Σελίδες

10 Δεκ 2011

Ετοιμα τα νέα βάρβαρα μέτρα...



ΑΠΟ ΕΔΩ ΤΟ ΕΙΧΕ, από εκεί το είχε, το είπε τελικά ο Λ. Παπαδήμος: Το 2012 θα παρθούν νέα μέτρα! Και προφανώς δε θα είναι ...φιλολαϊκά.
Μιλάμε για τα ίδια μέτρα, που πριν από μερικές βδομάδες, ο Ε. Βενιζέλος μάς έλεγε ότι δεν είναι απαραίτητο να ληφθούν.
Κάποια, θα αφορούν - λένε - τις αποκλίσεις του 2011, κάποια άλλα θα αφορούν τη νέα δανειακή σύμβαση. Πάντως, μιλάμε για ένα ακόμη «πακέτο» που θα πέσει στις πλάτες των εργαζομένων και των συνταξιούχων.
Αυτά, για να κατανοήσουμε ...επαρκώς το τι ακριβώς σημαίνουν όλα αυτά τα περί «δημοσιονομικής ενοποίησης», «ισοσκελισμένων προϋπολογισμών» και «ενίσχυσης του Ευρώ» που ακούσαμε από τις Βρυξέλλες!
Σημαίνουν έτσι απλά ότι οι ευρωπαϊκές πολυεθνικές και η ευρωπαϊκή πλουτοκρατία θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητά τους, κόβοντας μισθούς, δικαιώματα, παροχές και γενικώς ...ό,τι βρουν μπροστά τους.

ΤΙ ΣΥΜΠΤΩΣΗ ΟΜΩΣ! Η «τρόικα» - όπως μαθαίνουμε - ενδιαφέρεται πάρα πολύ για την εφαρμογή του άρθρου 37, αυτού που προωθεί τις ατομικές συμβάσεις αντί των συλλογικών.
Κατά έναν περίεργο τρόπο, αυτό ακριβώς απασχολεί, αυτόν τον καιρό, τους βιομήχανους, τους εφοπλιστές και τις εταιρείες. Κι όταν λέμε «τους απασχολεί» εννοούμε ότι πιέζουν, εκβιάζουν, απολύουν, τρομοκρατούν για να το επιτύχουν.
Δύο πράγματα μπορεί να σημαίνει αυτό: `Η ότι μερικές φορές οι συγκυρίες είναι παράξενες και η τρόικα με τους εγχώριους εκπροσώπους του κεφαλαίου έχουν κοινό ... «κάρμα». `Η ότι μιλάμε για ενορχηστρωμένη, συνεννοημένη και καθόλα «στημένη» επίθεση.
Κι επειδή προφανώς ισχύει ...το δεύτερο, καλύτερα οι κυβερνώντες να σταματήσουν να παίζουν το θέατρο του είδους «μας πιέζει η τρόικα», γιατί κανείς πλέον δεν τους πιστεύει.

Παπαγεωργίου Βασίλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου