Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2011

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»Κρίσιμη πλευρά της αλληλεγγύης στους χαλυβουργούς είναι να φουντώσει το ταξικό μέτωπο όλων των εργατών ενάντια στη μεγαλοεργοδοσία, ενόψει και της πανθριασιακής απεργίας που θα γίνει την Τρίτη.

Με στόχο να δυναμώσουν οι απεργοί χαλυβουργοί στον αγώνα που δίνουν απέναντι στην αδίστακτη και αδιάλλακτη εργοδοσία οργανώνεταισήμερα η σύσκεψη για την οργάνωση της αλληλεγγύης, με πρωτοβουλία της Γραμματείας Αττικής του ΠΑΜΕ, στις 6 μ.μ. στις πύλες του εργοστασίου, στην Ελευσίνα.
Πιεσμένη από την αγωνιστική επιμονή και την ενότητα με την οποία οι χαλυβουργοί συνεχίζουν (για 39η σήμερα μέρα) τη μάχη, η εργοδοσία εντείνει την αδιαλλαξία και τις μεθοδεύσεις με τις οποίες επιχειρεί να λυγίσει τους απεργούς. Κι αυτό καθώς η επιβολή της εκ περιτροπής απασχόλησης και οι μειώσεις των μισθών (που συνδέονται με τη γενικότερη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και την κατάργηση των κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων) είναι ζήτημα ζωής και θανάτου για το σύνολο της πλουτοκρατίας. 

