Σελίδες

11 Ιαν 2011

Γλειώδη κυβερνητικά παπαγαλάκια...

Είναι κατάπτυστοι, αισχροί, αργυρώνητοι, ξεπουλημένα τομάρια που δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα οι δημοσιοκάφροι οι οποίοι, για να υλοποιήσουν τις εντολές των εργοδοτών τους που έχουν ταχθεί (όχι με το αζημίωτο φυσικά) να υπηρετήσουν τις εντολές κυβέρνησης-τρόικας, δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα.
Παρακολουθήστε το ρεπορτάζ (Δείτε το βίντεο) που παρουσιάζει ένα τέτοιο κουμάσι –Πάνος Τουμάσης λέγετε- από το Megaλο κυβερνητικό προπαγανδιστικό κανάλι, με αφορμή της κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Ξεκινάει, ο δημοσιοκάφρος, το ρεπορτάζ του λέγοντας: «Ταλαιπωρίας συνέχεια για το επιβατικό κοινό λόγω των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στα μέσα μεταφοράς» και προς επίρρωση των λεγομένων του παρουσιάζει μια γυναίκα που ισχυρίζεται ότι «εδώ υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να πάνε σε γιατρούς να πάνε σε νοσοκομεία και δεν μπορεί αν εξυπηρετηθούνε έχουνε να πάρουνε ταξί;». Και συνεχίζει ακάθεκτος το παπαγαλάκι κυβέρνησης-τρόικας στο να παρουσιάζει σαν «σχέδιο εξυγίανσης των αστικών συγκοινωνιών» την κυβερνητική πρόθεση να κατεδαφίσει κάθε εργατικό δικαίωμα των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, να δημιουργήσει συνθήκες «Κινεζοποίησης» και γ’ αυτούς τους εργάτες.

Υπουλη και επικίνδυνη πολιτική...

   Επιμένει η εφημερίδα «Δρόμος» (8/1/2011) και ο Ρ. Ρινάλντι να ασκεί τάχα επαναστατική κριτική στη γραμμή του ΚΚΕ, επειδή δε συμβάλλει στη δημιουργία καλύτερων όρων πάλης για το λαϊκό κίνημα, «όταν εμφανίζει σχεδόν σαν άμεση λύση το σοσιαλισμό, με τη λαϊκή εξουσία και τη λαϊκή οικονομία. 
Με αυτό το άλμα - φάσεων, περιόδων, συσχετισμών, κοινωνικοοικονομικών μπλοκ, συμμαχιών κ.λπ. - καλύπτεται η παντελής έλλειψη κάθε πολιτικής αιχμής και στόχευσης που, σήμερα, θα δημιουργούσε προβλήματα και αναστατώσεις στην αστική τάξη και καλύτερους όρους για το λαϊκό κίνημα. Αιχμές και συνθήματα άμεσης υλοποίησης, όπως η έξοδος από την Ευρωζώνη άμεσα και από το ευρώ, η εθνικοποίηση των τραπεζών, η επαναδιαπραγμάτευση του χρέους, η ακύρωση των συμφωνιών με ΔΝΤ - ΕΕ, το διώξιμο της κυβέρνησης Παπανδρέου κ.λπ. είναι ορισμένα παραδείγματα».
Τι λέει η εμβριθής ανάλυσή του;

Ερζερούμ...



Αν δεν ήταν θλιβερό θα ήταν κωμικό: Πανηγυρίζουν (!) τα παπαγαλάκια της οσφυοκαμψίας διότι ο πρωθυπουργός κατά τη δημόσια τοποθέτησή του στην Τουρκία αναφέρθηκε στο Κυπριακό και στις παραβιάσεις των τουρκικών μαχητικών στο Αιγαίο.
Αλλά εκεί που τον έχουν ρίξει τον πήχη της υπεράσπισης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, στα Τάρταρα, πώς να μη βαφτίζουν «διπλωματική γενναιότητα» ακόμα και την αναφορά στο αυτονόητο...
*
Πάμε παρακάτω: Ο κ. Παπανδρέου μεταξύ των υπολοίπων που μας είχε υποσχεθεί ήταν και η «διαφάνεια» στη διακυβέρνηση. Μέχρι και για «επανάσταση» είχε μιλήσει όταν ανήγγειλε την παρουσίαση των κυβερνητικών αποφάσεων και πρωτοβουλιών στο ...διαδίκτυο.

Λεονταρισμοί για την καλλιέργεια κλίματος...

Η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της προσπαθούσαν χτες και όλο το Σαββατοκύριακο να πείσουν το λαό ότι δε συζητούν με την Τουρκία για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου και ότι τα περί «μυστικής διπλωματίας» είναι εμμονές της αντιπολίτευσης, δείχνοντας ευθέως προς το ΚΚΕ. 
Πρόκειται για προσπάθεια να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις από τις παραδοχές που έχουν κάνει στις διμερείς επαφές τους Ελληνες και Τούρκοι εμπειρογνώμονες και οι οποίες οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου, για λογαριασμό της αστικής τάξης στη μια και την άλλη άκρη του Αιγαίου. 
Η κυβέρνηση παρουσιάζει τα όσα είπε ο Γ. Παπανδρέου στο Ερζερούμ για τις παραβιάσεις στο Αιγαίο και την κατοχή στην Κύπρο σαν απόδειξη ότι ακολουθεί εξωτερική πολιτική πυγμής έναντι της Τουρκίας, με γνώμονα τα «κυριαρχικά δικαιώματα» της χώρας. 

