Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2011

ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ: Μαζικά στο στόχαστρο και οι άνεργοιΤο μόνιμο χαρακτήρα των αντιλαϊκών μέτρων, συνολικά της εγκληματικής πολιτικής τους απέναντι στο λαό και το εισόδημά του, έρχεται να διατυμπανίσει το μαύρο μέτωπο της συγκυβέρνησης, σηκώνοντας σε νέα ύψη τα πλάνα τους για τα κάθε είδους χαράτσια που ελπίζουν να μαζέψουν μέσα στο 2012, αλλά και τα επόμενα χρόνια.
Στα 2,9 δισ. ευρώ φτάνουν, σύμφωνα με τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2012, τα χαράτσια πάνω στη λαϊκή κατοικία, αυτά που θα μαζέψουν μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Πρόκειται για μέτρο «μόνιμου χαρακτήρα και απόδοσης» με εφαρμογή για ολόκληρη την περίοδο του «μεσοπρόθεσμου προγράμματος», δηλαδή τουλάχιστον μέχρι και το 2015 και είναι πολύ πιθανό να έχει μόνιμο χαρακτήρα.
Για την ερχόμενη χρονιά (2012) έχουν υπολογίσει ποσά 4 και πλέον φορές πάνω από αυτά του 2011, εξέλιξη που δείχνει και το μέγεθος της επιχειρούμενης ληστείας.
Μαζικά στο στόχαστρο μπαίνουν μέχρι και οι άνεργοι, συγκεκριμένα όλοι όσοι πρόκειται να περάσουν στις λίστες της επίσημης ανεργίας, η οποία προδιαγράφεται σε νέα αστρονομικά ύψη. Επίσης, και οι μακροχρόνια άνεργοι που τους αναγκάζουν να φυτοζωούν με οικογενειακό εισόδημα από 12.000 ευρώ το χρόνο. Η πρόκληση μαζί και ο εμπαιγμός πηγαίνουν σύννεφο. Η δήθεν «εξαίρεση ανέργων» είναι κομμένη και ραμμένη πάνω στις προδιαγραφές των μονοπωλίων, στη λογική «ένας εργαζόμενος για κάθε λαϊκό νοικοκυριό».
Το χαράτσι πάνω στη λαϊκή κατοικία θα το πληρώνουν και όλοι οι άνεργοι που:
 • Βγαίνουν στην ανεργία μέσα στο τελευταίο 6μηνο, από την ημερομηνία υπολογισμού, ανεξάρτητα και από το ύψος του οικογενειακού τους εισοδήματος, δηλαδή ακόμη και για μηδαμινά ποσά εισοδήματος, ακόμη και για την περίπτωση που και οι δυο σύζυγοι βρεθούν στην ανεργία.
 • Οι μακροχρόνια άνεργοι με οικογενειακό εισόδημα (το ζευγάρι) πάνω από 12.000 ευρώ το χρόνο (!) με «προσαύξηση» 4.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο παιδί. «Υποχρεώνουν», δηλαδή, να το πληρώνουν μέχρι και επιδοτούμενοι άνεργοι με σύζυγο που είτε δουλεύει στη «χάση και στη φέξη» είτε επίσης είναι ψευτοεπιδοτούμενος άνεργος!
 • Το χαράτσι πληρώνεται και από τους άνεργους με μικρομεσαία οικογενειακή ιδιοκτησία ακόμη και για την περίπτωση που είναι φεσωμένοι στις τράπεζες για κάποιο στεγαστικό δάνειο που πήραν στο παρελθόν.
 • Επίσης το «μειωμένο» χαράτσι που φτάνει σε 0,5 ευρώ στο τετραγωνικό μέτρο υπολογίζεται στα άτομα με αναπηρία, όπως και στα λαϊκά νοικοκυριά με προστατευόμενα ανάπηρα παιδιά. Επίσης, στους πολύτεκνους με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα από 30.000 ευρώ.
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Καθήκον όλων η άρνηση καταβολής του χαρατσιού
Σε σχόλιό του για τις νέες ρυθμίσεις για τα χαράτσια των ακινήτων που στέλνονται με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
«Αίσχος! Ολο και πιο άθλια, εκβιαστική και προσβλητική γίνεται προς το λαό η επιχείρηση της συγκυβέρνησης να επιβάλει μόνιμα το εξοντωτικό χαράτσι μέσω της ΔΕΗ. Δεν απαλλάσσει ούτε τους ανέργους που είχαν το προηγούμενο έτος το εισόδημα φτώχειας των 12.000 ευρώ ή έχουν στην ιδιοκτησία τους ένα μέσο σπίτι. Δεν είναι θέμα αλληλεγγύης μόνο, είναι και θέμα αξιοπρέπειας και καθήκον όλων η άρνηση καταβολής και η πάλη για την κατάργησή του για όλους. Να φορολογηθεί τώρα η μεγάλη περιουσία και η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων».

1 σχόλιο:

 1. >>Καθήκον όλων η άρνηση καταβολής του χαρατσιού<<

  Σύμφωνοι,και μετά? Αφού κόψει το ρεύμα η ΔΕΗ πού θα πάμε να πληθούμε,να μαγειρέψουμε κτλ, στο ΠΑΜΕ ?
  Αν δεν έχεται μια συγκεκριμένη και όχι ζήσε Μάη μου απάντηση για το τι γίνεται ΑΜΕΣΩΣ μετά,τότε άστο καλύτερα.

  Θέση για το αμέσως μετά έχετε?

  ΑπάντησηΔιαγραφή