Σελίδες

23 Φεβ 2011

ΑΠΕΡΓΙΑ-ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ (23.2.2011)


ΕΠΟΝ

Το ΠΑΣΟΚ είναι εδω και ληστεύει τον λαό.



Ευρηματικό το σύνθημα με το οποίο οι Ελληνες φοιτητές στο Βερολίνο έκαναν φραστική επίθεση στον κατά τύποις πρωθυπουργό της χώρας: «Το ΠΑΣΟΚ είναι δω και ληστεύει τον λαό» ήταν η ιαχή που δέχτηκε ο Γ. Παπανδρέου όταν προσπάθησε να μιλήσει σε αμφιθέατρο πανεπιστημίου στο Βερολίνο.
Το βίντεο προβλήθηκε από την τηλεοπτική εκπομπή του Τριανταφυλλόπουλου από την οποία μάθαμε, επίσης, σύμφωνα με τα λεγόμενα του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Β. Οικονόμου, ότι το κυβερνητικό κόμμα αντιμετωπίζει και σοβαρά εσωκομματικά προβλήματα φτάνοντας στο σημείο σήμερα να διαγράψει 300 στελέχη του.


Φοροελαφρύνσεις στο κεφάλαιο...

ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ, λοιπόν, μόλις στο 20% (από 24% που ήταν) η φορολογία των Ανωνύμων Εταιρειών, με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.
Προφανώς η κυβέρνηση αντιλήφθηκε ότι οι εταιρείες είναι αυτές που χρειάζονται τη ...βοήθεια του κράτους σε αυτή την περίοδο της κρίσης. Οι υπόλοιποι θα συνεχίσουμε να φορολογούμαστε πολύ βαρύτερα.
Να υποθέσουμε ότι σε αντίθεση με τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους που οι μισθοί τους αυξάνουν με γεωμετρική πρόοδο οι ΑΕ έχουν ...μείωση των κερδών τους; Μήπως κλείνουν η μία μετά την άλλη όπως οι μικρομαγαζάτορες; Μήπως αυξήθηκε το κόστος παραγωγής τους όπως στους φτωχούς αγρότες;
Τίποτε φυσικά από όλα αυτά δε συμβαίνει. Κέρδη έχουν, επιδοτήσεις παίρνουν, επιχειρησιακές συμβάσεις έχουν δικαίωμα να κάνουν και να μειώνουν τους μισθούς. Ολα δικά τους συν μία ακόμη μείωση φορολογικού συντελεστή.
Αν αυτό δεν είναι πρόκληση ενάντια στον ελληνικό λαό τότε τι άλλο μπορεί να είναι;

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ...


Συχνά πυκνά ο ΛΑ.Ο.Σ. και ο πρόεδρός του εκφωνούν πύρινους λόγους υπέρ του έθνους και της πατρίδας, δηλώνοντας έτοιμοι να «πέσουν μέχρις ενός» υπέρ βωμών και εστιών... Αυτά για λαϊκή κατανάλωση. Γιατί η πραγματικότητα είναι κάπως διαφορετική. Δήλωσε χτες ο Γ. Καρατζαφέρης στον ΑΝΤ1: «Εφόσον δεν μπορούμε να αντεπεξέλθουμε οικονομικά, θα δώσουμε σε αντάλλαγμα εθνική κυριαρχία. Αυτό είναι μια "πικρή" και "ξινή" αλήθεια» και παρακάτω: «Είμαι έτοιμος να δώσω για εκμετάλλευση νησιά σε "γκρίζες ζώνες" για μια περίοδο 99 ετών, με την προϋπόθεση ότι θα κατοικηθούν και από Ελληνες πολίτες»...
Απ' τη διατύπωση καταλαβαίνουμε ότι ο Γ. Καρατζαφέρης δεν εναντιώνεται στην εκχώρηση «εθνικής κυριαρχίας». Ισα ίσα την παρουσιάζει σαν κάτι το δεδομένο, σχεδόν τετελεσμένο, με το οποίο ο λαός καλά θα κάνει να συμβιβαστεί

Τεράστιες οι πορείες του ΠΑΜΕ και της ΓΣΕΕ .


Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η τεράστια πορεία του ΠΑΜΕ προς το Σύνταγμα στα πλαίσια της σημερινής 24ωρης απεργίας.Οι ομάδες περιφρούρησης ήταν αποτελεσματικές και δεν δημιουργήθηκε κανένα επεισόδιο.Όπως ήταν αναμενόμενο η πλειοψηφία των διαδηλωτών του ΠΑΜΕ αποχώρησαν από το Σύνταγμα.Μικρή μερίδα όμως μερικών δεκάδων πολιτών παρέμειναν στην περιοχή.Την πορεία του ΠΑΜΕ ακολούθησε μια εξίσου μεγάλη συγκέντρωση των Πρωτοβάθμιων Σωματείων, της ΓΣΕΕ και αντιεξουσιαστών.Οι δυνάμεις των ΜΑΤ επιτέθηκαν σε ομάδες διαδηλωτών που απάντησαν με πέτρες και βόμβες μολότοφ.Από τις συγκρούσεις έχουν καεί 2 μοτοσυκλέτες της αστυνομίες ενώ υπάρχουν μικροτραυματισμοί.

«Βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή»!


Ενα χρόνο μετά την ψήφιση του μνημονίου:
*
1) Η ανεργία εκτινάχτηκε στο 14%. Από τους 773.350 ανέργους που το Νοέμβρη του 2010 ήταν καταγεγραμμένοι στις λίστες του ΟΑΕΔ επίσημα (που σημαίνει ότι η μάστιγα της ανεργίας πλήττει πολύ περισσότερους), μόνο το 30% εξ αυτών, δηλαδή οι μόλις 206.000 άνεργοι, είναι εκείνο που λαμβάνει ακόμα κι αυτό το εξευτελιστικό ποσό των 454 ευρώ, που το βαφτίζουν «επίδομα ανεργίας». Δίπλα σε αυτούς, στις μυριάδες των κοινωνικά «ενταφιασμένων», συνωθούνται και οι εκατοντάδες χιλιάδες των «απασχολήσιμων», των μισοεργαζόμενων, των εκ περιτροπής «απασχολούμενων».
Σήμερα στην Ελλάδα δεν υπάρχει οικογένεια που να μη βιώνει ή να μην απειλείται άμεσα από το φάσμα της ανεργίας.

Η ΜΠΑΛΑΝΤΑ ΤΟΥ ΞΕΣΗΚΩΜΟΥ..