Σελίδες

8 Ιαν 2011

Ούτε «φράκτες», ούτε «Σπιναλόγκες»...

Γράφει:
Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ
Τίποτα και κανείς δεν πρόκειται να αποτρέψει τους ανθρώπους που απειλούνται με αφανισμό από την αναζήτηση δρόμων για τη διασφάλιση της ζωής. Οι διεθνείς οργανώσεις εκτιμούν ότι τα επόμενα χρόνια ο αριθμός των προσφύγων θα ξεπεράσει τα 500 εκατομμύρια. Η δυστυχία, η πείνα, ο φόβος, η ανελευθερία θα είναι πάντα το «διαβατήριο» για την αναζήτηση της ελπίδας, της τροφής, της ασφάλειας. Αυτή είναι η ιστορία της ανθρωπότητας: Ενα «καραβάν σαράι» που ποτέ δε σχηματίστηκε από χόμπι, αλλά πάντα από ανάγκη.
*
Η Ελλάδα δεν προέκυψε στο δρόμο τους ως «τουριστική επιλογή», αλλά ως γεωγραφική επιλογή, ως «πέρασμα» που δεν το καθόρισαν οι ίδιοι, αλλά οι δουλέμποροι. Δεν έρχονται για διακοπές οι μετανάστες στην Ελλάδα. Ολοι τους έχουν να διηγηθούν την ίδια ιστορία της ανέχειας, της φτώχειας, του πολέμου, των πολιτικών διώξεων που διηγούνταν και οι δικοί μας μετανάστες: Στις στοές του Βελγίου, στα εργοστάσια της Γερμανίας, στην ξενιτιά της Αμερικής και της Αυστραλίας.

Οι διεφθαρμένοι...

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΚΙ ΑΥΤΟ και μάλιστα στους «έγκριτους» «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς»! Ηρθε η ώρα - λένε - στην Ελλάδα, για ...ιδιωτική εφορία καθότι η δική μας είναι διεφθαρμένη!
Και για κάποιο λόγο - που μένει στη σφαίρα της μεταφυσικής - σύμφωνα με τις κυρίαρχες απόψεις οι έννοιες της «διαφθοράς» και του «ιδιωτικού τομέα» είναι παντελώς ασύμβατες.
Μια ιδιωτική επιχείρηση - κατά τη γνώμη τους - θα έχει στο μυαλό της την... πρόοδο της οικονομίας και όχι τη δική της κερδοφορία, οπότε δε θα κάνει παράνομα πράγματα, ούτε θα πάρει λεφτά «κάτω από το τραπέζι».
Να υποθέσουμε μήπως ότι η «SIEMENS» που «λάδωνε» αστούς πολιτικούς, η «ENRON», η «LE MAN BROTHERS» και τόσες τράπεζες που φαλίρισαν τα τελευταία 3 χρόνια ήταν ...διεφθαρμένοι δημόσιοι φορείς;

Τακτική παραπλάνησης.

«Η φθηνή εργασία, η απουσία συλλογικών διαπραγματεύσεων, η απουσία δημοκρατικών ή κοινωνικών δικαιωμάτων, η ευκολία στην υποβάθμιση του περιβάλλοντος είναι στοιχεία που, βραχυπρόθεσμα, μπορεί να αποτελούν συγκριτικό πλεονέκτημα για κάποιες χώρες. Το μοντέλο αυτό, όμως, εμείς δεν μπορούμε και δεν πρέπει να το μιμηθούμε». Αυτό είπε ο Γ. Παπανδρέου, στην ομιλία του στο Παρίσι, αναφερόμενος στο ζήτημα της «φθίνουσας ανταγωνιστικότητας» που αντιμετωπίζει η ΕΕ σε συνδυασμό με την «ιστορική μετατόπιση της παγκόσμιας οικονομίας προς την Ασία και τις άλλες αναδυόμενες οικονομίες», αντιστρέφοντας πλήρως την αλήθεια αφού ψεύδεται συνειδητά. 
Αφού τη στρατηγική της δραστικής υποτίμησης της αξίας της εργατικής δύναμης εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις της ΕΕ και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. 
Είναι το μεγάλο όπλο τους προκειμένου να επιτύχουν την ανταγωνιστικότητα του ευρωκεφαλαίου.
 Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει κάνει άλματα σε αυτή την κατεύθυνση, τσακίζοντας μισθούς και συντάξεις, θεσπίζοντας τις επιχειρησιακές συμβάσεις και καταργώντας τις κλαδικές, ενισχύοντας ποικιλοτρόπως τη γενίκευση των ευέλικτων εργασιακών σχέσεων κ.ο.κ.
 Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κινείται στην κατεύθυνση της «κινεζοποίησης» των μισθών, βουλιάζοντας στα τάρταρα της φτώχειας και της εξαθλίωσης το λαό.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΚΕΡΑΤΕΑ:ΤΑΥΤΙΣΗ ΜΕ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΑΠ


δείγμα σεβασμού των δικαστικών
αποφάσεων και των δημοκρατικών διαδικασιών

Αναδημοσίευση από ΟΒΡΙΟΚΑΣΤΡΟ ΚΕΡΑΤΕΑΣ

Ντοπαρισμένοι πρέπει να είναι οι νέοι διαχειριστές της Περιφέρειας Αττικής.
Μόνο έτσι μπορούμε να δικαιολογήσουμε το δελτίο τύπου που εξέδωσαν σήμερα, καταδικάζοντας τα επεισόδια που γίνονται στην Κερατέα. Καταδικάζουν τις πράξεις βίας, τον πυρπολισμό οχημάτων της αστυνομίας, εγκαλούν τους κατοίκους να σεβαστούν τη δικαιοσύνη και μάλιστα καθιστούν και υπεύθυνους όσους είναι ηθικοί αυτουργοί όσο ψηλά κι αν φτάνουν!!!


ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΕΣ ΜΑΣ ΠΕΡΝΟΥΝ ΡΕ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ;

Μήπως κάνουν αυτοκριτική;

Ποιος σέβεται τη δικαιοσύνη;

Αυτοί που ενώ εκκρεμούν δικαστικές αποφάσεις μπαίνουν στις 3 τα ξημερώματα και καταπατούν ιδιοκτησίες;