Σελίδες

5 Μαρ 2011

ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ...

«Θέλω να ξέρετε πως από μένα θα ακoύτε μόνο τη γλώσσα της αλήθειας», τόνισε με ύφος που δε σήκωνε αντιρρήσεις ο πρωθυπουργός, ξεκινώντας την ομιλία του χτες στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ και μέχρι να τελειώσει είναι σίγουρο ότι είχε πείσει τους πάντες.
Ενδεικτικά να παραθέσουμε ορισμένες χτυπητές αλήθειες από το στόμα του πρωθυπουργού: «Θέλω να ξέρετε ότι είμαστε στο σωστό δρόμο. Οτι οι αλλαγές αυτές θα φέρουν καρπούς. Οτι οι θυσίες πιάνουν τόπο. Και αν ακόμη γύρω μας μοιάζει έρημος, στο βάθος είναι ο κόσμος που δεσμευτήκαμε να χτίσουμε για τα παιδιά μας»... Μεγάλη αλήθεια είναι επίσης ότι η δραματική αύξηση της φτώχειας, της ανεργίας και της εξαθλίωσης του λαού είναι δημιουργήματα ...της εναλλακτικής πολιτικής του μνημονίου! Ιδού:

Η σοσιαλδημοκρατία στην πρώτη γραμμή της αντιλαϊκής επίθεσης...

Αποκαλυπτική η κοινή συνέντευξη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και του προέδρου του «Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος» με τις κάλπικες διακηρύξεις περί «εναλλακτικού σχεδίου» των «σοσιαλιστών»
Σ' ένα κρεσέντο υποκρισίας με στόχο να εξωραΐσουν τον αντιδραστικό χαρακτήρα της ΕΕ και να συγκαλύψουν ότι η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία χέρι - χέρι με τους συντηρητικούς τσακίζουν τα εργασιακά και λαϊκά δικαιώματα προς όφελος των μονοπωλίων, επιδόθηκαν χτες ο Γ. Παπανδρέου και ο πρόεδρος του «Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος» (ΕΣΚ) Π. Ράσμουσεν.
Στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν με την οποία άνοιξαν οι εργασίες της διήμερης Συνόδου του ΕΣΚ που πραγματοποιείται στην Αθήνα, οι Παπανδρέου και Ράσμουσεν παρουσίασαν ένα δήθεν «εναλλακτικό σχέδιο για την οικονομική ανάπτυξη και τη δημοσιονομική εξυγίανση της Ευρώπης».
Πίσω από τις πομπώδεις αναφορές τους, επιδίωξαν να κρύψουν ότι οι προτάσεις τους κινούνται στην ίδια ακριβώς γραμμή με τις πολιτικές που προωθεί η ΕΕ και έχουν στόχο την ενίσχυση της «ανταγωνιστικότητας» των ευρωπαϊκών μονοπωλίων.

5 του Μάρτη 1943...

Γραφει ο : Νικος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ
Το κείμενο που ακολουθεί είναι του Νίκου Πλουμπίδη. Γράφτηκε στην απομόνωση. Περιέχεται στο κάλεσμα της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών και Φίλων της ΕΠΟΝ (ΠΕΑΦΕ) για τον εορτασμό των 68 χρόνων από την ίδρυση της ΕΠΟΝ, εορτασμός που ήταν αφιερωμένος στον άνθρωπο, τον κομμουνιστή, τον δάσκαλο Νίκο Πλουμπίδη.
*
«Η 5η του Μάρτη, του 1943, είναι ιστορική ημέρα για το Ελληνικό Λαϊκό επαναστατικό κίνημα με παγκόσμια απήχηση και σημασία. Την ημέρα αυτή ολόκληρος ο Αθηναϊκός λαός με ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΛΛΑΪΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ στο κέντρο της Αθήνας επέβαλε στο Χίτλερ και στους Ελληνες πράκτορές του να ανακαλέσουν την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ.

Καμιά κολεγιά με τον αντίπαλο...

Μέρα με τη μέρα κλιμακώνουν την κινδυνολογία. Θέλουν να κάνουν το λαό συνένοχο για τη σωτηρία των καπιταλιστών. Εφτασαν χτες να γράφουν ότι είναι περίπου αναγκαστική μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας με αποστολή να πειστεί ο λαός να υπομείνει κι άλλα βάσανα.
Ομως, οι άνθρωποι των λαϊκών στρωμάτων βιώνουν πλέον μια εξαιρετικά βάρβαρη πραγματικότητα που έχει απλωθεί πολύ πέρα από το άμεσο εργασιακό περιβάλλον όπου πάντα βασιλεύει η βαρβαρότητα. Η «δημόσια» επιχείρηση ηλεκτρισμού, μια καραμπινάτη καπιταλιστική επιχείρηση, κόβει το ρεύμα σε ανθρώπους που μπορούν να ζήσουν μόνο αν έχει ρεύμα το σπίτι. Τα νοσοκομεία που λειτουργούν ήδη σαν εμπορικά μαγαζιά κοιτάνε τους ανθρώπους στην τσέπη πριν τους δει γιατρός.

Σοσιαλ-απατεωνες!

Το άκρον άωτο της υποκρισίας και της πρόκλησης σε βάρος του λαού. Οι ευρω-σοσιαλιστές κατηγορούν τις «συντηρητικές», όπως τις αποκαλούν, κυβερνήσεις για την πολιτική που εφαρμόζεται στην ΕΕ! «Η Ελλάδα βρίσκεται σε σωστά χέρια, η Ευρώπη σε λάθος» (!), είναι ο χαρακτηριστικός τίτλος της ανακοίνωσης που εξέδωσε η Ομάδα των Ευρωπαίων σοσιαλιστών, ενόψει της σημερινής Συνόδου Κορυφής στην Αθήνα.

Τύμπανα πολέμου με τη συμμετοχή της Ελλάδας...

Πίσω από το φερετζέ του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ οχυρώνεται η κυβέρνηση για το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης στη Λιβύη, επιδιώκοντας να πρωταγωνιστήσει στις επικίνδυνες εξελίξεις πριν και κατά τη διάρκεια της ανάληψης στρατιωτικής δράσης. Σ' αυτό το πνεύμα και με ξεκάθαρο προσανατολισμό στην ενεργό συμμετοχή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, συγκλήθηκε χτες στη Βουλή διυπουργική σύσκεψη, υπό τον Γ. Παπανδρέου, για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη τέθηκαν επί τάπητος οι «επιχειρησιακές δραστηριότητες στις ΝΑΤΟικές βάσεις της Σούδας και του Ακτίου», καθώς και η συμμετοχή της χώρας στην αποστολή ανθρωπιστικού υλικού και στον απεγκλωβισμό ξένων υπηκόων από τη Λιβύη.