Σελίδες

29 Δεκ 2011

Χυδαία προπαγάνδα... για να συκοφαντήσει τους εργαζόμενους



Μ' ένα προκλητικό πρωτοσέλιδο, η χτεσινή «Αυριανή», ιδιοκτησίας του ομίλου Κουρή, επιχειρεί με αισχρό τρόπο να ρίξει στους εργαζόμενους το φταίξιμο για το φαλιμέντο του τηλεοπτικού σταθμού «Αλτερ», στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του οποίου συμμετέχει ο εκδότης της εφημερίδας. 
Η «Αυριανή» ισχυρίζεται ότι «από το 2001 έως το 2010, 81.903.196.293 δρχ. τσέπωσαν οι εργαζόμενοι του ALTER», λες και οι εργαζόμενοι πρέπει να δουλεύουν τζάμπα, και απειλεί ότι «θα τα βγάλουμε όλα στη φόρα». Γράφει ακόμα ότι «Υπήρχαν μισθοί των 100.000 ευρώ και 120.000 ευρώ το μήνα και πληθώρα από διπλοθεσίτες και τριπλοθεσίτες» (μάλλον θα μιλά για τα στελέχη του στο σταθμό), ενώ στο υποσέλιδο δίνει και τα ποσά που την ίδια περίοδο πλήρωσε η εργοδοσία στην Εφορία και αλλού. 

Το δημοσίευμα έρχεται σε μια περίοδο που οι εργαζόμενοι του σταθμού βρίσκονται σε πολυήμερες κινητοποιήσεις, διεκδικώντας δεδουλευμένα και φαίνεται ότι πασχίζει με τέτοιες μεθόδους να τους διαβάλει, να τους συκοφαντήσει, ως υπαίτιους της κατάστασης στο κανάλι, κατάσταση που δημιουργεί ο ανταγωνισμός των αφεντικών και η κρίση για την οποία οι εργαζόμενοι καμιά ευθύνη δεν έχουν.

Για να συκοφαντήσει τον αγώνα τους, η εφημερίδα ισχυρίζεται ούτε λίγο ούτε πολύ ότι δε θα έπρεπε να διεκδικούν τα λεφτά τους και να κινητοποιούνται ενάντια στην εργοδοσία, επειδή επί μια δεκαετία πληρώνονταν τους μισθούς τους και το κανάλι κατέβαλλε τις ασφαλιστικές τους εισφορές! 
Σαν να τους έκανε και χάρη δηλαδή που τους πλήρωνε για τη δουλειά τους στο σταθμό! 
Ακόμα πιο πέρα, προσπαθεί να τσουβαλιάσει τους εργαζόμενους στο κανάλι με μεγαλοστελέχη του σταθμού που προφανώς απολάμβαναν παχυλούς μισθούς. Αυτοί, βέβαια, ελάχιστα στεναχωρέθηκαν που έκλεισε το κανάλι, αφού το πιθανότερο είναι να βρουν αλλού ένα μισθό πολλαπλάσιο από αυτόν που έπαιρνε η συντριπτική πλειοψηφία όσων σήμερα συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, διεκδικώντας χρήματα ζωτικής σημασίας για την ίδια την επιβίωσή τους. 
Πάντως, πέρα από το ιδιαίτερο στίγμα που δίνει το πρωτοσέλιδο της «Αυριανής» και το ρεπορτάζ που το συνοδεύει στις μέσα σελίδες, αντανακλά επιπλέον και τον τρόπο με τον οποίο η κάθε εργοδοσία αντιλαμβάνεται τους εργαζόμενους. 
Αν ήταν δυνατόν να απασχολεί τζάμπα εργατικά χέρια, θα το έκανε ευχαρίστως, αφού φτάνει στο σημείο να χρεώνει αχαριστία και ευθύνες στους σημερινούς απεργούς, επειδή πλήρωνε τους μισθούς και τα Ταμεία τους, υπονοώντας ότι μέχρι που της χρωστάνε και χάρη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου