Σελίδες

8 Απρ 2011

Τι έγινε; Η περηφάνεια όλης της χώρας μετακόμισε στην Κερατέα;


Η υπόθεση της Κερατέας μας έχει όλους απασχολήσει και δικαίως βέβαια.
Έχουν περάσει κοντά 4 μήνες και  η αντίσταση του λαού είναι πρωτοφανής για τα μεταπολιτευτικά χρονικά.
Μαζικά και αποφασισμένα, ένας κόσμος κάτω από ένα κοινό πρόβλημα, κατάφερνει να ορθώσει το ανάστημά του ενάντια στις επιδιώξεις των μεγαλοεπιχειρηματιών και των  πολιτικών τους εκπροσώπων.
Οι επιθέσεις που δέχεται ο λαός της Κερατέας, τόσο ισχυρές, τόσο βάρβαρες. 
Επιδρομές  με όλους τους κατασταλτικούς μηχανισμούς που διατίθενται, με επαίσχυντες μεθόδους, με άνανδρες επιθέσεις, που παραπέμπουν σε άλλες μαύρες εποχές.
Και παρ΄όλα αυτά οι κάτοικοι, αντιστέκονται σαν το Ανυπότακτο Γαλατικό χωριό του Αστερίξ.

Τι το ιδιαίτερο συμβαίνει στην Κερατέα και η οργή για την αδικία που τους επιβάλλεται μετουσιώνεται σε οργανωμένη πάλη, σε αποφασιστικό μαζικό αγώνα;

Η κρίση είναι ταξική και η λύση αριστερή...

• Η περίπτωση της «Σπίθας»
Η όξυνση της κρίσης εντείνει αναπόφευκτα τις ταξικές και πολιτικές αντιθέσεις του καπιταλισμού. Παράλληλα αναβιώνουν σειρά από φαινόμενα που είχαν ατονήσει όσο καιρό το σύστημα περνούσε εποχές απόλυτης πολιτικής κυριαρχίας και σχετικά ομαλής οικονομικής λειτουργίας. Η κρίση επαναφέρει στην επιφάνεια όχι μόνο βασικά θέματα πολιτικής αλλά καθαρότερα από κάθε άλλη φορά το ζήτημα της εξουσίας από την πλευρά της εργατικής τάξης ως ριζική λύση στην κρίση και στο αδιέξοδο του καπιταλισμού.

Η άρχουσα τάξη, προκειμένου να αποφύγει την αναβίωση παρόμοιων θεμάτων, ασκεί με όλα τα μέσα που διαθέτει ισχυρότατη ιδεολογική και πολιτική πίεση σε όλα τα στρώματα του ελληνικού λαού και ιδίως στην εργατική τάξη. 

Debtocracy - Η κριτική...

Αναδημοσίευση απο : REDFLY PLANET
Είδαμε και αυτό το ντοκυμαντέρ. Φαίνεται πως εξαπλώνεται σαν μόδα, η χρήση της εικόνας και του ήχου μέσω του διαδικτύου, ώστε κάποιος να προπαγανδίσει την άποψή του. Γιατί όχι θα μου πείτε, αφού έχει θαυμαστά αποτελέσματα όσον αναφορά την κατανόησή της απο τον θεατή. Σχεδόν δεν χρειάζεται να σκεφτεί ! Η αστική τάξη εξάλλου το κάνει εδώ και χρόνια, μέσω των μέσων ενημέρωσης που κατέχει (δηλαδή όλα τα ΜΜΕ) και τα αποτελέσματα τα βλέπουμε μπροστά μας, σε καθημερινή βάση ... Λαούς που δεν έχουν την όρεξη, ούτε καν να αγωνιστούν για τα θεμελιώδη δικαιώματά τους !