Σελίδες

22 Δεκ 2011

Για το «φερετζέ» του σάπιου συστήματος



Σε ανακοίνωση με την οποία σχολιάζει τη δημοσιοποίηση των «πόθεν έσχες» των βουλευτών η ΔΗΜΑΡ αναφέρει μεταξύ άλλων: «Το πολιτικό σύστημα έχει ανάγκη από άμεσα μέτρα που θα συμβάλουν στο να επανακτήσει το κύρος του. Στην κατεύθυνση αυτή η Δημοκρατική Αριστερά προτείνει: Τον εκδημοκρατισμό της λειτουργίας των κομμάτων, την πλήρη διαφάνεια στα οικονομικά των κομμάτων, με ταυτόχρονη σημαντική μείωση της κρατικής οικονομικής επιχορήγησής τους».
Η ΔΗΜΑΡ γνωρίζει ότι τα μέτρα που εισηγείται να ληφθούν δεν είναι παρά ο «φερετζές» για την κάλυψη του αποκρουστικού προσώπου του αστικού πολιτικού συστήματος και της εξουσίας που αυτό εκπροσωπεί. 

Η αγωνία της για το κύρος ενός συστήματος του οποίου αποτελεί αναπόσπαστο μέρος είναι κατανοητή, πόσο μάλλον που αυτό έχει καταρρακωθεί στις εργατικές - λαϊκές συνειδήσεις και δυσκολεύεται να τις χειραγωγήσει, να τις ενσωματώσει στην πολιτική που έχει ανάγκη το κεφάλαιο, όπως έκανε τα προηγούμενα χρόνια. Ομως, ας μη ματαιοπονεί. Οσο κι αν φτιασιδώσουν το σύστημά τους δεν μπορούν να κρύψουν ότι βρίσκεται εκεί για να εφαρμόζει την πολιτική που έχει ανάγκη το κεφάλαιο, γονατίζοντας το λαό. Οτι είναι με τους εκμεταλλευτές όπως το νύχι με το κρέας. Αυτή είναι και η βάση πάνω στην οποία εκδηλώνονται η διαφθορά και η διαπλοκή που είναι αδύνατον να εξαλειφθούν στο σύστημα αυτό.
Ολα όσα προτείνει η ΔΗΜΑΡ είναι «κομμένα και ραμμένα» στα μέτρα των αστών και των πολιτικών τους εκπροσώπων, για να ρίξουν στάχτη στα μάτια του κόσμου και βεβαίως για να χτυπήσουν τις μη αρεστές φωνές, όπως αυτή του ΚΚΕ. Ο «εκδημοκρατισμός» στη λειτουργία των κομμάτων είναι ο εύσχημος τρόπος απόδοσης της επιδίωξης του συστήματος να παρεμβαίνει στη λειτουργία κομμάτων, όχι βεβαίως των δικών του, αλλά του ΚΚΕ, που είναι αντίπαλός του. Η «πλήρης διαφάνεια» στα οικονομικά των κομμάτων δεν πρόκειται να κόψει τον ομφάλιο λώρο της διαπλοκής αστικών κομμάτων και μεγαλοεπιχειρηματιών. Αλλού στοχεύει αυτή η δήθεν προσπάθεια της διαφάνειας στο λεγόμενο «πολιτικό χρήμα». Στόχος τους δεν είναι τα κόμματα του συστήματος αλλά το ΚΚΕ που το αντιπαλεύει. Τι επιδιώκουν; Ν' αναγκάσουν το ΚΚΕ να δώσει τα ονόματα των μελών, φίλων, απλών ανθρώπων του μόχθου που το ενισχύουν. Για να δυσκολέψουν και μ' αυτό τον τρόπο τη δράση του, νομίζοντας πως θα αποκόψουν τους λαϊκούς ανθρώπους από τη σχέση τους με το ΚΚΕ. Ματαιοπονούν.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος22/12/11, 3:51 μ.μ.

    (ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΜΑΣ κ. ΣΑΣ !!! ΔΙΟΤΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΔΟΥΜΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΝ ΒΑΘΥ ΒΟΘΡΟΔΗ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΟΝΟΜΑΖΩΜΕΝΗΣ "ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ" !! ΓΙΑΥΤΟ ΑΡΑΓΕ ΔΕΝ ΛΑΛΑ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ;;)
    Eναντίον του νέου πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου στρέφεται μια μερίδα πιστών… Ο λόγος; Το γεγονός ότι ο κ. Παπαδήμος ορκίστηκε στ’ όνομα της Αγίας Τριάδος, ενώ είναι «οπαδός της προτεσταντικής αίρεσης των Ευαγγελικών».
    Μάλιστα σκέφτονται να αντιδράσουν και δικαστικά εναντίον του, γιατί με βάση το Σύνταγμα, δεν μπορεί να κυβερνά ένας ετερόδοξος την Ελλάδα !!
    (ΚΑΙ ΕΓΩ τον ΑΚΟΥΓΑ ΤΟΝ ΓΕΡΟ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΝΑ ΞΕΡΩ !)

    ΑπάντησηΔιαγραφή