Σελίδες

19 Φεβ 2011

«άνοιγμα» των λεγόμενων «κλειστών επαγγελμάτων»...


   Η κυβέρνηση ψήφισε προχτές στη Bουλή άλλο ένα αντιλαϊκό νομοθέτημα, αυτό για το «άνοιγμα» των λεγόμενων «κλειστών επαγγελμάτων». 
Στα επιχειρήματά της ισχυριζόταν ότι τα επαγγέλματα αυτά «απελευθερώνονται» άρα δημιουργούνται και θέσεις εργασίας, ενώ μέσω του ανταγωνισμού θα πέσουν και οι τιμές των υπηρεσιών που προσφέρονται. 
Πόσο αληθινοί είναι αυτοί οι ισχυρισμοί;
   Κατ' αρχήν είναι μέγας μύθος ότι τα επαγγέλματα αυτά είναι «κλειστά». 
Στην συντριπτική τους πλειοψηφία η άσκηση αυτών των επαγγελμάτων δεν ήταν απαγορευμένα σε κάποιους, αλλά γίνονταν κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις. Προϋποθέσεις που ρυθμίζονταν νομοθετικά από το κράτος αφού πολλά απ' αυτά τα επαγγέλματα αφορούσαν υπηρεσίες που σχετίζονταν άμεσα με την υγεία των πολιτών (φαρμακοποιοί), την ασφάλειά τους (μηχανικοί κατοικιών, δημοσίων έργων και υποδομών) και

Συνέντευξη της Αλ. Παπαρήγα, στον "Τύπο της Κυριακής"


  1. Φαρσοκωμωδία" χαρακτηρίζει την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στην τρόικα η Αλέκα Παπαρήγα, η οποία κατηγορεί τα δύο μεγάλα κόμματα πως "θα ξεπουλήσουν τα πάντα και δεν θα αφήσουν τίποτα όρθιο".
  2.  Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα "Τύπος της Κυριακής", η γενική γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ εκτιμά πως τα δύο μεγάλα κόμματα, αλλά και ο ΛΑΟΣ δεν αιφνιδιάστηκαν με τις προτάσεις της τρόικας.
  3.     "Κανείς δεν αιφνιδιάστηκε. Ούτε η κυβέρνηση, ούτε η ΝΔ, ούτε ο Καρατζαφέρης. Είναι και δική τους θέση", υποστηρίζει η κ. Παπαρήγα. επισημαίνοντας πως "ήταν προσβλητική η τρόικα, αλλά αυτό που τους ενόχλησε ήταν η λαϊκή κατακραυγή, για αυτό και άρχισε ο ένας να καρφώνει τον άλλον παίζοντας τη φαρσοκωμωδία της αντίστασης, της αξιοποίησης και όχι της πώλησης".
  4.     Η γ.γ. του ΚΚΕ καλεί το λαό "να βάλει τέρμα στα σχέδια των μεγάλων κομμάτων" καθώς, όπως λέει, "αν δεν τους σταματήσει ο λαός, δεν θα αφήσουν τίποτα όρθιο, δεν θα είναι μόνο ένα μεγάλο έγκλημα λεηλασίας του δημόσιου πλούτου αλλά και καταστροφή των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας και του περιβάλλοντος".

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Γ.Α.Π....

Το παλιό άσμα του Ζαμπέτα «δεν έχει δρόμο να διαβώ, σοκάκι να περάσω…» πρέπει να έρχεται στο μυαλό του κατά τύποις πρωθυπουργού, Γ. Παπανδρέου, κάθε φορά που επιχειρεί δημόσια παρουσία. Μόνο με την συνδρομή των ΜΑΤ έχει πια την δυνατότητα ο ΓΑΠ να επισκεφτεί οποιαδήποτε περιοχή της χώρας.

Όπως ακριβώς έγινε και χτες στην Κομοτηνή.

Απ’ ότι γράφει η τοπική εφημερίδα «Χρόνος»:
«Από την πίσω πόρτα του ξενοδοχείου έφυγε ο Γιώργος Παπανδρέου για να αποφύγει συνθήματα και διαδηλωτές. Συνοδευόμενος από τον Σωκράτη Ξινίδη και τον Νίκο Σηφουνάκη μπήκε στις 6 τελικά το απόγευμα από τις δύο που έλεγε το πρόγραμμα, ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στο περιφερειακό συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, που σε διευρυμένη διάσταση παρουσία εργατικών κέντρων, παραγωγικών τάξεων επιμελητηρίων, αναπτυξιακών εταιριών και με την συμμετοχή πρωτοκλασάτων υπουργών, γίνεται σε ξενοδοχείο της Κομοτηνής.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ...



Την αντιδραστική «δημοσιογραφία» τους επέδειξαν για μια ακόμη φορά οι δημοσιογράφοι του «ΣΚΑΪ», Λυριτζής και Οικονόμου, στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή». 
Την ώρα που παρουσιαζόταν το ρεπορτάζ με τις κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ για το μπλοκάρισμα των ακυρωτικών μηχανημάτων στα μέσα μεταφοράς, οι δυο τους «σχολίαζαν» την κινητοποίηση, χρησιμοποιώντας διάφορα ευτελή, του τύπου οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ θέλουν να γίνουν «τηλεστάρ» και γιατί δεν ενημέρωσαν παρά μόνο τον «902» και γιατί έβαλαν «κουκούλες» στα ακυρωτικά «μήπως κρυώνουν;» και άλλα τέτοια δήθεν έξυπνα.
Το Γραφείο Τύπου του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, σχολιάζοντας αυτή τη στάση τους, σημειώνει:

«Οράματα» εξαπάτησης...

Με πελώρια ψέματα και άφθονη κοροϊδία είναι «κτισμένο» το όραμα του πρωθυπουργού για τη δήθεν ισχυρή Ελλάδα του μέλλοντος. 
«Στόχος όλων μας είναι να δημιουργήσουμε μια ισχυρή Ελλάδα που στο μέλλον δεν θα έχει ανάγκη από κανένα μνημόνιο, τρόικες, πακέτα στήριξης και δάνειες δυνάμεις», υποστήριξε σε ομιλία του στη Σαμοθράκη, επιχειρώντας, ανεπιτυχώς βέβαια, να δώσει κάποια νότα αισιοδοξίας και προοπτικής στη βάρβαρη πολιτική που εφαρμόζει. 
Το κακό για τον πρωθυπουργό είναι ότι δεν τον πιστεύουν ούτε οι δικοί του.

Για να δυναμώσουν οι τράπεζες...

ΒΡΕ - ΒΡΕ, ΟΛΩΣ ΤΥΧΑΙΩΣ, ξεκίνησαν και οι κινήσεις για συγχωνεύσεις τραπεζών! Κι όλα τα μηνύματα λένε ότι θα είναι γενικευμένες.
Προφανώς, κάποιοι θα χάσουν και κάποιοι θα κερδίσουν από αυτές τις ιστορίες, μια και, όπως γνωρίζουμε, έχουν πολλές επιπτώσεις.
Το ποιοι από τους ομίλους θα είναι, τελικά, οι νικητές, δεν το ξέρουμε. Και, εδώ που τα λέμε, ουδόλως ενδιαφέρει είτε εμάς, είτε τους έργαζόμενους.
Γνωρίζουμε, όμως, ποιοι θα είναι οι (από χέρι) χαμένοι. Ποιοι άλλοι από τους τραπεζοϋπάλληλους, που και θα απολυθούν και θα χάσουν δικαιώματα, προκειμένου να ...ενδυναμωθεί το χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Η ζωή δεν είναι τζόγος...


Οποιος άκουγε χτες τις πρώτες διθυραμβικές τηλεοπτικές ανακοινώσεις για την πιθανή συγχώνευση της «Εθνικής Τράπεζας» με την «Alpha Bank», λίγο απείχε από το να πιστέψει πως επίκειται κοσμογονία. Ειδικά όσοι είναι χωμένοι ως το λαιμό στα χρέη. Οι «αναλυτές» βεβαίωναν πως ανοίγει η κάνουλα για φτηνά και μπόλικα δάνεια. Οταν, τελικά, τέλειωσε ο τζόγος, έμεινε μια φτωχική είδηση πως κοντά 200 εκατομμύρια ευρώ - από τα χρήματα που «δεν υπάρχουν» - είχαν μέσα σε λίγη ώρα αλλάξει χέρια στο χρηματιστήριο. Α, και κάτι ακόμα: Εμεινε η βεβαίωση της «Alpha» πως o Α. Γκιάτης που έκανε δηλώσεις στα κανάλια δεν μιλούσε μόνο σαν πρόεδρος του σωματείου, αλλά και σαν εκπρόσωπος της διοίκησης της τράπεζας. Αυτό θα πει «υπεύθυνος συνδικαλισμός».

ΟΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΙΕΣ...



Προ «τρόικας»
Τι κρύβεται πίσω από το ξεπούλημα; Και πόσο μπορούν να κρύβονται πίσω από την «τρόικα» οι ξεπουληματίες;
Το παράδειγμα της ΔΕΗ είναι κατατοπιστικότατο. Και, μάλιστα, πρόκειται για παλιό παράδειγμα, της εποχής, δηλαδή, που καμία «τρόικα» δεν υπήρχε στην Ελλάδα:
  • Το ελληνικό Δημόσιο από την πώληση του 49% των μετοχών της ΔΕΗ σε ιδιώτες το 2001-2003, εισέπραξε 1,8 δισ. ευρώ.
  • Ναι, αλλά την ίδια περίοδο, τα καθαρά κέρδη (μετά από φόρους, τόκους και αποσβέσεις) της ξεπουλημένης κατά το ήμισυ ΔΕΗ ΑΕήταν 2,4 δισ. ευρώ!!
Τι έκανε, δηλαδή, η «σοσιαλιστική» (και τότε) κυβέρνηση του Σημίτη, με υπουργό Εξωτερικών τον κ. Παπανδρέου;
Ξεπούλησε τη μισή ΔΕΗ, εξασφαλίζοντας σίγουρα κέρδη σε αυτούς που την ξεκοκάλισαν, έσοδα που τελικά πήγαν στις τσέπες των ιδιωτών και όχι στα δημόσια ταμεία.

"Κατελύθη ο νόμος στην Αγία Λαύρα"

Αναδημοσίευση από Red Fly Planet
Παρακολουθώντας την σειρά του ΣΚΑΪ, για την Επανάσταση του 1821, αναρωτιόμασταν τι θα έλεγαν οι "Καθημερινές" και τα συγκροτήματα Αλαφούζου εάν εκδίδονταν τότε .... Το μόνο που μπορέσαμε να σκεφτούμε , είναι αυτό :

Ελευθερία και δημοκρατία...


Μας μιλούν για «ελευθερία», για «δημοκρατία», για «ευνομία», για «τάξη».
*
Αλλά:
*
Δεν υπάρχει καμία ελευθερία, και μάλιστα ισότιμη, για εκείνον που πουλάει το μόνο που έχει, την εργατική του δύναμη, σε σχέση με εκείνον που την αγοράζει.
*
Δεν υπάρχει καμία δημοκρατία, που να αφορά το ίδιο, εκείνον που οι νόμοι είναι κομμένοι και ραμμένοι στο δικαίωμά του να κατέχει ατομική ιδιοκτησία, και εκείνον που το μόνο κεφάλαιο που διαθέτει είναι τα ροζιασμένα χέρια του.

Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης

Αναδημοσίευση από Cogito Ergo Sum 
Κάθε φορά που διαβάζω οποιαδήποτε αστική εφημερίδα, αισθάνομαι την ανάγκη να μετανοήσω κλαίγοντας για τα χρήματα που επί σειρά ετών ξόδευα προκειμένου να...ενημερώνομαι. Ευτυχώς, όσο πληθαίνουν οι άσπρες τρίχες στα μαλλιά μου τόσο περισσότερο συνειδητοποιώ ότι το ακρωνύμιο "Μ.Μ.Ε." σημαίνει "Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης". Πώς να μη θλίβομαι στην σκέψη ότι πλήρωνα για να με κοροϊδεύουν, να με χειραγωγούν και να μου διαστρεβλώνουν την αλήθεια; Για να καταλάβετε καλύτερα πώς νοιώθω, πάρτε ένα απάνθισμα από δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών:

Εντείνονται οι κινητοποιήσεις

ΗΠΑ - ΟΥΙΣΚΟΝΣΙΝ 
ΜΑΝΤΙΣΟΝ - ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.--
Εντείνονται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων αλλά και των μαθητών ενάντια στις προωθούμενες δραστικές περικοπές, τα μέτρα λιτότητας και τις αντεργατικές νομοθετικές ρυθμίσεις που προωθεί η πολιτεία του Ουισκόνσιν.
Οι διαδηλωτές «πολιορκούν» το τοπικό Κογκρέσο και το κυβερνείο στο Μάντισον, ενώ για μία ακόμη φορά εισέβαλαν στο Κογκρέσο με κύριο στόχο τον τερματισμό της διαδικασίας εξέτασης και ψήφισης της αντεργατικής νομοθεσίας.