Σελίδες

29 Ιαν 2011

ΝΤΑΛΑΡΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΟΙ, ΦΑΣΙΣΜΟΣ, ΓΑΠ: ΤΑΥΤΟΣΗΜΟΙ ΡΟΛΛΟΙ...


Τον άθλιο, ελεεινό ρόλο των ΜΜΕ στην απεργία πείνας των μεταναστών μας τον λέει το άρθρο της Ματίνας Παπαχριστούδη -από τον "Δρόμο της Αριστεράς"- που δημοσιεύουμε παρακάτω.

Στο βίντεο όμως που παραθέτουμε, εκτός των άλλων, είναι εξοργιστικό το θράσος της Αννας Νταλάρα όπως και του βραβευμένου από το FBI, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, με το οποίο αντιμετωπίζουν τον αγώνα των απεργών.

Η Νταλάρα που το μόνο που ήξερε να κάνει μέχρι σήμερα ήταν δημόσιες σχέσεις προωθώντας την πραμάτεια του άντρα της (βεβαια πάντα ξαδέλφη του αρχι φασίστα Ραγκούση... και υποχείριο του Γκαίμπελς, GAP  με ότι αυτό συνεπάγεται....), ενώ ο πρώην υπουργός Μπάτσων και καταστολής που μόλις πριν λίγες μέρες
μας έδωσε μια γεύση εθελόδουλης αμερικρανοκρατίας, τόσο αηδιαστική, που η χώρα μας δεν το έχει ξαναζήσει από τη δεκαετία του 1950, βάλθηκαν να ρίξουν τα εμέσματα τους στους μετανάστες και σε όσους τους συμπαραστέκονται.



Immigration - Προσφυγιά



Οι Έλληνες, λαός προσφύγων και μεταναστών, πώς έγιναν τόσο ανάλγητοι μπροστά στο κύμα των εξαθλιωμένων;

Πακτωλός κεφαλαίων στην επιχείρηση «ελεγχόμενη πτώχευση»...



Με όχημα την αναδιάρθρωση - «κούρεμα» του κρατικού χρέους, το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης - τρόικας - πλουτοκρατίας ετοιμάζει να εξαπολύσει την επόμενη κλιμάκωση, με μπαράζ από νέα αντιλαϊκά πακέτα.
Οι δόσεις αποπληρωμής των κρατικών δανείων προς τους τραπεζίτες και τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς (ΕΕ - ΔΝΤ - Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα) και μόνο για τη διετία 2013-2014ξεπερνούν το αστρονομικό ύψος των 145 δισ. ευρώ, ποσό που είναι μαθηματικά βέβαιο ότι δεν μπορεί να «εξυπηρετηθεί». Αν και δεν το ομολογούν, είναι φανερό πλέον ότι βήμα το βήμα ξεδιπλώνουν και την επιχείρηση «ελεγχόμενης πτώχευσης».
Σύμφωνα εξάλλου με στοιχεία τηςΤράπεζας Διεθνών Διακανονισμών,

Ασυλο (1)...

«Σχέδιο Μανίλα» για την Ελλάδα!



Γράφει: ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ
Οι Φιλιππίνες είναι μια χώρα, όπου ένας στους τρεις κατοίκους της ζει με λιγότερο από ένα δολάριο την ημέρα.
Οι Φιλιππίνες είναι μια χώρα, όπου πάνω από ένα εκατομμύριο παιδιά ζουν στους δρόμους.
Οι Φιλιππίνες είναι μια χώρα, όπου εδώ και τριάντα χρόνια η δική της πλουτοκρατία την έχει θέσει υπό την εποπτεία του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.
Οι Φιλιππίνες, αν δεχτούμε ως ακριβείς τις πληροφορίες που δημοσίευσε το γερμανικό περιοδικό «Σπίγκελ», είναι η χώρα την οποία οι διεθνείς δανειστές και «φίλοι» της Ελλάδας, προεξάρχοντος του κ. Κλάους Ρέγκλινγκ - που τυγχάνει επικεφαλής του λεγόμενου «Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης» - την υποδεικνύουν ως «μοντέλο» για την αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων της Αθήνας...

Στρατηγική του ΠΑΣΟΚ οι αντιλαϊκές ανατροπές...



«Ακόμα και με μηδενικό χρέος, η Ελλάδα έπρεπε να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις που ήδη γίνονται». Αυτό δήλωσε χτες ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου από το Νταβός της Ελβετίας, φανερώνοντας ότι οι αντεργατικές ανατροπές, οι μειώσεις των μισθών, η διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης, οι δραστικές περικοπές στις κοινωνικές παροχές αποτελούν στρατηγικό στόχο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.
Με τη συγκεκριμένη τοποθέτηση σε συζήτηση που είχε με δημοσιογράφους στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, ο Γ. Παπανδρέου επιβεβαίωσε ότι το δημόσιο χρέος και το έλλειμμα ήταν το πρόσχημα που χρησιμοποίησε η κυβέρνηση για να προωθήσει τα αντεργατικά μέτρα που επιζητούσε το μεγάλο κεφάλαιο για να διασφαλίσει και να επεκτείνει την κερδοφορία του κατά τη διάρκεια και μετά την κρίση.

Δικομματικός καυγάς για χρηματοδότηση του Φόρουμ...


