Σελίδες

8 Φεβ 2011

ΠΕΡΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΩΝ ΜΜΕ ΚΑΙ ΑΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ Ο ΛΟΓΟΣ...

τσά!!!
Eνα καλό παράδειγμα για το πώς εννοεί την υπακοή στους νόμους της η αστική τάξη και το ποια ανυπακοή φοβάται δίνει ο Γ. Μαρίνος στο «Βήμα» της Κυριακής 30/1/2011, υπό τον τίτλο «Οι συνέπειες της ανυπακοής». 
Ο αρθρογράφος αναδημοσιεύει επιστολή αναγνώστη του, ο οποίος περιγράφει την πρακτική των εργοδοτών στην περιοχή του να μην καταβάλλουν «το δώρο Χριστουγέννων, με την ευθεία απειλή της απόλυσης σε όσους έχουν ακόμη δουλειά και με παγερή αδιαφορία σε όσους δούλεψαν κάποιο διάστημα το φθινόπωρο. Τους απαντούν απλώς "δεν έχω να σας δώσω όλο το δώρο που δικαιούστε, αν θέλετε πάρτε 50 ή 100 ευρώ". Και εγώ απλώς σας ρωτάω, όταν μια ευνομούμενη πολιτεία έχει νόμους που λένε ότι ο εργοδότης που δεν πληρώσει το δώρο πρέπει να οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη και μάλιστα με τη διαδικασία του αυτοφώρου αδικήματος, αλλά κανείς δεν "συγκινείται" να εφαρμόσει τους νόμους, τότε μήπως "σπρώχνει" τον κάθε αδικημένο προς την αυτοδικία;».

«Οι φίλοι των μεταναστών,... μπαχαλάκηδες...»

Φαίνεται πως κάποιοι «φίλοι των μεταναστών» που με τα γεγονότα στη Νομική εμφανίζονταν ως «κηδεμόνες» τους, αντ' αυτών, δεν αντέχουν στην αντιπαράθεση και γράφουν χοντροκομμένες χυδαιότητες. Στην προκειμένη περίπτωση αυτό έχει σχέση με το ΝΑΡ, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και την εφημερίδα «Πριν», αλλά και με τον Ν. Γιαννόπουλο του «Δικτύου» (αυτός εμφανιζόταν ως «εκπρόσωπός» τους, αφού έλυνε και έδενε) και την εφημερίδα «Εποχή» και τις δήθεν απαντήσεις τους σε ΚΚΕ και «Ριζοσπάστη» για τις θέσεις μας στο συγκεκριμένο ζήτημα (για τα αστικά ΜΜΕ και κόμματα κουβέντα δε λένε), με χαρακτηρισμούς όπως «ο Ριζοσπάστης συκοφαντεί», «βγάζει λάδι τους πράκτορες», «ο κατήφορος του Ριζοσπάστη πιάνει πάτο», «το δε ΚΚΕ επιδόθηκε σε ξεκάθαρο χαφιεδισμό μέσα από τις σελίδες του Ριζοσπάστη». Θα μπορούσε κανείς να τους απαντήσει πως «στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σχοινί», ή να μην κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια, αλλά αυτής της μορφής η «πολεμική» ξεπερνά κάθε όριο δείχνοντας αντιπαράθεση κάποιων που «πιάστηκαν στα πράσα».

«Κλειστό»... & με τσατσά...(ΗΠΑ)

Παππούς πρωθυπουργός.
Πατέρας πρωθυπουργός.
Εγγονός πρωθυπουργός.
Θείος πρωθυπουργός.
Ανιψιός πρωθυπουργός.
Μπαμπάς πρωθυπουργός.
Θυγατέρα - θέλει να γίνει - πρωθυπουργός.
«Πρωθυπουργός»: 
«Κλειστό»... επάγγελμα.

Δεν ήταν «σκονάκι», απλώς συνέπεσαν...


Χτες στην εφημερίδα τα «Νέα» ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Πάγκαλος ερωτηθείς για την άρνηση του κόσμου να πληρώνει τα ληστρικά διόδια ή τα επίσης ληστρικά εισιτήρια στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, επιστρατεύει τη σοφιστεία του αφόρητου εξυπνακισμού:
«Τι θα γίνει - ρωτά όλο αθωότητα - αν αναπτυχθεί το ίδιο κίνημα και κατά των ιδιωτών, στο ταξί, στο εστιατόριο, στον κινηματογράφο, στον κουρέα»...
*
Προφανώς ο Πάγκαλος δεν γνωρίζει ότι οι κουρείς, οι σαλεπιτζήδες και οι ταξιτζήδες δεν συνάπτουν συμφωνίες με εργολάβους και «Ζήμενς», όπως διαπράττουν οι κυβερνήσεις στις οποίες συμμετέχει ο Πάγκαλος.

ΑΛΗΘΕΙΑ, Η ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ ?


Οι προτάσεις, που, για λογαριασμό του ευρωενωσιακού κεφαλαίου, ανέλαβαν να παρουσιάσουν στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής η Γερμανία και η Γαλλία, έδωσαν αφορμή για να φουντώσει πάλι η προπαγάνδα περί «κατοχής» της χώρας από τη Γερμανία. Το γεγονός, μάλιστα, ότι αυτά τα ιδεολογήματα καλλιεργούνται με χαρακτηριστική συνέπεια από τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και δυνάμεις που αυτοαποκαλούνται «αντικαπιταλιστικές» (ΝΑΡ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ) και κινήσεις σαν τη «Σπίθα», πρέπει να προβληματίσει σοβαρά τους εργαζόμενους, το λαό, στον αγώνα που κάνουν να αμυνθούν αποτελεσματικά και να αντεπιτεθούν στον πόλεμο που τους έχουν κηρύξει η κυβέρνηση και η ντόπια πλουτοκρατία, με συμμάχους την ΕΕ και τα κόμματά της στη χώρα μας.
Από τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και το ΝΑΡ, μέχρι τις διάφορες κινήσεις «ανεξάρτητων

Ο Κουν... τα διόδια και τα αστικά ΜΜΕ...

   Τα αστικά ΜΜΕ της «Γ' Ελληνικής Δημοκρατίας» (σ.σ. σύμφωνα με την ορολογία στο κύριο άρθρο των χτεσινών «ΝΕΩΝ», τα οποία προσπαθούν προφανώς να προσδώσουν όσο «μεγαλείο» μπορούν στην κάθε άλλο παρά «μεγαλειώδη» αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία) το τελευταίο διάστημα «βροντούν» και «αστράφτουν» στο όνομα της «νομιμότητας» και της «ελευθερίας». 
Δηλαδή της επιβολής ως «νομιμότητας» της ασυδοσίας του κεφαλαίου και του κράτους του. 
Από την συκοφάντηση της περιφρούρησης των απεργιακών αγώνων των ναυτεργατών, των συμβασιούχων και, πρόσφατα, του απεργιακού αγώνα των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς - μεταξύ άλλων - εσχάτως στοχοποίησαν τις περισσότερο ή λιγότερο οργανωμένες, ακόμη και τις ατομικές πράξεις στοιχειώδους ανυπακοής στο χαράτσι προς το κεφάλαιο στις κατασκευές (κατά κόσμον «διόδια»...), καθώς και την ανάλογη ανυπακοή στις ληστρικές αυξήσεις στα εισιτήρια.

ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΣΕ , ΕΙΣΑΙ ΠΙΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ...



ΑΠΟ ΕΔΩ ΠΑΕΙ το κλιμάκιο της «τρόικας», από εκεί πάει! 
Το ένα υπουργείο επισκέφθηκε, το άλλο υπουργείο έλεγξε, είδε τον τάδε υπουργό, είδε τον δείνα...
Μας βομβαρδίζουν τα κανάλια με τις βολτούλες τους και, ούτε λίγο - ούτε πολύ, προβάλλουν το παραμύθι «η τρόικα πιέζει, οι υπουργοί ανθίστανται». Καλά στημένο δε λέμε, αλλά ...δεν πιάνει.
Σε περίπτωση που κάποιοι το ξέχασαν, το πρώτο μέρος που επισκέφθηκε το περίφημο κλιμάκιο ήταν η «ΝΕΟΓΑΛ», για να ...δει πώς πάνε τα πράγματα. 
Γιατί αυτό είναι το άγχος τους, να εξασφαλίσουν την «ανταγωνιστικότητα» των επιχειρήσεων.
Δηλαδή να μειώσουν το κόστος εργασίας, που πρακτικά σημαίνει μικρότερους μισθούς, περισσότερη ανασφάλιστη και μερική εργασία.

ΦΑΣΙΣΜΟΣ=ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ=ΠΑΣΟΚ...

Στην εφαρμογή της απάνθρωπης αντιμεταναστευτικής πολιτικής της επιμένει η κυβέρνηση, στο γνωστό πλαίσιο της ΕΕ που θεωρεί όλους τους πρόσφυγες του ιμπεριαλισμού «παράνομους», εκτός από λίγους που κατά καιρούς «νομιμοποιεί», όσους δηλαδή χρειάζεται το μεγάλο κεφάλαιο για να διευρύνει την κερδοφορία του. Το θέμα της «παράνομης» μετανάστευσης ήταν στο επίκεντρο σύσκεψης που έγινε χτες, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, στη Βουλή. Ελαβαν μέρος οι υπουργοί Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης, Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσής, Εργασίας Λ. Κατσέλη, ο αναπληρωτής υπουργός Γ. Κουτρουμάνης και οι υφυπουργοί Α. Νταλάρα και Χρ. Αηδόνης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύσκεψη είχε περισσότερο «διερευνητικό» χαρακτήρα μέσω της κατάθεσης προτάσεων προς αντιμετώπιση του ζητήματος. Αναμένεται σε 10 μέρες να πραγματοποιηθεί και δεύτερη, πάλι υπό την προεδρία του πρωθυπουργού. Χτες, μεταξύ άλλων, προτάθηκε η «ελαστικοποίηση» του ισχύοντος πλαφόν για τη συγκέντρωση των απαραίτητων ενσήμων, προκειμένου να μην εκπίπτουν από το

ΟΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΠΑΧΑΛΑΚΗΔΕΣ...


Η προβοκάτσια είναι κλασική τακτική για όποιον θέλει να στρέψει την προσοχή σε στημένα γεγονότα για να αποτρέψει την εξέλιξη άλλων γεγονότων που γεννά η ίδια η ζωή.
Είναι μαϊμουδιά. Και σαν τέτοια γίνεται εύκολα αντιληπτή.
Το μπάσιμο τραμπούκων προχτές σ' ένα θέατρο, ως «αθλητική», δήθεν, διαμαρτυρία, έκανε μπαμ από χίλια μίλια μακριά για το στημένο του πράγματος. Τα άρθρα, που επιχείρησαν να το αναγάγουν σε «κοινωνικό φαινόμενο», είχαν γραφτεί πριν ακόμα οι τραμπούκοι εκτελέσουν το σχέδιο. Η βιασύνη με την οποία στον αστικό Τύπο έσπευσαν να στήσουν συνειρμό με τη «Μαρφίν», αποκάλυψε το ενιαίο κέντρο που κινεί τέτοιου τύπου νήματα και ποιον αντίπαλο θέλουν πράγματι να αντιμετωπίσουν.

Αρνούμαι να πεθάνω!

Σωστα τα λες Βασιλη μας, αλλα, ποιος σε ακουει?? 
Γιναμε ανθρωπακια και κλωτσοσκουφια του καθενος κι ακομα με το μπεεεεεε στο στομα ζουμε ! ! ! Ελεος πια.



Άρρωστα ψάρια στο Σαρωνικό, νεκρή η παραλία,
κι εσύ στον πάγκο σου, πουλάς, γερνάς, με δίχως υποψία,
σε καρτεράει ο θάνατος, σε καρτεράει ο θάνατος.

Αρνούμαι να πεθάνω...

Το ποτηράκι της καρδιάς - Αφεντούλα Ραζέλη










ΤΟ ΠΟΤΗΡΑΚΙ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ
Μουσική - Στίχοι: Βαγγέλης Κορακάκης
Ερμηνεία: Γιώτα Νέγκα 

Το Μινόρε Της Αυγής [1η Εκτέλεση 1947]






Τραγούδι: Απόστολος Χατζηχρήστος & Μάρκος Βαμβακάρης & Γιάννης Σταμούλης [Μπιρ Αλλάχ] - [Τριφωνία]
Μουσική: Σπύρος Περιστέρης
Στίχοι: Μίνως Μάτσας



ΑΙΓΥΠΤΟΣ : Εντονες διεργασίες με στόχο την εκτόνωση ...

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε μια πρώτη συνάντηση ανάμεσα στον αντιπρόεδρο Ομάρ Σουλεϊμάν και σε αντιπροσωπείες από όλο το φάσμα της αντιπολίτευσης, την Κυριακή.Χωρίς να δώσει λεπτομέρειες της συζήτησης, εκπρόσωπος της ισλαμιστικής οργάνωσης«Αδελφοί Μουσουλμάνοι», που τελικά συμμετείχε στο «διάλογο», εξέφρασε επιφυλάξεις για τη συνέχεια, υποστηρίζοντας ότι «δεν εισακούγονται τα αιτήματα της αντιπολίτευσης, όπως είναι, π.χ., η άμεση αποχώρηση του Χόσνι Μουμπάρακ».
Ανάλογο αίτημα διατυπώνουν και οι χιλιάδες διαδηλωτές που παραμένουν πάντα στην πλατεία Ταχρίρ, έχοντας, μάλιστα, λάβει θέσεις στις ερπύστριες των αρμάτων, εκφράζοντας έτσι την αποφασιστικότητά τους να μείνουν «μέχρις ότου φύγει ο Μουμπάρακ».