Σελίδες

11 Φεβ 2011

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Η ΕΛΛΑΣ!!!


ΝΤΕΡΟΥΖ: ΞΕΠΟΥΛΗΣΤΕ ΟΤΙ ΒΡΕΙΤΕ (ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΑΚΙΝΗΤΑ, ΜΝΗΜΕΙΑ...) ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΛΗΣΕΤΕ € 50 ΔΙΣ ΕΩΣ ΤΟ 2015!
ΜΠΟΜΠ ΤΡΑΑ: ΞΕΠΟΥΛΗΣΤΕ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΑΝΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ!
Η σημερινή συνέντευξη τύπου, της τρόικας, που σηματοδοτεί την έγκριση της 4ης δόσης(ύψους € 15 δις) των τροϊκανών δανείων καθώς και το Μνημόνιο Νο4, ξεπέρασεακόμα και τον πλέον απαισιόδοξο νου! 

Κατά τη διάρκεια της, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν στην τρόικα, Σερβάς Ντερούζ είπε ορθά - κοφτά,πως μέχρι το 2015, η Ελλάδα θα πρέπει να αντλήσει € 50 δις μέσω του ξεπουλήματος δημόσιας περιουσίας! Για να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος του ποσού αυτού αρκεί να αναφέρουμε, πως το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων της Κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου για την περίοδο 2011 – 2013, έφτανεμόλις τα € 7 δις...

ΜΟΥΜΠΑΡΑΚ ΤΕΛΟΣ!!! ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΣΕΙΡΑ;

Έπεσε!
Όλη η Αίγυπτος, όλο το Αραβικό σύμπαν σείεται!!!
Ανθρωποι τρέχουν στους δρόμους φωνάζοντας."Ελευθερία, είμαστε ελεύρεροι!!"
Κλαίνε, γελάνε, χορεύουν, τραγουδάνε, είναι νικητές!Ειναι νικητές! Ειναι νικητές!
Οι τυρρανίες όλου του κόσμου κοιτάζουν με δέος.
Όλοι οι λαοί του κόσμου, όλοι οι λαοί του κόσμου υποκλίνονται! 

«Σκάι»: Και μόνος και... Μάνος...


Την περασμένη Τρίτη το βράδυ, ο εφοπλιστής και ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού «Σκάι» προσκλήθηκε (από το σταθμό του) και παραχώρησε συνέντευξη (στο σταθμό του). Η συνέντευξη είχε έναν καλεσμένο: Τον... εαυτό του.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε ο κ. Αλαφούζος (στο σταθμό του), απάντησε σε σειρά αιχμηρών ερωτημάτων που του τέθηκαν από υψηλόβαθμο διευθυντικό στέλεχος (του σταθμού του). Τα ερωτήματα, ειδικά εκείνα του τύπου «πόσο σπουδαίος, πλουραλιστικός, δημοκρατικός κ.λπ. είναι ο σταθμός μας, κύριε Αλαφούζο» - «πολύ σπουδαίος, πολύ πλουραλιστικός, πολύ δημοκρατικός», αναμένεται να εκδοθούν σε ειδικό εγχειρίδιο από τον «Σκάι».

Οι καταστροφείς του λαού...


«Η χώρα περνάει μια πάρα πολύ δύσκολη περίοδο. Κινδυνεύει όμως συνέχεια να μπει στο δρόμο της καταστροφής», γράφει ο Α. Παπαχελάς στην «Καθημερινή» 9/2/2011. 
Αλήθεια, από πού και ποιος κινδυνεύει να καταστραφεί; Η «δύσκολη περίοδος» είναι η καπιταλιστική οικονομική κρίση, το κεφάλαιο κινδυνεύει με καταστροφή, έτσι βγαίνει από την κρίση, γι' αυτό καίγεται η «Καθημερινή» και ο διευθυντής της. Για την ώρα πάντως, κυβέρνηση, τρόικα, κεφάλαιο και τα κόμματά τους καταστρέφουν την εργατική τάξη και το λαό με την ανεργία, τις άγριες αντεργατικές αλλαγές (δραστική μείωση μισθών - συντάξεων, δραστικές περικοπές στις παροχές Υγείας - Πρόνοιας, αύξηση ΦΠΑ και έμμεσης φορολογίας, αλλά και μεγάλη ακρίβεια, λόγω αυξήσεων των διοδίων, των εισιτηρίων, ηλεκτρικού ρεύματος, ειδών πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης), που ωθούν στη φτώχεια, στην εξαθλίωση.

ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΠΛΗΘΟΥΣ ΣΤΟ ΚΙΛΚΙΣ

Πλήρης κάλυψη από την κυβέρνησηΜε παλινωδίες, τα αρμόδια στελέχη παραδέχτηκαν ότι παρόμοιες ασκήσεις υπαγορεύονται από τη συμμετοχή της χώρας στο ΝΑΤΟ
Με αλληλοδιαψεύσεις και εκ των υστέρων ανακοινώσεις επιχειρεί η κυβέρνηση να θολώσει τα νερά γύρω από τις ευθύνες της και την πραγματική στόχευση της στρατιωτικής άσκησης καταστολής πλήθους, με την ονομασία «Καλλίμαχος», που έγινε την περασμένη Παρασκευή στο Κιλκίς και την οποία με αλλεπάλληλα δημοσιεύματα αποκάλυψε ο «Ριζοσπάστης».

Συμφορά...

H ανεργία, όπως ανακοινώθηκε χτες, εκτινάχτηκε το Νοέμβρη του 2010 στο 14%. Το ποσοστό είναι εφιαλτικό. Το δεύτερο μεγαλύτερο στην Ευρώπη, μετά την Ισπανία. Πρόκειται για την επίσημα καταγεγραμμένη ανεργία. 
Που σημαίνει ότι η πραγματική ανεργία, η πολύ μεγαλύτερη και «αχαρτογράφητη» από τις στατιστικές υπηρεσίες, εξαπλώνεται σαν χιονοστιβάδα καταπλακώνοντας εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους.
*
Τα στοιχεία των ίδιων των εμπόρων προειδοποιούν ότι αθροιστικά τη διετία 2010 - 2011 απειλούνται με «λουκέτο» πάνω από 300.000 μικρομάγαζα.

ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ - ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ «ΣΚΑΪ» Σε διατεταγμένη υπηρεσία ενάντια στο λαό

Το έγγραφο, με το οποίο ο ΣΚΑΪ,
σε ρόλο εισαγγελέα, ζητάει ενημέρωση
από το ΠΑΜΕ για το αν συμμετείχε στην
περιφρούρηση της απεργίας στο Μετρό!
Το ρόλο των αστικών ΜΜΕ στο χτύπημα και τη συκοφάντηση των εργατικών λαϊκών αγώνων και ταυτόχρονα στην παραγωγή και αναπαραγωγή της κυρίαρχης αντιλαϊκής προπαγάνδας, επιβεβαιώνει η επίθεση που εξαπολύει ο ΣΚΑΪ - δημοσιογραφικός όμιλος του εφοπλιστή Αλαφούζου - στο ΚΚΕ και τις εργατικές κινητοποιήσεις.
Τελευταίο κρούσμα αποτελεί το «ρεπορτάζ» που πρόβαλε στο προχτεσινό του δελτίο ειδήσεων ο τηλεοπτικός ΣΚΑΪ, σχετικά με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης του ΚΚΕ. 

Η πλειοψηφία υπέρ του σοσιαλισμού

Στο σχεδιασμό του σοβιετικού κράτους 
ήταν και η αντιμετώπιση του ζητήματος 
της λαϊκής κατοικίας, που σήμερα στην 
καπιταλιστική Ρωσία αποτελεί τεράστιο πρόβλημα
Η ρωσική εφημερίδα «Νόζιε Ιζβέστια» με έκπληξη αναφέρεται στο γεγονός ότι, ακόμη και 20 χρόνια μετά τη διάλυση της ΕΣΣΔ, η μεγάλη πλειοψηφία του πληθυσμού της Ρωσίας αναγνωρίζει την υπεροχή του κοινωνικο-πολιτικού της συστήματος.Ετσι σε έρευνα της εταιρείας «Levada Center», η απόλυτη πλειοψηφία όσων απάντησαν (51%), θεωρεί ως «πιο σωστό» το οικονομικό σύστημα της ΕΣΣΔ, που βασιζόταν στην κρατική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής, στον κεντρικό σχεδιασμό και στην κεντρικά σχεδιασμένη κατανομή του παραγόμενου πλούτου.

ΤΑ 14+1 ΠΑΡΑΣΗΜΑ του Γιωργάκη