Γι' αυτό και είναι σίγουρο πως θα επιδιώξει με κάθε τρόπο να υπονομεύσει την ενότητα των χαλυβουργών αλλά και τον προσανατολισμό του αγώνα τους, με τον οποίο αποφασιστικά μέχρι σήμερα έχουν αποκαλύψει ότι πρόβλημά τους δεν είναι απλά ο συγκεκριμένος εργοδότης αλλά η πολιτική που τσακίζει τις εργατικές ανάγκες.
Ετσι, η σημερινή σύσκεψη αποκτά τεράστια σημασία, για να οργανωθεί ακόμα πιο αποφασιστικά η έμπρακτη στήριξη στις οικογένειες των απεργών, αλλά και για να πάρει σάρκα και οστά η πιο σημαντική έκφραση αλληλεγγύης στον αγώνα τους: Να φουντώσει το ταξικό μέτωπο των εργατών ενάντια στη στρατηγική της πλουτοκρατίας.
Μέσα σ' αυτό το πλαίσιο κρίσιμη σημασία έχει η 24ωρη απεργία που προκηρύχθηκε για την ερχόμενη Τρίτη, 13 Δεκέμβρη, σε όλο το Θριάσιο. Οι χαλυβουργοί ήδη ξεκίνησαν να διαδίδουν το προσκλητήριο αγώνα από τον οποίο κανείς δεν πρέπει να λείψει. Απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει την ίδια μέρα στις 10 π.μ. στην πλατεία Ηρώων Ελευσίνας. Στόχος πρέπει να γίνει πώς θα νεκρώσει κάθε τόπος δουλειάς στην περιοχή. Σ' αυτή την κατεύθυνση πρέπει να πάρει μέτρα κάθε κλαδικό Συνδικάτο, κάθε κλαδική Ομοσπονδία. Γι' αυτό και η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο και τα Συναφή Επαγγέλματα Ελλάδας (ΟΕΦΣΕΕ) και το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας καλούν τους εργάτες και τα σωματεία των κλάδων τους στο Θριάσιο να πάρουν απόφαση συμμετοχής στην απεργία και να οργανώσουν αποφασιστικά τη μάχη. Αντίστοιχη πρόσκληση απηύθυνε και η Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου.
Εμπρός για νέες «Χαλυβουργίες»
Ο αγώνας των εργαζομένων της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» έχει ξεπεράσει τα όρια του εργοστασίου. Αφορά όλους τους εργαζόμενους καθώς το τείχος αντίστασης που έχει υψωθεί εκεί με όπλο την ταξική ενότητα και αλληλεγγύη πρέπει να επεκταθεί σε κάθε χώρο εργασίας. Πρέπει «να γεννηθούν πολλές νέες "Χαλυβουργίες"», όπως λένε οι απεργοί, γιατί η εργοδοσία θα χτυπήσει συντονισμένα. Γι' αυτό και πρέπει τώρα η εργατική τάξη της περιοχής να συντονίσει τη δράση της απέναντι στο μέτωπο που έχουν συγκροτήσει τα μονοπώλια για να χτυπήσουν ό,τι εργατικό δικαίωμα υπάρχει. Αυτό το συντονισμό δράσης άλλωστε επιδιώκουν οι απεργοί χαλυβουργοί από την αρχή της απεργίας τους και με την Επιτροπή Αγώνα που έχουν συγκροτήσει, η οποία, όπως και τις προηγούμενες μέρες, θα προχωρήσει σε εξορμήσεις και συγκεντρώσεις σε χώρους δουλειάς καλώντας σε μαζική συμμετοχή στην απεργία.
Οπως λέει στον «Ρ» και ο Δ. Φάνης, μέλος της Επιτροπής, «θεωρούμε και αυτό λέμε όπου εξορμούμε και μιλάμε ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να ξεπεράσουν κάθε δισταγμό και φοβία. Πρέπει να αγωνιστούμε ενωμένοι για να εμποδίσουμε τα βάρβαρα μέτρα της εργοδοσίας, που με τη βοήθεια των αντεργατικών νόμων θέλει να οδηγήσει την εργατική τάξη στην εξαθλίωση. Απέναντι στους εργαζόμενους υπάρχει μόνο ένας εχθρός και γι' αυτό όλοι μαζί πρέπει να τον αντιμετωπίσουμε ξεπερνώντας φόβους και απειλές. Και με την Επιτροπή Αγώνα προσπαθούμε να απλώσουμε το δικό μας ενωμένο αγώνα σε κάθε χώρο εργασίας σε όλη τη χώρα, να στηρίξουν οι εργάτες με κάθε τρόπο τους εργάτες».
Στο πλαίσιο των αναρίθμητων εκφράσεων αλληλεγγύης οι απεργοί χαλυβουργοί αποδέχτηκαν πρόταση που τους έγινε από την ομάδα Hasta la Victoria Siempreκαι την ερχόμενη Τρίτη θα πραγματοποιηθεί φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας. «Αντίπαλοι» θα είναι οι απεργοί με παλαίμαχους ποδοσφαιριστές της ομάδας στο γήπεδο του Ασπροπύργου.
Αμείωτη συμπαράσταση
Από όλη τη χώρα φτάνει στις πύλες του εργοστασίου ποικιλόμορφα η συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους χαλυβουργούς.
Συναυλία αλληλεγγύης στον αγώνα των χαλυβουργών, με κεντρικό σύνθημα «είστε οι ταξικοί πατέρες μας και είμαστε στο πλευρό σας», διοργανώνουν μεθαύριο Σάββατο 10 Δεκέμβρη, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Ευόσμου, το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Θεσσαλονίκης και το Συντονιστικό Νυχτερινών σχολείων Θεσσαλονίκης.
Το Εργατικό Κέντρο Νάουσας σημειώνει πως «στη Νάουσα γνωρίζουμε πολύ καλά τι σημαίνει να βγαίνεις στην ανεργία, γνωρίζουμε πολύ καλά τι σημαίνει συμπαράσταση και αλληλεγγύη». Καλεί τα σωματεία να στηρίξουν και οικονομικά το μεγαλειώδη αγώνα των χαλυβουργών και να συμμετέχουν μαζικά στην αποστολή αλληλεγγύης εργαζομένων που θα ξεκινήσει το Σάββατο 10 Δεκέμβρη, στις 6 το πρωί από την παλιά πύλη του Πάρκου της Νάουσας για να μεταβεί στην Ελευσίνα.
Επίσης, ο Σύλλογος Γονέων 3ου δημοτικού σχολείου Αγίας Παρασκευήςσυγκεντρώνει τρόφιμα στο σχολείο, ενώ η Ενωση Συλλόγων Γονέων σχολείων Αγίας Παρασκευήςπροσφέρει στον αγώνα των απεργών 150 ευρώ.
Οι δυνάμεις του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών στο Ιονίο Πανεπιστήμιοσυγκέντρωσαν και προσφέρουν 370 ευρώ.
Αλληλεγγύη από Γερμανία
Το Κλαδικό Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου Φρανκφούρτης εκφράζει την αλληλεγγύη του στον ηρωικό αγώνα των απεργών της «Ελληνικής Χαλυβουργίας», ενώ ομόφωνα αποφασίστηκε να σταλεί οικονομική ενίσχυση 500 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου