Σελίδες

28 Ιαν 2011

Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...

Η απαγόρευση κυκλοφορίας δεν εμπόδισε χιλιάδες Αιγύπτιους να βγουν πάλι στους δρόμους.Έχουν αναφερθεί ακόμα 5 νεκροί και 870 τραυματίες,αρκετοί από τους οποίους σοβαρά τραυματισμένοι από σφαίρες της αστυνομίας. Ο στρατός ακόμα δεν έχει αναλάβει δράση, παρά την παρουσία αρκετών τανκς στους δρόμους.Η Αίγυπτος φαίνεται ότι ακολουθεί την μοίρα της Τυνησίας.Αλλά εδώ το καθεστώς είναι πιο ισχυρό και προβλέπω πως δύσκολα θα ανατραπεί.Η Αίγυπτος είναι μια χώρα 80 εκατομμυρίων κατοίκων ,με ισχυρές στρατιωτικές δυνάμεις.Οι ΗΠΑ θα στηρίξουν μέχρι τελευταία στιγμή τον Χόσνι Μουμπάρακ.Η συμμετοχή του κόσμου ακόμα δεν είναι τόσο μαζική όσο στη Τυνησία.

Νέα παραβίαση των ελληνικών χωρικών υδάτων

Η αμφισβήτηση των κυριαρχικών
δικαιωμάτων της χώρας, έχει πρώτα
και κύρια τη σφραγίδα των ιμπεριαλιστικών
οργανισμών στους οποίους συμμετέχει για
λογαριασμό της ντόπιας αστικής τάξης
Τούρκικη φρεγάτα, που συμμετέχει σε αποστολή του ΟΗΕ στο Λίβανο, έφτασε σε απόσταση αναπνοής από την Κύμη
Προκλητική διέλευση μέσα από τα ελληνικά χωρικά ύδατα και σε μικρή απόσταση από την παραλία της Κύμης, κοντά στη νησίδα Πρασούδα, πραγματοποίησε χτες το ξημέρωμα και για μια περίπου ώρα η τουρκική φρεγάτα «Yildirim». Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, η φρεγάτα βγήκε από το στενό των Δαρδανελίων, κινήθηκε με δυτική πορεία βορείως της Λήμνου σε διεθνή ύδατα και στη συνέχεια, ακολουθώντας νότια πορεία, εισήλθε από τις 02:13 έως τις 03:01 στα ελληνικά χωρικά ύδατα, μεταξύ Σκύρου και Εύβοιας.

ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΣΕ ΕΕ - ΕΥΡΩΖΩΝΗ...



Η διασφάλιση της κερδοφορίας του κεφαλαίου είναι το κριτήριο με το οποίο οι εκπρόσωποι της πλουτοκρατίας προσεγγίζουν το μέλλον της Ευρωζώνης και την αναγκαία ελεγχόμενη καταστροφή κεφαλαίου, προκειμένου να επιτευχθεί - έστω και προσωρινά - η έξοδος από την κρίση. Σ' αυτό το πνεύμα, προκρίνουν είτε την αναδιάρθρωση του χρέους, είτε την επιμήκυνση της αποπληρωμής των δανείων, προαναγγέλλοντας νέα βάρη στις πλάτες του λαού.
Το ΔΝΤ, σε έκθεσή του για τις παγκόσμιες δημοσιονομικές προοπτικές, συγχαίρει την ελληνική κυβέρνηση για τα σκληρά μέτρα που προωθεί, δίνοντάς της εύσημα - μεταξύ άλλων - για τις περικοπές δαπανών, όπως μειώσεις μισθών και αυξήσεις των τιμών στις δημόσιες επιχειρήσεις, μέτρα εξοικονόμησης κόστους, αύξηση της συμμετοχής στις νοσοκομειακές δαπάνες κ.ά.

ΛΑ.(Γ)Ο.Σ. αντιδραστικής επέλασης...



Η χτεσινή κίνηση του ΛΑ.Ο.Σ. να προχωρήσει εσπευσμένα στην κατάθεση πρότασης νόμου για την οριστική κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου δεν είναι μια κίνηση που αποσκοπεί μόνο στο κέρδισμα των εντυπώσεων στο αγώνα δρόμου που κάνει με τη ΝΔ για το ποιος θα καταθέσει πρώτος το σχετικό σχέδιο νόμου. 
Ο ΛΑ.Ο.Σ. ως συνήθως λειτουργεί ως λαγός των πιο προωθημένων αντιδραστικών σχεδίων και «μεταρρυθμίσεων» της πλουτοκρατίας, σπεύδει να προκαθορίσει και το περιεχόμενο και την ουσία της ρύθμισης. 
Τα πανεπιστήμια πρέπει να πάψουν να παράγουν γνώση για το λαό, να κλείσουν στις ιδέες της άκρας αριστεράς, ακριβώς γιατί πρέπει να ανοίξουν στις πολυεθνικές. Το αναφέρει ευθέως στην αιτιολογική έκθεση της πρότασης νόμου που κατέθεσε χτες:

Το Ασυλο...

Το Πανεπιστημιακό Ασυλο δεν τους ενοχλεί γιατί κάποιοι το αξιοποιούν για «αλλότριες» επιδιώξεις. Αλλωστε, ανάμεσα σε αυτούς τους «κάποιους», πρώτο και καλύτερο είναι το καθεστώς τους. 
Το καθεστώς που υπό οποιασδήποτε απόχρωσης κυβερνητική εξουσία, σπρώχνει δεκαετίες τώρα μέσα στα Πανεπιστήμια τους συμπαίχτες του στο παιχνίδι μεταξύ «κλεφτών και αστυνόμων», ώστε μετά να καταγγέλλει το... Ασυλο.

Μετανάστες...






Από το «Εδώ Πολυτεχνείο»
υπουργοί του «Αιδώς Ασυλοφαγείο»

Πρώτον, οι μετανάστες είναι άνθρωποι. Κάθε πολιτική πράξη, κάθε πολιτική τοποθέτηση, κάθε πολιτική πρόταση γύρω από το ζήτημα του μεταναστευτικού προβλήματος κρίνεται και αποκαλύπτεται, κατ' αρχάς, από αυτό: Από το αν προσεγγίζει το πρόβλημα με αφετηρία ότι έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους (με ό,τι αυτό σημαίνει για τα δικαιώματα και τις ανάγκες τους) ή από το αν, τελικά, εισηγείται - όποιον μανδύα κι αν μετέρχεται ο λόγος της - την αντιμετώπιση των μεταναστών σαν να ήταν «ζώα», «υπάνθρωποι», «εγκληματίες» και ως εκ τούτου παρείσακτοι.
Στη δεύτερη περίπτωση, οι μετανάστες χρησιμοποιούνται για τη διάχυση στην κοινωνία του δηλητηρίου της απανθρωπιάς, του ρατσισμού και της πατριδοκαπηλίας.

Πέρι κατάργησης πανεπιστημιακού ασύλου

Αναδημοσίευση από faros's weblog

Έγραφα προχθές στο σχετικό άρθρο μου:

“Αποφάσισαν, προφανώς κατόπιν “εντολών” (άραγε με τι αντίτιμο) των “κύκλων” εκείνων που απεργάζονται σχέδια κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου …”

Και, δικαιώθηκα, πλήρως !
Άνοιξε ήδη μια εκτεταμένη συζήτηση για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου κυρίως από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που φυσικά, έχει και την πλήρη συμπαράσταση των γνωστών παπαγαλακίων – δημοσιογράφων και πολιτικών κομμάτων.

Κοντά τα πόδια της προβοκάτσιας...

Εξαρχής ήταν καθαρό ότι πάνω σ' ένα πραγματικό πρόβλημα, αυτό των μεταναστών, γινόταν χοντρό παιχνίδι με θύμα τους ίδιους για τους οποίους υποτίθεται ότι σηκώθηκε ντόρος.
Εξαρχής το ΚΚΕ σημείωσε ότι είναι επικίνδυνο αυτό το παιχνίδι και εντόπισε την ανάγκη να ικανοποιηθούν τα άμεσα και δίκαια αιτήματα των μεταναστών.
Στον αντίποδα, σαν έτοιμοι από καιρό, διάφοροι έκαναν καθαρό πως στην πλάτη των μεταναστών ή και με εργαλείο το πρόβλημα των μεταναστών επιχειρούσαν να λύσουν άλλα προβλήματα, τέτοια που αφορούν ή και ακουμπούν την ίδια την εξουσία της αστικής τάξης.