Υπερδιπλασίασαν (!) τα τοκογλυφικά...

Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ
Στο ομολογιακό δάνειο ύψους 5 δισ. ευρώ που συνήψε η Ελλάδα το Μάρτη του 2010 - ήταν το τελευταίο δάνειο πριν την υπαγωγή της χώρας στο «μηχανισμό στήριξης» και στο μνημόνιο - το επιτόκιο εκτινάχτηκε στο 6,3%.
*
Το τοκογλυφικό εκείνο επιτόκιο αποτέλεσε και την αφορμή, το πρόσχημα που επικαλέστηκε η κυβέρνηση, για να καταφύγει στην «τρόικα» αφού, όπως δικαιολογήθηκε, το μεγάλο ύψος του επιτοκίου καθιστούσε πλέον επικίνδυνα ασύμφορη τη χρηματοδότηση της Ελλάδας από τις διεθνείς αγορές.

ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ...

Καταγγέλλεται η εγκληματική συμπεριφορά των ελληνικών κυβερνήσεων
Ανακοίνωση του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών προς την Ελλάδα
Το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών προς την Ελλάδα «καταγγέλλει, για μια ακόμα φορά, την εγκληματική συμπεριφορά των ελληνικών κυβερνήσεων σε βάρος του ελληνικού λαού και υπέρ της Γερμανίας», θυμίζοντας το γεγονός πως οι ελληνικές κυβερνήσεις, αντί να διεκδικήσουν τις οφειλές αυτές, αναγνώρισαν στη Γερμανία το δικαίωμα της ετεροδικίας, ενώ απαγόρευσαν στα θύματα της γερμανικής κατοχής (π.χ. Δίστομο) και το δικαίωμα ατομικής αγωγής κατά του γερμανικού Δημοσίου για να πάρουν τις σχετικές αποζημιώσεις. Υποστηρίζοντας - οι ελληνικές κυβερνήσεις - πως η διεκδίκηση αποζημιώσεων από τα θύματα της γερμανικής κατοχής «είναι θέμα διακρατικών διαπραγματεύσεων» - οι οποίες, όμως, ουδέποτε έγιναν και, όπως φαίνεται, ουδέποτε θα γίνουν...

Ξεκίνησαν από χτες τα «ενεργειακά» χαράτσια...

Από χτες ξεκίνησε η εφαρμογή της νομοθεσίας για τις ενεργειακές επιθεωρήσεις και η υποχρεωτική έκδοση του Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ), που θα επιφέρει μεγάλα και διαχρονικά χαράτσια σε βάρος εκατομμυρίων λαϊκών νοικοκυριών, υπέρ των εξειδικευμένων εταιρειών ενεργειακού ελέγχου και εξοπλισμού, ενώ βρίσκεται μακριά από τις πραγματικές ανάγκες για ασφαλή, αναβαθμισμένη και φτηνή λαϊκή στέγη. Προς το παρόν το μέτρο εφαρμόζεται μόνο για αγοραπωλησίες κτιρίων, καθώς και σε μισθώσεις αυτοτελών κατοικιών άνω των 50 τ.μ., ενώ έχει δοθεί 6μηνη αναβολή για τη συντριπτική πλειοψηφία των ενοικιάσεων ακινήτων (η αναβολή αφορά μισθώσεις μέρους κτιρίων όπως κατοικίες, καταστήματα, γραφεία σε πολυκατοικίες).

Στάζουν αίμα...

Φουντώνει η συζήτηση για τα Ενεργειακά και το νέο γεωπολιτικό χάρτη που διαμορφώνεται στην ευρύτερη περιοχή της Ανατ. Μεσογείου. Υπάρχουν εδώ ορισμένες πλευρές, που σχετίζονται με τους ανταγωνισμούς και την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα στην περιοχή. Σύμφωνα με παλιότερα δημοσιεύματα στον Τύπο, στα χωρικά ύδατα της αποκλεισμένης από το Ισραήλ Λωρίδας της Γάζας, 19 ν.μ. από την ακτή, βρίσκεται ένα αναξιοποίητο κοίτασμα φυσικού αερίου. Η βρετανική εταιρεία «British Gas» (BG), που το ανακάλυψε το 2000, εκτιμά ότι περιέχει έως και 1,3 τρισ. κ.μ. φυσικού αερίου. Η συμφωνία BG και CCC - έχει την έδρα της στην Αθήνα - προέβλεπε την κατασκευή αγωγού και εργοστασίου επεξεργασίας φυσικού αερίου στη Γάζα.