Σελίδες

14 Μαρ 2011

Ολοι στο Κιλελέρ...

Ο αγωνιστικός γιορτασμός για τα 101 χρόνια από την εξέγερση των κολίγων στο Κιλελέρ, που διοργανώνει η ΠΑΣΥ στις 27 του Μάρτη, μπορεί και πρέπει να αποτελέσει ένα μεγάλο μαχητικό «ραντεβού» της μικρομεσαίας αγροτιάς με την εργατική τάξη, τους αυτοαπασχολούμενους και τα λαϊκά στρώματα.
Στον αγωνιστικό γιορτασμό, εκτός από τους μικρομεσαίους αγρότες, καλούνται να πάρουν μέρος μαζικά εργαζόμενοι, επαγγελματοβιοτέχνες και έμποροι, νέοι των σπουδών και γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, ώστε να διαμηνυθεί η απόφαση για κοινό, λαϊκό, αγωνιστικό μέτωπο, όπως το προωθούν οι αγωνιστικές συσπειρώσεις ΠΑΣΥ, ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΜΑΣ, ΟΓΕ.

Διάτρητες δικαιολογίες για το έγκλημα...

«Γιατί να μην αξιοποιήσουμε τη δημόσια περιουσία αν πρόκειται να γλιτώσουμε τις περικοπές στις συντάξεις και τους μισθούς ή τη μείωση στις δαπάνες για την Παιδεία ή την Υγεία;», αναρωτιούνται δήθεν αφελώς κυβερνητικά στελέχη και διάφοροι δημοσιολόγοι, επιχειρώντας να δικαιολογήσουν το εκ προμελέτης έγκλημα της εκποίησης της δημόσιας περιουσίας ύψους 50 δισ. ευρώ που έχει συμφωνηθεί με την τρόικα.
Πρόκειται, βέβαια, για συνειδητό ψέμα για να υφαρπάξουν τη λαϊκή συναίνεση σε μια πολιτική που πλήττει καίρια τα συμφέροντα του λαού.
Γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι εργαζόμενοι, γενικότερα τα λαϊκά στρώματα δεν πρόκειται να κερδίσουν ούτε ένα ευρώ από την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας ούτε βέβαια θα υπάρξει η παραμικρή ανακούφιση των οικονομικά ασθενέστερων. Αντίθετα, θα επιδεινωθεί σημαντικά η θέση τους, εξαιτίας της ιδιωτικοποίησης των πάντων με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Πεπραγμένα Καστανίδη...

Για τα πεπραγμένα του «σοσιαλιστή» υπουργού Δικαιοσύνης, Χ. Καστανίδη έχουμε ασχοληθεί αρκετές φορές στο μπλογκ μας. Χαρακτηριστικές αναρτήσεις «Χ. Καστανίδης: "Πιο γρήγορα και από την χούντα"» και αυτή που αναφερόμαστε στο τελευταίο νομοσχέδιο του «Για την καταπολέμηση ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μέσω του Ποινικού Δικαίου».

Ακούγοντας όμως σήμερα τον Τζίμη Πανούση, στο βίντεο που παραθέτουμε, που έκανε αναφορά στο τελευταίο νομοθέτημα του Καστανίδη, δηλώνουμε την αδυναμία μας να μπορέσουμε να περιγράψουμε τόσο παραστατικά τις μέρες και τα έργα του «εκσυγχρονιστή» υπουργού.

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