«Κόντρα» ΠΑΣΟΚ - ΝΔ μέσω ανακοινώσεων, ξέσπασε χτες με αφορμή δημοσίευμα στην εφημερίδα «Δημοκρατία» με τίτλο «Οι διοργανωτές της κατάληψης είχαν... σπόνσορα το ελληνικό Δημόσιο», σύμφωνα με το οποίο το Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και το υπουργείο Απασχόλησης.
Την αρχή έκανε η ΝΔ, η οποία εξέδωσε δύο ανακοινώσεις. 
Αναφερόμενη στο δημοσίευμα αφήνει υπαινιγμούς για χρηματοδότηση και άμεση διασύνδεση της κυβέρνησης με το Φόρουμ και τη δράση του, αλλά και με τον πρόεδρό του Αχμέτ Μοαβία, στον οποίο όπως προκύπτει από έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών που παρουσιάζει, καλύφτηκαν τα έξοδά του για ταξίδι στις Βρυξέλλες το Δεκέμβρη του 2010. 
Καταλήγοντας η ΝΔ σημειώνει: «Η κυβέρνηση και προσωπικά ο κ. Παπανδρέου

Κύριος υπεύθυνος ο ιμπεριαλισμός...

Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ψήφισε χτες υπέρ της παραμονής των στρατιωτικών δυνάμεων της Γερμανίας στο Αφγανιστάν και ο υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδας Γιάννης Ραγκούσης δήλωσε ότι θα εφαρμοστεί ο υπάρχων νόμος για τους οικονομικούς μετανάστες.
Μόνο άσχετες, φυσικά, δεν είναι αυτές οι δύο ειδήσεις. 
Για να είμαστε ακριβείς, είναι αδύνατο να ασχοληθεί κανείς με την πρώτη χωρίς τη δεύτερη και το ανάποδο.
Γιατί, όσο και αν το θέλουν οι του ΛΑ.Ο.Σ., οι οικονομικοί μετανάστες δεν είναι ζιζάνια που φυτρώνουν, ούτε είναι φτωχοί επειδή έτσι θέλησε γι' αυτούς η μοίρα ή γιατί είναι μειωμένης αντίληψης άνθρωποι.
Υπάρχουν, επειδή οι κυβερνήσεις και τα αστικά Κοινοβούλια της «πολιτισμένης Δύσης» - όπως και το ελληνικό - παίρνουν αποφάσεις αντίστοιχες με αυτήν της γερμανικής Βουλής και ενίοτε ακόμη χειρότερες.

Ο ύπουλος σχεδιασμός...



Συνεχίστηκε και χτες από τα αστικά ΜΜΕ, με αφορμή τα γεγονότα στη Νομική, η προπαγάνδα περί ανομίας και επιβολής του νόμου. 
Καθένας πρέπει να σκεφτεί. Είχαμε ενέργειες οργανωμένες, με κίνδυνο και για τους μετανάστες και για το άσυλο, δράση που αντικειμενικά προκαλεί την κρατική καταστολή. 
Ομάδες και άνθρωποι που μιλούσαν για εξέγερση του μπάχαλου και της προβοκάτσιας!
 Που προκαλούσαν την επιβολή του κράτους του νόμου σ' ένα σύστημα που στέλνει στην κόλαση το λαό και απαιτεί τη μέγιστη λαϊκή οργάνωση και πάλη ενάντια στο κεφάλαιο. 

Πέρι αστικής νομιμότητας ο λόγος....

Οσοι βιάστηκαν να χαρούν για την «αίσια εξέλιξη» στο θέμα των 250 μεταναστών, ας κρατήσουν μικρό καλάθι.

Μια γρήγορη ματιά στα χτεσινοβραδινά τηλεοπτικά δελτία αποκάλυπτε ότι η αστική τάξη, όπως πριν ακόμα ξεσπάσει το θέμα των μεταναστών, έτσι και μετά παραμένει στοχοπροσηλωμένη: Ζητά να χτυπηθεί ό,τι η ίδια ορίζει ως «ανομία». Σε βαθμό που αναρωτιέσαι μήπως οργανώνει διάφορες «ανομίες» για να μπορεί να τις επικαλεστεί...
Μ' αφορμήτους μετανάστες καταπιάστηκαν με το άσυλο για να περάσουν μέσα απ' αυτό στο χτύπημα κάθε πράξης - δράσης που αμφισβητεί την αντιλαϊκή αστική νομιμότητα. Για τους μετανάστες ξεκίναγε το θέμα στα «δελτία των 8», για τη νομιμότητα γινόταν η συζήτηση. Οχι για τη νομιμότητα στο συγκεκριμένο θέμα αλλά γενικά για τη νομιμότητα με όρους αγιότητας. Σαν κάτι αδιατάρακτο στο βάθος του χρόνου.


Οπορτουνισμός

Πριν πολύ καιρό, θέλοντας να αναδείξω καλύτερα την ουσία της πολιτικής ορολογίας “οπορτουνισμός”, είχα περίπου γράψει:
Ο οπορτουνισμός είναι εν πολλοίς, ένα φυλλαράκι στο κέντρο μιας λίμνης, ανοιχτής κι από τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα που “δέχεται” από παντού ανέμους διαφόρων εντάσεων !

Αντιλαμβάνεται κανείς εύκολα τα … 
δρομολόγια που κάνει το φυλλαράκι πάνω στο νερό της λίμνης !
Σήμερα, για το γνωστό θέμα της “Νομικής”, διαβάζουμε: