα δεν γίνεται να δεχτεί, ότι οι αντιφάσεις και οι αντιθέσεις του καπιταλισμού - που γεννιούνται και αναπτύσσονται στη διαδικασία της καπιταλιστικής παραγωγής - όταν οξυνθούν, εξαιτίας της συνεχούς επαναστατικής βελτίωσης της παραγωγικότητας, (η επιστημονικοτεχνική επανάσταση σήμανε τη ριζικά ποιοτική μεταμόρφωση των παραγωγικών δυνάμεων, με βάση την μετατροπή της επιστήμης σε άμεση παραγωγική δύναμη, σε βασικό παράγοντα της κοινωνικής παραγωγής) έχουν σαν συνέπεια, τη διαρκώς αυξανόμενη συσσώρευση κερδών και κεφαλαίων (υπερσυσσώρευση) , που κάνουν αδύνατη τη διευρυμένη αναπαραγωγή του κοινωνικού κεφαλαίου και οδηγούν, βίαια, στο ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης.

Μετά το «νέο σχολείο» και πριν το «νέο ΑΕΙ»



Η αρχή έγινε με την εκπαιδευτικά επαναστατική κυβερνητική τομή: «Εξορθολογισμός στα θετικά μαθήματα: Λιγότερη ύλη, Περισσότερη γνώση». Εκείνο το οποίο κατέπληξε στην αιτιολογική έκθεση, πριν από όλα, είναι η κατ' ουσίαν αποδοχή από μέρους της υπουργού της άποψης πολλών μαθητών, όπως αναφέρει, ότι τα «θετικά μαθήματα» - υποθέτω ότι στο κείμενο εννοεί τα μαθήματα που αφορούν τις θετικές επιστήμες και όχι το ηλεκτρικό τους φορτίο - «είναι ιδιαιτέρως δύσκολα».
Ασφαλώς! Το να χρησιμοποιείς το μυαλό σου, το να αποκαλύπτεις τα αίτια των φυσικών φαινόμενων, και τις νομοτέλειές τους, το να αποκτήσεις αναλυτική - συνθετική σκέψη, δεν είναι «εύκολο».

ΟΙ ΠΟΝΟΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ




ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΠΟΧΗ,ΚΑΘΕ ΠΟΛΕΜΟ,ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΞΕΡΙΖΩΜΟ,
Η ΠΙΟ ΤΡΑΓΙΚΗ ΦΙΓΟΥΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΝΑ.
Η ΜΑΝΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΕΞΟΥΣΙΑ.
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΜΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ.
ΑΥΤΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΡΕΠΕΙ, ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ Ν' ΑΛΛΑΞΕΙ.

ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ- ΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΥΡΗΣ