Σελίδες

15 Φεβ 2011

Ο λαός πρέπει να βάλει τη σφραγίδα στις εξελίξεις

Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο του ΑΛΤΕΡ έδωσε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η οποία είχε τον παρακάτω διάλογο με το δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου:
-- Ελπίζετε ότι το σύστημα και το πολιτικό και της δικαιοσύνης, το σύστημα αυτό που λέμε δημοκρατικοί θεσμοί και λειτουργία, θα αφυπνιστεί και θα υπάρξει έστω ένας πολιτικός που θα οδηγηθεί στο εδώλιο του κατηγορουμένου; Και το λέω με την έννοια ότι εδώ δημοσιεύτηκαν την Κυριακή αποδείξεις, έγγραφα, καταθέσεις, λέει ο άλλος ότι τον έστειλε ο Τσοχατζόπουλος για να του δώσουν ένα εκατομμύριο ευρώ...

ΑΝΟΙΧΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ - ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ...

Το νομοσχέδιο «για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων» στέλνει τους συναδέλφους αυτοαπασχολούμενους μηχανικούς κάτω από το όριο επιβίωσης και ταυτόχρονα αποτελεί για τους μισθωτούς μηχανικούς αιτία για περαιτέρω συρρίκνωσης μισθών και δικαιωμάτων. 
Η κατάργηση του κώδικα ελάχιστων αμοιβών και της διαδικασίας κατάθεσης της αμοιβής του μηχανικού ως όρου για την έκδοση της οικοδομικής άδειας, σημαίνει ότι καταργείται κάθε διασφάλιση για την αμοιβή της εργασίας του μηχανικού. Η κίνηση αυτή στοχεύει στη μείωση του κόστους εργασίας σε όλα τα επίπεδα και θα ωφελήσει μόνο τις τράπεζες και τις μεγάλες κατασκευαστικές και μελετητικές εταιρείες.

«Σάββα, παιδί μου... »...

Σαν σήμερα, πριν 12 χρόνια, η Ελλάδα ξυπνούσε σαστισμένη.
Η είδηση πως από την ελληνική πρεσβεία στην Κένυα ο Οτσαλάν 
βρέθηκε στα χέρια των Τούρκων περνά από στόμα σε στόμα. 
Το αίσθημα της ντροπής μετατρέπεται σε κύμα οργής.
Το στίγμα θα μείνει για πάντα ανεξίτηλο πάνω σε όσους το κουβαλάνε.


1999 Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ φαίνεται να έχει παραδώσει στην Τουρκία τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν. Η είδηση ότι ο Κούρδος ηγέτης Αμπντουλάχ Οτσαλάν «φιλοξενούνταν» για δεκαπέντε μέρες στην ελληνική πρεσβεία στο Ναϊρόμπι της Κένυας σκάει σαν βόμβα.

θα του τρίξει τα δόντια!

Την Παρασκευή το πρωί, λίγο πριν βγουν οι εκπρόσωποι της «τρόικας» και πουν όσα είπαν, είχε μιλήσει ο κ. Π. Ρουμελιώτης. 
Ο οποίος είναι εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ. 
Τι είπε ο κ. Ρουμελιώτης; Οτι το μνημόνιο και η λιτότητα δε σταματάνε ούτε το 2013, ούτε το 2015, αλλά θα τραβήξουν μέχρι το 2025.
*
Ανήκουστα πράγματα!
Με ποιο δικαίωμα βγήκε ο κ. Ρουμελιώτης και μίλησε;
Πού είναι η εκλεγμένη κυβέρνηση;
Ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο;

Συμβολική κινητοποίηση στο ναό του Ποσειδώνα...

«Σκουπίδια - ανεργία - αυταρχισμός, αυτός είναι ο καπιταλισμός»
Το σύνθημα αυτό αντήχησε την Κυριακή, στις 11.30 το πρωί, στο ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο όταν ταυτόχρονα μια ομάδα κατοίκων και φορέων του Λαυρίου άνοιξε στο χώρο ένα τεράστιο πανό με σύνθημα γραμμένο στα αγγλικά: «Εναντιωνόμαστε στην κατασκευή χωματερής στον αρχαιολογικό χώρο του Οβριοκάστρου» και από κάτω στα ελληνικά «Οχι χωματερή στον αρχαιολογικό χώρο του Οβριοκάστρου».
Η κινητοποίηση αυτή διοργανώθηκε από τη Συντονιστική Επιτροπή που έχει συγκροτηθεί από κατοίκους και φορείς στο μπλόκο του Λαυρίου, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα που έχουν ξεκινήσει εδώ και δύο μήνες ενάντια στην κατασκευή ΧΥΤΑ στην περιοχή. 

Ανοιγμα διοδίων και μπλόκο στα ακυρωτικά στις συγκοινωνίες...

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην πανελλαδική κινητοποίηση με στόχο το άνοιγμα των διοδίων και το μπλοκάρισμα των ακυρωτικών μηχανημάτων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς που οργανώνει τηνΠαρασκευή, 18 Φλεβάρη, απευθύνει η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ στους εργαζόμενους, τους νέους, τους συνταξιούχους, τις γυναίκες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, στις εργατικές λαϊκές οικογένειες.
Σε αυτό πλαίσιο η Λαϊκή Επιτροπή Λάρισας καλεί σε συμμετοχή στην κινητοποίηση εργαζόμενους, φτωχούς αγρότες, αυτοαπασχολούμενους, νέους, συνταξιούχους, γυναίκες του νομού. Οι αγωνιστικές παρεμβάσεις για τις αυξήσεις των εισιτηρίων θα γίνουν το πρωί της Παρασκευής και το ραντεβού αναχώρησης για τα διόδια έχει οριστεί στις 4.30 μ.μ., στην πλατεία Λαού.

Το δήθεν κίνημα στην Ιταλία...

Το λεγόμενο κίνημα «Αν όχι τώρα, Πότε;» στην Ιταλία, που διοργανώνει συγκεντρώσεις για την «υπεράσπιση της αξιοπρέπειας των γυναικών», μόνο αποπροσανατολιστικά μπορεί να λειτουργήσει. 
Η σαπίλα και το ποιόν του Ιταλού πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι με τα διάφορα σεξοσκάνδαλά του είναι «χρήσιμα» για να «ξεχαστεί» εσκεμμένα η συνολική αντιλαϊκή πολιτική που ακολουθεί και πλήττει γυναίκες και άνδρες.
Εξάλλου, όπως και σε πολλές άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, έτσι και στην Ιταλία οι αστικές κυβερνήσεις παίρνουν άγρια μέτρα λιτότητας με στόχο την προάσπιση της απρόσκοπτης κερδοφορίας του κεφαλαίου. 
Περικόπτονται παροχές σε Υγεία, Παιδεία, «παγώνουν» και κόβονται μισθοί, χτυπιούνται τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα και κατακτήσεις, οι εργασιακές σχέσεις θυμίζουν Μεσαίωνα,

Οι «τζουμπέδες» λένε εμάς «τζαμπατζήδες»!!!

«Θίχτηκε» ο ξεφτιλισμένος
που τον είπαν ξεπουλημένο!


To κράτος, οι κυβερνήσεις του, το δημόσιο, χρωστάνε στους εργαζόμενους και στους συνταξιούχους τα δώρα τους, τους περικομμένους μισθούς και τις περικομμένες συντάξεις τους.
*
Το κράτος, οι κυβερνήσεις του, το δημόσιο, χρωστάνε στα Ασφαλιστικά Ταμεία τα λεηλατημένα της περιόδου 1950 - 1990, που ανέρχονται σε πάνω από 58 δισ. ευρώ.
*
Το κράτος, οι κυβερνήσεις του, το δημόσιο, χρωστάνε στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης μη καταβληθείσες υποχρεώσεις άνω των 9 δισ. ευρώ.

Εξαπάτηση και εμπαιγμός...



Δεν υπάρχει μεγαλύτερο παραμύθι από αυτό που λανσάρουν οι κυβερνώντες και τα προπαγανδιστικά επιτελεία τους, ότι τάχα με την αξιοποίηση (διάβαζε ξεπούλημα) της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου θα μπορέσει η κυβέρνηση να πάρει λιγότερα αντιλαϊκά μέτρα και έτσι να ανακουφιστούν δήθεν οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και «οι οικονομικά ασθενέστεροι». 
Πρώτα απ' όλα γιατί στο επικαιροποιημένο μνημόνιο το πακέτο για την εκποίηση της περιουσίας του Δημοσίου πάει μαζί με το πακέτο των νέων αντεργατικών αλλαγών ύψους περίπου 18,4 δισ. για την περίοδο 2012-15. 

ΚΩΜΙΚΟΤΡΑΓΙΚΟ ΠΑΣΟΚ...


   Η τακτική είναι γνωστή. Κυβέρνηση και αστικά ΜΜΕ σήκωσαν ντόρο για τον τρόπο που οι συνομιλητές τους στην τρόικα ανακοίνωσαν τα σχεδιαζόμενα αντιλαϊκά μέτρα για την επόμενη περίοδο, προσπαθώντας να ρίξουν σε δεύτερη μοίρα τα ίδια τα μέτρα και το τι αυτά σημαίνουν για τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα.
Βέβαια, η κωμικοτραγική ...αντίδραση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, στα όσα ειπώθηκαν στη συνέντευξη Τύπου των εκπροσώπων της τρόικας την Παρασκευή το απόγευμα, είναι ενταγμένη στην προπαγάνδα αποπροσανατολισμού του λαού από την ουσία των μέτρων. 
Oι εκπρόσωποι απλώς ανακοίνωσαν τα μέτρα, τα οποία είχαν συναποφασίσει με την κυβέρνηση. Να εκποιηθεί δηλαδή δημόσια περιουσία ύψους 50 δισ. ευρώ μέχρι το 2015, να λεηλατήσουν τον ελληνικό λαό με την επιβολή νέων μέτρων ύψους 20,5 δισ. ευρώ, να καταργήσουν τις κλαδικές συμβάσεις και να επιβάλουν τις επιχειρησιακές και τις ατομικές, να επιταχύνουν τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις σε όλο το φάσμα της οικονομικής και κοινωνικής ζωής.

Από εδώ και πέρα, τα αντιλαϊκά μέτρα θα μας τα ...ανακοινώνει η κυβέρνηση και κανένας άλλος!



ΑΠΟΚΑΜΩΜΕΝΗ η ελληνική κυβέρνηση μετά τις κολοσσιαίες μάχες του Σαββατοκύριακου με το ΔΝΤ, την ΕΕ και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Υπουργοί, βουλευτές, στελέχη, ακόμη και ο ίδιος ο πρωθυπουργός επιστρατεύτηκαν και με υπεράνθρωπες προσπάθειες ...υπερασπίστηκαν την εθνική ανεξαρτησία και κυριαρχία.
Απίστευτο παρασκήνιο με διπλωματικές προσπάθειες που κρέμονταν από μία κλωστή, αποφασιστικές κινήσεις, σθεναρή στάση, κρίσιμες αποφάσεις. 
Πολέμησαν σκληρά, αλλά στο τέλος νίκησαν.
Ετσι, λοιπόν, μπορούμε τώρα ως χώρα με περισσή αίσθηση περηφάνιας να γνωρίζουμε τελεσίδικα το εξής: Από εδώ και πέρα, τα αντιλαϊκά μέτρα θα μας τα ...ανακοινώνει η κυβέρνηση και κανένας άλλος!

Είναι σύγκρουση εφ' όλης της ύλης...

Ούτε ένα 24ωρο δεν κράτησαν οι παλικαρισμοί της κυβέρνησης και του αστικού Τύπου για την τρόικα.
Εκεί που οι τηλεθεατές άρχισαν να πείθονται από το θέατρο και να ρωτάνε «ρε, μπας και τους την έφερε η τρόικα;», βγήκε η ίδια η κυβέρνηση και δήλωσε ότι είναι δικό της το πρόγραμμα. Τότε, γιατί έσκουζαν; Για το ποιος θα κάνει την παρουσίαση.
Υστερα το 'ριξαν στον καλαματιανό: «Δεν είναι πώληση, είναι αξιοποίηση».
Αυτοί που χτίζουν στα δάση «αξιοποίηση» κάνουν. Το πέρασμα της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου στην εταιρεία «Ελληνικά Ακίνητα» γι' αυτό έχει γίνει, για την «αξιοποίηση». Ηδη, από χτες έχει ενταθεί και η σχετική διαφήμιση για ένα προς ένα τα «φιλέτα», για τα οποία προχτές δήλωναν ότι δεν πωλούνται. Εντάξει, «αξιοποιούνται»...

Θράσος ΓΣΕΕ...

Οι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ χαρακτηρίζουν «ανεπιθύμητα πρόσωπα» τους εκπροσώπους της τρόικας και μιλάνε για «φαεινές προτάσεις» σε ό,τι αφορά την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας. 
Μέγα θράσος. «Γιατί μαζί με κυβέρνηση, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ. και τους θιασώτες της ΕΕ, ενώ όλοι υλοποιούν τις απαιτήσεις του κεφαλαίου, δήθεν θίχτηκαν από τους εκπροσώπους της τρόικας. 
Η ηγεσία της ΓΣΕΕ, αφού πρώτα αποδέχτηκε όλη την αντεργατική λαίλαπα της κυβέρνησης, τώρα δήθεν διαφωνεί. 
Κοροϊδεύει τους εργαζόμενους.