Σελίδες

4 Απρ 2011

Α. Παπαρήγα για κρίση.

Κοινές ασκήσεις ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας...


Προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας,

Σε κυβερνητική σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Βουλή, με συμμετοχή των Υπουργών Εθνικής Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη, Εξωτερικών, Οικονομικών καθώς και των αναπληρωτών Υπουργών των Εξωτερικών και Άμυνας, αποφασίστηκαν μέτρα προκειμένου, όπως έλεγαν κυβερνητικές πηγές, «να μειωθούν οι προϋπολογισμοί»
Η μείωση δαπανών είναι το πρόσχημα προκειμένου να αποκρύβει η πραγματική κυβερνητική επιδίωξη που είναι η παραπέρα ενίσχυση των κατασταλτικών μηχανισμών, η ανάθεση στις ένοπλες δυνάμεις καθηκόντων αστυνόμευσης και η σταδιακή ενσωμάτωσή τους σε δομές που στοχεύουν τον εχθρό λαό. 
Πρόκειται για σχεδιασμούς που προωθούν οι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί, η άρχουσα τάξη της χώρας, και οι κυβερνήσεις της του ΠΑΣΟΚ τώρα, όπως προηγούμενα της ΝΔ.

Μετά τα «πράσινα» έρχονται τα «αντισεισμικά» χαράτσια...


Ακόμη και την αδήριτη ανάγκη για αντισεισμική θωράκιση της χώρας μας - της χώρας με τη μεγαλύτερη σεισμικότητα της Ευρώπης - η κυβέρνηση σκοπεύει να εμπορευματοποιήσει, προσφέροντας ένα νέο πεδίο κερδοφορίας στο κεφάλαιο, επιβαρύνοντας ταυτόχρονα τη λαϊκή οικογένεια και με νέα χαράτσια για το πιστοποιητικό «αντισεισμικής επάρκειας», αντίστοιχα με αυτά «πράσινης κατοικίας και κατασκευής». 
Κι όλα αυτά αντί να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα για την αντισεισμική θωράκιση των κατασκευών με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και αποκλειστικά δημόσιους πόρους.
Ειδικότερα, ο υφυπουργός Υποδομών Γ. Μαγκριώτης, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), δήλωσε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει την εφαρμογή ενός Προγράμματος Ενίσχυσης Αντισεισμικότητας δημόσιων και ιδιωτικών κτιρίων, με επιχορήγηση του Δημοσίου. Το πρόγραμμα αυτό σταδιακά θα ξεκινήσει από κατασκευές προ του 1959, χρονιά που θεσπίστηκε ο πρώτος αντισεισμικός κανονισμός και θα κλιμακωθεί στις κατασκευές προ του 1985, χρονιά της πρώτης αναβάθμισης του αντισεισμικού κανονισμού.

Οι αιτίες του πολέμου στην Λιβύη.


Πεδίο σφοδρών αντιπαραθέσεων μεταξύ διεθνικών μονοπωλίων ήταν η Λιβύη, πριν γίνει και πεδίο πολέμου για τα ΝΑΤΟικά μαχητικά. Οι αντιπαραθέσεις σχετίζονταν και με αποφάσεις του καθεστώτος Καντάφι για ζητήματα που έκαιγαν ξένες πολυεθνικές όπως: Οι καθυστερήσεις στις ιδιωτικοποιήσεις, κύρια στην «απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας». Τα μεγάλα ποσά που κατέβαλαν στο λιβυκό Δημόσιο για την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων της χώρας. Το άνοιγμα της Λιβύης στα κινέζικα μονοπώλια, η όλο και στενότερη συνεργασία μαζί τους.
-- Οπως προκύπτει από «Ετήσιες Εκθέσεις» που συνέταξε το 2009 και το 2010 το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της ελληνικής πρεσβείας στη Λιβύη, τα τελευταία χρόνια σημειώθηκε εκεί «μικρή επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων».

Η νέα ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Λιβύη και η στάση των οπορτουνιστών...

Η επέμβαση στη Λιβύη αποκαλύπτει την ενίσχυση της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας και την ένταση των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων στην ευρύτερη περιοχή. Φανερώνει το βρώμικο ρόλο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, που με τη στήριξη της ΝΔ, του ΛΑ.Ο.Σ. και του κόμματος της Μπακογιάννη δίνει «γην και ύδωρ» στους ιμπεριαλιστές. Η πρόσφατη ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ τοποθετείται αναλυτικά και αποκαλύπτει τις επιδιώξεις των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ, ΕΕ και ΝΑΤΟ στην περιοχή, όπως επίσης τα καθήκοντα και τον προσανατολισμό που θα πρέπει να έχει η πάλη των κομμουνιστών, συνολικά η εργατική - λαϊκή πάλη.
Σήμερα, στηριζόμενοι σε αυτήν την απόφαση, μπορούμε να δούμε ακόμα καλύτερα το ρόλο και τη στάση των αστικών πολιτικών δυνάμεων, το ρόλο του οπορτουνισμού.

Το τέλος της μέθης...



1. Για πάντα γουρούνια οι Αμερικανοί στρατιώτες: από το Γενάρη ως το Μάιο του 2010 οργάνωναν τη διασκέδασή τους εκτελώντας Αφγανούς αγρότες. Τηρούσαν μάλιστα με ευλάβεια την παράδοση των Ναζί να φωτογραφίζονται με τα θύματά τους γελαστοί. Σε μία από τις φωτογραφίες που δημοσιεύονται στο γερμανικό περιοδικόDer Spiegel, ποζάρει ένας Αμερικανός στρατιώτης πάνω στη σορό του Αφγανού Γκουλ Μουντίν, τον οποίο μόλις έχει σκοτώσει. Αυτούς αποκαλεί συμμάχους ο Γιωργάκης, και μαζί τους παίρνει μέρος στον πόλεμο στη Λιβύη.
2. Απαίδευτος και ασυνάρτητος ο πρωθυπουργός, δεν κάνει τίποτε άλλο από το να παρακολουθεί και μετά ν' ακολουθεί τις εξελίξεις.

ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΡΝΑΛΗΣ: Aληθινή η τέχνη που ανοίγει δρόμο στο μέλλον.


«Σ' όλη τη ζωή του δασκάλου, του λογοτέχνη και
του δημοσιογράφου, ποτέ ούτε έκανα ούτε έγραψα
τίποτα παρά τη συνείδησή μου ή εναντίον του λαού,
εναντίον της ελευθερίας του και των δικαιωμάτων του»
(από το γράμμα του, το 1966, στη βράβευσή του από τους δημοσιογράφους).
Δε θα μπορούσε να είναι διαφορετική η πορεία του Κώστα Bάρναλη. Γνωρίζουμε πόσο συνεπής στάθηκε, στα ιδανικά του. Διώξεις, εξορία, άρνηση κάθε αναγνώρισης, λοιδορίες, ήταν το τίμημα της πίστης στα υψηλά ιδανικά της κομμουνιστικής ιδεολογίας. Αυτός ήταν ο Βάρναλης ο πιο ριζοσπαστικός ποιητής της νεότερης Ελλάδας. Ο σοφός πνευματικός δημιουργός, ένας γνήσιος κι αληθινός άνθρωπος, ο μπάρμπα - Κώστας, ο φίλος του λαού και των προλετάριων. Με την τέχνη του πολέμησε το κοινωνικό κατεστημένο, κατήγγειλε τις αδικίες, την ανισότητα και τις αθλιότητές του.

ΟΙ ΑΠΑΤΕΣ ΤΗΣ "ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑΣ" ΛΟΥΚΑΣ ΚΑΤΣΕΛΗ...

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το θέμα της ανεργίας των νέων, η υπουργός Εργασίας, Λούκα Κατσέλη, απάντησε βαθυστόχαστα ότι η ανεύρεση εργασίας είναι θέμα προσωπικότητας του κάθε νέου. 
Μάλιστα, επισήμανε ότι η ίδια, λόγω του ότι είναι ... "καθηγήτρια Πανεπιστημίου", έχει την ικανότητα από το πρόσωπο να διακρίνει αν ένας νέος άνθρωπος 
«θα έχει εργασιακή επιτυχία ή όχι». 
Επίσης, πέρα από την προσωπικότητα, υπογράμμισε ότι είναι και θέμα ικανοτήτων, όπως, για παράδειγμα, το πώς φτιάχνει ένας νέος το βιογραφικό του και το πώς και με ποιο τρόπο ψάχνει για δουλειά.