Σελίδες

14 Φεβ 2011

"Τα μέτρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την κρίση"

Τι θέατρο!!

Τι προκατ παράσταση ειν αυτή, σκηνοθετημένη και προφανώς δοκιμασμένη και σε άλλες χώρες πριν από την Ελλάδα και όχι σε παγκόσμια πρώτη. Και αφού κρίθηκε πως αυτός ήταν ο καταλληλότερος τρόπος να ανακοινωθεί η εκποίηση δημόσιας δικής μας περιουσίας 50δις, άναψαν τα φώτα και βγήκαν στη σκηνή!
Σκηνοθέτης το ΔΝΤ, πρωταγωνιστές οι τροικανοί και σε δεύτερους ρόλους 3-4 "έκπληκτα" στελέχη της κυβέρνησης και κομπάρσοι διάφοροι δημοσιογράφοι που απορούσαν που είναι η κυβέρνηση λες και δεν τους είχαν πάρει τηλέφωνο για διευκρινίσεις και δεν ήξεραν που είναι. Στην Ελλάδα της παρέας!
Και βέβαια θεατές εμείς...

Με αφορμή την εξέγερση του αιγυπτιακού λαού...

Μετά την Τυνησία και ο λαός της Αιγύπτου εξεγέρθηκε κατά της φτώχειας και του αυταρχισμού. Βγήκε ηρωικά στους δρόμους αψηφώντας τις σφαίρες της κυβέρνησης Μουμπάρακ, που οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της ΕΕ στήριζαν και πρόβαλλαν ως υπόδειγμα δημοκρατίας.
Ο ξεσηκωμός του λαού της Αιγύπτου κατέδειξε ότι οι λαϊκές εξεγέρσεις δεν ανήκουν στο παρελθόν, όπως ισχυρίζονται οι κάθε λογής υποστηρικτές του καπιταλισμού
Ανέδειξε ότι οι λαοί, με τους αγώνες τους, είναι αυτοί που καθορίζουν ποια είναι η νομιμότητα, αυτοί γράφουν την ιστορία.
Με βάση αξιόπιστες δημοσιογραφικές μαρτυρίες ότι, όπως όλες οι λαϊκές εξεγέρσεις, γεννήθηκαν μορφές λαϊκής αυτοοργάνωσης και περιφρούρησης, που αντιμετώπισαν σε μεγάλο βαθμό τις προβοκάτσιες της κυβέρνησης, την απελευθέρωση φυλακισμένων, τις επιχειρήσεις λεηλασίας κ.ά., είναι ανυπόστατο ψέμα ότι η εξέγερση ήταν δημιούργημα του Facebook και του Twitter.

Επιταχύνεται η εφαρμογή της στρατηγικής «ΕΕ 2020».

Οι αποφάσεις που δρομολόγησε η τελευταία Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ (4/2/2011) είναι αποκαλυπτικές για την αντιλαϊκή στρατηγική της ιμπεριαλιστικής Ευρωένωσης και πρέπει να σημάνουν συναγερμό στους εργαζόμενους, μπροστά και στην απεργία στις 23 του Φλεβάρη.
Η Σύνοδος κατέληξε σε ένα πρώτο χρονοδιάγραμμα για την υιοθέτηση - αρχικά από την Ευρωζώνη - του λεγόμενου Συμφώνου ανταγωνιστικότητας, το οποίο έρχεται να συμπληρώσει το Σύμφωνο σταθερότητας και ανάπτυξης, που προβλεπόταν από την ΟΝΕ. Το περιεχόμενό του αναμένεται να καταληχθεί στις 13 Μάρτη, στη Σύνοδο των «17» της Ευρωζώνης και να επικυρωθεί στις 24 και 25 Μάρτη, στην εαρινή Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

ΙΕΡΟΝ ΔΙΚΑΙΟ...

"Όταν η διοίκησις βιάζει, 
αθετεί, 
καταφρονεί τα δίκαια του λαού 
και δεν εισακούει τα παράπονά του, 
το να κάμει τότε ο λαός, 
ή κάθε μέρος του λαού, επανάστασιν, 
να αρπάζει τα άρματα και να τιμωρήσει τους τυράννους του, 
είναι το πλέον ιερόν από όλα τα δίκαια του 
και το πλέον απαραίτητο από όλα τα χρέη του" 

Ρήγας Φεραίος