Σελίδες

2 Δεκ 2011

Δικτατορία των μονοπωλίων...



ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ Η διαδικασία της «δεύτερης ανάγνωσης» για να ψηφίζονται πιο γρήγορα τα νομοσχέδια στην Βουλή, όπως αποφάσισε χτες η κυβέρνηση.
Στην πραγματικότητα, μάλλον καταργείται οποιαδήποτε ανάγνωση, μια και κανένα από αυτά δε θα είναι... συζητήσιμο. 
Θα μας τα παρουσιάσουν όλα σαν αναγκαία και αδιαπραγμάτευτα.
Αλλα για να πάρουμε την 6η δόση, άλλα για την 7η, άλλα για την 8η. 
Ανάλογα με τη χρονική συγκυρία.
Οπότε οι συμπολιτευόμενοι βουλευτές, με το μόνο με το οποίο θα πρέπει να απασχοληθούν είναι ορισμένες ασκήσεις για τη... βελτίωση της ταχύτητας άρσης του χεριού. 
Γιατί έχουν μπόλικα αντιλαϊκά νομοσχέδια να ψηφίσουν.

Ηδη, άλλωστε, έχουν ξεκινήσει και οι σχετικές ανακοινώσεις: Νομοσχέδιο για τα λεγόμενα «κλειστά επαγγέλματα» που τα στέλνουν «πεσκέσι» στις πολυεθνικές. Νομοσχέδιο για άρση του καμποτάζ στην κρουαζιέρα, δηλαδή μέτρα ασυδοσίας για τους εφοπλιστές.
Και είναι βέβαιο ότι ετοιμάζουν μπόλικα ακόμη...
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ καλές οδηγίες ο αγαπητός μας «τεχνικός σύμβουλος» Χορστ Ράιχενμπαχ. Λέει να μην αυξήσουμε τους φόρους αλλά, αντιθέτως, να μειώσουμε τις δαπάνες. Οπως συμβουλεύουν άλλωστε και η τρόικα, ο Γ. Προβόπουλος και τόσοι άλλοι...
Δηλαδή, το θέμα είναι το ...πώς θα τα πάρουν από τους εργαζόμενους και το λαό. Γιατί είτε με τον έναν τρόπο είτε με τον άλλον αυτοί τα πληρώνουν.
Πρέπει, δηλαδή, να διαλέξουμε ανάμεσα στο να πληρώνουμε παραπάνω γιατί αυξάνονται οι φόροι ή στο να πληρώνουμε παραπάνω γιατί δεν έχουμε νοσοκομεία, παιδικούς σταθμούς, λεωφορεία, δρόμους κ.λπ.
Δηλαδή, αν θα καταβάλουμε ό,τι έχει απομείνει από μισθούς και συντάξεις κατευθείαν στους ιδιώτες και τις τράπεζες, ή αν θα μας τα πάρει το κράτος για να τους τα δώσει αυτό στη συνέχεια.



Παπαγεωργίου Βασίλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου